Продължават протестите срещу поскъпването на билета в София

Протест срещу поскъпването на билета за градски транспорт в София ще има пред сградата на общината в 18.00 ч. днес.

Обратно в новината

Коментари - Продължават протестите срещу поскъпването на билета в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре.че има будни Българи.това.което наблюдавам.докато пътувам в градския транспорт-Гратис една част от хората са се примирили аз за себе си съм рвшила .ще отстоявам Правата си!Но как да се присъединя към вас !и да доведа и други хора!.

Добре.че има будни Българи.това.което наблюдавам.докато пътувам в градския транспорт-Гратис една част от хората са се примирили аз за себе си съм рвшила .ще отстоявам Правата си!Но как да се присъединя към вас !и да доведа и други хора!.

Добре.че има будни Българи.това.което наблюдавам.докато пътувам в градския транспорт-Гратис една част от хората са се примирили аз за себе си съм рвшила .ще отстоявам Правата си!Но как да се присъединя към вас !и да доведа и други хора!.

На организирания от нас протест на 30.05.2016 дадохме думата на всеки, който пожела да говори. Приканихме общински съветници да се изкажат, но се отзова само представителят на БСП. За съжаление не можахме да чуем мнения на съветници от коалицията ГЕРБ-РБ, отговорни за нечовешкото увеличение на билета за градския транспорт с рекордните 60%. Наясно сме, че намеците за връзки с БСП идват от хора, близки до Реформаторския Блок, които решиха се изявят на свой ред, както се вижда в горната статия.

Основният въпрос не е дали пътниците пътуват редовно - с билет или карта, а каква е цената на транспорта! Ние като интелигентни и възпитани граждани си заплащаме пътуването - в претъпкани до задушаване и нередовни автобуси /на 15-25мин/ и то по възлови линии! Моля обърнете внимание на графиците за транспорт и качеството на предлаганата услуга! Аз лично ежемесечно плащам за абонаментна карта, макар да ми се налага да ползвам често ТАКСИ, поради нередовни и претъпкани автобуси в сутрешните пикови часове за да не закъснея за работа! Кой ще ми изплати обезщетение за предоставяне на лоша услуга?!... Невиждам причина цената за билет или карта да е по-различна от тази в други градове и дори села, защото въпреки големите линии, клиентите ползват транспорта само за 6-7спирки и след това сменят линията. Т.е. когато един пътник слезе от транспортното средство, друг пътник се качва и т.н. По този начин за едно пътуване по линията заплащат по 2-3 пътници. Много рядко пътник ползва цялата линия. Получава се така, че реалното ползване на градския транспорт от един пътник в София се равнява на това в един средно голям град/село/. Ако се налага прикачване се заплаща за второ, трето... транспортно средство. Дори може да се окаже, че от икономическа гледна точка, градският транспорт в София е по-заплатен от другите градове. Моето скромно виждане и пердложение е транспорта в София /карта, билет/ да се равнява на този в другите градове и дори села. Да се затегне само контрола - например всеки автобус да пътува с контрола, както е в повечето градове /няма да има стрес и нарушения и ще има повече работни места/. Ако все пак се приеме, че големината на града и дължината на линиите е от значение - да се приеме среден размер на билет /1лв/ и карти за пътуване. За най-големи градове в България като София, Варна, Пловдив да се завиши цената с 10-20%, а за по-малките градове и села да се намали с 10-20%. С уважение и разум за успешна траспортна политика и задоволство при пътуване!

Няма да дупча билет.и няма да се подчиня на власта.която си гледа интереса.защото мен никой не ме попита стигат ли ми парите за детето!

Няма. Народа спи и само някоя платена организация може да го събуди за своите си цели. Такава, друга не би била допусната вече. Лека нощ и приятен кошмар. . "януари регистриран ) 30.05.2016 12:53 . Пйрвия мансат та Буда-банкянски, приключи катастрофално заради цената на тока, този мундат ще приключи още по-катакгофално заради повишавнето на всички цени, заради огромните кражби, заради 35-те милиарда дълг, който потъна яко дим ,заради тоталния провал във външната и вътрешна политика.. този път камъните не само ще летят, те ще уцелват, дебели, банкянски тикви!

Решението е както навремето направиха германците.Никой не ползва градския транспорт и те се пренудиха отново да свалят цената,но това са германците,а не ние,които сме готови да продадем и майка си защото това ни е в кръвта да не сме задружни.Къде са онези педали от протесна мрежа? Всички да си купим по един лютив спрей докато не върнат цената на билетите.Гласувайте отново за ГЕРБ и ще ви се е.. майката.

Социализмът се завръща и започваме да си спомняме онова време когато всичко се увеличаваше,а само заплати и пенсии се замразяваха или ги намаляваха.Сега се случва същото само изчезнаха протесните мрежи,които прецакаха целия ни народ със своите действия.Къде сте сега бе мръсници?Вдигат билетите,цената на горивата,тока,водата и никой нищо и пак ще гласувате за ГЕРБ.Е не мога да разбера този продажен и глупав народ.

ще си купя билет за две спирки за 20 стотинки? по 10 ст. на спирка? Питах на гишето колко струва билет за 3 спирки и ми казаха, че няма такъв. Ами аз нямам нужда да пътувам например със 102 от Овча купел до Студентски град за 1.60, а само от Стрелбище до Семинарията.

Сега, ако ми кажете, че не са 3 спирки, а пет, ок. Тогава билетът ще е за 5 спирки 50 стотинки.

Гратис сме ! Проблем?

Ще пътувам гратис. Когато цените на петрола падат ,билета се увеличава.Това го има само в нашата България и при алчните и ненаситни политици.

"Билет 1.60 лв. няма да плащаме". Ами тогава ходете пеша бе дървени шопи. Що не роптаете че кашкавала и сиренето са скъпи. Или черешите по 9 лв килото.

Лошото е, че всичко е на гърба на съвестните хора, а тарикатите все ще се измъкват. Докога, Борисов, Фандъкова, докога на наш гръб ?????

не ме е грия за билета на софя. да стане 2.ш0лв. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Абе тези хора не си взичат поука - сего ново двайсе - още контрольори щяло да има - кой им плаща заплатите на тези - сигурно от представителните на директорите на ЦГМ. Срамота - учеличава се стойността на билетите, назначават си персонал, хората негодуват - къде са обудсмана, НАП и другите дети им е работа да отстояват общестевния интерес!!!!!! Всички гласували от СОС - на ПОЗОРНИ ТАБЛА - хората да ги гледат и да не забряват че са там само да обслужват интересите на шайка крадци - незовисимо кой са те.

Именно, увеличават цената на билетите и назначават още персонал и резултата е същия, като до сега! Няма логика в глупавите им действия, а кой ще плаща на полицията да обикаля по рейсовете ... Нямам думи, да им изсъхнат ръчичките дано!

Комунизмът тропа на вратата. Ще дойдат дни честити на баници и пити. Напред другари и другарки! Да завземем мандрите, трамваите и метрото. Е, може и да не ни трябват трамваи и метро.

Навярно сега ще следва нещо ново, напр. данък в/у правото на мъжете да спят с жените си (инак автоматичен скъпичък развод), за което още Калигула се е сетил ;-)

Цитат от филма "Всичко е любов": - Големи балъци сте това софиянците.

Ми то половин България сме софиянци. Тук ако не ударят кьоравото с билетите, къде................

Фъндъче, нема да те забравиме на следващите общински избори, и то точно теб, благодетелко наша :-( Прочее, картите за метро могат да се натъпчат с по 50 пътувания по старите цени, без доплащане от 1-ви юни. Та действайте бързо, щот има ограничение (благодарим и за това, Фъндъче)- дозареждане само с по 10 курса (8лв.) на ден !

Коге медродо ще зтигне да Факолтето г-жа Вадакова зажто плажтаме билед?

Тия мръсни гадове, които са се накачурили на държавната ясла, трябва да ги изметем час по-скоро. Всеки ден под управата на ГЕРБ е загубен и това не трябва да продължава. Революция ли, стачка ли, незнам, но така не става. Налагат се за всичко - винетки, парно, ток, вода, не питат народа за нищо, стрижат го до кокал и това до кога ще продължава. Какви заплати взимаме, за да плащаме по 1.60 лв. за една, две или три спирки? Така закрепостяват и хората, които излизат по 2-3 пъти в месеца. Това не са управници, това са гробокопачи на народа. Затова трябва всички да сме пред общината, на жълтите павета, пред МС докато не си отидат. И по-добре да си ходят с мир, за да не стане като с белия автобус. Защото, когато народът възстане, гащите им затреперват на тия дришльовци мръсни. Ако ние не си помогнем никой няма да ни помогне. Всички на улицата, докато не си заминат тия грабители на народа. А Фандъкова излезе най-голяма маймуна - хем произлиза от село, хем не защитава хората, а се вкопчала във властта и я пази със зъби и нокти, но за себе си и вожда й Боко, не за нас.

Сега, като видят, че минава номера с билетите, ще измислят да увеличат цената на нещо друго или да вдигнат някой данък.

Пйрвия мансат та Буда-банкянски, приключи катастрофално заради цената на тока, този мундат ще приключи още по-катакгофално заради повишавнето на всички цени, заради огромните кражби, заради 35-те милиарда дълг, който потъна яко дим ,заради тоталния провал във външната и вътрешна политика.. този път камъните не само ще летят, те ще уцелват, дебели, банкянски тикви!

Едва ли някой нормален може да разбере как се увеличава цената на нещо след като е разкрито че там има грабежи манипулации рекет???Как дебилите гербераски не се засрамиха че искат още пари защото алчността им се е увеличила??? Какво стана с престъпниците в цгм???нещо се замълча??? Къде са милионите от различните зони за паркиране???защото отчет не се дава???

АБСОЛЮТНО ПОДКРЕПЯМ ПРИЗИВА ДА ПЪТУВАМЕ ГРАТИС !!!!! НАДЯВАМ СЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ ХОРА ДА ОТКЛИКНАТ НА ТОВА !!!!! САМО ПО ТОЗИ НАЧИН МОЖЕМ ДА СЪЗДАДЕМ ИСТИНСКО ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО, КОЕТО ДА БЪДЕ КОРЕКТИВ НА УПРАВЛЯВАЩАТА ВЪРХУШКА, КОЯТО ИМА ЗА ЦЕЛ ГЕНОЦИД НАД БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД !!!!! ЦЕЛТА НА ТАЗИ ПРЕСТЪПНА ВЪРХУШКА Е ЦЕНИТЕ ДА СТАВАТ ВСЕ ПО-ВИСОКИ ЗА ВСИЧКО, КАТО ИЗПОЛЗВАТ ВСЯКАКВА МАНИПУЛАЦИЯ И ПРОПАГАНДА ЗА ТОВА СВОЕ ДЕЙСТВИЕ !!!!!! НЕКА ПОКАЖЕМ НА УПРАВЛЯВАЩАТА СГАН, ЧЕ БЪЛГАРИТЕ НАЙ-НАКРАЯ ЩЕ СЕ ПРОБУДЯТ И ЩЕ ОТСТОЯВАТ ПРАВАТА СИ В ИМЕТО НА ИСТИНАТА И СПРАВЕДЛИВОСТТА!!

Абсолютно НЕ ПОДКРЕПЯМ пътуването гратис! Значи ние ли ще сме баламите да си плащаме когато пътуваме, като социално слаби, цигaни и ceляни ще се возят за наша сметка а??? Ние ли ще сме будалите??? Ама ще има полиция този път! Не е случаен факта, че в метрото се возят само етнически българи (освен чуждестранните туристи). Защото в метрото има метрополиция и система за таксуване, каквато разбирам че скоро ще въвеждат и в останалия градски транспорт, като трамваите например!

януари

баси българина си ти....бетер циганин

Къде прочете, че като вдигнат билетите, циганите ще почнат да плащат???

Ако бяхте здравомислещ,щяхте да се присъедините към хилядите протестиращи.В противен случай плащайте и заради мен!

Не се безпокойте,Царя отново се върна да се кандидатира за Президент,и отново ще ни оправи за 800-дни.и билетите ще ги намали,и винетки,данъци и т.н

Давам пример за стопанисването на гр. София.Изпращам сигнал за опасна решетка на отводнителна шахта на оживена локация -опасна е защото е скъсана и стъпиш ли на нея ще ти хлътне крака, а ежедневно по нея минават десетки хиляди.Минават 3 седмици и нищо не се случва.На четвъртата се заглеждам и какво мислите- решетката си стои, но е стегната с една връв.Това е направила общината-вместо да подмени решетката изпратила някой да овърже една връв от 10 стотинки (може и да е и от някой контейнер).Така че чакайте от това управление да ви вземе хубави автобуси с горницата от 60%, горният пример показва какъв приоритет са гражданите и тяхната безопасност и комфорт.

Как искате някой да свърши работа след сигнала ви като го подавате там където не са свършили нищо???До като когато се жалваш от нещо трябва да го правиш пред тоя от когото се жалваш няма как да тръгнат нещата а таквиз институцийки са се окопали във властта и няма мърдане от авантата

Ало, протестърите, да не би досега да плащахте? Кьорав кон да беше, щеше да види че това се прави заради приходящи в София за един ден, което е справедливо. И не ми разправяйте че защищавате пенсионери, студенти и ученици, те си имат почти безплатни карти!

Изедници ! мърлявите цигани се возят безплатно да му мислят нормалните българи, които работят по 12 часа т.е. не всеки ден. Това не се забравя ще дойдат избори.

абордаж за парламента и кметството, а не на автобусите. Не се накраде тая герберска сган, нямат мярка тея изедници

Сега ще си проличи останал ли е от онзи дух на борците за правда и свобода, срещу тиранията, или духът на българския народ е пречупен. 30 години, единственото, което се случва е непрекъснатия растеж на цените, непрекъснатия грабеж на един народ. На кой му е нужна тази псевдо демокрация? А червеното правителство на ГЕРБ, мафиотската структура на БКП разрушава икономиката , обезлюдява стотици населени места, закрива болници и краде, краде, краде...

Много тъжен коментар. Да се бориш сиренето да стане без пари. Жалко, много жалко.

То сиренето е без пари, ама като себестойност, като се има предвид какви боклуци слагат в него, но ни го пробутват както ни пробутват новите билети.

Айде сега Билата 1.60лв,а до година винетката 150лв за всички,даже е малко според мен,поне 500лв трябва да е,за да може всички трошки да спрат да се движат по хубавите пътища и Магистрали построени от Краля Слънце.Г-н Бойко Методиев Борисов от Банкя ираснал във бедно семейство,хранели се само със филии със мас,и на някой празнил чак тогава месце.

За винетката наистина съм съгласен че е много и неоправдано скъпа, за билета - не. Возим се с едни от най-евтините билетчета и искаме да ни е готино. Е няма начин. Същото важи според мен и за влаковете. Трябва цялостна подмяна на релсовия път в държавата и доставка на нови влакове, но и с по-скъпи билети за влака. Влакът не може да е най-евтиния транспорт.

Кое му е втиното???Че си губиш времето защото нямаш друг транспорт??че те лашкат бая време и на моменти ако слезнеш ще си по бърз от градски??Ами вижте сметките за километър с градски и с кола за да се уверите че ни лъжат на поразия защото в градския на този километър се возят бая хора ама всичките плащат все едно са сами в автобуса

Всичко е корупция не го ли разбрахте?Градът е в окаяно състояние и никой не взема мерки.След като се стопанисва по този безобразен начин защо да се плаща скъп билет?Нима не е ясно че парите ще отидат за лични сметки офшорки и олигарси с договори за гориво с СКГТ, а не за нови автобуси?

е как защо по-скъп билет, от къде пари за новите допълнителни контрольори?

Билетът в Бе-ГЕТОТО , трябва да е с цена ---5 лева. Всички останали , ....НА СЕЛО /сещате се , за кои става на въпрос/. .

Това е българския парадокс - в доста по-нормалните държави като позабогатеят хората бяга в покрайнините ( т.н. село) и даже по-далеч , само при нас е важно да се буташ в панелните гета , но дори и да си роден на жълтите павета не може да избягаш от селяндура-еснаф в себе си.

Какво да правят хората, по-специално младите на село. Нямат препитание. Решението е или в чужбина - чистачи или София. Само уточнявам - аз съм софиянка.

Да, стига с това реване - не стига че цяла България плаща парното на София, ами сега и градския транспорт да им е за наша сметка. Открай време някой като се засели в т.н. столица и става по-католик от папата.

А ти от къде си???

от провинцията и не се срамувам от това.

ама като вземаш социални не врещиш

може след 20-30 години бачкане да достигнеш това което съм внесъл бюджета като данъци и осигуровки, но като цяло бягаме от темата.

.....от кога цяла България плаща парното на София?.....

Така ще бъде когато половин българия е в София.а данъците ако плащат такива са за местата където живеят.Така е за транспорта, боклука,парното,водата и т.н. Провинцията е само от пенсионери които дори и градски транспорт не им трябва щото те никъде не ходят т.к. нямат парици.

От сутринта е навсякъде опашки по всички Столични гишета на Метро Станциите на Метрото за зареждане на Абонаментни Карти,и за издаване на нови,явно Софиянци се подготвят за Увеличението от 1-ви на билета,да му Мислят Селандурите които пътуват до София със Колата си до безплатен паркинг на Столичното Метро.Герб ви намери Цаката,Увеличи ви винетките за да не идвате толкова евтино до София,а сега и Билета ще ви вдигнат,ако не си купите карта за един месец:)

ти също си идеален глашатай на всяка една управляваща върхушка. Можеш да съсипеш всяка една форма на съпротива още в зародиш, следвайки линията на "разделяй и владей".

Хора - нека последваме примера на гърците. Миналата година по това в края на Юни започнаха протестите против кредиторите. Ципрас направи градският транспорт в Атина за 10 дни напълно безплатен. Е, има да се плащат някакви си 270 милиарда. Голем Праз! Да работят германците и да им го плащатат. Ние изкаме тук всичко безплатно - сега.

Стига ни занимавахте със смешния плач на софиянци - защото за софия се наливат стотици милиони - за метро,околовръстни - а за провинцията - нищо !!!

ти си идеалният глашатай на всяка една управляваща върхушка. Можеш да съсипеш всяка една форма на съпротива още в зародиш, следвайки линията на "разделяй и владей".

Е айде идвай и ти в софия

Личи си че сте идиот:(((защото фандъчката ви каза в прав текст че вие ще плащате поскъпването защото като идвате вие си купувате еднократното защото и за тоалетна хартия няма да ви служиат талончета или карта ако си купите и пак вие ще сте ограбените от престъпниците

Другари - нека се съберем пред пилоните на НДК на протест и да се преброим, От там вземаме трамвая и ша се возим безплатно цял ден. Хайде на Протест!

Безплатният обяд свърши. Четвърт век след развития социализъм и още ни влече безплатнтото. Като се возите цял ден на трамвая все някой плаща тока и заплатата на ватмата и това сме всички останали, дори и чрез данъците ни.

Важното е, че не го плащат те и се чувстват тарикати, на далаверка ;)) Всъщност дори да бяха намалили цената на билета, пак щеше да има протест на 10 бабички, че толкова малко са го намалили.. Нормалната дейност на БСП - протести да има! Ама че намаляват от ден на ден заради глупостите си въобще не го броят и мислят ;))

Преди няколко дена се наложи да използвам градски транспорт през деня, в ранния следобед. Беше пълно с цигани. Ха познай дали си дупчат билет. Защо обикновенните хора трябва да компенсират билетите на безплатно возещите се ( ако въобще става въпрос за компенсация, а не нза източване)

Науката напредва, но все още има много неща, за чието съществуване не подозираме. И какво като билетът поскъпне, и какво като арестуват возещите се гратис! Цитирам: Отвличане от извънземни е термин, описващ субективно реални спомени за тайното отвеждане на някого против волята му от представители на извънземна цивилизация и подлагането му както на физически, така и психически процедури. В повечето от случаите се извършва медицински преглед, в който се набляга на репродуктивната система на отвлечения. Някои твърдят, че са били предупредени за опасностите, грозящи околната среда, включително и опасността от ядрени оръжия.

Сега вече ще гласувам за БСП или НДСВ. Те обещават най-много. От бесепето казаха , че асфалт не се яде, тея от Герб построиха сума ти магистрали и сега има само задръствания. Накараха народа да си троши парите и да купува все повече леки коли. Царят обеща да оправи народа за къс период и сега като дойде за президент ще оправи Българите за още по кратък период. Може да гласувам и за Атака - от там обещаха заплата заплата по хиляда лева

В цяла Европа мазохисти и простаци като българите НЯМА.

Когато обиждаме политиците, вие ни цензурирате защото сме "накърнявали нечие добро име" (друг е въпросът имат ли въобще добро име ...), а когато някой обижда цял един народ, няма никакъв проблем за вас.

Нима не е истина?

Едни и същи доводи, едни и същи глупости против увеличението. Обективната истина е много проста: Докато против увеличението протестират 10 бабички с отпечатани на Позитано банкноти, нищо няма да стане. Ако

Еми идете да протестирате вие, червените бабички с отпечатани банкноти в централата на гроп.:)

Вашият герберски капитализъм е нещо различно, няма такива работи в никоя теория, по-скоро прилича на феодализъм, ама като си се нахъсал и като ти плащат да бръщолевиш глупости - давай.

Феодализъм, а..? Закрепостяват ви към трамвай номер 5? Ама и на вас не ви е лесно с тези съновидения...

ГЕРБ В ЛИЦЕТО НА ОБЩИНАТА НИ КРАДАТ ПО НАЙ - ГАДНИЯ НАЧИН - ДИРЕКТНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЗАКОННО И НАГЛО - ДА ГИ ИЗДУЕ ДАНО

А кой ще глоби родните политици, за несвършена работа? Тяхната работа е да повишат стандарта, да създадът условия за икономически разтеж и т.н. А те какво правят - погледнат в едни екселски таблици, видят че няма пари и вместо да стимулират икономиката, търсят начин да ги вземат от народа. Еми заслужаваме си го. Щом мълчим и търпим, значи си заслужаваме управниците.

Сафиянци заприличиха на габровци от едновремешните габровски вицове. Вица е: На габровци все им вдигали цените на билетите и ги направили на безумната цена от 6 стотинки и ... нищо, никаква реакция. Дошъл нов кмет, не от мафията и решил да върне старите цени от 4 стотинки, но габровци веднага скочили на бунт. Защо? Защото едно време спестявали по 6 стотинки от транспорт, а сега само 4 и са на загуба. Та така и софиянци, траят си защото сега спестяват 1.60 лв от билетче, а преди само левче.:)

d4

не харесвам дребните тарикатлъци. направо да направят билетчето 10 лв. хем по лесно за смятане, хем по лесно за връщане на ресто. а лумпените-"контрольори" да вземат да "проконтролират" шефовете им от СКГД, ЦГМ и корумпираните общински съветници... дееба и държавата, дееба!

Тези от ГЕРБ загубиха разум ако направят това, скоро избори няма да спечелят.В чест на 1 юни, деня на детето то вече само ще си ходи на училище и градина защото билетчето е скъпо а мама, тати, баба и дядо трябва да пестят за да има за ток и за парно иначе ще ни вземат жилището...

За съжаление, вече мисля, че като нищо ще спечелят пак. Или хората не правят причинно-следствени връзки, или всикчко е манипулирано. Е, може и да е 50/50

Наскоро гледам двама гърци стоят в центъра на София с поглед следят един трамвай подхилкват се и вадят телефони да го снимат, за да покажат какви неща има в София.Едиият през смях казва ''Комунизъм''.И за тази 60 годишна гробница сега ще плащаме почти 2 лв, за да се повозим на нея...Спрете да ползвате градски транспорт,само метро.Бойкот пък нека тогава го направят и 10 лв ако искат.