Масови протести в Париж, затварят Айфеловата кула

Протестиращите искат оставката на Макрон. Почти 100 000 служители на силите за сигурност ще пазят реда в събота

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Франция ще се успокои,когато шизофреника Макрон бъде изритан от властта.

Ами, като иска европейска армия, не иска долара, не иска американците, това става. Интелигентен преврат, по ,,американски,,, като в латино сапунка. Много ,,императорско,,надуване с падане от власт, това на Макрон няма да се размине!

То поначало т.нар. "демокрация" е капан за наивници. Тази система е създадена от хитрите и безскрупулните, та да могат посредством манипулация на простите, да управляват и умните. Не е нормално неграмотен циганин рецидивист, например, прекарал половината си живот в затвора, а другата половина на социални помощи и кражби, да има равен глас с някой човек на науката с международно признание, човек на изуството, изтъкнат спортист или дори някой просто редовен данъкоплатец. Гражданските права трябва да съответстват на приноса. Затова в Италия, например, се гласува с бележка за платени данъци. Това се има предвид под "меритокрация". А, не, както е в България, например, полуграмотни и полуумни цигани, турци, пенсии, дрогирани зомбита и т.н. да определят политиката на страната, включително В СВОЙ УЩЪРБ. Нужен е образователен ценз. Възрастов ценз. Социален ценз. Да гласуват хората с принос към обществото. Те са и тези, които са по-наясно с положението и процесите в обществото.

То поначало т.нар. "демокрация" е капан за наивници. Тази система е създадена от хитрите и безскрупулните, та да могат посредством манипулация на простите, да управляват и умните. Не е нормално неграмотен циганин рецидивист, например, прекарал половината си живот в затвора, а другата половина на социални помощи и кражби, да има равен глас с някой човек на науката с международно признание, човек на изуството, изтъкнат спортист или дори някой просто редовен данъкоплатец. Гражданските права трябва да съответстват на приноса. Затова в Италия, например, се гласува с бележка за платени данъци. Това се има предвид под "меритокрация". А, не, както е в България, например, полуграмотни и полуумни цигани, турци, пенсии, дрогирани зомбита и т.н. да определят политиката на страната, включително В СВОЙ УЩЪРБ. Нужен е образователен ценз. Възрастов ценз. Социален ценз. Да гласуват хората с принос към обществото. Те са и тези, които са по-наясно с положението и процесите в обществото.

Протестиращите обещали, че ще влязат в двореца Тюйлери/бивша резиденция на френските крале/ Нещо ми напомня на Великата френска революция с отрязаните глави на елат/върхушката/

Дано и последствията да не са същите - "всемирний комунизъм" със стотици милиони жертви по света и у нас.

Плачете за Париж, столицата на разврата, на цивилизацията, школата на шпионството и робството; плачете, филантропи, за палатите на страшните вампири, на великите тирани - за паметниците на глупостта, на варварството, изградени с отсечените глави на толкова Предтечи, на толкова велики мислители и поети, с оглозганите кости на толкова мъченици за насущния хляб, - плачете! - лудите не може никой утеши, бесните не може никой укроти! Кълнете комунистите, че съсипаха столицата ви и измряха с разбойническите за вас думи: свобода или смърт, хляб или куршум! Плюйте на техните трупове и на труповете на онези жертви на цивилизацията, кои сте прегръщали и прегръщате в лицето на жените си, на сестрите си, на майките си и днес наричате бесни блудници, защото имаха още сила да се хванат за оръжие и избавят от вертепа на разврата! Хвъргайте кал и камъни връх гроба на Домбровски, защото не стана слуга на някоя коронясана глава, а поборник на велика идея, на висока цел и с гърди твърди се опря на предателите на Франция и виновниците на толкова злочестини в човещината.

Оставете хората да протестират свободно, Свободно да проявяват исканията си!!! Именно това е Демокрацията

тея студенти що не дойдат в Америка да учат и тогава ще видят крив макарон, а не Макрон! Прав е макарона!

И у нас има протести и във Франция,а руснаците спят

На целия Свят е известен факта,че французите са най-СВОБОДОЛЮБИВИЯ народ!Няма друг народ в Историята който да е вдигал повече бунтове и въстания срущу управниците си!Горд и осъзнаващ гражданските си права народ!След тях са италианците и гърците!А на Света така също е известно че няма по малодушни народи от вулгарите и русоробите!Седят и пият псувайки!

Тея отзад Средиземноморието ли?

"Учениците искат край на промените в тестовете, по-стриктни критерии за влизане в университети..." Браво! ... Щом и учениците се включиха, Бабата и Внучето са пътници.

До некакво инфо! Пътник си ти бре!А иначе това което става във Франция е нещо обичайно и се случва всяка година по различни поводи бре!В случая френските студенти защитават правата на бедните чуждестранни студенти!Ето това е ИСТИНСКА ПРОЯВА на ЕМПАТИЯ-типична за френския народ!Вулгаропитеците няма кък да го осъзнаят-това е ДЕМОКРАЦИЯТЯ.!!!

Вулгарите са народ от роби!Техния девиз е -ПРЕКЛОНЕНА главица САБЯ не я СЕЧЕ!Обожават да се присмиват и подиграват на всеки и всичко и всякога,а не се виждат отстрани кви мизерни нещастници са!Прав си за турския султан-голем некадърник е бил!

Обясни го това на русоробската сволоч

Ха ха ха!Като прочетох постовете и все повече се вбесявам на оня нещастник ТУРСКИЯТ СУЛТАН бре!Този некадърник имаше близо 500 години време да приключи с това диво и варварско чергарско племе дето се домъкна на коне и кобили преди около 1339 г в нашата мила РОДИНА ЕВРОПА!Хубавото е че ДЕМОКАТАСТРОФАТА за още 13 години ще го довърши делото!

робско руско государство?Още година две и лудият им цар ще ги ликвидира напълно

Почти 30 години западняците организираха цветни революции там където не им отърваше местното правителство, независимо от това кой печели изборите.. Бумеранга обаче се върна и сега сме свидетели на Френския Майдан! Хайде сега да видим кой и на кого ще раздава сладки Виктория Нуланд! ЕДно не разбраха западните стратези: На всяко действие им равно по големина и противоположно по посока противодействие! Природен закон! Като организираш Майдани в Източна Европа, очаквай Майдани и по Шанс Елизе! Тези като смъкнат Макрон, това ще хубав пример за останалите! След разспада на Комунизма, ще гледаме следващата серия, разспад на Демокрацията!

До некакъв българан бре! А бре кви майдани те гонят тебе бре!?Кой ще смъква Макрон-ха ха ха!Френските студенти се борят в защита на бедните ЧУЖДЕСТРАННИ студенти бре!Що не четеш статията бре?Смешник-ТОВА Е ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ бре!

В ЕС е така... Бой, сълзотворен газ, водни оръдия, бронирана техника и гумени куршуми... истинската демоНкрация не може без такива "прелести"! :)))

1789година премина Време е за терапия

Баташкото клане ли намекваш :-(((

на франсетата им дай социализъм! я си спомнете що са с трепали едни други! а сега навсякъде пълно с мангали от близко и далеч, това не е европейска държава, а кочина

До некакъв вулгаропитек с абсурдния си ник-"европеец"!!!Франция е ПРЕКРАСНА СТРАНА и е изключително добре уредена бре!Ти най-вероятно си кьорав или дебил или и двете за да твърдиш че била кочина-ха ха ха!В случая френски студенти се борят за правата на чужденците бре!Това е нормално за ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ бре!Прочети статията а не пиши безумия бре!Ха ха ха!

Задавяш се вече, пръскаш слюнки, променяш ник-ове и се тая внушена ти мисъл ръсиш. Пийни водичка, успокой се.....

Тревожи се за собствения си нещастен животец бре!пп-И не пия аква а скотландска кафява и отлежала водица бре!Ха ха ха!!!

А в България всички викат колко сме добре и добре, че е Бойко та да ни построи магистрали, и добре, че е партията майка ГЕРБ=БКП, която ни води към светло европейско бъдеще с видими резултати! В същото време ЕС се тресе като умиращ дедик и ако продължава в същия дух ще се разпадне.

в Шенген искаме да влизаме ? Това е като да строиш фабрика ‘46 та година в България. Толкова да си далновиден.

Французите са нация, българите са добитък.

Само ще вметна едно уточнение - тази територия отдавна престана да бъде България, защото я превърнаха в Чалгарска Номенклатурия, а населението наистина стана подобно на добитъка (че и по-зле) под вещото ръководство на нашите поробители и унищожители от СеСеСеРе, ЕС и САЩ. Който иска да разбере истината да гледа предаването Диагноза с Георги Ифандиев.

Човешкият род наистина се побърка! Заслепен от материализъм, печалба, криворазбрани представи за успех и престиж, краен атеизъм и отричане на всичко духовно, липса на жалост и съпричастност към болните, бедните и страдащите, лъжи, корупция, политиканстване, празни и безсмислени спорове и упреци...с други думи - чиста дяволщина! Човечеството заслужава да бъде изтрито от лицето на Земята и нищо чудно природните сили скоро да се намесят и точно това да стане...

Да, просто колелото на съдбата се върти - нищо ново. Евросъюза, командван от оядените нови аристократи - самозабравили се банкери, корпорации и прочее достига фазата, която са достигнали "благородниците" по времето на френската революция - "Като няма хляб-яжте пасти". Следващата стъпка е разрушаването на Бастилията и издигане на гилотини по централните площади. Една класа си отива и идва нова - след години всичко се повтаря.

"Не съзнанието на хората определя тяхното битие, а напротив, тяхното обществено битие определя тяхното съзнание." А познай кой го е казал?

Казал го е Граучо Маркс-най-известния от групата комици братя Маркс!Другите са Чико и Дзепо бре!

И кво като се смесят г-н министре! Това ли е лошото? не са ли по-важни исканията им? Айде, оди при г-жа Макрон да я погалиш по бръчките вместо Макрон!

За европейските студенти таксите са съответно 170 евро на година за бакалавър, a в България 800 лева на семестър ?

Това е един от начините да запазим християнска Европа!!

Християнска? Европа е СВЕТСКА, а Франция е една от страните с най-много атеисти в света.

забележка за всички, които знаят само папапапапапа- уф, да папат. :-)

В християнските страни и атеистите са в голяма степен християни. Не си давате сметка, но животът ни, дори и на атеистите е основан върху принципите на християнството - сравнете с Близкия изток, Индия, Япония...

Либерте, Егалите, Фратерните. Свобода, Равенство, Братство. Това е френският принос към историята. Да живее френската революция и идеала и за свобода, равенство и братство! Французите знаят защо.

Равенството и братството са нереализуеми и лицемерни, а свободата е относително понятие.

На гърба на колониите. Цинизъм и лицемерие.

Ало-о-о-о, балончетата! Много сте след " франсетата"! От 14 юли 1789г. когато бутнаха Бастилията , а краля го изпратиха в заслужен отдих, та през Гаврошовците, съпротивата, Дьо Гол и досега, те казват НЕ на грабителите! Свобода,братство и равенство за всички! Бегайте да поливате тиквите!

сега сме други времена бе - Марсилезата е международна, да, но тези ....не са ми братя.все едно да ми кажат, че циганин е брат ми..е, че братята ми са цигани, боже упази!

BajMihal

5000 - масов в Париж??? Това все едно 50 човека в Софето пред парламента. малко се престаравате в опитите си да доставяте "сензации"

A TI SHTO SEDISH I PISHESH VMESTO DA POISKASH PO DOBYR I EVTIN JIVOT ???

BajMihal

Може, но за разлика от теб аз съм грамотен и мога да си позволя "по-скъп" живот. Докато не схванеш, че ТИ си отговорен за мизерния си живот, ще си стоиш в мизерия.

Не че нещо..... ама малко прилича на украинския сценарий. Така се почна и там, с протести на студенти и за нищо общо взето. Разликата е че тогава еврогейците призоваваха да не се използва сила, а после подкрепиха клонуните фашисти дет направиха преврат.

преброят бе, тези чужденци - поне ще е полезно за полицията!

Ami "fransetata" sa poveche ot 50% izvan EU