Полицаи и военни протестираха срещу орязване на правата им

Спасители, пожарникари, полицаи, военни и служители в затворите излязоха на протест срещу промените в пенсионирането им. Те искат оставката на Йордан Христосков

Обратно в новината

Коментари - Полицаи и военни протестираха срещу орязване на правата им | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И без тези червени носове сте клоуни.

Кой беше казал,"КОЙТО НЕ ХРАНИ СВОЯТА АРМИЯ ЩЕ ХРАНИ ЧУЖДА".Ами заповядайте господа и нахранете Турската,че май само те ни пазят от ИД.Само да знаете че ТУРЦИТЕ ще ги усигурявате поне 20 пъти повисоко/такива са им заплатите и таке се пенсъонират.

Крайно време е трудът в силовите ведомства да бъде разделен на категории. Тези които наистина упражняват рисков труд - нека се пенсионират по-рано. Но, моля кажете ми с какво една деловодителка, машинописка или секретарка, един ел.техник или автомонтьор в гаражите на ведомствата са по-натоварени от реципрочен служител в друго ведомств ил фирми. С какво някой прекарал живота си зад бюро в силовите ведомства е по-натоварен от реципрочен служител от другите ведомства. Ако започне работа на 20 год - на 47 г. излиза пенсионер или пенсионерка. През това време държавата им е плащала всичко - осигуровки, транспортни разходи, евтини почивки, че на края и една торба пари. След което още поне 20 год те продължават да работят с високата пенсия и заплата.

Този министър да остане и в кабинета на правителството и да им предложи да си плащат осигуровките сами както работещите с минимална заплата.

Ми няма да ида да пазя границата ,защото за да влезеш в тази система на връзкари се иска ВРЪЗКИ.А на теб като не ти отърва освободи мястото за някой друг.Всички искате само да се прозявате и пари привелегии да ползвате.Ние ще кажем какво да ви се даде ,защото ние ви плащаме ,а вие нищо не вършите.Най раздутия щат ,най много привелегии,хайде стига толкова!

Ама ченгесаите какво си мислят... че и те не са данъкоплатци, че и те няма да плащат за помощите на джагалите.. И да се съобразяват с тях (те това вече го правят де).... Ама така е продължаавайте да пазите тези в парламента..... Нека ви е.... Хак да ви е.....

Това не са права,а привилегии на търтейте.

като бях в казармата веднъж бях наряд с един капитан дето 24 часа ми рева колко са неоценени, колко им е тежък живота и колко са ниско платени. Накрая ми писна и го питах "Г-н капитан, защо не напуснете армията?" Отговор: "Защото никъде другаде няма да ми плащат толкова много, за да не върша нищо."

Вчера някой каза, че недоволните от протеста тук ще надхвърлят 1000. Това е факт, който само показва какво е неодобрението към тези хора и колко нагли са те.

На фона на тотална беднотия, тези нямат срама,скъсали се от работа !!!!

Ми иди пази ти границата, бе!!! Натрупай в началото на годината за 2 месеца лиита от разрешени наднормени часове да не се изпопребиете по протестите и последвалите след 3 месеца гейпаради! Не си събувай кубинките по цяло денонощие! При следващото наводнение що не идеш да пазиш да не се изпокрадат един друг съседите или чужди навлеци?

И к'во пазят бе... Всеки си влиза как си иска.... Само дето парички правят от това...

ЗАЩО СРАВНЯВАТЕ ВОЕННИ И ПОЛИЦИЯ и ги слагате на едно място?..... Нима службата в тези две министерства е равностойна- сега армията ще го отнесе заради полицаите.... мвр си имат- синдикати, не са военизирани , не са подсъдни на военен съд, правата на военните от конституцията са орязани драстично спрямо полицаите, службата е коренно различна и многократно по-лека от армейската....

Файда няма ни от едните, ни от другите!

Първо полицаите да отговорят за произвола върху Борислава Латинова и тогава да искат пари иправа

И кои сте "ВИЕ" дето сте ми плащали ...данъци, осигуровки и т.н ...явно сте поредният облъчен мозък дето се счита за велик . Ха ...той ми плащал данъците и осигуровките-, ей лъжецо я покажи вносните бележки дето си ги плащал, чакам в края на месеца и заплата - да Знайш , и ДМС от 25000 както в министерството на финансите...:)

ама ти не знаеш ли,че си на будгетна заплата,тоест заплата от данаците на трудовите хора,ти си осигурен от дараявата,тя ти плаща осигуровките,тоест работещите в производството и т.н. ти плащат осигуровките,всашност вие сте хрантутниците на работестите,а деиствате срещу тях.

Гошеее, много си тъп ша знайш....

останалите не сме ербап. Я да се вдигнем и да наравим един контрапротест.Както ни учат комунистите. Да затворим пътища и граници. Каква е тази свободия,май останала от бай Тошо, но той се страхуваше от народа. Щого ако не бяха милиционерите отдавна да сме като в белите страни.

ама нали полицаите трябва да са до последно здрави и прави. Да гонят буквално престъпниците. Ако са болни - да. Да ги пенсионират по болест. А то здрави-прави да се пенсионират по на 45-50 години. Хубаво - да напуснат службата, но да се пенсионират другаде на нормална възраст.

нищо не разбрах що хортуваш.Как така хем ние да им плащаме осигуровките, а те да излизат по на 45-50 години в пенсия. Ама да не са копали?Ега си льохманите. Само бият и то българите, я да се озаптяват така на циганята. Едно че е страх, друго - та те им са електората - щото сите са комунисти.Нали милиционерката, която влачеше протестиращите за косите, излага,че са й счупили ръката, а катереше Бузлуджа като коза.А тези двайсет заплати бонус те защо са - ами щото пазят народните избранници от народната любов. Гадове.

Плевнелиев направи голяма грешка като назначи този дребен човечец Йордан Христосков за социален министър!!Добре и разследващите журналисти да се позаинтересуват малко повечко за него!Но истина е ,че социалното министерство затъва все повече и повече.Жалко за работещите там ,но жалко и за хората в България!

Правилно трябва полицаи и военни да се пенсионират както другите хора,защото като се пенсионира излиза в пенсия с личното си оръжие и може да работи като охранител,или да остане на работа на бюро,но вече си докарва една пенсия.Нека да си остане както е било досега,но да не им се разрешава работа в системата на МВР и МНО,където и сега е пълно с пенсионери полковници и други.

Ал

АКО тези протестиращи мюхлюзи почнат да си внасят осигуровки, които да им покриват пенсиите, нямам против да се пенсионират и с 15 години стаж. Но сега всички ние им плащаме привилегията да се пенсионират на няма и 50 години. Цената е всички ние да не доживеем до пенсия. Тези най-нагло бъркат в нашия джоб и ограбват нашите старини

За дечурлигата, които драскат тука пак ще кажа, за тая работа трябва и акъл и житейски опит. Не може един самозабравил се цървул да води антисоциална политика. Той не посяга само на униформените, но и на инвалидите и с повишените вноски за социално осигуряване, какво ще стане пак ниски пенсии и никакво ново качество на живот. Ако не бяхме такава овча държава нямаше да има и такива недоразумения. Пък и не може да му искаш оставката, да не би случайно да си престолонаследник бе? Нали г-н Президент се сещаш, че с такива кадри, няма да изкараш повече от един мандат.

Чиче, явно това обръщение очакваш - тази реформа от години трябва да се направи, униформените я очакваха от години, но всеки се надява да закачи далаверата за последно, ако мога да се изразя така. Истината е че Христосков ще изяде "тортата", но все някой трябва да я изяде, безумно е един здрав и прав човек на 45 години да е пенсионер и да подбива пазара на труда. В нормалния свят нещата са малко по-различни - след 20 години в системата имаш право на пенсия, но ПРИ НАВЪРШВАНЕ на пенсионна възраст - т.е. работиш 20 години униформен, после работиш каквото си искаш и като станеш на 65 имаш право на пенсия - това е. Комунизма си отиде преди 25 години, дали ви харесва или не - няма значение - това е - ние си избрахме да живеем по този начин и ще трябва да живеем така

В коя държава членка на НАТО е така което пишете? ..

цървула явно си ти!,харесва ти лесбийката милиционеркова дето е бъркала в гащите на момичето и изрода с бялата препаска-маймун неандерталев,който биеше протестиращите пред белия рейс де кого свари,такива изроди от планетата на маймуните искат да работят до 40 години и после да получават пенсия и пак да работят андрешковците,ако може до "животно"-примери хиляди.

За тези убавци че протестират пишете а за това че една от тези клоуни че е разсъблякла момиче и се е гаврела с нея - къде е статията ? Или ако дадете гластност ще има бити фуражки а ?

И тази ли МАСТИЯ,дето разсъблече и се изгаври с невинно момиче на центъра на София трябва да има право на ранно пенсиониране? А? МЪЛЧЕТЕ И СЕ СРАМУВАЙТЕ!

Къде са сега профсъюзите.Защо не отидете на протест пред 4то РПУ за защита на честта на едно момиче.Защо не искате оставка и на тази полицайка.Защото сте мафия.Искате само да лапате.

В тях е хляба и ножа и не искат да пуснат кокала.

Значи Марешки веднага го арествувахте за престъпление по хулигански подбуди, а тази полицайка няма кой да я арестува.Нейните действия са също престъпление по хулигански подбуди и то при изпълнение на служебни задължения. МВР мълчи.Прокуратурата мълчи.Омерта!

Социологът Макс Вебер, застъпвайки теорията за НАСИЛИЕТО, дефинира понятието държава - човешка общност, която на ОПРЕДЕЛЕНА територия ВИНАГИ само ШЕПА "хора" ПРЕТЕНДИРАТ успешно да притежават ЦЕЛИЯ МОНОПОЛ върху ЛЕГИТИМНОТО физическо, ментално и емоционално НАСИЛИЕ над ВСЕКИ гражданин. САЩ е изключение от правилото, защото при него, представителните политици под "територия" разбират, разбира се целия свят, но това САМО потвърждава правилото, и то напълно, нали?!

следното:Двата преврата в ТР и двата в ГР се ръководят от ЦРУ. Даже първият гръцки е Първата дипломна работа на ЦРУ. ЦРУ ръководи организацията, САЩ оказва политическа и икономическа подкрепа.Преди'89- Преврат в БГ невъзможен-трябва да победиш СССР- кабинет на Съветск съветн МНО е до този на Джуров.След'89 няма Велика сила която да подкрепи преврат в БГ. СССР-разпад, САЩ има други планове за БГ- да я предаде на ТР. Тоест САЩ да подкрепи преврат срещу себе си. Преврат не може да прави отделният лейтенант или полковник. Преврат могат да правят само няколко човека в държавата: Началник Генщаб или Командв Сухопътни войски или Командир на армия/1,2,3/ или още една много важна птица- Началник Оперативно управление ГЩ. Никой друг не може да направи преврат.И то при подкрепа на финансово-икономическа група, осигуряваща икономиката на държавата. БГ вариантът на МУШАРАФ не се състоя, поради страха и националната безотговорност на офицерите заемащи изброените 4 позиции, можещи да променят държавата рискувайки главата си и последващите кървави събития.

Да ни раздадат на всичките по 4 пистолета и по 1000 патрона и всеки да си е съм полицай... Има още по сладовете ! Вместо да ги гърмят !

В началото винаги е словото. Когато няма свобода на словото, тогава има робство. За нас цялата власт, а за Вас останалото. За нас всички права, а за Вас, всички задължения. Това е двоен стандарт, само тогава може да съществува робството. Навсякъде където съществува двоен стандарт, винаги там се заражда робството или фашизъм. Когато някой се мисли за по-висш от останалите и твърди, че Вие трябва да го следвате - именно това е фашизъм. Само единният стандарт за всеки човек е справедлив, само тогава няма робство, само тогава няма и фашизъм. Ето защо представителната демокрация, която се е скрила зад маските на "СВОБОДА" и "ДЕМОКРАЦИЯ" е реално фашизъм. Махнете маските на представителната демокрация и ще ВИДИТЕ фашизмът.

Има начин разбира се! Свалят униформите /само те/ на 45, но да продължават да работят в системата на МВР или МО нещо по лекичко, но да продължават да работят! Знаете ли колко администрация има в тези министерства, почивни бази и прочее! Пак казвам, не е честно едните да бъхтим до 65-67, а те да се почесват където не ги сърби още на 52-55 години!

САМО ГРУБА МАТЕМАТИКА: ВОЕНЕН ПЕНСИОНЕР НА 50ГОДИНИ 20 000ЛВ.НА КУП/ИМА ХОРА КОИТО ПОЛУЧАВАТ ПО ОКОЛО 60 000ЛВ НА КУП/. ПЕНСИЯ 700ЛВ.НА ГОДИНА 8400ЛВ. ЗА 20 ГОДИНИ/ЖИВЕЕ ДО 70/ 168 000ЛВ. ИЛИ ОБЩО НА ДЪРЖАВАТА 188 000ЛВ. СЕГА СЪЩАТА СМЕТКА ЗА ОБИКНОВЕН БАЧКЬОР: ПРИ ПЕНСИОНИРАНЕ НА 65ГОДИНИ ШУТ В ГЪЗА. ПЕНСИЯ 250-300ЛВ. НА ГОДИНА 3600ЛВ. 5 ГОДИНИ/ЖИВЕЕ ДО 70Г./ ПО 3600ЛВ. ПРАВИ 18 000ЛВ. СТРУВА НА ДЪРЖАВАТА. ИЗВОДИТЕ СА ОЧЕИЗВАДНИ 188 000ЛВ. СРЕЩУ 18 000ЛВ.

Полицията да мине на фотосинтеза Много е иконoмично и екологично .

Хайде, хайде престанете да мрънкате от пенсионирани ченгета и шапкари човек работа не може да започне! Продължават да работят, че на всичко отгоре подбиват и цената на труда, защото нали си имат сигурната пенсийка....! Не е честно, ние ще работим до 65-67 години те ще ми се измъкват в пенсийка на 52.....! Хайде нема нужда!

Това е пълно безобразие! Необходимо е драстично намаляване на категориите работещи, които не внасят осигуровки и се пенсионират с привилегии!

Цел-Външната сила подготвяща се да заграби територията на БГ е постигната-отделните групи на обществ да се мразят.Следва да бъдат насъскани една с/у друга и да се сбият.Представете си чов тяло-в което орг. работят един срещу друг!Темп 41.5град Все едно лявата ръка на един човек да бие дясната,защото пипнала нещо.Всичко се ръководи от мозъка, а не от ръката.Депутатското тяло да промени закона-армията -4-та категория труд, но мазните от Външно като са в чужбина да вземат само БГ заплата, без командировка, която е 3 пъти по-голяма от заплата, а лекарите да лекуват или в държавна или в частна болница. А не както сега уважаемият доктор работещ едновременно държ/частно да се мерне в държавнта болница за 1 час да прегледа болни,да ги прати в частната си клиника за лечение. Пътьом да юрне сестрата да му предаде чанта със скъпи консумативи и лекарства/държавни// Военният човек може да бъде обвиняван когато частта му е трябвало да удържа обект или линия,не е изпълнила задачата и е останал жив.Българинът има детска мечта военните да направят преврат,да се възцари балагодат.

от списъка - какво трябва да се направи, направо си личи, че нищо не е в ред. но как се постига това обществено разстройство? нима е без ничие участие, а само лошо наследство? и какво спечелихме от данайските-неолиберастиански дарове, на които цял свят се радва като слабоумно на шарено ветрило? промените трябва да са неизбежно-необратими, инак бъдещето е умряло. при това много по-бързо, отколкото ни се ще. за да не кажа светкавично.

а за циганите, на които им се плащат милиони помощи, а те се множат и ни превземат, няма ли да кажете нещо- те не нарушават ли финансовата стабилност

През последните 26 години, никой не минава да си изпише нещо от тука. Защо така?

А на мене кога ще ми вдигнат заплатата ?

Сложи заплатата си пред огледалото, и тя веднага ще се вдигне двойно.

Необъяснимо, но BG факт! ----------------------------------- Кво Е това бе? Току що открих че няма държава , а тези храниат полицаи и военни? Ами да ги закрият всичките , бе? Ква икономия ша направят само...

първо, за да сте.. момент.. как сте го рекли.. а, да:"Ние не сме просто човешки ресурс, а граждани". за да сте поне едното от двете трябва и да се държите като такива. ако сте граждани, ще трябва да спазвате гражданските си задължения към това общество, към което принадлежите и това не е обществото на бандитите и отрепките. ако освен граждани искате да бъдете и хора, това е още по-сложно за вас. а онази милицайка, която е унизила момичето, чрез стриптийз-обиск на улицата да бъде уволнена и съдена. не ви влиза в работата да коментирате кой носи, или не носи сутиен, клоуни, за да не употребявам думата отпадък, наместо ресурс, защото сигурно има и свестни помежду ви.

Това статукво на полицаи и военни трябва да се прекрати!Не трябва само да се оправдават лоши практики с ,,такъв е законът!,, Неработещите закони се сменят,за да са в полза на гражданите в една страна.Докога д-вата ще осигурява чиновниците си?Открита дискриминация има в БГ!Трябва да има равнопоставеност!Не се чувстам защитена в тази д-ва.

Кой ще плаща на стотиците хиляди милиони пенсионирани служители от МВР, МО и МП, които НЕ са работели РЕАЛНО в условията на ПЪРВА категория труд. Кой ще плаща и защо?! България е около седем милиона. Реално работещи засега са само 1,3 милиона. Към бюджетният сектор са закачени около 800 хиляди. Общо стават около два милиона. Над два милиона са пенсионерите. Половината от пенсионерите НЯМАТ години за ТРЕТА категория труд.

Тези капути от НСО,МВР,ДАНС и прочие хрантутници и народорепресивни търтеи имат най-голямото перо в бюджета - над 2 милиарда годишно, но под носа им (а може би и с тяхно участие) се крадат и фалират банки! Няма кой да бачка в такава мафиотска лайнарска държава и да ги издържа повече!

Това не са права ,това са привилегии.

Срам и позор. По Татово време, Тодор Живков събираше военните на срещи. Когато Той влезеше в залата - започваха възгласи БКП,БКП, Живков, Живков и не спираха с часове. Да знаете само Тато как се кефеше. Ритуално махаше с ръка с молба да спрат. Но не би. Ех Тато, Тато, защо не станеш да видиш как я караме без тебе.

Всички протестиращи шапкари да бъдат уволнени веднага. Да се забрани да имат синдикати и протести, защото това не е в интерес на националната сигурност. Който не е съгласен с нещо да бъде изхвърлян моментално от системата без никакви привилегий, компесаций и бонуси.

Полицията у нас е гръбнака на организираната престъпност, свързана с пъпна връв с мафията. Полицията не защитава законността, а точно обратното - престъпността. Полицията трябва да се децентрализира, МВР да се закрие и кметовете да назначават полицеиски началници. Полицията трябва да бъде подчинена на кметствата и народа, а не на политическите партии и правителствата!

Много точно исказване е направил "демокрация на идиоти" в 22:15. Демокрацията в България е само за властимащите разбойници, които со правят каквото искат, а полюцийте и военните ги пазят от иначе безопасния народ. Менте демокрация в менте държава на менте народ!