Еколози: „Министри - лобисти, спрете фракинга на шисти”

Стотина природозащитници се събраха пред Министерския съвет с настояване да се забранят проучването и добивът на шистов газ в България. Те подозират, че в Добруджа вече са започнали спорните проучвания.

Обратно в новината

Коментари - Еколози: „Министри - лобисти, спрете фракинга на шисти” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А къде ги тези водещи специалисти? НИКОЙ, НИТО ОТ УЧЕНИТЕ, НИТО ОТ КОНТРОЛНИЯ ОРГАН /ЦЕЛИ ДВАМА ЧОВЕКА/, НИТО БАБИЧКИТЕ ОТ РИОСВ НЕ Е СТЪПВАЛ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ НА СОНДАЖ ЗА ШИСТОВ ГАЗ! Повечето не са стъпвали на никакъв сондаж! На какво разчитате? Немците признават, че са изпуснали контрола! Държавата с най-железни правила в Европа! А у нас две бабички, ще контролират техническата изправност на ракета!!!

Шеврон са неспираеми, без да изгорят няколко платформи не виждам как ще се оттървем, а тия наште п...тки ще им дадат всичко и ще ни излъжат че риска е минимален за жълти стотинки, така че народе - с огън и меч,

Заиграването с природата е опасно - тя ще се възстанови, но нас дали ще ни има...

Ама по-тъп лозунг не съм чувал!!! "Фракинга на шисти" - ХАХАХАХАХАХАХАХАХ.....................

Псевдоеколози протестират вместо да се разходят до планината Витоша и да видят боклуците изхвърлени от "планинари" пристигнали с леките си коли, разгънали трапези, плюска, мятат боклуци и напълнили търбуси се натъпкват в колите си и отново надолу след като са освинили планинката ни.

Стига истерии другари!Не разбрахте ли,че сега времената са други?!

КОМУНОИДНАТА русофилска ПАСМИНА вече съвсем обезумява! Ама вие сте на границата на хистерична криза! Я по-спокойно! България е член на ЕС и спазва европейските процедури! Трябва да се научите, че за всичко си има ред и тая работа ще стане(или няма да стане) по съответния ред! И никакво квичене НЯМА да помогне - особено когато съмненията, че ви плаща руския брат са повече от основателни! А предателите, които се продават за 30 рубли ще кажа, че Господ забавя, но не забравя!

НЕ НА ШИСТОВИЯ ГАЗ!!! НЕ НА АЛЧНИТЕ АМЕРИКАНСКИ ФИРМИ!!! Нали сме демократична страна. Защо господа демократите се страхуват от референдуми??? Защо досега нито веднъж не е провеждан референдум??? Не на такава демокраДция!!! Нека за шистовия газ да се попита народа, а не Трайчото!!!

ДА ЕНЕРГИЙНАТА ЗАВИСИМОСТ ОТ РУСИЯ! ДА НА АЛЧНИТЕ РУСКИ МОНОПОЛИСТИ ОТ ГАЗПРОМ!

Енергийната зависимост ще си остане защото практиката при добива на този газ показва че находищата се изчерпват доста бързо дори и за около година, което напрактика означава че това няма да е последният сондаж в БГ много скоро очаквайте и в други краища на България единствено се успокоявам с мисълта, че няма да сме единствените прецакани тук в Добруджа.

Много си манипулативен в коментарите си и ли си с ееееейййй такива капаци на очите. Добивът на шистов газ в най-добрия случай ще покрие до 8-9% от нуждите на България. Кажи ми за каква енергийна независимост говориш! За нашата държава няма такова понятие, като енергийна независимост!

Господ да ни е на помощ

АЕЦ ,Белене' било опасно - шистовия газ не. Интересно ще имат ли сегашните министри персонална отговорност - като се задължат да пият редовно вода от около сондажите и да папкат от околните посеви?Така е редно

Надявам се, че протестиращите са успели да отидат преди края на работното време, за да си приберат рублите от руското посолство.

Защо свързваш всичко с русофилия и русофобия, човече? Нима изключваш напълно възможността да има разумни хора, които действително да мислят за България? Ти явно не си един от тях.

Докато няма екологична експертиза за шистовия газ, няма какво да се коментира. Другото е рубладжийство. Справка - миналата година. Ние си плащаме редовно газа на Русия, но те врътнаха кранчето на Украйна и понеже само оттам има газопровод до България, ние останахме на студено. Русофилия и русофобия???

Имам два въпроса: 1.Защо, след като всички сме съгласни, че изборите се печелят с големите пари на олигарсите и след като всички добре знаем коя партия спечели последните изроди, пардон, избори, продължавате упорито да твърдите, че големите пари са в червените олигарси от БСП? 2. Защо, след като избрахме президент на крилата на големите му заслуги за България, чрез строителството на магистрали, от изборите насам управляващите онемяха по темата за магистралите, остана само да се дъвчи по форумите като овехтял парцал?

Разбрахте ли сега какви изроди сте си избрали?!!

разбрахме че некой квичи преди празник. за разлика от пастетите , в мръвката косми няма. дир да не ми подсказва за хорок- принцип. кой чел,..чел. хорок има философия - ям, ям.

Напоследък, под вещото ръководство на САЩ, много взе да се говори за енергийна независимост от Русия. Но защо е нужна тя? Нима Русия ще реши да спре на някого кранчето и по този начин да се компрометира като надежден доставчик в очите на европейците? Енергийната независимост е нужна единствено при трета световна война. И докато след Втората световна Западът беше по-слаб и легитимно се обедини в НАТО, то сега по-слабата е Русия. От друга страна, при капитализма регулярно настъпват кризи, изходът от които в много случай се оказва войната, която помага... още на икономиката да излезне от депресията. При положение, че на САЩ се падат над половината от военните разходи в света, не е трудно да се досетим, че трета световна война изглежда все по-вероятна. Енергийната зависимост на Европа от Русия би имала евентуален отрезвяващ ефект върху лудите глави, каквито навсякъде има. Алтернативата е ядрена война, в която едва ли ще има победители - независимо от всякакво ПРО и т.н. Самият факт, че Русия притежава 200-мегатонна водородна бомба, която може да разцепи Земята на две, говори сам за себе си...

Дааа, България си плаща редовно газа, но когато "приятелска" Русия миналата година врътна кранчето на Украйна, ние останахме ли на студено? Останахме. Толкова с "братската" ти Русия.

за сигурността на целия свят, а не за братство. Колкото до газа, кранчето ни го врътна Украйна и по-специално про-западния президент Юшченко, по американска поръчка, точно с цел дискредитиране на Русия. С изграждането на Южен поток тази опасност ще отпадне.

Напоследък, ръководени от вещите "съвети" на САЩ, се говори за енергийна независимост от Русия. Но защо е нужна тя? Нима Русия ще реши да спре на някого кранчето и по този начин да се компрометира като надежден доставчик в очите на европейците? Енергийната независимост е нужна единствено при трета световна война. И докато след Втората световна Западът беше по-слаб и легитимно се обедини в НАТО, то сега по-слабата е Русия. От друга страна, при капитализма регулярно настъпват кризи, изходът от които в много случай се оказва войната, която помага... още на икономиката да излезне от депресията. При положение, че на САЩ се падат над половината от военните разходи в света, не е трудно да се досетим, че трета световна война изглежда все по-вероятна. Енергийната зависимост на Европа от Русия би имала евентуален отрезвяващ ефект върху лудите глави, каквито навсякъде има. Алтернативата е ядрена война, в която едва ли ще има победители - независимо от всякакво ПРО и т.н. Самият факт, че Русия притежава 200-мегатонна водородна бомба, която може да разцепи Земята на две, говори сам за себе си...

хахаххахахахахахахаха. Да разцепи Земята на две. Пий си хапчетата,приятел!

малко за Цар Бомба, която е била само 50 мегатона, преди да ставаш за смях?

К'ва война те гони? По-скоро Русия ще влезе в ЕС. Те няма как да издържат повече от месец във война с НАТО. Освен ако не подкарат атомните бомби, но тогава светът ще приключи.

всяка една война между Русия и НАТО по дефиниция ще бъде ядрена, и аз иманно за приключване на света говоря...

Има престъпления, които са поправими. Това престъпление е от непоправимите! Трябва да го спрем на всяка цена!

Като не искате да ви разбиваме шистите, ще ни лапате "Томахоук"-а с обеднен уран. И пак ще ви смучеме шистовия газ.

НЕ НА ЗАДКУЛИСНИТЕ СДЕЛКИ С ПЕТРОЛНИТЕ КОРПОРАЦИИ И ШИСТОВИЯ ГАЗ! ДА НА ЗАПАЗВАНЕТО НА БЪЛГАРСКАТА ПРИРОДА!!!!!!!!!

до сега бяхме енергийно зависими от Руснаците, а сега зорлем се опитваме хем да се изтровим, хем да сме зависими от хамериканците. Ако пък някой успее да ме убеди, че някой горе пак не се гуши...

Шеврон има концесии за добив на газ в Казахстан и Азербейджан. Защо ББ и ТТ не сключиха сделка с тях да се направи връзка с газопровод в Турция и газта, която ни се обещава още от правителството на Ф. Димитров, не стигне до България! Явно е, че Набуко се превръща в илюзия и вероятността каспийския газ да стигне до Европа е мъглявина. Но това ни прави независими независими от Русия!

При сегашните условия България е разпродадена както по повърхността на земята, така и под земята.Природните ни богатства се експлоатират от чужди фирми.Златото ни, което се е експлотирало още от тракийско време е дадено на концесия за десетки годи и се изнася в чужбина.Пристанищата ни са дадени също на концесия за над 30 години, а които не са дадени предстои да се дадът.За нас вече е факт мъдростта: ,,на тоз късче, на онзи късче, а на българина голо гъсче".Само пълна национализация на всичко може да ни спаси докато не е късно.

ДОКАТО В МИНИСТЕРСТВОТО НА ОКОЛНАТА СРЕДА И ВОДИТЕ ЗАМЕСТНИК МИНИСТЪР Е ЕВДОКИЯ МАНЕВА, КОЯТО НАВЪРШИ ПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ ОЩЕ КОГАТО БЕШЕ ТАМ МИНИСТЪР, ЩЕ СТАВАТ ТАКИВА НЕЩА!!!!!!!!!!

Трайчооо, голем си трайко, ама стане ли дума за комисионна почваш да нареждаш....

ПОВЕЧЕ ОТ СИГУРНО Е, ЧЕ ИМА ДОГОВОРКА, А МОЖЕ БИ И ПИСМЕН ДОГОВОР ЗА ДОБИВ НА ШИСТОВ ГАЗ. НЕ Е САМО ЗА ПРОУЧВАНЕ. НИКОЙ НЕ СИ ХАРЧИ ПАРИТЕ ДА ПРОУЧВА НЕЩО, КОЕТО НЕ Е СИГУРЕН, ЧЕ ЩЕ ПОЛЗВА, НАЛИ ТАКА?

Защо говориш в минало време? И сега е същото .

Руските агенти се развилняха по темата за шистовия газ. А баламурници, които да им се връзват, има достатъчно... Важното е България да продължава да е 100% енергийно зависима от олигархичните пияндури.

Пак гласувайте за малоумниците от ГЕРБ!!! Те са неотразими!!! По НАГЛО и НЕКОМПЕТЕНТНО правителство в България НИКОГА НЕ Е ИМАЛО!!! Дано и никога повече няма! Вече 2 години царуват, реформа в нито една област няма, опукаха фисалният резерв, ще вземат сега още 4,5 млрд. евро задлъжнялост за България, за да може Великата Тиква ББ да си дострои магистралите, пък България и българите - кучета ги яли!!! И 1 600 000 българи отново гласуваха за тях!!!!!!! Съжалявам, самите българи не дават шанс на България!

Не, че нещо, ама магистралите не са за Великата Тиква, а за всички българи и дори само това да свърши това правителство, ще е грандиозен успех.

Ти на кой свят си, човече?! Я провери колко реално е построил Бойко и колко Станишев и пак кажи: "Грандиозно!" :)

Магистралите са нещо много хубаво!!! Но една държава, освен от магистрали, се състои от живи хора и икономика!!! А за Великата Тиква нищо друго освен магистралите не съществува! И всичко в държавата в стабилна тенденция загива! Там е проблема!!!

Говориш като чужденец на когото е под влосна истината, по тоя начин на българите им е говорено 65г. преживели са 5 фалита на държавата и са най бедни в Европа, не можиш да ги излъжеш шанса на страната не е при вас.

Разбрахте ли сега какви изроди сте си избрали?!!

"Сцената във филма е доказано, че се дължи на нелегален воден сондаж през въглищни пластове. Това няма нищо общо с добив на шистов газ", обясни Трайков. - малко странно обяснение - това дали е нелегален или не, и през какви пластове минава, не дава обяснение за "газираната вода" която гори, нали така??? Според вас, щом толкова се натискат, каква ли е далаверата и за кой??

Дава обяснение, дава. Във въглищните пластове също има метан, при миньорите е известен като газ гризу. Сондажите пред фронта на рудниците в Марица Изток, при запалване горят със седмици.

"Проучване през май 2011 г. прави заключението, че разбиването сериозно е замърсило със запалим метан подпочвени запаси на сладка вода в североизточна Пенсилвания." "На 23 юни 2011 г. Агенцията за защита на околната среда на САЩ обявява, че ще проучи всички жалби за замърсена питейна вода, свързани с добива на шистов газ в Тексас, Северна Дакота, Пенсилвания, Колорадо и Луизиана." След започнването на проекти на ШЕВРОН!!!!

Кико, все едно слушам Гоце. Кой ще товари нефт по тая тръба, като минаването на танкерите през проливите е в пъти по-евтино. Тука добре я пресякоха далаверата на комунистите.

за пари за пари ,за пари ми говории... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

протестиращи ненормалници

Това ще да е някой от правителствените среди - изказване в типичния им "народен стил". Кой си ти? На бойко борисов баданарката ли,що ли?

и най-малката проява на някаква форма на гражданско общество, контролиращо безумните планове на властимащите, е най-добре да се заглушава в зародиш.

Искам да попитам защитниците на тази технология - къде в света се използва и защо не е масово? Има ли някъде забрана за това и защо?

Според пресата,добив на шистова газ ще има в Украйна, Румъния, Унгария и Германия, Полша и някои от балтииските републики.

според коя преса? Купената ли?

И за какво протестират хората? На 29 юли 2011 на страницата на Шеврон е публикуван документ/отчет, от който става ясно, че ШВЕРОН ВЕЧЕ СА ПРИДОБИЛИ 1 МЛН. АКРА В БЪЛГАРИЯ! Е, кой кого лъже, че тепърва щяло да има преценяване на опстността и подобни??? То вече е готово, както би казал д-р Стоичков: "Свирено положение, майна!"

булгаря авардед ан ехплоратион пермит фор а проспецтиве шале гас блок оф море тхан 1 миллион ацрес ин нортхеастерн булгаря. За съжаление с много прав. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

подобни изказвана не боко е не просто несериозно а пулен абсурд за никои на тоя пост и наи-смисленото нещо което може да направи е да си подаде оставката *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Колко наивност има в българския народ...Защо има хора които продължават да вярват на приказките на ББ и се надяват да им обясни той това свое раздвоение на личността..Не разбраха ли че "никой не може да изпълни това което аз ще обещая" е девиза на ББ..

..абе Позитано ;)) осъзнай се малко! Борисов е първият Премиер, след който ще остане нещо. Какво остана след Станишев? След Костов? След Виденов? Разпродажби и заменки..

8л5 милиарда резерв. Даже магистралите са в пъти повече. Анадънму вирек!

Хи хи хи... И теб мъжете в черно са те светнали...

ще остане само спомена за празното говорене и огорчението, че си бил такъв балък...ама да не се обидиш сега ;)

Защо не се поинтересуваш какво е положението на над 30-те български фирма със нотариална собственост в Кремиковци!!! При това след сделката на ББ, СД и ТТ с 26 ВИДЕН БИЗНЕСМЕН. Толковеа прозрачна сделка не сме имали. Поредната офшорка и след толкова време нито един от тях не знае кой е реалния купувач За Булгартабак - тепърва ще слушаве за подвизите на новите приватизатори!!!

Може да дойдат времена, когато дори и с изобилие от злато и други богатства ще умираме от ГЛАД и ЖАЖДА ! Знаете ли колко много отровени извори има западно и югозападно от Варна ?! За земята - да не говорим !

го е казала...

А тази оценка представяш ли си да каже - не много е вредно няма да добиваме? Кога ебило това?! Равносметката навсякъде по света е една и съща - политиците продват живота и здравето на хората за пари. Те взимат малко, компаниите взимат много. А техните шевчета, никога няма да отидат да живеят, да се трудят или да консумират нещо от район на добив на шистов газ. Просто защото се вкарват над 600 силно токсични вещества в земята в разтвор с вода. И това се поглъща от цялата еко система и хората в последствие. И ще правят еко оценка. Ква еко оценка. Все едно да правя оценка дали ако си запля къщата, тя ще изгори или не?!!? НАГЛОСТ НАГЛОСТ! Те ви Бойко лайното смотано!

Откъде е минало ГЕРБ всичко прилича на г*з:) Дори кмета на Видин остави една фалирала община, ямболския го осъдиха, Лечков и него, двама депутати-също:))))

link Сцената е "доказан" фалшификат, ама в доларовите мечти на Трайков!!! Имаме лъжец за министър. Нито е една сцена, нито е доказана за фалшива. Става на въпрос за множество случая из цяла североизточна и централна САЩ. От отровени и бълбукащи поточета, до горящата вода която е навсякъде и много хора които са се разболели вследствие на това!

И такива сцени има в няколко филма! Може ли да се направи извод, че всички филми, които не са ЗА шистовия газ, са фалшиви?

От голямо значение е кой е платил на сценариста. За Газпром и подобни компании не е проблем да финансират и 100 000 филма.

г-н премиер ако сте подписали на инат трябва да знаете че на инат дарява не се управлява и без това виждате до каде я докарахте и сега това чашата вече пеля ! ако в едно семеиство единия партниор прави на инат вапреки децата следва развод!ината си го дражте у вас а ако мислите да сте премиер работете без инат!иначе ще следва развод! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Аз съм ЗА добивът на шстов газ, въпреки че имам екологични възгледи.Какво зачи еколозите?Ми много глупости има и в екологичните искания, това е едно от тях.

с екилогични възгледи, но ти харесва да тровят земята:)) Интересни възгледи и състояние! Герберски явно:))))

съм ЗА, такива като теб да са в Белене и Скравена!

Като си - за.Нека да си го добиват в твоя двор не в моя!!!

Вън на тиквите от министерски съвет, стига сме плащали за отглеждането им! Хората са казали -"от много глава не боли , само от тикви"! В държавата последно време се народиха много затова трябва да се изчистят!

ВЯРНО е ,че от много глава не боли ,но един си сложил тиквите на тавана и те му съборили къщата.Май и нашата ще стане така с тези нахални и неграмотни тикви.

Стават много , нагли и ще ни се срутят на главите ! Но май ние сме си виновни , че търпим! Това в Гърция никога няма да се случи , за съжаление ние доказваме , че сме робски народ! Дано някога се опомним!

На изборите спахме, но ще се събудим 2013 за парламентарните и тогава жална им майка на дерибеите.

КОМУНИСТИЧЕСКИ МЕКЕРЕТА

научете и други думички и аргументи де! то че сте минали герберова лоботомия е ясно:))))

Млъкнете бе невежи лъже-еколози. Не разбирате ли, че става само дума за проучване дали има достатъчно резерви от шистов газ. Такова проучване е абсолютно безопасно за околната среда и подземните води. След това ще се прецени дали може да се започне добив. Подозирам, че сте агенти на Москва и искате да бъдем вечно енергийно зависими от Русия. Ако сте патриоти, ще млъкнете.

викам, че няма страшно! Доктор Стоичков ще ни излекува:)

извън ГЕРБ не са патриоти:) Я върви във фитнеса, че за другите избори ще ти трябва да вдигаш чували с бюлетини на бременни:)

Много йезоитски се отнасяте към проблема. Колко са платили Шеврон за тези проучвания, дали трябва проучванията да се правят от фирмата която ще добива този газ дали ще имаме ясна точна и неподправена информация. Това не се ли нарича конфликт на интереси. Каквото и да е опита на другите страни е ясен и забраната на други страни е факт.

Т'ва е абсолютна лъжа. Добива и проучването е едно и също, само обема е различен. Пручването е добив с цел да се види на какво дълбочина, колко газ ще излезе. И в двата случа сондираш и наливаш "гнусотиите" в земята.

На сайта на ШЕВРОН - по думите на протестиращите е обявено, че вече са придобили 4 000 кв.клм. за добив на шистов газ! А как ББ вчера плачеше за селскостопанските ни производители! Как ни съветваше да гледаме овце, да гледаме картофи и т.н. Нали щяха да чакат отговора от ЕС и да чуят мнението!!!

Е ти неграмотен ли си? Влез в сайта на Шеврон и виж дали пише такова нещо наистина, вместо да вярваш на продажните ни еколози. Иначе излиза, че си твърде лесен за манипулация.

си желязо! Не се подаваш на манипулация, дори с цената да се изтровят много хора и да се унищожи прекрасна плодородна земя:) ВЕрваме ти:))

Грухчо, я влез на страничката на Шеврон и ако имаш мммъъъничко акълец - да видим дали ще немериш едно ПДеФ-че, в което е обявена новината за придобиването на 1 милиона акра в България! И, ОТВОРКО - ВИЖ КОЯ Е ДАТАТА НА ДОКУМЕНТА!!!

Да се сетят протестиращите, че и в Румъния точно на границата с България, Шеврон се гласи да добива......

хора, само преди около месец имаше избори, на които вие дадохте цялата власт на една партия и на един човек. Сега пак по форумите се почва една олелия, какво ще пият децата ни, какво ще дишат внуците ни, каква замърсена околна среда имаме и т.н. и т.н. Не мога да разбера, навсякъде в България печели ГЕРБ. Значи много от вас, са гласували за тях и тогава не сте ли мислили за тия проблеми. Аз не съм гласувал за тази партия, защото не исках да живея в страна с еднопартийна система и да гледам как един човек преяжда с власт. Преди изборите писах, че не вярвям нашия народ да е обзет от КАЛИТКОВЩИНАТА по форумите, ама се оказа точно така. Сега сте се сетили да протестирате и да ругаете. Лош човешки "матреял" сте и това освен, че ви го каза премира слънце, сега ви го и показа. За това използвам случая да поздравя КАЛИТКО, АВРОРА, както и KGB, за изборната победа, спечелена благодарение на вашия вот, а вие садете картофи и си налягайте парцалките.

Както се видя и по телевизията протестират 200 човека. Не знам защо си мислиш, че това е населението на България. Както казва Трайчо на някой който крещи на площада и не иска диалог нищо не може да му обясниш. Това са еколози платени от Газпром, към която компания предишната управляваща партия, която толкова обичаш ни зароби, прецаквайки и проекта НАБУКО. САЩ и Канада не са тъпаци, не ги мислете. Да не говорим, че ще има и работа за хората в тези западнали райони.

че никоя партия не обичам, ама от живота съм си научил, че когато един човек си повярва прекалено много, то неминуемо свършва зле, а ти грух ли си, пух ли си, си се натягай на точно тоя човек.

ДДТ-то така говориха! А когато ДДТ-то изтрови хора и животни го забраниха:))) толкова си прозрачен! По същата логика може да се твърди, че ти си платен от Шеврон:) Или не си!?Ти си патриот:)))

И овце да ходят да гледат, както вече два пъти премиера слънце се наложи да им казва, че не разбират от един път явно,а енергийните проекти и комисионните ги оставвете на него и Цветелинка.Така де... всеки да си знае мястото

Тоталитаризма се завърна. ЕТ-Б.Б.

"From Germany ( нерегистриран ) 16.11.2011 11:29 Значи сте ЗА постоянно по-високите цени на РУСКИЯ ГАЗ ! Лобисти-агенти на ГАЗПРОМ, това сет вие - мекерета." Ако наистина си в Германия обясни ни защо те преговарят с Газпром да се пусне трета тръба по Северен поток, а не си извикаха Шеврон да им вади шистов газ? Ние тук на Балканите сме прости и не може да видим далаверата? Но май останахме единствените борци за енергийна независимост от Русия в ЕС и започнахме да пречим! Обясни ни човече, явно си по-умен от Меркел?

Защото газът, с който разполага Германия няма да им стигне и за 3 дена на тяхната икономика ;)

Сигурно и във Франция е така, а?! Презокеанците ги разбирам, в крайна сметка те си нямат съседна държава богата на природни рсурси, за т'ва си тровят местните селяни. В Европа обаче, си имат такава държава и си строят северни потоци. Пък като на руснаците им свърши газа и няма друга алтернатива може и те да започнат да си унищожават приодата и да си тровят населението.

А ние, понеже нямаме икономика, но имаме много газ, ще ни стигне за 3 века, та дори и американската икономика ще захрани. Грух, ура! Нека да се направи референдум по този въпрос, а и по други важни теми. Но в България е важно само мнението на Бойко и на други като него. Аман от подлоги.

Тия, които са платени от Газпром разбирам защо протестират, но другите глупаци? Гледали един филм, доста смешен и се връзват. Такива производства и добиви в ЕС се случват след много сериозна оценка на риска и при минимални или никакви вреди за природата. Разбирам да беше 1980-та, да се притеснява малко човек. България е бедна на ресурси и е хубаво да използваме малкото, които имаме. Иначе внос, стабилни цени, зависимост и газови кризи ;)