Коментари - 130 медици поискаха незабавна смяна на болничен директор | dnes.dir.bg
назад

130 медици поискаха незабавна смяна на болничен директор

Работещите в клиниката по неврохирургия към МБАЛ "Св. Иван Рилски" 130 медици искат незабавна смяна на директора на болницата д-р Дечо Дечев.

Обратно в новината

Коментари - 130 медици поискаха незабавна смяна на болничен директор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ИСКАМ ДА КАЖА НА ХРИСТО МУТАФЧИЕВ,ЧЕ ТОЙ НЕ Е САМО ГОЛЯМ АРТИСТ. ТОЙ Е ГОЛЯМ МЪЖ,ГОЛЯМ ЧОВЕК!!! ХРИСТО, ЖАЛКО ЧЕ ИМА ХОРА,КОИТО НЯМА ДА НИ РАЗБЕРАТ-ТЕ НЕ СА БИЛИ ПАЦИЕНТИ НА КЛИНИКАТА НА ПРОФ. БУСАРСКИ И ИМ Е МНОГО ЛЕСНО ДА РАЗСЪЖДАВАТ ПРОСТО ЕЙ ТАКА. ЖАЛКО.

само да отбележа ,че камерите са постъавени от преди две години ,и къде беше този директор да ги каже до сега /ако изобщо има нещо вярно в твърденията/защо досега не ги изложи пред общественоста нали има морал и много съвест.Нека му направят финансова ревизия и тогава нека обяснява кой какво -ама май доста се стреснал щом не идва с лексуса на работа ,ами със старата си бричка

Недейте да говорите глупости. Баща ми е лежал в тази болница три месеца. Там влезе жив труп, а излезе на крака. Не знаете какви магьосници са тези лекари, а за проф. Маринов нямам думи - той е светило не само в медицината, а и в човечността!

Как може да наричате дечо дечев Доктор? Та той цял живот "каца" ту в министерството ту в здравната каса Едно политическо връзкарче което не знае кое е сърце кое е дроб!

Гледах предаването по БТВ и ми стана смешно - явната злоба на санитарката, явяваща се срещу протестиращите лекари, доценти, професори-неврохирурзи и анестезиолози!!!Явно тази жена, представител на обслужващия песонал, не си дава сметка, че ако и се наложи да им бъде пацентка, няма да има кой да я лекува, защото и те ще са заминали на работа в чужбина!!! Дечо Дечев няма да може да я спаси, независимо от материалите на фирмата, които предлага... и записите от камерите няма да помогнат да извършват правилно операции!!!Все се чудя как може да се върви все по-надолу и по-надолу а да не се гледа напред, нагоре!!! Браво на екипа на отделението по неврохирургия! Успех! Продължавайте смело напред!

това са единствените богове в тази област професор бусарски и неговите екипи

Димо, напълно съм съгласен с тебе. И бих допълнил, че който си ,,заколва златната кокошка" разбирай клиниката на Проф. Бусарски, каквито и позиции да има в ръководството на МЗ ще загуби. Не може да ме убеди в големите си управленски дарби. Но явно в интригите го бива щом настрой и раздели колектива.

Проф. Бусарски е най-доказания специалист в неврохирургията, поне в България. Хората в клиниката му искат да работят на спокоиствие, но някои (противниците)искат да се докажат в друга област- интригата, медиите, методология на управлението различна от тази в областта на медицината. Явно темата се представя неправилно в медиите и на обществото. Чуйте пациентите. Те са истинските съдници в спора.

Най добрият дали е Бусарски не е ясно , но е най известният Ако разгледате други форуми , ще видите че го смятат за средно некадърен търгаш То в царството на слепите и едноокия е цар , пък и умрялите му пациенти няма как да се оплачат тук Ама като си в безизходица се хващаш и за сламката , пък натам е късмет

Жива съм,вече десет години, благодарение на професионализма на екипа на проф. Бусарски. Благодаря им и от на името на моето семейство. Нека и други да имат този шанс! Човек не зне какво му е писано! Няколко пъти гледах една журналистка със "специфични" въпроси. Тя ме върна десет години назад - със силните болки в главата и единственият шанс бе да бъде правилно разчетен скенерът и да бъда бързо оперирана!Това бе направено от проф. Бусарски и неговия екип. За България трябват профисионалисти, а не да се чудим за коя държава да пътъваме! Затова Ви призовавам пазете това което имаме не го гонете!

Не бой се такъв няма как да го изгониш Никъде няма да получава тези пари които краде в България Навън навсякъде лекарите имат милионни застраховки с които отговарят за всяка грешка , и всяко действие или некомпетентност им се следи под лупа и там няма криворазбраната солидарност колегите им да прикриват техни съдбоносни грешки Нашите лекари трудно съществуат другаде освен в Либия и третият свят Парите които получава лекар в Германия са около 4000евро/месец , съотнесено спрямо стандарта там е едно нищо Тук в момента сме Елдорадо за нашите лекари - търгаши Ем здравна каса , ем частни прегледи , ем комисионни от всякакви консумативи и лекарства , ем операцийки и пари под масата, ем всяка фирмичка им организират екзотични екскурзии и подаръци , тук са като в РАЯ И най хубавото е ,че тези дето не са оживяли няма как да се оплачат тук

В Германия 4000 евро получава току-що завършил лекар.След като вземе специалност сумата скача поне четворно.

Опериран съм в клиниката. На всички работещи в клиниката БЛАГОДАРЯ от сърце!!! Тъжно ми става като чета, колко много ,,специалисти" в областта на неврохирургията има в България. Явно термини като пазар, клиент, човешки ресурс, Лексус, камери са важните за качественото ни лечение. А знаете ли колко пациенти от новороденото до възрастните чакат операция точно от тези хора, точно в тази клиника, точно сега? Това са хора, които се борят за живота си. Нямате право да ги лишавате от тази възможност...

Много крадат докторите и искат това да си остане та тъмно. За това е протеста. Ако директора ги е набарал вече е неудобен. Близо 5 000 лв. заплати при средна за българския народ 500 ? Вече са се самозабравили - искат европейско заплащане при български условия - е такъв филм нема !

теси суми са неверни!!!!! лекар не всема такава саплата! несависимо в коя клиника работи! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не съм лекар, така че не защитавам частен интерес. 5000 лв. за ВИСОКО КВАЛИФИЦИРАН ТРУД, който спасява човешки живот не са много!!! Следването по медицина е най-трудното следване, следват много години тежки специализации, години опит, за да достигне един специалист това ниво. Не е логично да очакваме такъв лекар да взима примерно колкото един полицай или учител. Лекарите / добрите / трябва да взимат големи заплати, за да не се корумпират и за да не заминават в чужбина. Парите не изтичат в големите заплати, а в истинските разхищения и кражби, които системата позволява или по-точно е измислила.

Уважаеми, ако неврохирурзите въртят далавери това не става в операционните.Как си представяш те, с оцапани с кръв ръкавици да диплят пачки? И вие искате с български осигуровки европейско лечение и такъв филм няма.

Е те пачките после идват , не се прави на луд То ако не си платиш предварително всичко въобще няма и да влезнеш в операционната, там при тоя специално Бусарски трудно достигаш до операция ако не си платил между 6000-10 000лв под масата за най различни консумативи, които я струват реално 2000 , я не

Прокуратурата да се самосеэира и эадържи тоэи директор ,в таэи болница ,и да го предаде на съда.

предлагам по примера на Цар Киро, НАП да се самосезира и да провери директора на болницата и шефа на клиниката дали платените данъци съответстват на доходите, съответно имуществото. Като изчистиме финансовата част, може да видим и другите гледни точки към конфликта.

Защо се страхуват някои медици, че ще се заснима операцията, която извършват? Навсякъде в цивилизованите страни е така :). Изводите оставям на вас...

Във Франция операциите също се заснимат и касетата се предлага на пациента при изписването му. Тя е част от неговото медицинско досие.

С камерите могат да лъснат някои далавери с консумативи и сложност на оерацията. Знаете ли, че в хирургията в която преди 6 год ми правиха 6 часова животоспасяваща операция работеха и тогава и сега с камера и не им пречи, но всичко зависи не от камерата от ръцете на хирурга Който си може си може и с акмера и без такава.

Закон и затвор за тези които са измислили и подкрепят поставянето на камери за да наблюдават интимните части на мъже и жени.

Аз пък най-обичам да оперирам с китайските импланти на Директора, че после като стане нещо: "Бил е дефектен импланта."

Професор Бусарски е светило,а кой е тоя Дечев,фелдшер ли е какъв е ?

Наскоро бях свидетел как същото това "светило" Бусарски прибира по 50лв на преглед от 5мин на пациент , без нищо съществено да му каже Чакат винаги поне по 10души пред кабинета му, които ги претупва за 30-40мин и им прибира 500 лв минимум , отделно има и частен кабинет и прави операции /прибирайки комисионни от скъпите консумативи/ Най фрапиращото беше , че отвън сравнихме рецептите на 3 -ма души , всички бяха за лекарства на една фирма , и еднакви , но с малки разлики в дозите , а пък хората бяха с различни оплаквания Не че ще им навреди сериозно с тези скъпи ,но безполезни лекарства , но явно се изживява и като дистрибутор и на тази фирма Та този мошенник прибира минимум между 30 000-50 000 месечно под масата напълно необлагаеми Скоро спокойно ще може да се конкурира по доходи на един наркопласьор от високо ниво

Така е пич това е такса на професор.Стани и ти професор и ще взимаш минимум по толкова.Човека си има категория ако искаш евтино при личния лекар.

Той е нещо кат дялан камък на "прехода". Кеф ти да управлява министерство, здравна каса, болница и каквото се сетиш друго. И където е бил всичко е цъфнало и вързало.

невероятно изобретателни сме- щом може по този начин да се прави "проверка"! Гледах сутринта предаването по БТВ и ми стана смешно- явната злоба на санитарката, явяваща се срещу протестиращите лекари, доценти, професори-неврохирурзи и анестезиолози!!!явно тази жена, представител на обслужващия песонал, не си дава сметка, че ако и се наложи да им бъде пацентка, няма да има кой да я лекува, защото и те ще са заминали на работа в чужбина!!!! Дечо Дечев няма да може да я спаси, независимо от материалите на фирмата, които предлага... и записите от камерите няма да помогнат да извършват правилно операции!!!!все се чудя как може да се върви все по-надолу и по-надолу и да не се гледа напред и нагоре!!! на много хора от управлението на болницата явно не се харесва и не е се чувстват комфортно, когато излизат наяве нарушения, правени от самите тях! Браво на екипа на отделението по неврохирургия! Успех! Продължавайте смело напред!

Да ви светна за какво става въпрос. Това е спор кой да прибира комисионните от скъпите консумативи, които касата не плаща, а пациентът трябва сам да си купи. До сега схемата е: хирургът праща пациента да си купи консуматива от определена фирма и получава комисионна средно 30% от цената, т.е. ако струва 1500лв, лекарят взима 500лв от фирмата. След скандала с предаването на Валя Яхчиева директорът е решил болницата да сключи договор за доставка с определена фирма и пациентът да си купува консуматива от болницата като плаща на касата. Така комисионната вече ще се прибира от директора. Всъщност няма как тази комисионна да не се плаща, въпросът е кой я прибира - дали директора или опериращия хирург. Аз лично подкрепям колегите. Парите трябва да се получават от този, който работи, а не от хрантутници на политически постове като директор на болница. А да си говорим утопии, че на пазара на лекарства и консумативи, може да се мине без комисионна, е просто комунистическа мечта. При пазарната икономика посредникът на сделката има право на комисионна.

да де, мама дали пък не иска да се закупуват материали от негова или близка до него фирма?

Ха ха по големи глупости скоро не бях чел , искаш да кажеш че лекаря /хирурга/вече не е хирург а търговец, ЧЕ ТОВА ЛИЦЕ трябва да прибира комисионни от всяка сделка в болницата Ами не е зле да поиска комисионна и от енергото , защото по време на операцията светят лампите над пациента, от бинтовете , от храната и въобще от всичко Абе въобще защо е тая здравна каса и въобще защо са ви заплати ,след като станахте нагли корумпирани и безскрупулни търгаши Къде навън го има това нещо , лекарите да прибират комисионни за скъпите консумативи на гърба на пациентите Вие отдавна просто сте за затвора ,ама сигурно и там лавка ще отворите да търгувате

Пак казвам: в пазарна икономика комисионните са неизбежни. Въпросът е кой ги прибира. Мислите ли, че ако се проведе централен търг за доставка от министерството, министърът няма да получи комисионна? И бъдете сигурни, че така е и на запад. Че нали точно западните фирми имат свои представителства у нас и сами си предлагат по западну. Един търг винаги може да се направи така, че да спечели опрeделена фирма, зависи какви изисквания се заложат. И тук цената не е решаваща, защото винаги може да се оправдаеш, че си избрал по-скъпото, защото е по-качествено. Ти като пациент може да си намериш някой консуматив супер евтино, но аз като хируг ще ти кажа, че отказвам да работя с него, защото е нискокачествен и не мога да гарантирам резултата от операцията. Ще ти кажа, че работя с определени консумативи, защото за мен те са най-качествени, а ти ходи се оперирай сама, ако искаш с по-евтини консумативи made in china.

Не разбирам защо лекарите протестират против камерите. И как е възможно един такъв запис да подадне в интернет ??? В САЩ операциите се заснимат и диска се дава на пациента. Преди 12-1з години моя колежка в САЩ ми разказваше за такава касетка, дадена й след операция на вътрешното ухо. И тя беше много доволна да проследи как е протекла цялата операция. Само в БГ докторите се притесняват да се види как работят. Защо ли ??? Аз също бих желала да ми се покаже как е минала операцията ми и дали е имало проблеми по време на нея. Колкото до консумативите, мисля, че не е редно да се изнудват пациентите да плащат в пъти цената на консуматив само за да се облагодетелствува "правилната фирма" /която им носи дивиденти/.

сигурно е така-има камери, но едва ли някой нормален и уважаващ себе си и лечебното заведение, в което работи, специалист ще постави мониторите в стаята на секретарката и в помещението за портиер на болницата! на запад и САЩ записите от камерите едва ли се "гледат" по този начин!...съвсем друго е , ако се изпалзва за обучение и архив за болния...но случая не е такъв!

този клатипенисов дето мрънка , че го гледкали с камери и твърди, че камерите "гледали" половите органи на пациентите ЯВНО никога не е влизал в операционна... и се чудя "как твърди, че е завършил и хабилитирал медик!?! пациента е завит с чаршав с дупка... нещо като чорапогащник с дупка :) айде полека с внушенията, че мен ме налита да го съдя за лъжа и обида на други хора... камерите да се удвоят!!! аз ще платя!!!

не се заричай за плащането, че някои хора това чакат.. ще ти спретнат офертичка за повече камери, отколкото операционни има в България. Па HD, па 3D.. ще те натоварят.

браво на директора

И аз подкрепям директора. Така няма да има недоразумения. Всичко трябва да се записва при лекарите!

целият проблем е в това . че ще станат видни далаверите им . министърът на здравеопазването много добре знае как стоят нещата във всички хирургии в страната --оперират те за едно . а клиничната пътека е за друго-естествено по-голямо като сума. лекарите се научиха да се вихрят в продължение на 20 години и много трудно дори невъзможно е да ги отучиш да вземат пари на ръка или уж за консумативи .в противен случай отказват да те оперират!

Браво български медици от Иван Рилски! Подкрепям протеста ,Ви, срещу нарушаването на гражданските права и пациентските права както и срещу посегателствата на тъпите ченгета-"администратори" като този самозабравил се директор. Желанието ,всичко да се следи и записва и да носи приходи за частните джобове на псевдо управленците лоялни на властта , трябва да се пресече от корен .

медиците са страхливи. камерите ще покажат далаверите и безхаберието, мнозина от лекарите са откровено некадърни.ако има независимо разследване то ще покаже кой е виновен

Глупости на търкалета. Лекарите искат да са анонимни, та като ни колят никой никога нищо да не може да докаже. ТОЗИ ДИРЕКТОР Е ЗА ПОВИШЕНИЕ!

100% е така, наи добре е с камери, така после се знае какво са правили и кои какво е свуршил или омазал. само така може да се спре това прехвурляне на отговорност. сега те упояват и като отвориш очи... опаа изненада, а кои я свурши тая изненадка... ами незнам, така се наложи... повечето гледат на пациентите като на касички и като пиян монтиор на таратаика в сервиз *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А за чии са им тези консумативи? При положение че няма да има операция ако пациента или по-точно клиента не си ги предплати.Плюс така добре измислената ДАЛАВЕРА избор на екип.

Поставяне на катетер е помощна процедура - основното в неврохирургия малко по-нагоре. При условие че не разбираш за какво ти е говорят защо коментираш?

ЦЕЛИЯ СВЯТ Е ЛЪМНАЛ ЗА МЕДИКО СПЕЦИАЛИСТИ, В КЕНЕФА "КАТ НЕ ТИ ОТЪРВА КЪШ". ЯКО ЩЕ ГО ГРИЗНЕТЕ ДРЪВЦЕТО.

Човекът е направил обществена поръчка. Толкова ли не се намери фирма, която да му достави тия неща по-евтино? Протестиращите да бяха ги внесли те, ама е много лесно да се кряка.

Не могат да ги внесат протестиращите, защото условията за конкурса, избора на доставчик и подписването на договора се осъществяват от директора. Истината е, че корупцията сред директорите на болници и началниците на отделения е най-голяма, но тя не се вижда толкова от пациентите. Много са "сладки" и изборът на доставчици и кой да направи даден ремонт на болницата, защото комисионните са големи, а работата - малко.

Всички обществени поръчки са публични - има си сайт, на който можете да ги видите. А проф. Бусарски какво се изтормози толкова от въпросната фирма? Може би имплантите са ръждиви и криви? Или не са неговите протежета?

Трябва да има камери!!! Аз съм "ЗА". Самите лекари ще са по-спокойни!!!

Аха, особено когато жената ти ражда или предродова клизма й слагат - и всеки в болница да контролира процеса.

голяма работа че някои в болницата видял задника на жена ти, подобре да се вижда, а не после да се чудиш кои го е разпрал и всички да се правят на ощипани *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А ако стане грешка, по добре някой да види, отколкото жената да умре. Ама нали сте задръстени, кво да ви правя, стойте си на село.

Дали? Ми те нали точно заради камерите реват а не за другите неща ... щото при работеща камера вече по-лесно ще лъсват лекарските грешки ... ако й се позволи да заснема всико де!!! От това ги е шубе - щото до сега осъден за лекарска грешка или небрежност няма!!! ГАДНА ПАСМИНА ТЪРГАШИ СТАНАХА ВСИЧКИ ЛЕКАРИ!!!

У нас обикновено се протестира срещу шеф,който пречи на подчинените да крадат!Този случай явно е точно такъв!Да протестират защото били нарушени правата на пациентите!Това е изключено!Те гледат на пациента като на безправен субект,който само трябва да бъде издояван отлично!Нищо друго не сме за тях!А да се ръководят от някакви разбирания за честност към обществения морал-това са много големи простотии!

Аз съм пациент на болницата и искам да кажа на всички незапознати и със случайни мнения, че при един такъв екип, който притежава тази клиника, тя се нарежда на най-най високото ниво в цяла България. Там има светила в неврохирургията. При положение, че тези хора са се вдигнали на протест и имат толкова елементарни изисквания аз съм длъжен да ги подкрепя. Тези хора връщат от живот десетки обикновени хора и ги спасяват от сигурна смърт. Добрия сценарий на техните пациенти е парализа за цял живот. Имайте предвид, това което ви разказвам, защото съм го видял с очите си. Страха и болката на хората са ежедневие за въпросните доктори, които се опитват да си търсят правата.

Глупости на търкалета , ако си професионалист точно камерите ще покажат кой е прав при спор В много болници на запад е нормално да се снима какво правят , но тук хич не им изнася Всеки измислен хирург работи с така наречените консумативи на точно определена фирма , иначе не иска да оперира Откакто касата не поема тези скъпи консумативи , а се плащат от пациенти корупцията сред лекарите се развихри Но какво ти слагат по време на операцията никой не знае , тъй като ти отиваш и ги плащаш на петорни цени /рязко поскъпнаха , защото доктора прибира половината сума под масата от фирмата чрез различни трикове/, но не ти ги дават , а ужким ги доставят директно в болницата С тези камери после в съда би могъл да докажеш фрапиращата арогантност и некадърност на тези докторчета Много ясно че няма да им изнася , все едно на полицаите да им изнася да имат камери в колите и да им снимат постоянният рекет

В клиниките на запад и в САЩ отдавна се използват видео камери за заснемане на операции и т.н. именно с цел доказателство пред съд. Аз лично адмирирам поставянето на камери и не бих имал нищо против да ме снимат - ако това ще гарантира качествена работа - твърде много хора се оплакват от това че са били под упойка и не са третирани от лекарите нормално. Относно консумативите - би трябвало да е въпрос на избор на пациента - ако ги плаща сам; в случай, че са осигурени от НЗОК е друго(търгове и т.н.), но при всички случаи е редно да има избор.

Отговорете си сами на въпроса защо са поставени камери? Неврохирурзите искат да махнат директора , защото просто не им изнася. Преди около месец в предаване на Валя Ахчиева говореха за тези същите доктори , какви далавери си правят с инпланти , които реално струват 10 пъти по - евтино от това което взимат на пациентите. В случая директора на болницата сам беше проверил за какво става въпрос и на тях им стана меко казано гадно , че са ги хванали в измама. И сега ..............директора бил лош............ха ха ха...........

ТОВА ПРЕДАВАНЕ БЕШЕ ПОРЪЧАНО ОТ ДИРЕКТОРА !

Като говори за пари под масата, Дечев да каже с какви пари си е купил новия Лексус.

Като говори за пари под масата, Дечев да каже с какви пари си е купил новия Лексус.

ДА СЕ НАМЕСИ БОЙКО !!!! ТАЗИ МИШКА ОТ ДУПНИЦА КОИЯТО СЕ ВОДИ МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ПРОСТО МУ СТОИ ЗАД ГЪРБА , ЯВНО ПОЛУЧАВА % !!! ДУПНЕШКИЯТ ГИНЕКОЛОГ СЪЩО ДА СИ ХОДИ НЕКЪДЪРНИК Е !!!! МОЖЕ ЛИ МИНИСТЪР ДА КАЖЕ НА ЛЕКАРИ, ПРОФЕСОРИ МИ АКО НЕ ВИ УСТРОЙВА ХОДЕТЕ СИ , ОЩЕ УТРЕ ЩЕ НАЗНАЧА ДРУГИ НА ВАШЕ МЯСТО ! АЛООООО ГЕНИКОЛОГЧЕТО АБЕ Я СИ ХОДИ В ДУПНИЦА БЕ ! ТИ ЗНАЕШ ЛИ КАКВИ ДОКАЗАЛИ СЕ ПРОФЕСОРИ РАБОТЯТ ТАМ !!! ПРОСТО МЯМЯМ ДУМИ ЗА ДИРЕКТОРА И МИНИСТЪРА .... ЕДИНЯ КРАДЕ ДРУГИА ГО ПАЗИ .... 130 ДУШИ ВМЕСТО ДА СА ДОВОЛНИ И ДА ОТИВАТ С КЕФ НА РАБОТА ТРЯБВА ДА СЕ ЗАНИМАВАТ СЪС СТАЧКИ !!!! НЕ САМО УВОЛНЕНИЕ НО И ПРОКУРОРСКО РАЗСЛЕДВАНЕ !!!

Нещо си нервен и бъркаш... министъра не е от Дупница ...а от Кюстендил !!!

Не е ли в правата на пациентите да се съгласят или не с камерите. Как може да се привикват лекарите след слагане на чаршафи по искане на пациента??? Когато искат да "следят" някого да го правят без да вменяват вина на пациентите..За консумативите би следвало да има търг, да има коментари от тези които работят с тях а не аз като икономист да казвам с какво да работят...

тази болница и клиниката на урвич..са собстеност на двама професори..РАШКОВ И...КОМПАНИЯ...МНОГО БОГАТИ ХОРА...КОЙТО СА СЕ САМОЗАБРАВИЛИ..ТАМ СЕ ВЪРТЯТ ЯКО ДАЛАВЕРИ С ЛЕКАРСТВАТА ..И ДР КОНСУМАТИВИ А ТЕ С ТЕЧЕНИЕ НА 2О ГОД И ПОВЕЧЕ ВЕЧЕ СА МИЛИОНЕРИ.....ЗА СЪЖАЛЕНИЕ И НЕ ТОЛКОВА ДОБРИ ЛЕКАРИ..ТАМ ЗА ЕТАПНА ЕПИКРИЗА ЗА ТЕЛК В КЛИНИКАТА ИМ НА УРВИЧ ..ЕТ ФОКУС ..ТИ ИСКАТ 35 ЛВ И НЯМАКАК ТРЯБВА ТИ ДАВАШ...ТАМ СА//МИЛОНИ ЛЕВОВЕ СЕДМИЧНО В ДАЛАВЕРА И ДВОЙНО СЧЕТОВОДСТВО..

Aми защо сте итишли при тях??? Няма ли други болници?? Всички се натискате да сте при най-добрите, което неможе да се отрече за университетските болници и като не стане както ви се иска, защото лекарите не са "богове" започвате да плюете. Никой лекар не е дошъл насила да ви закара в болницата в която работи. За да се вдигат сигурно има нещо, защото в противен случай е по-добре да си кютат...

Свестен управленец !???? Ами те навсякъде са крадливи политици !

Напълно подкрепям колегите, защото познавам проблемите им и зная, че Професор Бусарски и екипа му не заслужават подобен резил. Нали не искате да се видите гол с поставен катетър на някое клипче в Интернет. Да не говорим, че това е грубо нарушение на закана

Настръхнал е персоналът, защото не може да си вее байрака, както му е удобно, нали? Друго си е да няма как да се докаже накадърността им... Вече все повече се отвращавам

Йе, мен, ти откога и от неврохирургия започна да разбираш?

Медицинският екип на клиниката по неврохирургия е на изключително високо ниво - какво значи да отидат в друга болница? И то заради един некадърен /корумпиран/ мениджър? Към икономист - в коя по-точно друга болница да отидат пациентите? Това не са джи пи-та, господине, това е неврохирургия. За моят проблем например, нямаше друг избор освен тази клиника. И кой пазар по-точно ще изхвърли този мениджър?!?! Та ние сме в България

Нека пазарът реши. Ако пацентите не искат да бъдат снимани да ходят в друга болница. Ако хирурзите не искат да работят, да си сменят работата. Ако се купуват скъпи консумативи, хората могат да ходят където има евтини. Директорът на болницата трябва да е мениджър. Ако не се справя с управлението, пазарът сам ще го изхвърли, като остане без клиенти и човешки ресурси. За съжаление комунизЪма е дълбоко вкоренен в цялото ни здравеопазване.

КАКЪВ ПАРАР КАКВИ 5 ЛЕВА ????? ТИ ЛУД ЛИ СИ ??? ДОМАТИ ЛИ ПРОДАВАМЕ А ????? ХОДИ СЕ ПРЕГЛЕДАЙ НЯКЪДЕ !!!! МОЙЕ ЛИ ДА ГОВОРИШ ТАКИВА ГЛУПОСТИ !!!! ТОЗИ ДИРЕКТОР Е ЗА ЗАТВОРА !!!!! КАМЕРИТЕ СА ЕДМО НА РЪКА !!! НО И МНОГО КРАДЕ АМА МНОГО !!!!

Д-р Дечев, ти ли си бе? Защо не работиш, а висиш по форумите?

Типичния иконимист - слабо образован , но за сметка на това - изключително недобре запознат с реалността. Даже ще е смешно да се говори за пазар на медицинските услуги в областта на неврохирургията . И г-н икономист, не знам дали сте изкарали и първи клас без да си платите, ама пишете глупости , засягащи страдание и животи - поне това трябва да може да спре простата ви, недоразвита глава да се изявява.

Е като не щете пазарна икономика, що се оплаквате от дефектите на плановата. Спуснали са им шеф отгоре да си сърбат попарата, нали така беше по тошово време. Кога най-после този заблуден народ ще каже какво иска, демокрация и свободен пазар ли иска или авторитарен режим и планова икономика. Определянето на цени от здравната каса е планова икономика. При плановата икономика има лична незаинтересованост и множество злоупотреби. Да немислите, че като сменят директора ще цъфнат и ще вържат. Пак ще си има нагласени търгове и незаинтересованост от качеството на услугата. Тази фраза "ще ти направя хубаво за без пари" я има само в песните на една група, която се нарича "Ъпсурт"

народа иска като при бай Тошо, ама без ДС и с пълни магазини.

Всичко това е много логично, но когато НЗОК започне да заплаща за операции зад граница и поеме транспорта на пациентите. Иначе, неврохирургичните операции навсякъде по света се осъществяват в много малко болници, защото пациентите не са толкова много. Вие като икономист трябва да знаете, че по-малко потребление - означава по-висока себестойност и по-малка конкуренция.

Нека парите които отпускат да можем ние да избираме къде да ги дадем.Ако не е само тук доста ще спре рекета на бг. лекарите. В момента за едно и също нещо с едни и същи консумативи в различни болници ти взимат с пъти разлика в цената. Описват ти процедури на "китайски" за теб език и ти верно трябва да си неврохирург ,за да зацепиш за какво става дума.Отвратително и унизително за хората!!! П.П. Принизиха медицината до кварталния маркет, ама тук става дума за живота на хора , които не купуват кило салам.....

Бях опериран в тази болница и съм възхитен от професионализма на хората, които работят там. Убеден съм, че исканията са за доброто на пациентите.

Този човек е просто едно недомислие на природата. Той беше и в Здравната каса и измисли голямата далавера със стикерита върху лекарствените опаковки. А печатницата на Стефан Софиянски ги напечата. Реалната цена на един стикер е 0.02 ст., а ги продадоха в мрежата по 0.05 ст. Хайде сетете се каква е била печалбата и по колко пари са си разделили двамата.

то не е лошо да има камери, че да се вижда какво и как, да няма после "ама той така си беше, дойде умрял"

Това с камерите..., ако съм хирург не бих работил спокойно, знаейки, че съм под постоянно наблюдение...Поставянето на камерите означава, че предпоставено се отнасяме към ВСИЧКИ лекари като към некадърници и мошеници, което е невярно и обидно. Да, има и грешки има и престъпления, но борбата трябва да е с техните носители, а не със съсловието...има начини...А с такъв директор...просто не бих работил...

Нещо не е ясно в цялата работа. Май са се събрали недобър мениджър и алчен шеф на неврохирургията и не може да се разберат кой повече да краде. Публична истина, поне сред лекарското съсловие, са огромните суми, които нелегално си "докарват" неврохирурзите. За да стане ясно на читателя, говорим за 60-80 хиляди месечно за шефовете. Та никого не защитавам но не виждам никакъв проблем в камерите - срещу тях могат да са само хора, които искат да вършат нещо нелегално...

Значи навсякъде другаде работниците могат да работят под погледите на камерите , но точно лекарите не могат И що , от какво се притесняват , че ще им лъсне некадърността после в съда ли Аз като пациент много по спокоен бих се чуствал , ако знаех че бих могъл да проследя при нужда всички действия на така наречените лекари при усложнения