Съдийският протест: ”Мафия”, „Оставка“ (снимки)

Стотици съдии и служители на Софийския районен съд (СРС) излязоха на протест пред сградата на Висшия съдебен съвет и блокираха движението на трамваите.

Обратно в новината

Коментари - Съдийският протест: ”Мафия”, „Оставка“ (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От години има 15-25 незаети места за съдии в соф.районен съд и няма желаещи за тях. Дори некъдърните и безотговорни юристи не желаят да работят като съдии в СРС. Явно работата като съдия в СРС не е привлекателна при това заплащане от 2000 лева месечно и тази натовареност с дела. По тази причина Методи Лалов е принуден да назначава и търпи съдии некъдърници и фигуранти, които въобще не стават за тази работа. Методи Лалов не може да си позволи нито да накаже, нито да уволни съдия, защото няма с кого да го замени. Просто няма избор, ако засегне някой съдия той веднага напуска и няма кой да гледа неговите 1000 дела. Така че докато не се увеличи съществено заплащането и не се отпуснат пони 50 нови щатни бройки за съдии за да се намали натовареността на съдиите в соф.районен съд няма как да се реши проблема с некъдърните съдии и бавенето на делата. А както заплащането така и новите щатни бройки за съдии и подходящи условията на труд зависят от Висшия съдебен съвет. Така че вината за проблемите на соф.районен съд е изцяло на ВСС. Вижда се че Методи Лалов не е човек, който търпи нередности и нарушители, но ръцете му са вързани от липсата на избор. Ако имаше някаква възможност да назначи качествени съдии, щеше да уволни и накаже поне 30 % от съдиите в районния съд.

добре де ами защо не сте си решили проблемите веднага още от българосъветският диктаторски режим към съвременнна европеиска демокрация и до ден днешен!съдебната система е имунната система на корумпираната българска политическа бизнес мафия!!

Метко, стига мама с тез срамотий и нидей повече се хвали в тоз сайт !Защо всички трябва да научат какъв дълбок безнадежден комплексар си нещастен ?

Достойно и професионално поведение на Лалов. Тези, които не признават това са или комплексари, или наколенкаджии.

Наблюденията ми са от първо лице и смело мога да заяви, че независимо дали е вярно, че съдиите и служителите на съда работят денонощно, съдът просто НЕ работи - наблюденията ми са върху т.нар граждански дела /за наказателните може и да е друго - не съм запознат/. Ако подадеш искова молба ще минат минимум 2 - 3 години докато делото се насрочи за първо заседание /а после може да има още много - според казуса/, още 2 години ще продължи и 2 години ще чакаш за решение. И това е само една инстанция... После имаш още две... За сведение - същото това дело в един районен съд Пловдив, също доста натоварен, ще приключи на първа инстанция за половин година, най-много до една. Изводът е: и да затворят гражданска колегия на Софийския районен съд, никой няма да забележи, защото и сега нищо не се случва по делата с години...

Точно така е. Наблюденията ми са също от първо лице при това за много дела през последните 5 години. Насрочването на първото заседание се бави с години а след това се съдиите използват разнообразни трикове за да бавят безпричинно делата например един от методите за бавене се състои в следното: 1/ Съдиите постановяват умишлено явно неправилни определения подлежащи на обжалване в Градския съд, често веднага след получаването на делото. Тези определения са съвсем прости и елементарни, явно неправилни и е изключено да се дължат на некомпетентност или недоглеждане на съдията. 2/ Тези определения се отменят от Градския съд средно след около 4-5 месеца и делото се връща в СРС за продължаване на съдопроизводствените действия. След това са необходими средно около 2-3 месеца за ново редовно призоваване на страните по делото. Или общо забавянето на делото е около 6-8 месеца. При постановяване от съдията във едно дело средно на 2 такива явно порочни определения хода на делото се забавя с по-вече от 1 година. 3/ Изгодата за съдията от този метод на забавяне се състои в следното: - Съдията се разтоварва от делото за около 6 месеца - Едновременно с това на съдията му се отчита натовареност с дела. - Съдията не може да бъде упрекнат за явно бездействие по делото. В някои случаи е налице обосновано предположение, че съдията се е сговорил с някоя от страните да бави хода на делото възможно най-много.

комониста лалов ще ми мрънкя за съдебна риформъ ??? Абе вий ньи знаийте ли къф психар е той ? Виждам го как се самопохвалва с избрани постинги тука и с подопечните му клакьорки, знайем ги тьез зъместничкьи същу. Тази порочна, извратена система трябва да бъде изрината и първи на бунището да бъдат незабавно изхвърлен дьонмето-психар-психично неуравновесен тежък комплексар митоду лальов, сина на лальо комониста от компирград (самоков).

ПРОКУРОРКАТА ОТ ВКС - МАРО ШИШКОВА ДЕТО СИ В ШПИЦ ЗВЕНОТО ВЗЕМИ СЕ САМОСЕЗИРАЙ ОТ ТЕЗИ КОМЕНТАРИ НЕ СТОЙ КАТО МАРИНОВАНА

Софийски районен съд е претоварен главно по 2 причини: Главната причина е, че гражданите масово нямат страх от съда и закона и го нарушават, главно като не си плащат сметките към кредиторите си А нямат страх, защото знаят, че съдиите не спазват закона, никой не ги наказва за нарушаването на закона при решаването на делата и те си решават делата както си искат. Така че вероятността нарушителят да бъдат осъден е 50 %. Освен това се знае, че дори ако бъдат осъдени това няма бързо, а чак след 4-5 години. След това съдия изпълнител я успее нещо да ти вземе след още 2-3 години изпълнително дело, я не. Излиза, че който не си плаща сметките винаги е на далавера. Ако съдиите бъдат принудени да решават делата според закона и в срок до 1 година, всички ще ги е страх от съда както е в Германия, ще си плащат сметките и делата ще намалеят поне 5 пъти. Втората причина е, че населението на София е 1.200.000 тоест 16 % от цялото население на България 7070000, и ежегодно се увеличава с около 50000 души. Много хора- много дела. Освен това в София са голяма част от фирмите. Това означава, че Софийския съд трябва да има поне брой съдии поне 16 % от всички съдии в България, а реално съдиите са 3 пъти по-малко.

Не мога да разбера как някои коментатори тук защитават ВВС и Цацаров. Дайте ми един пример, където те са постъпили професионално и безкористно. Прав е съдия Лалов, чието поведение е достойно и смело.

Явно представа си нямаш какво би станало, ако ВВС спре да работи. Това е същото което става с телето ако му отсекат главата. То и сега съдиите си решават делата както си искат, като нарушават безпардонно закона и се крият зад независимостта си, а ако зная че и ВСС го няма за да ги наказва и уволнява, правосъдие въобще няма да има. Вярно е, че ВСС има кусури, но те трябва да се поправят като бъде принуден да работи по-добре. Когато ти се повреди климатика го поправяш, а не си изхвърляш колата на боклука, и не тръгваш пеш.

Как няма да са натоварени като са на щат в топлофикациите и се занимават основно с узаконяване на рекет, а той рекета е безкраен и доходен за цялата гилдия съдии, адвокати и прокурори..

Глупости! Топлофикация е партийната касичка на управляващата партия. И няма закон, по който тя да бъде осъдена. А няма закон, защото парламентарните законотворци не искат да има!

тоя неграмотник, който пише заповеди, които щели да се изпълняват по желание...пълен абсурд!

е идиотска и напрактика работата на едните е блокирана от другите. но затова са виновни политиците които в предпочитат да се занимават с лобизъм и далавери отколкото с реални и полезни реформи

едно от ненужните неща е четенето на обвинителнят акт което понякога отнема часове. кому е нужно това. нали всеки трябва да се е запознал преди делото в зала. абе....

ДОСТОЙНА ПОСТЪПКА. ПЪЛНА ДЕПОЛИТИЗАЦИЯ НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА-БЕЗ ПАРТИИНИ КВОТИ. КАКВО ПРАВИ ЕДНА ЛИЧНОСТ ВЪВ ВСС КОЯТО УНИЩОЖИ 1/2 ОТ БЪЛГАРИЯ ? НАРОДЪТ ЧАКА ОТ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА СЪД ЗА КРАДЦИТЕ И МАФИОТИТЕ.

и агнето цяло. Въпросът с натовареността отдавна можеше да бъде решен чрез промяна на подсъдността, т.е когато делото е заведено от физическо лице да се гледа от съда по постоянно местоживеене на лицето или когато фирмата с регистрация в СГСъд упражнява дейност в провинцията под формата на офиси, за да избегне "клонове" и съответно местната подсъдност.Да, ама алчните адвокати с лобита в парламента не искат да изпуснат "парсата". От друга страна качеството на "правораздаването" е равно на нула. От провинцията съм и бях ищец по дело срещу крупен лизингодател, който не си беше изпълнил задължението да ми върне пари във връзка с намаляване на еврибора. Една година и половина не се образува дело и само след сезиране на СРС за бавност съдията от СГС беше принуден да образува такова. Самото дело се точи 3 години - което е пълен АБСУРД!!! Да не говорим , че не се качва своевременно информацията от проведените дела на сайта и е една пълна лудост провинциалист да води дело било то в СГС или СРС.

То е ясно, че са натоварени, но е и ясно, че в СРС съдии се назначават от села и паланки. Съдиите са без правен капацитет да решават дела, Има манекенки, селяни и всичко друго, но не и професионалисти! Иначе е ясно, че са пренатоварени и гледат всякакви дела без профилиране.

Не виждам някой във форума да е доволен или да хвали съда или Висшия съдебен съвет, но без съд не можем да живеем. Ако няма съд престъпниците ще ни ликвидират. На този съд ние гражданите му плащаме заплатите, и затова е наша работа да го поправим така че да работи добре. Бих искал в форума да се включат хора, които познават проблемите на съда и имат идеи как да се отстранят. Само с плюене не става, плюем самите себе си, че допускаме съдиите да ни вземат парите без да си вършат работата, да са безнаказани нарушители на закона и да ни съсипват с властта която ние им даваме.

За повечето неща си прав. Ще изброя няколко неща, които смятам за много важни. 1. Съдиите са зависими от политическите лобита, напълно. 2. Абсолютно беззащитни са при произнасяне на осъдителна присъда - никаква защита от никого, а в този процес ВИНАГИ има загубил (делото) и потенциално опасен. 3. Заплатата на районен съдия донякъде надвишава 2000 лв., при обявена средна заплата за София от 1500 лв. (?!). Бонуси от 2-3 години НЯМА, колкото и злонамерено да се говори за това. 4. Трудът е къртовски, администрацията често продължава работа до среднощ, но от 8,30 сутринта, като базата е под всякаква критика, а и налаганата строгост от многото началници често минава стократно горкото добро възпитание, да не кажа, че се стига до преднамерено унижение. 5. Не се печели място на съдия с пари, а с връзки: семейни или политически. 6. Съдиите изцяло прилагат законите, "сътворени" от депутатите, те не си измислят, а спазват "измисленото" от бат сали например. 7. Присъдата на съдиите зависи от събраните доказателства от прокуратурата и досъдебното производство. Там ОБАЧЕ каквото може да се продаде се покрива или изчезва. Влезе ли едно дело в съда, то е ЯСНО. Чели са го и събирали десетки хора, за да може нещо да изчезне или да се скрие. И контролът е наистина на ниво. И 9. Правосъдие без закон не е правосъдие. Въпреки всичко съм убедена в това!

Нямате ли някакви идеи как да се подобри положението макар и с малко? Съгласен съм с точки 1,2,3,4,5, 7и 9. Точки 6 и 7 се отнасят само за добросъвестни съдии с висок морал по свое желание. В реалността такива сигурно има, но едва ли са много тъй като системата по никакъв начин не оценява и не стимулира такова поведение. Както посочихте при мизерната база на труд и заплащане и господ няма да е мотивиран да си гледа работата както трябва. Тези два факта пречат да се привлекат квалифицирани и отговорни юристи да работят като съдии в съда. За сравнение един съдебен изпълнител изкарва средно 10-20 хиляди лева месечно, а работата му е елементарна от правна страна. Главния проблем е, че съдиите са независими от закона. Те прилагат закона само когато искат или са мотивирани незаконно от някоя от страните по делото. Когато съдиите не прилагат закона, при това явно и умишлено, никой не им търси отговорност, и не ги принуждава да го прилагат, да бъдат добросъвестни и с висок морал.

Наказателните дела в районния съд, които имате предвид, не са големия проблем на съда и на гражданите. Големия проблем на районния съд и на гражданите са гражданските дела, те са 8-10 пъти по-вече от наказателните. Нерешаването на гражданските дела според закона постоянно пречи на нормалния живот на хората и ги тормози постоянно. Вярно е, че при наказателните дела има 2 бушона преди съда Соф. Районна прокуратура и МВР, на които се пада 90 % от отговорността за проваляне на делото. Докато при гражданските дела отговорността за не решаването им според закона е изцяло на съдията. Затова и вредите, които се причиняват именно от гражданските съдии са толкова видими, представляват голям проблем за хората и предизвикват толкова голямо обществено недоволство. Освен това районният съд не се занимава с тежки престъпления. Пострадалите от нетежки престъпления знаят, че нямат никаква надежда, че ще бъдат възмездени и обезщетени чрез съда и затова основното недоволство е срещу прокуратурата и МВР. Пострадалите знаят за почти нулевите възможности на дознателите в МВР за разкриване на тези престъпления, освен ако не са хванали някого на местопрестъплението. Знае се, че 90 % от тези дознатели НЯМАТ правно образование!? Вярно е че районните прокурори масово са правно некомпетентни и безотговорни, и играят ролята само на оплаквателна книга за да има на кого жертвите да се оплачат. Те водят привидно разследване 3-4 години докато накрая жертвите забравят за случилото се и се откажат да си търсят правата, след което прекратяват преписките поради липса на данни за престъпление.

По-добре е да няма съд.Не знам дали има по-корумпиран съд от този в Русе.Събират се съдия , прокурор и двамата адвокати и в зависимост от имотното състояние на клиентите осъждат познайте кого,този, който не може да плати разбира се.Затова затворите са пълни с кокошкари.Имотни хора няма.Като си беден-няма справедливост.Няма родолшбиви българи, които да засстанат начело на държавата.Краде се на поразия.Лакомията ще ни потроши.

Ако няма съд всеки разбойник ще те изненада и ще те гръмне за да ти вземе портмонето и пръстена. Защо всички си мислят че не зависи нищо от тях за да се поправят дефектите на правосъдието. Ето съдиите се обединиха, протестират и със сигурност ще получат някакво подобрение лично за тях. Какво пречи и гражданите да се обединят, да протестират и да искат конкретни подобрения на съдебната система?

а хората протестират срещу корумпираните съдии, превърнали се в едно голямо мафиотско семейство.Съдиите в СГС издават присъди срещу получени подкупи или в пола на колеги ,състуденти и влиятелни личности. Правосъдие в България няма!!!!

на тия хич не им вярвам!

Възмутен съм от изявлението на съдия Цветелина Кържева. Това е безочлива нагла демагогия и демонстрация на безнаказаност. Не вярвам на нито една нейна дума. Личния ми опит сочи, че работата и е симулативна и много вредна и за гражданите и за съда. Нейните съдебните актове са правно неграмотни, недобросъвестно изпълнява служебните си задължения, безпардонно нарушава закона в съдебните си актове и умишлено бави делата. Доказателство затова е факта, че Градския съд след това отменя нейните актова, но по този начин делото се бави с 6-8 месеца докато трае обжалването. Съдия Кържева получава заплата да спазва закона а не да го нарушава и по този начин да вреди гражданите. Подал съм жалба, с която искам да бъде наказана дисциплинарно за неизпълнение на служебните си задължения, умишлено бавене на делото ми, и нарушаване на закона. Цветелина Кържева няма качества за съдия и би трябвало да бъде уволнена незабавно, за да не вреди на гражданите и на репутацията на съда, ако имаше с кого да бъде заместена. Но очевидно няма желаещи качествени юристи, които да се съгласят да работят при натовареността и заплащането което предлага Софийски районен съд. Личния ми опит сочи, че част от съдиите в 3-то гражданско отделение на СРС нямат минимално нужната правна квалификация и чувство за отговорност, които са необходими за да заемат длъжността съдия. Те само запълват дупката, колкото да има кой да гледа прекалено многото съдебни дела, а хората чиито дела са попаднали при тях са обречени жертви на кривосъдие, явна несправедливост и беззаконие.

Какъв точно"резултат"се очаква от срещата,че не сещам? Не знам с какво се занимава маститият ВСС.Чат-пат,ги излъчат в някой репортаж,как важно-важно"заседават".Още по-често,след подобни "заседания",започват поредните скандали.СМС-си,караници и скандали помежду им...такива ми ти работи."Реформаторските"министри,колкото реформираха Здравеопазването,толкова и Правосъдието.Пълен провал.Прекалено много"нечии"хора има във ВСС.Много политика,интереси,лобизъм и корупция.Само че.....първият сблъсък със Системата се случва в РС,СГС...Реално,не ВСС пусна на свобода турчинът,затрил семейството мотористи,напр.И още хиляди подобни.Но,така ще е.Каквато главата,такава и рибата.Смръдливи.

Скъпите ни съдии, да ги съжали човек - толкова да са зле .... :)

Браво! Колко съжалявам, че го пропуснах, но следващият път ще бъда задължително там.

ДОСТОЙНА ПОСТЪПКА НА СЪДИЯ ЛАЛОВ.

достойна ама безмислена.. те от ВСС само това чакат. Сега ще си намерят някой [послушен] районен съдия от горно нанадолнище или пък окръжен от по-забутано място и ще го направят председател на СРС - нещата тотално ще се забатачат и ще секне всякакъв реформаторски устрем в съдебната система...

Сега ВСС ще си сложат ново ръководство на СРС и ще си дирижират делата както си искат. Няма кой да им се опъва и да им строи нови сгради на съда.

loyola

Като чета коментарите се сещам за крилатата фраза "Българинът разбира от политика и футбол".

Вярвам на съдебната власт. Съдиите посочиха мафията. Полицията да започне арестите, а съдебните заседания и присъдите в независимият румънски съд.

Цацаров да си ходи - реформа в прокуратурата

заеби - нема груга такава държава .(след осем години до къде ни докараха, че на всичкото отгоре се готвят да управляват пак)

Баси, прокурори да проверяват дела на съдии.... това го няма и в Патагония!

Един достоен български съдия. С принципи .

Браво Лалов, изключително достойна пъстъпка !!

ДА ГИ ПРОВЕРЯВАТ ДО ДУПКА11111111 ИЗПЛАШИХА СЕ ОТ РЕЗУЛТАТИТЕ. НЕДОСЕГАЕМИ!!!ПРЕЗ РАБОТНО ВРЕМЕ В КАЗИНОТО!!!!!!! ПРОВЕРКИТЕ СА ПОРОДЕНИ ОТ ЖАЛБИТЕ ЗА ЗАБАВЕНИ С ГОДИНИ ДЕЛА НА ДАНАКОПЛАДЦИТЕ.

Прави разлика между съд и прокуратура бе неграмотник! Заради такива като теб се бавят делата, че сигурно ходиш да пускаш жалба във ВиК срещу постановление на прокуратурата. Хванатите в казиното са прокурор и следовател, това тук са съдии. Хората протестират точно срещу забавянето и тези от ВСС, които с административните си тъпотии създават пречки за реални реформи и бързо правосъдие. Вместо да се занимават с наболели проблеми, се занимават с климатиците и ламината на Самоков.

Христо Иванов за Цацаров-Та, това е прокуратурата - инструмент за политически инженеринг, който в момента е плътно под контрола на ДПС. Самият факт, че останалите са готови да търпят това положение на нещата и не дават да се издума дума за реалната роля на главния прокурор, показва, че те са част този модел.

защо няма контрапротест ?!

Системата се нарича книжническа. А дали кому прокурорите ще са почтени или не малко значение има. Когато законите са премного те спират да се спзават! Ама полиция и въобще манатлитета иска ред. Не разум. А религията и светогледът е вкаран в така нареченето декларативно осмилсяне - книжническо. Етикети, декларации, лозунги, пожелания. Виртуалност. Добре охранявана от полиция. Магистратите дори и по масонските си сбирки осмислят ли как навремето прабългарската държавност е разпределяла системите за вътрепна и външна сигурност? И че една армия не може да е платена. Пряката връзка е, че полицията- която служи на властта срещу пари е тази, без която де факто правораздаването е бошлаф. Сиреч полицията реално охранява една виртуална система. Предпоставките за липса на справедливост са иеммно заради книжническия светоглед. Посредственост.

сега пенсионер.С една дума ги разбрах съдийте от СГС.Това не е само при тях.Така е и във другите институции,например в НОИ,Здравната каса,Социалното подпомагане и други институции обслужващи гражданите. В централните управления е пълно с кадри,все назначени по шуробаджанашки и политически начин,които спускат безумни задачи и директиви,а под тях подчинените им работят за трима и все не им стига времето.Тези идиоти горе в централите ще си побъркат подчинените,поразболяха ги,наказват ги,тормозят ги,а те си мислят цял ден я за бизнеса,я за някоя облага,я къде ще ходят на курорт и почивка извън страната.Говоря като свидетел на всички тези безобразия които се вършат в различните централи в София.Дори и при социализма нямаше чак такава голяма бюрокращина и най-вече,съвсем спокойно ще кажа,ИЗДЕВАТЕЛСТВА СЪС СПУСКАНЕ НА НЕИЗПЪЛНИМ ПО ОБЕМ РАБОТА НА ПОДЧИНЕНИТЕ.Просто горе само"КОНТРОЛИРАТ",наказват и лишават от премии и всякакви други малки привилегии които постоянно се режат.И най-голямото нарушение-държавата не внася дължимите осиг.вноски за пенсия и здраве на служителите си.Само се води на хартия.

ще ги изметем и на тяхно място те това чакат догановците, неговите хора, ама ще е късно за китка мили ми българи. знаят ви слабото място и се впрягате на бсп и дпс. там ви е болното място. всичко ще им дадете. давайте им. навремето явно е трябвало да стане като сърбия и който остане да живее сносно, а не сега да ми величаят духан. духан си свърши работата отлично, благодарение на бай Тошо, изучи го, направи го човек и сега ви се качи на главата на всички българиски политици, началници, шефове и величия. И това ще им дадете без война-правосъдието. Да ви е честито, братя българи. Винаги българин е предавал във време оно, и нещата се повтарят. Левски, Христо Ботев, Вапцаров, Никола Петков, Капитан Петко войвода (последният е предаден и убит от турците...). И ви наричат мързеливи, и ви казват - когато сме работили всред тях- как след време ще се назовава аз съм българче, прозти са те, а не ние, те имат пари, а ние с .... Дано Господ Да Ги Богослови, децата на България, които бяха прокудени от българските политици... Хак им е... И дано никога не помислят да се върнат в изстрадалата ни Родина Булгар. От един обикновен човек гневен за случващото се. АЙ ЛАВ Ю - генерал, инженер, пожарникар БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ!

Уважаеми, Проблемът със затрупването с дела в РС е огромен и това го знаят всички. Не са решени следните проблеми : Подсъдността в България незнайно защо за всички е само в София. Съдят се за безумни неща - делби между 20 наследници за един мизерен имот или просрочени дела от двадесет и повече години със напълно изтекъл срок за подсъдност. Да не говорим за заповедни дела - топлофикация и мобилни оператори. В основата на това стой алчността на адвокатите, който заради хонорара си тероризират служителите в РС ежедневно. Служители в РС днес получават около 500 лева заплата като работят по 12 и повече часа на ден. Тези хора не са получавали нито лев индексации с години а делата ги затрупват и те напускат. Младият съдия от снимката можеше много по-рано да реагира но го беше страх, защото е креатура на ГЕРБ. Сега вече може защото г-н Борисов е в опозиция от Банкя и вече може да изкара хората на улицата. Защо едва сега на повечето е вече напълно ясно. Другарите от ВСС не ми се коментират. Те са ясни на цяла България. Съдебната реформа трябва да тръгне от Районният съд, защото е първа инстанция, където делата следва поне да бъдат добре администрирани в оглед на следващата инстанция да се решат а не да се връщат обратно. Господа ако тръртеите можеха да дават мед то и ВСС щеше да увеличи заплатите на чиновниците от РС, но уви те мед не дават само го ядът ! Моля Ви обърнете внимание на съдийската квота и по-специално на г-н Узунав. За него едно назначение в РС би било изключително добро решение.

Което си изредил, е умишлено отгледано, макар да ни представят друга картинка и причини. Самите участници в цялото това нещо, наречено "Съдебна с/ма", не си дават с/ка за истината за нещата. Тръгнете само от този факт, че в момента при намаляло население (и увеличен бр. на пенсионерите), полуработеща икономика, уж свободен пазар, компютърни технологии и пр., бр. на чиновниците в България е по-голям от онзи до 1989 г. И оттук, та по цялата верига ще се натъкнете само на абсурди. Вж. само с какво ни занимават в разни публицистияни предавания и какви тежки компетентни мнения се изливат в ефир, без никоя да посмее да каже, че царят отново е гол.

в Районен Съд 500 лева заплата ?? Работят съдиите по 12 часа на ден ?? Ти нормален/а ли си ;)) Чистачките не получават толкова, пазачите от съдебна охрана дори не получават толкова, а в съда след 16.00 е пусто и тихо като в български музей, за какви 12 часа работа и презатрупани с дела ми говориш? Виждал/а ли си как се решават делата и какви абсурди има, по колко от делата съдиите въобще са запознати или ги решават ей така ?

Без правосъдие държавата потъва.Ако я има!

...и без надзора на партията-майка...

този Методи Лалов усилено ми прилича да е от 'нашите' ?!

Знаете ли кое е ужас ? Това, че правосъдна система в България няма. Всички я плият и са недоволни отнея. Делата се бавят докано им мине срока, престъпници се освобождават и напускат страната, магистрати се занимават с клюки и интриги, а вие плюете политици и този и онзи. От както се помня съдебната система е не гнила, а разкапана ябълка. Всяка година плачат и получават увеличения на заплатите и премии, но вие това не гледате, важното е да се насъсква злоба и се зомбирате. Да подадат оставка всички намърдали се и окопали се в съдебната система. Има достатъчно млади и подготвени кадри- ще се справят.

Цацаров, избранникът на Бойко Истината и Цецп Голямото Ухо, или по-точно НА КУКЛОВОДИТЕ ИМ, вкл. Доган и Пеевски наистина преминаха всички граници, и то отдавна, заедно с перверзното, корумпирано и заивисимо негово мнозинство във ВСС, правителството на съдебната власт и Димитър Узунов, човекът на Бойко в него! И всички, целият български народ трябва да се обедини и да ги изхвърли тези, защото влачат България кък пропастта като воденичен камък!

куклата доган вчера получи награда от кукловода си от москва

ами по-добре кукловода да е в Москва, отколкото като на Местан - в Анкара, подлого турска!

Т.е. откакто бойко е на власт съдиите започват да оплакват! Всичко забатачи тази мръсна, крадлива и лъжлива тиква!

еми всички висши, главни, ръководни и всякакви по-така съдии от ВАС, ВСС и т.н. са стари пе*али комуняги, правят си парички и не им пука ни от Бойко, нито от Гнойко, нито от КУРнелия КИноа...

разумен народ,въпреки крайностите,досега в България трябваше да има гражданска война.Натам ни тикат т.н. "политици".

Как не ги е срам? Ами то от проверките се размирисват "готата", които са натворили и сега протести! Я да ги запука ВСС та да се сетят за какво става дума!

Ако народа не беше мат,рял досега да се дигнали да ги изметат и политически партии,без изключение и съдии и прокурори и всякаква друга сволач.Асимилирайте и подредете нещата в последно време и вижте докъде я докараха държавата в това смутно световно време нашия т.н. политически елит,с прикрепени към тЯх съд и прокуратура,държавни институции,социолози И анализатори,консултанти.В БЪЛГАРИЯ НЯМА ДЪРЖАВНОСТ. Т О Ч К А.

напишете в гугъл:докога съдът ще отказва да работи ?

.... и непрекъснато ги заспиват с проверки .... това е ВРЪХ! Точно така, заспиват ги и ги приспиват с проверки. Мако им са - затуй дремят на тях.. Тази гат магистратската може само да бъде изметена с наети от чужбина такива: те са мръсна-коруптна мафия която вика дръжте крадеца а самите те са такива.... Вън на маристратите и наново назначаване с конкурс. Съдебна реформа - и то радикална!

Дайте възможност на тези хора да работят и да осъждат виновните- Не пречете. След години от тази вържава няма да остане нищо. Нито ред нито живот. Всички ги е страх. Няма наказание за престъпниците. Махнете ВСС. Теса ужасно корумпирани. Също не е необходим и вицепрезидент, защото той помилва осъдените. И така всички осават невинни. И на свобода за нови действия и "успухи", които споделят с управляващите.