Държавата не знае колко са хората с увреждания

Държавата не знае колко хора с увреждания живеят у нас, какви са потребностите им и какви услуги трябва да им предложи.

Обратно в новината

Коментари - Държавата не знае колко са хората с увреждания | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Нечовечност, некомпетентност и арогантност". Много точно за г-жа Михайлова от Социално подпомагане Русе. Това не е социален работник.

комшиката на село е с инвалидност поради псехическо заболяване а ходи в гърция да гледа баби

Много от така наречените "хора с увреждания", са си здрави.Един познат ми се похвали, че е уредил жена си с пенсия по болест 3-та група с право на работа. Хем си взима заплата, хем пенция и освен това не могат да я съкратят. И един куриоз: отиват на проверка по сигнал за дадена пенсия за инвалид първа група/ човека бил с един крак, поради трудова злоплука/ и го заварват как си копае в двора градинката,ама бил с два крака. Е, как може държавата да знае, колко са истинските инвалиди и колко са платените такива ? Просто много от лекарите в ТЕЛК са корумпирани !!

Сина ми е с пенсия 131лв.,100%с ч.п.

Имам дете с ДЦП и 95% ТЕЛК. Когато отидох при социалните да попитам какво му се полага, освен месечната помощ за друго не се сетиха. От родители в подобно положение започнахме да научаваме какви социални придобивки се полагат. А някои съвсем случайно научихме от социалните при канидатстване за друг вид помощ. Явно са инструктирани да си мълчат!

Apollony : " Аз знам колко са. 200 000 българи и 2 000 000 цигани."

Как ще ги знае ли? Каква е системата на НОИ, на ТЕЛК-овете, на МЗ, на Социалните служби? В каква измислена и взаимно некоординирана и неконтролируема администрация живеем? А НАП? Нали и там се предоставят ЕР на ТЕЛК за намаляване на данъци наполовина? До кога ще ни правите на маймуни, дами и господа чиновници и политици?

Apollony

Аз знам колко са. 200 000 българи и 2 000 000 цигани.

Държавата не знае броя на хората с увреждания, защото никак не се интересува от тях. И на обществото не му пука, ама никак! Ето малко по-долу прочетох: "да се правят генетични тестове на бременните, и когато има проблем, да се отстранява своевременно" ( разбирай- да се отстрани бебето, то е проблема). И шест плюса в полза на изказването, само един минус. За съжаление мога да кажа, че горе-долу такова е и в реалния живот отношението към хората с увреждания- няма хора, няма проблем... Много жалко- и то повече за обществото ни, отколкото за хората с увреждания.

Най-нуждаещите се са извън социалните грижи. Социалните само си вземат заплатите. Въобще не ги е грижа.

Няколко милиона депресирани,няколко хиляди сакати,десетки хиляди раковоболни,стотина хиляди диабетици,десетки хиляди наркомани ,два милиона оцелели-които се изнесоха зад граница ,и шепа политическа сган,която живее добре!

Pesh0

Незнае , защото циганите всички се водят инвалиди . Около милион , милион и 200 хиляди , някъде са хората с увреждания . За да си инвалид , трябва да си циганин .

ЗАПОМНЕТЕ - НЯМА ДЪРЖАВА - ИМА САМО ТЕРИТОРИЯ ПОДВЛАСТНА НА ТЪМНИТЕ СИЛИ И ФАЩ!!!!!!

lu4ka

Защо и е да знае? Какво я интересува държавата, за хората със специални потребности? Но при преброяването има въпрос "имате ли яхта".

точно 7 121 000 индивида !

Ми откъде да знае, като и те там са 80% с увреждания на главния мозък };-)))

' вежлив - евфемизъм на бесен това е

Почти цялата циганска махала в Пазарджик са телкаджии. Още от бебета са с телкови решения. Но това го " знам" само аз, а не цялата държавата

........Държавата не знае колко хора с увреждания живеят у нас, какви са потребностите им и какви услуги трябва да им предложи. .... ---- Това е нормално! Държавата отдавна е навсякъде другаде, но не и на територията тука! А институциите съществуват за да осигуряват заплатите си и за да тероризират и продават остатъците от популация и други ресурси! ----

Е за психичните ако става въпрос,да погледне данните от последното преброяване.

Тя държавата не знае къде се намира вече в резултат на управлението на некъдърни безмозъчни същества които седят на жълтите павате и гледат само собственото облагодетелстване.Всички 240 депутата плюс МС и вожда разбирасе да не забряваме и този президент срам за нашата страна.

А, какво, бунище и каква смрад е т.нар. АХУ (агенция за хората с увреждания). Какви калинки, хлебарки, черваи, мишоци и плъшоци са се развъдили там. Какви са корупции, бюрокрации и идиотщини... Като в цялата ни останала "държава".

Що е то,-ДЪРЖАВА и има ли я на територията между р.Дунав и планината Родопи?

Една от най-големите заблуди напоследък е, че "държава няма" в България. Я скочи на "ромите", турците, банките, геЮвете... да видиш няма ли държава. Такива медии ще залаят, такива социолози и психолози ще завият, такива посланици ще заразмахват пръст... каква полиция и джандармерия ще ти се изсиепа, свят ще ти се завие. ДЪРЖАВА ИМА, НО ТЯ Е СРЕЩУ БЪЛГАРСКИЯ ЕТНОС.

Не съм съгласна с мнението на майката, че уврежданията са само до определена възраст. Баща ми е на 62 години, с много високо кръвно налягане. Продължава да работи, защтото не може да се пенсионира, учител е. Работата му допълнително допринася за проблема: наистина е сериозно заболяването. От 22 годишенработи, осигурвал се е 40 години, без прекъсване. Защо да не получава инвалидна пенсия? Само лекарствата му струват колкото половината пенсия, а останалата половина отива за бензин, защото се придвижва трудно, а всеки ден трябва да е на училище в 8.00.

Не виждам логика в това, човек да го пенсионират поради инвалидност и да продължи да работи същата работа. Ако заболяването му пречи на работата, или го трудоустрояват и работи по-лека работа, която може, или по-малко часове или ако не може да работи, получава инвалидна пенсия, която му позволява да живее прилично. Допълнително е редно да му се помага за лечение и обслужване.

Че тя държавата знае ли изобщо нещо... Впрочем по темата се знае нещо - имаме си 240 трътляци с умствени увреждания...плюс тези в МС...за премиера да не говорим, той е с няколко...

За съжаление това което е останало от "държавата" има мнооого по - важни ангажименти - да хрантути неканени навлеци, незаконно пресичащи "държавната" граница, да развъжда неграмотни паразити лесни за манипулиране по време на "избори" ... и най - вече да осигурява комфорт на партийно - бандитските групировки при доразграбването на това което все още би могло да се открадне от тази територия. Така че "надежда всяка тука оставете" - Ад от Данте Алигери ... или "спасяването на давещия се е проблем на самия давещ се" - Илф и Петров.

Ма лесна работа! Сичкото циган е инвалид! Другите не са интересни за политическите партии! Значи не са инвалиди и "държавата" не й трябва да знае за тях!

С увреждания или инвалиди?Щото "инвалидите" са повече от населението на страната!!!А хората с увреждания,макар в определени неща да имат право,дано не стане така,че останалите след време да си търсим правата от тях!Щото така стана с еманципацията в някой прекалено "демократични" и "напреднали" страни.Сега в Канада,Австралия и Норвегия май мъжете трябва да се борят за правата си!

ДЪРЖАВАТА И НЕ ИСКА ДА ЗНАЕ-ЗАТОВА НЕ ЗНАЕ!! ТЯ Е АБДИКИРАЛА ЗА ВСИЧКИ И ЗА ВСИЧКО-А ЗА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ ДА НЕ ГОВОРИМЕ- и КАТО СЕ ГОВОРИ ЗА ТЯХ Е КРАЙНО ВРЕМЕ ДА СЕ РАЗБЕРЕ, ЧЕ НЕ САМО ЛИПСАТА НА КРАК, ДВА КРАКА ИЛИ РЪКА И РЪЦЕ ПРАВЯТ ЧОВЕКА ИНВАЛИД. иМА ИНВАЛИДИ И БЕЗ ФИЗИЧЕСКИ НЕДЪЗИ, А ЗА "ДЪРЖАВАТА"-ТЕ НЕ СА ИНВАЛИДИ. ЗА ТЯХ НЕ СЕ ПОЛАГАТ НИКАКВИ ГРИЖИ, АБСОЛЮТНО НИКАКВИ!! ЗАНИМАВАТ НИ САМО С МУТРАТА БУДА-БОРИСОВ И КРАДЦИТЕ-МИНИСТРИ. ЗА ТЕХНИТЕ "ПОДВИЗИ " И ИСКАНИЯ ВСЕКИ ЗНАЕ ВСИЧКО!!

99% кой с документ кой без :)

Не са много -4% путеноиди.

Държавата не знае колко са хората с увреждания Със сигурност да брои първите 240 души с увреждания в националния психиатричен център , на жълтите плочки.

Не са тези в парламента с уврежданията, ами сме ние. .."Не е луд този който яде баницата,а този който му я дава"

Ами то тогава е лесна сметката за броя на хората с увреждания - 240 души плюс още 7 милиона.

За ментални увреждания, да следи коментарите тук. :-)

Това са пълни глупости. Държава знае и то доста добре, но Държавата няма пари. Реално социалното министерство е изключително разходоориентирано и няма как в настоящата ситуация да има за всички. Реално за хората в неравностойно положение има НПО-та към които те трябва да членуват и съответните НПО-та да представят пред Държавата. Такива са Съюз на Слепите в България, Съюз на глухите и още редица /ако не се лъжа са някъде около 15-20 признати от ЕС и държавата и част от тях членове на Европейските и Световни ресорни съюзи/. Последните години са инициирани от тях редица законови промени, които ги облагодетелстват поне малко, но отново стигаме до началото на тезата ми - няма пари.

Държавата се отнася несправедливо към хората с увреждания, защото има едни 700-800 000 тъмнозелени или бели тарикати, които са намерили лесен начин да получават по 180 лева на месец просто ей-така. Системата е: отиваш при лихваря, даваш му личната си карта, той ти урежда ТЕЛК-а, пишат те инвалид, започват да ти отпускат пенсия по карта, а тази карта стои в лихваря, докато си върне дадените по теб пари. Това е най-крупната измама в държавата след тази в енергетиката.

Инвалидната пенсия е 180 лв за хора без трудов стаж.Аз познавам жена с 5000 лв заплата,без болнични,която след 2000 г . си уреди инвалидна пенсия,която в момента е 800 лв. и продължава да работи след 61 г възраст ,като получава заплата и пенсия.

Ами напиши и името, да го знаят всички.

Ми то нещо знае ли се в тази държава? И за пореден път се убеждавам, че трябва всички бременни жени да правят генетични тестове. Така ще се избегне много болка, страдания и грижи. Може да ме обвините в каквото си искате. Аз мисля така.

Първо да се изясни ,..ИМА ЛИ ДЪРЖАВА ,И НА КОЙ Е?