Протест спря движението кръстовището на булевардите “Г.М. Димитров" и “Драган Цанков”

Граждани от столичния квартал "Младост 1" недоволстват от презастрояването в района

Обратно в новината

Коментари - Протест спря движението кръстовището на булевардите “Г.М. Димитров" и “Драган Цанков” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Данчето И контрера ще се задавят с тия рушвети! Не сме забравили, че на Софиянски се спомина внучка му! Тия не ги ли е страх от Съдбата???

Киро е виновен, Киро е виновен и Асен )))))))))))))

За по-младите да кажа,че до около 1973-74г.краят на София беше 4-ти км.Сегашните протестиращи откъде са дошли?

младост 1 е квартал от края на 60-те ;)

ковро, това не означава, че Данчето трябва да унищожи всичко зелено, за да напълни торбата си със зелено!

От там, от където са дошли и твоите!

селяните станали граждани и вече не искат "презастрояване"....а те като дойдоха нас кой ни пита искаме ли ги със смрадливите си коли и селските си обнонски и арогантност да ни стават съседи?!?!

За частната земя - няма какво да се каже по въпроса, друг е въпроса дали строителството отговаря на всички законови изисквания... А пък съвсем отделен е въпроса защо не се обособяват нови жилищни и офисни площи, да кажем на север? Не разбирам защо всеки се бута в южната част. Честно казано вероятно от Люлин и Банишора има по-добра гледка към Витоша, просто защото там не си гледат по прозорците на съседите...

каква ти частна земя е това бе, гражданино?? Това се бивши ниви и пасища, станали изведнъж УПИ-та за жилищно застрояване чрез строителното лоби и мафия в парламента. Баба им и дядо им са си пасли добитъка там, те искат рентиери да стават, белким не им се наложи да работят вече, а само наемите да вдигат......

ей, боклук нещастен! няма значение каква е земята! има значение Обществения интерес! Тъпите ви строежи замърсяват въздуха и убиват и ония с БМВта!

Прави са хората, на теория "София расте, но не страее!" а на практика: "София не расте, само се сгъстява и изпростява!"

За семейния ми дом имам документи за собственост от 1920 година. Общината има нотариален акт, за една част от земята и семейния ми дом, в който директно пише- ОТНЕМАМ-с други думи открадвам част от собствеността. Документи за собственост на ниви край София също имам от 1910г.. Както и стотици други хора като мене. Върху тези откраднати земи са построени вашите комплекси. Ама вие сте против да се връща откраднатото , но не сте против да се краде още земя за да ви е удобно на вас.

Имаш дедовия ми, неграмотните шопи и долументи, тук ме разсмя яко :)

земята е национално достояние! имаш я за временно ползване, защото хан Аспарух е основал тук България! и в твоя ковчег няма да има джобове

Трябва да поискат, Забрана на строителството в Младост, със закон, От парламента! Който го обещае, печели изборите

Разрушаване на всяка сграда построена върху чужда собственост:)))

Печели изборите, след което светва като коледна елаха и отива в затвора а строежите продължават.

Що се месят в далаверата на общината? Ако няма строителство, Няма рушвети! Как да ги спират?

Колко от вас имат нотариален акт за земята под блоковете ви и коя година ви е издаден? И като нямате тоя нотариален акт защо живеете в незаконно построени блокове???

Трябва референдум, Там ще се види, кой прав....

Крадците искат референдум срещу собствениците? Защо да не спазваме закона а? Или щото не ви е изгодно да спазваме закона?

Умнико, правото на строеж не означава, че собственика на земята може да си я вземе или пък да даде терена на друг. Има си прилежащи околоблокови територии по ЗУТ, които никой не трябва да пипа.

Ти виждал ли си ги? Хайде сега да те питам следното-твоя блок е построен върху открадната земя. Твоето междублоково пространство също е моят собственост заедно със земята под блока ти-щото тия дето са построили твоя панел са го откраднали от моето семейство. И какво правим тогава???? Може ли да срутим твоя построен върху открадната чужда собственост блок?

Нищо откраднато не е имало. Със строежа върху поляни, собствениците са обезщетявани с пари или жилища в същите тия блокове. Всички сегашни сделки между общини и бивште реститути са повече от далавера и плод на едни пари. Като си искаш на дядо си поляната, върни на държавата жилището или парите с лихвите от 85 насам. Хайде леко с тая собственост, че много станахте капиталистите.

Какви незаконно построени панелки бе, неграмотен. Съвсем законни са си били за времето, това че отнели нечия частна собственост може да морално укоримо, но такава е била обстановката тогава.

Това застрояване става в цяла София-почти във всички квартали.И при нас в Надежда също.Място определено за парк се застрои с цели два блока.И сега всеки има гледка в прозорците на съседните блокове. Това на нищо не прилича.Явно някои хора много печелят и не мисля за хората ,живеещи там. А заколите да не говорим.

Кой го е определил за парк и тоя така наречен определен за парк парцел на кого е собственост?

Я кажи сега на основание на кой закон-ама ей така да го цитираш-твоята любима иванчева с прясно режете и на основанието на кой закон иванчева изнудваше различните строители? При това си го призна публично по телевизията като някаква огромна заслуга. Посочвам конкретен случай-аз, иванчева , не позволих да бъдат издадени документите за напълно законен строеж докато строителя не се съгласи за своя сметка да построи градинка и да я подари на общината. Това не е изнудване нали? И е напълно законно нали? Е само по това дело общината има да плаща над 5 милиона.

Парцел е принадлежи на моето семейство много преди ти да се родиш и много преди твоите родители да се настанят в блока построен върху открадната от моето семейство земя. Ама как хубаво си показваш лицемерието. Но пък нито един от собствениците на парцели няма да има нищо против вие възмущаващите се лично да съберете помежду си парите и да откупите тия парцели на пазарни цени. И след това да правите с тях каквото си искате. Колкото до вашите зеленини и градинки-хайде да не отварям темата в какво състояние ги поддържате и колко от тях превърнахте в паркинги.

Ще ви еба в шопските селяни...добре,че ви направиха апартаменти да живеете като хорта, а не да ходите в кенефа на двора и да се зъбите през зимата, сега пък собственици били...........Аре сиктир

АЗ съм За стройтелството, но за раширяването на града извън околовръсня път, Данчето да направи метро след " Църна Маца" и да почнат да строят там, да строят около Джъмбото на Богров, да строят към Враждебна, да строят към Божурище .... Защо им се позволява от Главен Архитект Бай ти Рушветник да се строи из града..... Стройте извън него и за АКТ 16 държавата да иска 3 лентов път в посока влизане и излизане от квартала и всеки апартамент да е с по 2 парко места задължително и да е забранено спирането по улиците... и видиш ли ще се решат доста проблеми, финансово неизгодни на "новите строителни фирми"

Че около 90% от всичките тия комплекси са построени на практика незаконно върху открадната от собствениците им земя. Хайде сега бъдете така добри да разрушите всичките тия сгради и да върнете земята на собствениците им. Или как беше-то законите и морала трябва да са за другите?

Лицемерието ви е огромно. Моето си не го давам ама другите нямат право. Искаме да се спазват законите ама да ги спазва някой друг. Ей затова сме на това дередже.

Какво са ви взелеи, бе цървули....обезщетяваха ви и то повече отколкото трябваше.......селяни скапани шопски

истината е, че след ареста на Иванчева, строителството в Младост се развърза и сега вече няма и едно незастроено петно! Всички знаем, кой инсценира тази скалъпена история! гешев и герб за най-голямата мафия... Бог да ги съди, за това което причиниха на една женица, която искаше да защити интереса на младост

Че заради незаконните действия на иванчева в момента общината има да плаща милиони. И продължава всеки ден да губи дела в съда.

В демократичния съд всеки честен човек гъби. Гаранция от СДС, ДСБ, ПП и ГЕРБ. И БСП де, те са ДСБ2 в момента

Че нямаш никакво понятие от закона и не можеш да посочиш кое от действията на иванчева е законно.

Едва ли казвам нещо ново, но аз лично направо се задушавам. Живея в Младост от 49 години, може да съм дърт и не в крак със съвременните схващания за нещата, но помня едно време като погледнех от балкона на блока си - виждах дървета и трева. Сега съм принуден да гледам бетон. Като изляза - прото няма къде да се разходя. Някогаш отивах до манастирчето и се скитах там с кучето. Сега се провирам през коли и кал. Оня ден някъв човечец ме спира и ме ипта къде е блок двеста седемдесе и едикой си...построен в последните 2 години...ми отде да знам? С жена ми спорим - аз казвам, че щом толкова се строи, значи все пак поддръжниците на бетоногорието са солидно мнозинство. Тя казва, че това е удобен начин за пране на пари, понеже построеното стои празно и без собственици. Не знам. Само знам, че ме стяга всеки ден - някак все едно ва затвор съм.

Ама ако си беше останал на село или по-точно твоите родители си бяха останали на село сега щеше да си гледаш кравичките в двора. Идилия. Но пък би ли се съгласил да бутнем твоето блокче и на негово място да построим градинка? Защото извинявай ама когато един парцел е моя собственост не си ти дето ще решаваш какво да правя с него. Освен ако не извадиш парите и не го купиш от мен.

Тоя парцел е твой,ама от скоро щотооооо "кореняци " Софиянци видиш ли доказват с фалшиви документи - Дядо ми С.А тук с магарето си и тоя парцел ми принадлежи. След няколко фейк сделки става собственост на някой си Бай Миле, дето като почнеш да го следиш е приближен до партията,дето ни управлява 20 години ииии гледаш как В Мусагеница изникнаха 3 къщи на Главния архитект на София построени от ТОБО Груп на Барбов иииии незнайно как Столична община позволява на ТОБО да строят в ПАРК ВЪРТОПО ЖИЛИЩНА СГРАДА....... Изненадващп как става от твоята полянка ( дето си платил налииииии ) в парка блокче....

БАРАТОЧКА

Съжалявам, че те разочаровам пич, но и двамата ми родители са родени в София - единият през 30-те години на миналия век, другият - през 40-те. Ако загърбим тъпата ти злобна забележчица и ако се опитам да измъкна зрънце полезна информация, бих казал - да, затова селата около София също се изпълниха с бежанци. Не от Афганистан.

1910 от скоро ли е? На тебе коя година ти построиха блокчето дето живееш в него?

кога най- сетне общината ще вдигне драстично данъците за имотите, за всяко жилище след основното? Както е във всички нормални държави. прогресивен данък за всеки следващ имот. тогава няма да си купуват по 50 апартамента, които да са празни и сградите да се рушат!

Мечтата на некадърният цървул-всички да са бедни като мене:))))

Що се месят в далаверата на общината? Ако няма строителство, Няма рушвети! Как да ги спират?

ибете са в гъза гражданчета, тухли, бетон, чирвено вино да са лей!!!

си Ибан яко - и у гъза, и у главата.

Трябва да поискат, Забрана на строителството в Младост, със закон, От парламента! Който го обещае, печели изборите

Защо само в Младост? Знаеш ли какво е в Банишора, Лозенец, Овча купел? Малоумието, бетоновозите, самосвалите нямат край!

Всеки район си има отделно управление

Построена върху незаконно открадната от комунистите частна собственост?

Така е уважаеми съграждани... Със широко отворени очи си избирате вече 18 година крадците от партия герп и остатъците от напълно компрометираната маргинална псевдопартийка от чуждопоклонни нагаждачи СДС да управляват - т.е. да разпродават София. Грабежите са чудовищни. Сега вече в общинския съвет и обкръжението на най-голямата крадла фандъчкова са младите и красиви гробарчета и седесачета - възраст между 30-40, арабаска брадичка, изцъклен наркомански поглед и раздразнителност и безкрайна алчност. Мислите, че тези същества, повечето от които не са работили и един ден от живота си ще ви вкарат в клуба на богатите и ще направят София - Виена. Как може да сте толкова наивни толкова много време ? А пропуснах да ви честитя - фандъчкова и компания "възстановиха" (защо предстоят избори) картите за една линия: трим месеца ги криха за да си накупят хората еинствената останала карта - за цяла градска мрежа. Но картата за една лини НЕ Е ВЪЗСТАНОВЕНА ! ИМА ЛЪЖЛИВА УЛОВКА В СТИЛ ГЕРП И СДС - НЕ МОЖЕТЕ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ДВИЖЕЩИТЕ СЕ ПО СЪЩОТО ТРАСЕ ДРУГИ ЛИНИИ - например не можете да използвате трамвай номер 4 там където трасето му съвпада това на номер 10 ! Какво да кажем за трамваи 7 и 27 или за 1 и 6, които са на 20 мин. ? ФАНДЪЧКОВА = ГЕРП = СДС = БАНДИТИ и КРАДЦИ !

Я бегай на ПП Парапета,

Абе келеш 20 години след 89-та герб ли те управляваха??? Дали ти докараха виденовата зима тя не ти разпродадоха цялата държава? О извинявай ти си хлапенцето родено 2000 година дето не се интересува какво е станало преди то да се е родило.

Герп управлява София от 2005 г. - това прави 18 години !

Що се месят в далаверата на общината? Ако няма строителство, Няма рушвети! Как да ги спират?

Не знаят за какви пари става дума! Иначе щяха да си мълчат!

При нас изсякоха Морската да направят квартал за Руските бизнесмени, Мусгсеница ли няма да потурчят…

Подобен видях и в манастирски ливади. В резюме-на мен ми построиха блока аз се нанесох да живея не трябва да строите повече блокове. А пък на защитниците на иванчева бих им казал да отидат и да поемат задълженията на общината настъпили в следствие на действията на иванчева. Щото заради нейните действия общината на практика е фалирала. А пък делата срещу незаконните и действия продължават.

Грешите!

Ама не ви е изгодно.

Публичен имотен регистър като при скандинавците трябва и бетонирането ще укроти много бързо. Ще се учудите каква част от сградите тук всъщност са собственост на чуждестранни корпорации.

Викаш към 45-та година чужди корпорации са притежавали нивите около софия?

Две безсрамни смръдли , преди години организираха подобни малоумни протести и днес са на заслужен отдих в града на стоте войводи .

Имотната мафия уби българското семейството. Местни и чуждестранни бабаити се надиграват кой ще препере повече пари в бетон. Редовия българин няма как да се състезава с това и започна да пести от дом и деца.

Няма как да си купуваш апартамент на това място и да очакваш зелени площи и градинки. Шум, трафик и мръсотия е по вероятно. Градинки и спокойствие на село, на до 10км от София има много села с градски транспорт до метро. И един квадрат не е 2500 евро. Но всеки сам си преценя...

Разбира се, че има как да очакваш! Точно така си беше преди ордата новоизлюпени "бизнесмени" да се нахвърли с "развитието" си. Живял съм в "Младост 1" през 80-те години на миналия век и всичко си беше нормално. Така че, МОЖЕ!!!

Тези реституирани имоти са по едни мъгляви собствености на наркозависими с 3 свидентели, които се прехвърлят на други зависими и така из цял Младост и по планините дори из цяла Ббългария.На морето пък още повече там где има Мента и Премяни. След нова общината ги обезщетява след поредния протест за заснрояване и започват едни грандомански строежи, скарват се и пак претендират собственост и на старите парцели и така си плетат кошовете с години. Само блажени са вярващите и тези, които се чудят къде да си дадат скътаните парици за да не стане като виналия път.Пазарувайте яко и чакайте Арменския поп да им опрости греховете.

Целта е от ясна по-ясна. Всички българи да се пренесат в София. Няма препитание в провинцията. Хората да дойдат да строят нови жилища в София, да си продадат имуществото в провинцията на безценица, да вземат Кредит от Банките и да си купят една кутийка със никакъв изглед в София. Да си паркират автомобила неправилно по тротоарите, но да знаят, че няма да бъдат глобени от КАТ. Стоят се още и още блокове за по 2500 евро на квадрат на шпаковка и замаска. А който иска да стои в провинцията ще трябва да мизерства с минимална работна заплата и много по-скъпи стоки в магазините, отколкото в София. И това ако не е МАФИЯ и липса на държава.

Във Варна, Бургас и Пловдив отдавна взимат същите заплати като в София. В Смолян карат по-нови коли от столичани, факт който не мога да си обясня до ден днешен. Кореняците се изнесоха от София преди 10 години…

Не в София, А в Младост, обаче!

Този хубав квартал го съсипаха, такова грозно презастрояване, без да се асфалтира и една улица.

Само този да беше!! Студентски е по същата пътека, Младост 1, 3, 4, Дружба 2, Горубляне ( старата част) , Витоша. В тази част на града има работа и метро, докато не застроят всеки сантиметър дебилите няма да се успокоят.

Що се месят в далаверата на общината? Ако няма строителство, Няма рушвети! Как да ги спират?

Протестиращите да съберат пари, да купят парцелите и да оформят градинки.

Тез панелни безделници , нямат собствена земя - а точат лиги за чуждата протестирайки . Марш на село - откъдето сте допълзяли ! Там и земя , и въздух и градинки има в изобилие .

Така си е.

Гнусна шопска измет. Тия пари няма да ги отнесете на оня свят, най-много да си прецакате черния дроб от пиене. Да не говорим, че за много от въпросните кални ливади никакви документи не е имало и са придобивани по втория начин, със свидетели и пари под масата. Никой не е против това да бъдете овъзмездени за земята си, но тук изначално идеята е друга - да се осигурите до живот, пък другите кучетата ги яли. Боклуци !!

Данче, слез!

верно ли. С ти като го купува тоя ХАПартамент, къде спа? Ма нямало ясли и детски градини...... ма нямало градинки....... O.... rly?

Браво мили ,смели хора ,трябва да браним кврталите си от алчници !

Ех, кмете, кмете даде си гъзето и на Донев. Деба, пуста тая Софарма,че ти изяде главата на есен.

Това кръстовище трябва да се застрои! Това е решението! А тия жалки сороспии, дето са тръгнали срещу българските бизнисмени, ръката която ги храни, ще си получат заслуженото!

Един- двама там овесени с краката нагоре бизнесмени вероятно ще променят гледната Ви точка. Ония в СОС винаги са били една продажна шайка. Тия са следващите след "бизнесмените" . Без възстание и един хубав кредити с който да започнат да се оправят градините из града няма да се мине.

Като искате градинки ходете на село бре, тук ще се строи, както е в цял свят в големите градове...

Като не знаеш за какво става въпрос не пиши глупости.

Продажен боклук!! Замивай обратно в дупката от която си изпълзял!!

Градински и природа? На село има много от тях. Айде.

ти искаш хой , на ти хой педал!

Сготвиха и вкараха кметицата на "Младост" в затвора за назидание на всички останали кметове и ето го резултата. Гешев е за разстрел

гласува за боко друго говореше ;)

Фандъчката раздава терени и прибира комисионни като за последно!

там не беше ли иванчева бе??

Kalin

Затова и я махнаха да не пречи.

Я, пак виж и коментирай. Дали не е ДБ на мравояда.

ще я търсите Иванчева, ама като трябваше да я подкрепите се бяхте скрили в дупките си. Сега си протестирайте кооолкото си искате

Щото Иванчева, не се беше хванала с бившата кметица от ГЕРБ и не прибираше подкупи. Бяха й обещали от ГЕРБ да смени Фандъкова и си повярва. Сега ще изберете онова момченце от Спаси София и освен да спре картата за една линия за градския транспорт, с оправдание, че съветници го подвели, ще направи още куп поразии. Но прости избиратели, такива избира. Днес се поизплъзта доклад за променя на курс евро, ама хан Крум е виновен, не Радев и шарлатаните.

А защо не си протестират в "Младост"1? Видях ги към 19"00ч, 20 нищоправци бяха затворили движението! То имаше повече полиция, отколкото протестиращи!

Ходи си на село и не се връщай, кретен

Да ти кажа Софиянци си купуват имоти вече извън София, тъй като София се напълни със селяндури и джендъри.

мутрата Петьо Блъсков пак иска да лапа от строежи с помощта на Фандъкова и Боко!

ми то тия "граждани" от младост 1 не са граждани, а селяни замъкнали се там от всите села на България ,в блокове построени на гол кър от кеча!

то минусите са хубаво нещо, ама аз съм строил младост през 1975 година, и си личеше къде ще е плавателния канал панчарево- софия! то и сега си личат напъните на социалиЗЪма край манастира и на места в дървеница

Ами това е СКАПАПИЯТ КАПИТАЛИЗЪМ - жажда за пари, за много пари

глей ко, гетото младост основно е застроено на чужди ниви през развития социализъм!