Коментари - Продадоха ”Булгартабак” на ”БТ Инвест” | Днес.dir.bg

Продадоха ”Булгартабак” на ”БТ Инвест”

След близо петчасови дебати с 6 гласа "за" и 1 глас "против" Надзорният съвет на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол реши да продаде "Булгартабак Холдинг" АД на австрийското дружество "БТ Инвест", зад което основно стои руската Външнотърговска банка.

Обратно в новината

Коментари - Продадоха ”Булгартабак” на ”БТ Инвест” | Днес.dir.bg

Коментари

Сделката е : Булгартабак на Доган Робите на Доган ще гласуват за ГЕРБ А вие??.... вие да го....

Ама вижте - всеки има право да дава мнения. Българите някога да сме били доволни от нещо? На всички намираме сокур. Аз виждах бъдещото на Булгартабак в държавни ръце - фалит! Или ще го влачи като Български държавни железници, с по 60-70 милиона лева на загуба, така ли?

От изказаните мнения излиза,че отново са ни го вкарали надълбоко.

сега- на Кремиковци съдбата чакайте

Амън от този загубен български манталитет. Умираме да се изкарваме жертви на някакви имагинерни интриги, на които да приписваме окаяното си дередже. Не виждам под какви доводи изкарвате тази продажба провал и подарък. Ако предприятието беше продадено на "Бритиш американ тобако" пак същите глупости щяхте да пишете, защото само това можете да се оплаквате. Знаете ли колко американците щеше да ги е еня за нас? Именно те винаги са гледали да ни експлоатират за жълти стотинки. Именно американската "Шеврон" цъфна у нас да съсипва природата ни с добив на шистов газ.

Национално предателство ! Друг коментар нямам...

ЗА ДА СЕ ПРОДАДЕ БУЛГАРТАБАК ТАКА БЪРЗО, ДОКАТО РЕЧЕНО СТОРЕНО ЗА МЕН НЯМА ПАРИ В ДЪРЖАВАТА И ТОВА Е НАЧИН ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА СВЕЖИ ПАРИ ....ДЪРЖАВАТА НЯМА ПАРИ ЗА ДА ИЗПЛАЩА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ КЪМ ПЕНСИОНЕРИ , МАЙКИ И Т.Н .....КАКТО ИМА ЕДИН ВИЦ ..ДЕТО ЦИГАНЕТО ВИКА АБЕ ЧИЧО ЩО ТАКА РАБОТИШ РАБОТИШ ПРОДАВАШ....

Браво, Чудесно!!!!!!! Това означава още един голям минус в икономиката, още хора без работа - напуснали доброволно и обезщетени с няколко заплати както в БТК, ЕОН и всички ПРОДАДЕНИ ПОДОБНИ!!!!

А каква е ползата от приватизацията и за кого? Трябва ли да се приватизира нещо,което работи добре? Изобщо кой има файда от тази сделка? Ние, обикновените хора, със сигурност няма да разберем какво е станало,кой на кого и какво е продал, ако не се напише в медиите. Някой да излезе и да каже: тази сделка ще доведе до...това и това

давам ти много прост пример! тенденцията по цял свят е към забрана на тютюнопушенето и постоянно се налагат някакви забрани и глоби! И в този ред на мисли според тебе, докога табака може да е печеливш? добре, че се отърва държавата, защото табака в един момент ще се окаже тежест

(до заспалото народонаселение) стига сте ревали бе.нали преди 20 години ревахте за демоокрация,което наи-вече включваше приватизация.да сте мислили овреме,сега вече е късно....резето е пуснато !!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ГОЛЕМИЯТ ПРОВАЛ НА ГЕРБ - ИЗПУСНАХА ГОЛЕМИТЕ И ДОКАЗАНИ ФИРМИ В БРАНША ЗА ДА СЕ ПРОДАДАТ НА РУСКО-БЪЛГАРСКАТА МАФИЯ. ВСЕКИ ТЪРГ ПРИ КОЙТО ОСТАВА ЕДИН УЧАСТНИК ТРЯБВА ДА СЕ АНУЛИРА, ... НО НЯМА ТАКЪВ ЗАКОН И ПОВЕЧЕТО ТЪРГОВЕ СЕ ОПОРОЧАВАТ

Комунистите ще имат много здраве да възпрепятстват тази сделка. Ако сте забелязали те винаги са против всичко, което прави ГЕРБ. Аз ще ги помоля повече да не се бъркат в политиката на можещите, защото ги видяхме как те в периода 1945-1989 се представиха и какво причиниха на народа. Дори имаха своя шанс отново на 2 пъти след 1989, но просто се видя, че водеха нещо по-лошо от анти политика!

...първо, не бъркай БСП с онези, които построиха сегашната България. Дори това, което сега се продава (темата на новината) е "тяхно" - наше - на нашите родители. Каква е била властта не променя факта, че през тези години с много труд е изградено МНОГО. 20+ години се разграбва и още има...

Те това се чудя най-много! Двадесет години се граби и има още. Пък ни родителите, нито мен са ни връзвали с вериги като роби да бачкаме. Скромно и пестеливо се живееше, строга беше властта и далеч не безгрешна, ама това, което е изградено е гигантско, май няма свършване...

Monik

Посткомунистическия фактор приятелю си живее и до днес - хората си искат табака, вътре да работят не знам си колко хиляди хора, кой има работа, кой не ама да е там, да е назначен! Промяната е трудно възприемано явление в нашата страна..Факт.

А какво да искат освен работа и достоен живот?Да се жертват в името на партията ли?

И тези малко бъркат, като продават Булгартабак. ткака в бюджета ще се вливат още по-малко средства от печалбата на холдинга.

Няма грешка. В държавната хазна постъпват 100 милиона евро готови пари. Радвайте се ,че не ни дадоха по-малко.

Нормална цена на сделките в България! Кремиковци - 1 долар.Продадена от големият икономист и големият демократ Костов. БТК - 240 милиона долара. Продадена от царят слънце Симеон Кобург. ЛукОйл - 80 милиона долара.Продадена от големият икономист и големият демократ Костов. Балкан - 150 ХИЛЯДИ долара.Продадена от мистър 10% от правителството на Костов/ Булгартабак-100.1мил.евро от Боко Туквата. Всичко останало е продадено от демократите/комунисти/ на БСП функционерите /Гущеровци.../за жълти стотинки. Бог да пази България/честните бедни хора -98%/!!!

Най-смешното е накрая - 98% били честни. Нито са бедни, нито са честни.

ДОСТА ГУША СИ НАПРАВИХА ТЕЗИ

МАФИЯ ! А Доган вече не скача? Що ли?

не може един път опозицията да казва че има контрабанда за милярди и втори път да твърди че от продажбата има загуба за милярди според тяхните сметки сме повече от китайците като потребители ха -ха -ха

Мъдератора! Мога ли тоя да му тегля една майна? Само питам.

tensel76, БТ е далеч от 'най-голямото предприятие', а държавата е изключително много ощетена от сделката за БТК и търпи последствия и до ден днешен. Сега се гласят да приватизират и БДЖ... Лошото е, че ти и много хора въобще не ги знаете тези неща, а и не си давате никаква сметка.

Цената и сделката са скандално смешни! Няма и една приватизационна сделка до момента, която да е изгодна за страната и хората! Българите са се превърнали в едни донори, в които са се впили едни пиявици!

Автомагистрала Люлин е с дължина 19 км. и струва 185 млн. евро.Или един километър струва приблизително 10 млн. Булгартабак е продаден за 100 млн. евро.т.е на цената на 10 км. магистрала. Според мен на това се казва кон за кокошка.

хаха едно комунисцхе било само гласувало против,хахасмешник...добрее че са го продали тоя тутун и булгартабак..евала баце боико само герб!!

ммм мноого се радвам че са го продали тоя булгартабак..ае стига с тоя тутун и тия цигари..аман от тая смрад..само герб!!! аиде комунетаа умрете от яд..абе каде е тоя дето щеше да ме намери по ип адреса от народа ..само герб!!!!

Подариха, а не продадоха.

Мафията на Бойко Тиквата не си поплюва тя действа бързо-тука има тука нема. Ай олигофрени вие духайте супата.

Акциза от цигари е три милиарда лева годишно в България, не са важни активите/базата/ТЕ СА БОНУС, важен е пазара, ако булгартабак държи 50% от него и се продава за 120 милиона, то пазара е 1млрд. и 500 млн. и/или сделката се изплаща за часове... Разликата влиза в партийната каса и се разпределя по предназначение. Активите нямат никакво значение, оопределящ е пазара в БГ!

(do zaspaloto narodonaselenie) стига сте ревали бе.нали преди 20 години ревахте за демоокрация,което наи-вече включваше приватизация.да сте мислили овреме,сега вече е късно....резето е пуснато

Като за последно разпродават, за герберастията може и да е последно. Съсипаха всичко.

-Бихте ли ми отговорили, драги Господине или Госпожо-през последните 20 години , нещо различно да се е случило!? -А можеше, да ама не-щото ДПС, Ахмед Доган, не разрешава!?

заглавието трябваше да баде -подариха булгартабац- *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Винпром Пещера е новият собственик май,та нали те бяха и основен спонсор на Герб

Поредното непоправимо безобразие на некадърното и престъпно управление на Бойко Борисов и ГЕРБ!

А къде е новината,че Роско Плевела е кандидат-президент или от Дондуков не са ви пуснали факса със статията която трябва да публикувате?

Какво ще кажете за това: "Трайков каза, че при този формат на сделката няма как да е ясно кой стои зад купувача." Ами за какво сте всички там, като не знаете на кого продавате - на Ал кайда ли, на камората ли? А що са тия 100 млн лв за подслушване на МВР, като не могат да съберат информация за елементарни неща?

На ТИМ.

Слушах шефа на АП пред БТВ за ангажиманта на купувача и разбрах,че ангажименти липсват.Инвестиции 3,5млн.евро-тези пари не могат да покрият дори резервните части на машините.Запазване на броя на работниците за 3г. но според друга клауза Булгартабак може да не работи 12мес.заради текущи ремонти или сезонна липса на поръчки(каквото и да означава това).При неизкупувани от договорените 5000т.тютюн,от поисканите 20лв. за всеки неизкупен килограм от АП купувачът се е съгласил на 1,70лв.Накрая но не на последно място ако Русия спечели делото за 45% собственост върху активите на БТ държавата ще върне 50млн.евро на купувача като обещетение.Излиза,че са продали БТ на огромна загуба тъй като в сметките на дружеството е имало около 150млн. които стават собственост на купувача,да не говорим за изхарчените пари за конкурс,оценител и посредник който ще лапне най-малко 10% от сделката по продажба.След две,три години държавата ще трябва да върне половината от сумата по продажбата като обещетение,но още по лошо е че Русия може да поиска парично обещетение равно на сумата по себестойността на активите към момента или 45% от 560млн.=228млн.лв.Това престъпление надмина кражбата на БТК,тъй като там освен кражбата държавата не понесе други загуби.Сега при кражбата на БТ последствията ще тежат за дълги години напред и ще бъдат в няколко направления.Унищожаване на най-голямото държ.предприятие и загуба за бюджета от ДДС и акциз на 750млн.лв.всяка година.Изплащане на обещетения на купувача и на Русия.Унищожаване на тютюнопроизводството,което изхранва 100 000хил.души в район където не съществува друг поминък.След всички факти до тук мога да кажа само АМИН!

Анализът не е съвсем пълен от гледна точка на преките разходи за държавата (по-малко са), но ако се включат непреките харчове, разходите даже ще скочат. Да не говорим, че Благоевград БТ е фактор в икономиката на страната (и в мафията на страната ::((( ), не в областта.

Ебаси държавата. Как няма да дойде някой нормален политик и да потърси сметка на тази крадлива пасмина бе?! Как така се продава нещо печелившо на цена почти колкото печалбата му? Един църен така продаде БТК за жълти стотинки.

Е, объркал си се. Тоя, дет шитна БТК не е църен, синеока небългарска гадина е, ама душата му е по-черна от тази на дявола.

Според тебе аз не мисля,но знаеш ли-твоето мнение ,не ме интересува!Ако имаш аргумент,кажи го!Ако не можеш да го измислиш-мълчи,задник!

Герберите ще ни затрият. Мислете как гласувате.

Браво, продажни душици! Остана ли нещо от България, което да не си делнахте, раздадохте, подарихте?!?

И СЕГА ЦИГАРИТЕ ЩЕ СТАНАТ ПО 1 ЛЕВ! ЩЕ СИ ПУШИМЕ НА ВОЛЯ! И НЯМА ДА ИМА КОНТАБАНДА! ПЕЙ ЖИВОТ!

Гербероидите бързат, защото си заминават неминуемо.

Тази цена лично на мене ми се вижда малка,смятам ,че холдинга може да се продада за поне190-200 млн.евро,но всички знаете ,че тази възможност е осуетена преди години,когато печалбата е била по -голяма!Осуетена е от БСП и ДПС и не разбирам,защо е това лицемерие,сега да се правят по-чисти от ангели и да не одобряват сделката!

Андрю, като не можеш да мислиш, не го прави. Страшни изводи.

От БСП са виновни за ниската цена. На ръководен пост там оперираше бившата седесарка Курнелия Нинова със задача да намали стойността на холдинга максимално. И след това -приватизация за стотина хиляди. Както се случи с другите големи предприятия. Какво да очакваш от синьо - червени номенклатурчици - грабителство.

Спешно трябват пари за предизборни цели.

В България няма виновни за нищо.. ни Костов, ни Станишев, ни Борисов! И ние не сме виновни...

Аз пак питам, какво като имаме инфраструктура, когато е убита бизнес средата в България? Какво като има прекрасен ЖП път между Бургас и София, когато този път имаше смисъл по времето, когато Кремиковци работеше, сега е просто жп-път. Пътували ли сте по магистралата между Карнобат и Бургас през октомври и ноември през нормален работен ден? Пътуваш и срещаш кола на 10-15 минути. Защо ни е тогава тази магистрала? За да могат през 3-4 месеца на лятото софиянци да стигат бързо до морето? Какво печели държавата и ние нейните граждани от това? За мене продукт е това, което вкарва пари в България от чужбина, а услугите са да си прехвърляш едни пари от единия джоб в другия. Става алъш-вериш, но не ставаш по-богат. Засега единствения конвертируем продукта са нашите хора, които живеят и работят в чужбина и които изпращат пари на близките си в България, но и това ще е до време, поне докато имат живи близки тук.

Ако само две фирми строят магистралите и жп пътищата в последните две години, и ако по някакъв начин имаш твои хора, които са съдружници в тях, тогава ще строиш и още как! Даже ще ти се прииска и АЕЦ Белене да тръгне. Е там за какви пари иде реч!!! Жална ни майка, щото е на наш гръб!

ами както каза ББ ДА СЕ ОБЯСНАВА КАКВО Е ИНФРАСТРУКТУРА В 22В Е СМЕШНО ЗАТОВА СЪБИРАЙ БАГАЖА И ЕМИГРИРАЙ В КЕНИЯ ТАМ И ИНТЕРНЕТА Е КЪТ ПОНЕ И КОМУНИЗМА Е ЗАБРАВЕН ТАМАН НИЩО НЯМА ДА ТИ ЛИПСВА

Кое производство бе, пич? Че то в България май не остана производство. И всичко това за сметка на хора, които са на държавна хранилка. Такива, които в живота си за две стотинки работа не са свършили, обаче държавата им осигурява заплати чрез държавни и общински постъпления чрез такси, данъци и местни налози. Някакви псевдо икономисти твърдят, че у нас данъците били най-ниски, но това е брадата лъжа. Ние не искаме най-ниски данъци, ние искаме условия да изкарваме достатъчно пари, че да живеем що годе сносно. Обаче като погледнеш от всякъде ти искат пари и ти вдигат ту ток, ту вода, ту гориво, ту храните, ту лекарствата, ту данъците и таксите. А държавата е ненаситна и ти прибира все повече и повече. Друг е въпросът на кого го дава!

Това е сделка по-лоша и от тази за БТК. Над 1 милион души у нас пафкат яко български цигари. Цената е смешна. Приватиезация на всяка цена както беше при БТК. Днес БТК работи с допотопни медни кабели до клиентите си - нещо , което никой неин конкурент не прави. Всички са на оптика. Това ще стане и с Булгартабак - едно жалко посмешище само до 2-3 години. Напълно е възможно сделката да е просто елиминиране на конкурент при тази смешна цена. Жалко за все още вярващите на ГЕРБ. Не очаквах от тях да правят толкова неизгодни сделки. Може би им трябват пари за изборите. Госодин ви Трайков е пълен капут. Никаква сделка няма тук. Това си е живо заробване на България.

ХА-ХА.. кабеларките - и те ли са на оптика? или ЛАН-аджиите дето доставят оптичен интернет ама до една точка в квартала и от там теглят простори по стълбовете? а за пушачите може и да не си прав - щото повечето съм сигурен пушат безбандеролните цигари, които никой не знае откъде идват.

нова марка цигари "Цветелина"

Навремето неможаха ама днес ГЕРБ успя да ни направи 16-та съветска република ------------> Ориенталци сте и вие крадливи гербари !!!

Прав си... КГБ -- ДС -- Андрей -- Австрия -- Русия --стадо идиоти сме -- КГБ -- ДС -- Австрия -- докрай...

Коментари - Продадоха ”Булгартабак” на ”БТ Инвест” | Днес.dir.bg

Продадоха ”Булгартабак” на ”БТ Инвест”

След близо петчасови дебати с 6 гласа "за" и 1 глас "против" Надзорният съвет на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол реши да продаде "Булгартабак Холдинг" АД на австрийското дружество "БТ Инвест", зад което основно стои руската Външнотърговска банка.

Обратно в новината

Коментари - Продадоха ”Булгартабак” на ”БТ Инвест” | Днес.dir.bg

Коментари

Сделката е : Булгартабак на Доган Робите на Доган ще гласуват за ГЕРБ А вие??.... вие да го....

Ама вижте - всеки има право да дава мнения. Българите някога да сме били доволни от нещо? На всички намираме сокур. Аз виждах бъдещото на Булгартабак в държавни ръце - фалит! Или ще го влачи като Български държавни железници, с по 60-70 милиона лева на загуба, така ли?

От изказаните мнения излиза,че отново са ни го вкарали надълбоко.

сега- на Кремиковци съдбата чакайте

Амън от този загубен български манталитет. Умираме да се изкарваме жертви на някакви имагинерни интриги, на които да приписваме окаяното си дередже. Не виждам под какви доводи изкарвате тази продажба провал и подарък. Ако предприятието беше продадено на "Бритиш американ тобако" пак същите глупости щяхте да пишете, защото само това можете да се оплаквате. Знаете ли колко американците щеше да ги е еня за нас? Именно те винаги са гледали да ни експлоатират за жълти стотинки. Именно американската "Шеврон" цъфна у нас да съсипва природата ни с добив на шистов газ.

Национално предателство ! Друг коментар нямам...

ЗА ДА СЕ ПРОДАДЕ БУЛГАРТАБАК ТАКА БЪРЗО, ДОКАТО РЕЧЕНО СТОРЕНО ЗА МЕН НЯМА ПАРИ В ДЪРЖАВАТА И ТОВА Е НАЧИН ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА СВЕЖИ ПАРИ ....ДЪРЖАВАТА НЯМА ПАРИ ЗА ДА ИЗПЛАЩА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ КЪМ ПЕНСИОНЕРИ , МАЙКИ И Т.Н .....КАКТО ИМА ЕДИН ВИЦ ..ДЕТО ЦИГАНЕТО ВИКА АБЕ ЧИЧО ЩО ТАКА РАБОТИШ РАБОТИШ ПРОДАВАШ....

Браво, Чудесно!!!!!!! Това означава още един голям минус в икономиката, още хора без работа - напуснали доброволно и обезщетени с няколко заплати както в БТК, ЕОН и всички ПРОДАДЕНИ ПОДОБНИ!!!!

А каква е ползата от приватизацията и за кого? Трябва ли да се приватизира нещо,което работи добре? Изобщо кой има файда от тази сделка? Ние, обикновените хора, със сигурност няма да разберем какво е станало,кой на кого и какво е продал, ако не се напише в медиите. Някой да излезе и да каже: тази сделка ще доведе до...това и това

давам ти много прост пример! тенденцията по цял свят е към забрана на тютюнопушенето и постоянно се налагат някакви забрани и глоби! И в този ред на мисли според тебе, докога табака може да е печеливш? добре, че се отърва държавата, защото табака в един момент ще се окаже тежест

(до заспалото народонаселение) стига сте ревали бе.нали преди 20 години ревахте за демоокрация,което наи-вече включваше приватизация.да сте мислили овреме,сега вече е късно....резето е пуснато !!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ГОЛЕМИЯТ ПРОВАЛ НА ГЕРБ - ИЗПУСНАХА ГОЛЕМИТЕ И ДОКАЗАНИ ФИРМИ В БРАНША ЗА ДА СЕ ПРОДАДАТ НА РУСКО-БЪЛГАРСКАТА МАФИЯ. ВСЕКИ ТЪРГ ПРИ КОЙТО ОСТАВА ЕДИН УЧАСТНИК ТРЯБВА ДА СЕ АНУЛИРА, ... НО НЯМА ТАКЪВ ЗАКОН И ПОВЕЧЕТО ТЪРГОВЕ СЕ ОПОРОЧАВАТ

Комунистите ще имат много здраве да възпрепятстват тази сделка. Ако сте забелязали те винаги са против всичко, което прави ГЕРБ. Аз ще ги помоля повече да не се бъркат в политиката на можещите, защото ги видяхме как те в периода 1945-1989 се представиха и какво причиниха на народа. Дори имаха своя шанс отново на 2 пъти след 1989, но просто се видя, че водеха нещо по-лошо от анти политика!

...първо, не бъркай БСП с онези, които построиха сегашната България. Дори това, което сега се продава (темата на новината) е "тяхно" - наше - на нашите родители. Каква е била властта не променя факта, че през тези години с много труд е изградено МНОГО. 20+ години се разграбва и още има...

Те това се чудя най-много! Двадесет години се граби и има още. Пък ни родителите, нито мен са ни връзвали с вериги като роби да бачкаме. Скромно и пестеливо се живееше, строга беше властта и далеч не безгрешна, ама това, което е изградено е гигантско, май няма свършване...

Monik

Посткомунистическия фактор приятелю си живее и до днес - хората си искат табака, вътре да работят не знам си колко хиляди хора, кой има работа, кой не ама да е там, да е назначен! Промяната е трудно възприемано явление в нашата страна..Факт.

А какво да искат освен работа и достоен живот?Да се жертват в името на партията ли?

И тези малко бъркат, като продават Булгартабак. ткака в бюджета ще се вливат още по-малко средства от печалбата на холдинга.

Няма грешка. В държавната хазна постъпват 100 милиона евро готови пари. Радвайте се ,че не ни дадоха по-малко.

Нормална цена на сделките в България! Кремиковци - 1 долар.Продадена от големият икономист и големият демократ Костов. БТК - 240 милиона долара. Продадена от царят слънце Симеон Кобург. ЛукОйл - 80 милиона долара.Продадена от големият икономист и големият демократ Костов. Балкан - 150 ХИЛЯДИ долара.Продадена от мистър 10% от правителството на Костов/ Булгартабак-100.1мил.евро от Боко Туквата. Всичко останало е продадено от демократите/комунисти/ на БСП функционерите /Гущеровци.../за жълти стотинки. Бог да пази България/честните бедни хора -98%/!!!

Най-смешното е накрая - 98% били честни. Нито са бедни, нито са честни.

ДОСТА ГУША СИ НАПРАВИХА ТЕЗИ

МАФИЯ ! А Доган вече не скача? Що ли?

не може един път опозицията да казва че има контрабанда за милярди и втори път да твърди че от продажбата има загуба за милярди според тяхните сметки сме повече от китайците като потребители ха -ха -ха

Мъдератора! Мога ли тоя да му тегля една майна? Само питам.

tensel76, БТ е далеч от 'най-голямото предприятие', а държавата е изключително много ощетена от сделката за БТК и търпи последствия и до ден днешен. Сега се гласят да приватизират и БДЖ... Лошото е, че ти и много хора въобще не ги знаете тези неща, а и не си давате никаква сметка.

Цената и сделката са скандално смешни! Няма и една приватизационна сделка до момента, която да е изгодна за страната и хората! Българите са се превърнали в едни донори, в които са се впили едни пиявици!

Автомагистрала Люлин е с дължина 19 км. и струва 185 млн. евро.Или един километър струва приблизително 10 млн. Булгартабак е продаден за 100 млн. евро.т.е на цената на 10 км. магистрала. Според мен на това се казва кон за кокошка.

хаха едно комунисцхе било само гласувало против,хахасмешник...добрее че са го продали тоя тутун и булгартабак..евала баце боико само герб!!

ммм мноого се радвам че са го продали тоя булгартабак..ае стига с тоя тутун и тия цигари..аман от тая смрад..само герб!!! аиде комунетаа умрете от яд..абе каде е тоя дето щеше да ме намери по ип адреса от народа ..само герб!!!!

Подариха, а не продадоха.

Мафията на Бойко Тиквата не си поплюва тя действа бързо-тука има тука нема. Ай олигофрени вие духайте супата.

Акциза от цигари е три милиарда лева годишно в България, не са важни активите/базата/ТЕ СА БОНУС, важен е пазара, ако булгартабак държи 50% от него и се продава за 120 милиона, то пазара е 1млрд. и 500 млн. и/или сделката се изплаща за часове... Разликата влиза в партийната каса и се разпределя по предназначение. Активите нямат никакво значение, оопределящ е пазара в БГ!

(do zaspaloto narodonaselenie) стига сте ревали бе.нали преди 20 години ревахте за демоокрация,което наи-вече включваше приватизация.да сте мислили овреме,сега вече е късно....резето е пуснато

Като за последно разпродават, за герберастията може и да е последно. Съсипаха всичко.

-Бихте ли ми отговорили, драги Господине или Госпожо-през последните 20 години , нещо различно да се е случило!? -А можеше, да ама не-щото ДПС, Ахмед Доган, не разрешава!?

заглавието трябваше да баде -подариха булгартабац- *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Винпром Пещера е новият собственик май,та нали те бяха и основен спонсор на Герб

Поредното непоправимо безобразие на некадърното и престъпно управление на Бойко Борисов и ГЕРБ!

А къде е новината,че Роско Плевела е кандидат-президент или от Дондуков не са ви пуснали факса със статията която трябва да публикувате?

Какво ще кажете за това: "Трайков каза, че при този формат на сделката няма как да е ясно кой стои зад купувача." Ами за какво сте всички там, като не знаете на кого продавате - на Ал кайда ли, на камората ли? А що са тия 100 млн лв за подслушване на МВР, като не могат да съберат информация за елементарни неща?

На ТИМ.

Слушах шефа на АП пред БТВ за ангажиманта на купувача и разбрах,че ангажименти липсват.Инвестиции 3,5млн.евро-тези пари не могат да покрият дори резервните части на машините.Запазване на броя на работниците за 3г. но според друга клауза Булгартабак може да не работи 12мес.заради текущи ремонти или сезонна липса на поръчки(каквото и да означава това).При неизкупувани от договорените 5000т.тютюн,от поисканите 20лв. за всеки неизкупен килограм от АП купувачът се е съгласил на 1,70лв.Накрая но не на последно място ако Русия спечели делото за 45% собственост върху активите на БТ държавата ще върне 50млн.евро на купувача като обещетение.Излиза,че са продали БТ на огромна загуба тъй като в сметките на дружеството е имало около 150млн. които стават собственост на купувача,да не говорим за изхарчените пари за конкурс,оценител и посредник който ще лапне най-малко 10% от сделката по продажба.След две,три години държавата ще трябва да върне половината от сумата по продажбата като обещетение,но още по лошо е че Русия може да поиска парично обещетение равно на сумата по себестойността на активите към момента или 45% от 560млн.=228млн.лв.Това престъпление надмина кражбата на БТК,тъй като там освен кражбата държавата не понесе други загуби.Сега при кражбата на БТ последствията ще тежат за дълги години напред и ще бъдат в няколко направления.Унищожаване на най-голямото държ.предприятие и загуба за бюджета от ДДС и акциз на 750млн.лв.всяка година.Изплащане на обещетения на купувача и на Русия.Унищожаване на тютюнопроизводството,което изхранва 100 000хил.души в район където не съществува друг поминък.След всички факти до тук мога да кажа само АМИН!

Анализът не е съвсем пълен от гледна точка на преките разходи за държавата (по-малко са), но ако се включат непреките харчове, разходите даже ще скочат. Да не говорим, че Благоевград БТ е фактор в икономиката на страната (и в мафията на страната ::((( ), не в областта.

Ебаси държавата. Как няма да дойде някой нормален политик и да потърси сметка на тази крадлива пасмина бе?! Как така се продава нещо печелившо на цена почти колкото печалбата му? Един църен така продаде БТК за жълти стотинки.

Е, объркал си се. Тоя, дет шитна БТК не е църен, синеока небългарска гадина е, ама душата му е по-черна от тази на дявола.

Според тебе аз не мисля,но знаеш ли-твоето мнение ,не ме интересува!Ако имаш аргумент,кажи го!Ако не можеш да го измислиш-мълчи,задник!

Герберите ще ни затрият. Мислете как гласувате.

Браво, продажни душици! Остана ли нещо от България, което да не си делнахте, раздадохте, подарихте?!?

И СЕГА ЦИГАРИТЕ ЩЕ СТАНАТ ПО 1 ЛЕВ! ЩЕ СИ ПУШИМЕ НА ВОЛЯ! И НЯМА ДА ИМА КОНТАБАНДА! ПЕЙ ЖИВОТ!

Гербероидите бързат, защото си заминават неминуемо.

Тази цена лично на мене ми се вижда малка,смятам ,че холдинга може да се продада за поне190-200 млн.евро,но всички знаете ,че тази възможност е осуетена преди години,когато печалбата е била по -голяма!Осуетена е от БСП и ДПС и не разбирам,защо е това лицемерие,сега да се правят по-чисти от ангели и да не одобряват сделката!

Андрю, като не можеш да мислиш, не го прави. Страшни изводи.

От БСП са виновни за ниската цена. На ръководен пост там оперираше бившата седесарка Курнелия Нинова със задача да намали стойността на холдинга максимално. И след това -приватизация за стотина хиляди. Както се случи с другите големи предприятия. Какво да очакваш от синьо - червени номенклатурчици - грабителство.

Спешно трябват пари за предизборни цели.

В България няма виновни за нищо.. ни Костов, ни Станишев, ни Борисов! И ние не сме виновни...

Аз пак питам, какво като имаме инфраструктура, когато е убита бизнес средата в България? Какво като има прекрасен ЖП път между Бургас и София, когато този път имаше смисъл по времето, когато Кремиковци работеше, сега е просто жп-път. Пътували ли сте по магистралата между Карнобат и Бургас през октомври и ноември през нормален работен ден? Пътуваш и срещаш кола на 10-15 минути. Защо ни е тогава тази магистрала? За да могат през 3-4 месеца на лятото софиянци да стигат бързо до морето? Какво печели държавата и ние нейните граждани от това? За мене продукт е това, което вкарва пари в България от чужбина, а услугите са да си прехвърляш едни пари от единия джоб в другия. Става алъш-вериш, но не ставаш по-богат. Засега единствения конвертируем продукта са нашите хора, които живеят и работят в чужбина и които изпращат пари на близките си в България, но и това ще е до време, поне докато имат живи близки тук.

Ако само две фирми строят магистралите и жп пътищата в последните две години, и ако по някакъв начин имаш твои хора, които са съдружници в тях, тогава ще строиш и още как! Даже ще ти се прииска и АЕЦ Белене да тръгне. Е там за какви пари иде реч!!! Жална ни майка, щото е на наш гръб!

ами както каза ББ ДА СЕ ОБЯСНАВА КАКВО Е ИНФРАСТРУКТУРА В 22В Е СМЕШНО ЗАТОВА СЪБИРАЙ БАГАЖА И ЕМИГРИРАЙ В КЕНИЯ ТАМ И ИНТЕРНЕТА Е КЪТ ПОНЕ И КОМУНИЗМА Е ЗАБРАВЕН ТАМАН НИЩО НЯМА ДА ТИ ЛИПСВА

Кое производство бе, пич? Че то в България май не остана производство. И всичко това за сметка на хора, които са на държавна хранилка. Такива, които в живота си за две стотинки работа не са свършили, обаче държавата им осигурява заплати чрез държавни и общински постъпления чрез такси, данъци и местни налози. Някакви псевдо икономисти твърдят, че у нас данъците били най-ниски, но това е брадата лъжа. Ние не искаме най-ниски данъци, ние искаме условия да изкарваме достатъчно пари, че да живеем що годе сносно. Обаче като погледнеш от всякъде ти искат пари и ти вдигат ту ток, ту вода, ту гориво, ту храните, ту лекарствата, ту данъците и таксите. А държавата е ненаситна и ти прибира все повече и повече. Друг е въпросът на кого го дава!

Това е сделка по-лоша и от тази за БТК. Над 1 милион души у нас пафкат яко български цигари. Цената е смешна. Приватиезация на всяка цена както беше при БТК. Днес БТК работи с допотопни медни кабели до клиентите си - нещо , което никой неин конкурент не прави. Всички са на оптика. Това ще стане и с Булгартабак - едно жалко посмешище само до 2-3 години. Напълно е възможно сделката да е просто елиминиране на конкурент при тази смешна цена. Жалко за все още вярващите на ГЕРБ. Не очаквах от тях да правят толкова неизгодни сделки. Може би им трябват пари за изборите. Госодин ви Трайков е пълен капут. Никаква сделка няма тук. Това си е живо заробване на България.

ХА-ХА.. кабеларките - и те ли са на оптика? или ЛАН-аджиите дето доставят оптичен интернет ама до една точка в квартала и от там теглят простори по стълбовете? а за пушачите може и да не си прав - щото повечето съм сигурен пушат безбандеролните цигари, които никой не знае откъде идват.

нова марка цигари "Цветелина"

Навремето неможаха ама днес ГЕРБ успя да ни направи 16-та съветска република ------------> Ориенталци сте и вие крадливи гербари !!!

Прав си... КГБ -- ДС -- Андрей -- Австрия -- Русия --стадо идиоти сме -- КГБ -- ДС -- Австрия -- докрай...