Протест пред Руската църква поиска храмът да бъде отворен (снимки)

Пеевски се обяви за възстановяване на богослуженията и обеща допълнителен държавен бюджет за храма

Обратно в новината

Коментари - Протест пред Руската църква поиска храмът да бъде отворен (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е хубу'у де. Нали Русия е собственик на църквата и се изказаха, че ще отвори, когато те кажат да отвори?

То бива цензура но като сега такава не е имало!!!!

Трюдо и Зеленски заедно с канадския парламент аплодираха фашиста галиция СС.

О неразумний юроде що не ексхумираш всички онези българи преди 100 г. които от благодартист към руснаците са дарили земя за храм и паметници. Все пак не сме били съвременници след освобождението за да погледнем трезво на действителността тогава. Но днес сме готови да заличим всичко създадено от дедите ни. Чуждопоклонничеството ни превърна в една орда, без семейни ценности,прайдове които се налагат. Единствено в случая с руската църква трябва РПЦ да изпрати други свещеници, да не се окаже че се готви да я дадат на Украйна

Кат Русия няма втора Тъй престъпна на света, Тя е връщане в коптора Тя е нашта тъпота. Като не щеш Просия,що щеш с Русия? Е,то по престъпления,човеконенавистна диктатура и вероломни нападения верно няма втора,дядо Славейков...Или не,май има-другата като нея с такива тежки престъпления спрямо мира и човечеството,за които няма давност,се е наричала...Хитлерова Германия преди около 80г. Робското безправие в страната,където през 21 век процъфтява Робовладелски Строй,това е РФ-Робовладелство и Фашизъм

поне една единствена свещ да беше запалил и да се помоли на Христос, а??!!

Кога червените боклуци станаха вярващи, та взеха да бранят една църква?

Да ти напомня ,че само 100 к души бяха комунисти преди 1989. Всички възрастни хора ( и не само те) до 1989 бяха кръстени и християни. Това , че не не ги пускаха на службите за великден, Коледа и др. големи празници в църквите , не значи не са ги празнували по домовете си. Все пак църквите не бяха затворени при Живков, нали? Който си е вярвал и сега си вярва. Комунист е били Бойко , а той е редовен в църкви - където според теб не трябва да стъпва!

Щом в една държава хора като Пеевски са фактор и барометър, тя е тотално отписана...

Викаш дали в американска колония биха си санкционира ли олигарха който те са си създали?!? Едвали ако бяхме американска колония просто Пеевски нямаше да съществува. Виж руска ако бяхме освен Пеевски още много други синове и внуци на ДС и БКП щяха не досега Еми дори за Америка

Един умно-красив трол е омазал коментарите

Изгонят незабавно всички руски свине от България. Гнездото на шпионите посолството да се закрие. Достатъчно български свине русофили имаме

Внимавай какво си пожелаваш....

Прасето нема ли кой да го сготви?

Очаквайте сега Раша да атакува България заради кражбата на руската църква. Ще идват да я освобождават.

Тази черква само се нарича руска. Тя си е българска.

Днес се разпространи в социалните мрежи следното: " 45 години ревахте, че комунистите гонели поповете, а сега вие гоните поповете, защото били комунисти". Та, олигофренията на представителите на светската власт у нас селд 1990 година, такива все отбрани мафиоти като Пеевски, е безгранична.

Комунистите са станали православни за една вечер

За какви се имат руските орки, че да си позволяват да затварят българска църква в България? Изгонете всички руснаци от родината ни!!!

Аз бях на протеста. Хората протестираха срещу варварското изгонване на тримата свещеници, което доведе до затварянето на църквата. А тука един куп Пеевци, Инджевци, Канадци и не знам какви си манипулират, под предлог да се удовлетворят исканията на гражданите, след като бяха изгонени свещениците, да откраднат и църквата от Руската патриаршия. Те така са свикнали, да крадат бизнеси, да крадат имоти, да ползват ДАНС за бухалка срещу неудобните. Дебелото момче за да се откупи от Магнитски, вече е пръв натовец. Не знам дали не залага на куция кон в случая.

Ей, големи излагации покрай този инцидент. Черквата като имот е била българско владение, но после е дадена на руснаците, нещо подобно на имотите в Камчия. До 1997 градинката е била държавна, след което кмета Софиянски я преобразува в общинска със заменка на акции от Халите. Терена на градинката зад черквата става частна собственост по време на управлението на същия кмет. Цялото пространство там е нацепено на многобройни УПИ-та. Заради осъществени сделки с общински имоти Софиянски беше разследван от прокуратурата. Същият на 2 март 2001 г. е осъществил заменка на елитното общинско място в центъра на София с имот в Москва. Прехвърля и собствеността върху земята. Интересно с каква цел, като се знае че в България масово хората нямат собственост върху земята, а само върху построените отгоре сгради? Иначе руското посолство в София не може да се оплаче с малко земя. Но 2008 столичния главен архитект Петър Диков внася предложение за застрояването на градинката с руски бизнес център. Руснаците искат да строят стъклен футуристичен бизнес център подобие на Haas Наus там в историческото сърце на София, а и да си достроят още един етаж на т.нар "Дом на Москва в София" - старото съветскo посолство. И без малко да успеят, ако не бяха протестите на граждански организации. Диков си оттегля предложението и отменя заповедта. Та, виждаме как започват да излизат все-повече факти за тъмните руско-българските далавери на социалистическата номенклатура. А обикновените хора добродушно вярват на училищните учебници.

Каква грижа на ДПС и Пеевски за Църквите! Сигурен съм, че ни мислят как доброто! :)

СЛАВА РУСИЯ! Вън от бг скапъни евру атлантически пидерасчита! Да живеееееее Путин

няколко дни Магарев заяви в национален ефир, че подготвял удар срещу Русия... На 100%, че това е бил "гениалният" му план подкрепен от Козяк! Но толкова му е акъла на нещастното министърче, както на онези малоумници от правителството и на останалата част от сватбата! Всеки, който е посегнал на вярата и хляба на хората, е заминавал позорно в бунището! Тръгнали са по наклона на бунището и много скоро ще се овъртят във фекалиите и боклука, където всъщност им е мястото! Между другото каква е ролята не Пеевски в това правителство, че видимо за пореден път той решава какво да се случи? И как се чувства жълтопаветната сган под неговото командване? Що не скачат продажните недоносчета и не протестират за порочния брак (упс, сглобка)? Или може ми им харесва да са в ролята на булката (ханъмата), та затова си траят...

Що не казвате, че днес е имало орк прайд. Всичкото орк в Татковината се е събрало да реве.

,

знаеш в кое посолство е.Аре слагай шарените гащи и отивай при Лесна Искамчук.

Кефи мъ как родното русоробие се опитва да обиди общността която не е част от русоробието с "фашисти" .....и не зацепват че просто си изглеждат като бавноразвиващи се като ги търкалят тия небивалици.... Я да видим дали се обидят.... Путлеристи....няма кале си предадете докладчетата ли ся кат не мои се "помолите" там ?

Я кажи нещо за ветерана от СС, когото зеленски и трюдо горещо и усмихнато поздравиха на събиране в Канада ?

Абе Йоло Денев не видях при групичката руски глисти за да е пълна психиатрията Нещо много мижав интерес Копйките малко а?

Лора Крумова ми падна в очите открито защитаваше варварщината с изгонването на свещениците и защитаваше сглобката и примирението пред Америка.Не го очаквах от нея.

А примирението пред Русия не е е срам?!?! На всичко отгоре то не беше и примирение, а направо си бяхме колония 45 години, но вие се гордеете с него, а сега това било срам?!?!? Как вас не ви е срам, продажни, безродни русороби, кланящи се в този живот единствено на руснаците с техните първобитни нрави?!?!?

Човекоподобното Евгени Минджев чий хуй дири пред руската църква. Няма българска църква в Масква, няма да има и в София. Събаряйййййй!

Можеш да си събориш само празната тиква, да не се мъчиш.

Не демонстрирай необразованост, това си е антидарвин

Ама Дарвин май няма да се окаже прав.... Така, че .......

Ха, Ха, Ха..."...безродни русороби, кланящи се в този живот единствено на руснаците" първо научете какво означава думата "русофоб" и тогава се изказвайте...

Кривославните руски кавали могат да пищят колкото си щат. Нормалните хора не искат да имат нищо общо с руската диващина.

,

Боже мили тези българи не са ли чели история сега от гъза ли си вадите глупавите измислици и творбите нова история що не почнете да си правите новата история за ограбена разрушена България за изгонени те българи за болните хора за бедните пенсионери за децата който не учат за работищи бедни за тока петрола за храната за втора употреба парцали за водата че нямате армия нямате свобода и мир и т, н, е историята ви сега и в бъдеще ще е пълен АД поне по времето на соца е имало поне щастлив мирен живот

Интересно е да гледаш самозабравили се фашаги-мислят се за недосегаеми! Съвсем скоро ще посеете каквото сте пожънали. Възмездието никога не закъснява-за вас и целия ви род!

Стига сте срали и ревали бе. Църквата е затворена от руснаците не от нашите власти. Има си клисар, не трябва поп за.да работи църквата. Така че протеста го преместете пред Пасоляя.

Kalin

Явно някои хора не са научили урока от времето на Фори светулката и отново се опитват да цепят православните у нас.Тогава не се получи и сега ще е същото.Надявам се както тогава загина СДС същото сега да стаане с ПП ДБ и Тиквениците.Българите 500 години не се отказаха от вярата си и се няма да се получи!

В София има само една църква, която още по формата на куполите всеки ще определи като руска. Там съм водил и украинци преди 10 години да се помолят и да се почувстват у дома.

Когато атеистите комунисти започнат да дават акъли как да действа църковния канон в България, значи е дошло времето да бъдат покръстени

Kalin

Това се отнася за идиотите които сглобиха това отвартително правителство и няма нищо общо с комунизам!Лижат задници за да си заслужат сребърниците!

Наследниците на престъпната шайка която завладя Русия 1917 и изби 80 процента от руските свещеници и превърна църквите в обори сега ни държат сметка заедно с българските руски мекерета и копейковци

Какъв е Пеевски ? Кмет , Премиер , Патриарх ?

Пълно падение на профашисткото правителство на фюрера Денков ,Пеевски и крадеца фашист Борисов.Господ да ги накаже !Проклети да са подлогите американски .

Слава на Америка и на българите патриоти които харесват и обичат Америка.

Истинските американци (не комунистите около Байдън, които искат да правят Нов Световен Комунистически Ред), почитат руския цар Александър II, като освободител, подобно на българите. През 1863 Президентът Линкълн обявява независимост от Англия и Франция, както и край на робството в САЩ. Руския цар Александър II изпраща целия руски флот в пристанищата на Ню Йорк и Сан Франциско, който стои там в продължение на 7 месеца без да се намесва на американска територия. Затова Британската империя и Франция се отказват да започнат война със САЩ и признават тяхната независимост. https://cutt.ly/xwvQWI4Y

Мария Габриел е в списъка на Надеждни съюзници на Сороските Фондации "Отворено общество" https://wikispooks.com/wiki/OpenSocietyFoundations/Reliable_allies Списъкът на Сорос хвърля светлина върху въпроса какво кара ръководството на ЕС да прилага политики, които противоречат на интересите на европейците. Отговорът е корупция. Политиците, подкупени от Сорос, танцуват по негова мелодия. Те се борят срещу опитите на националните лидери да защитят интересите на своите народи. Каква е връзката между акад Денков и "акад" ПростоКиро, за който не е сигурно дали има завършена гимназия? Погледнете тази информация от афера бг: https://cutt.ly/FwvvcY6x Тук е доказано е с документи, че акад Денков и "акад" ПростоКиро са съсобственици в едно НПО Финансирано е от "Америка за България", с бюджет 150 млн лв? Значи, за каквото плати чичко Сорос и „Америка за България", това и ще направят акад Денков и "акад" ПростоКиро?

Най-накрая Волен и сина му Коце се събраха :) Требе да идат на Варадеро, този път със субсидията на коци. Другия обрат е Делчо Пеефски. Имам чувството, че той е прениер и президент

Най-весело ще стане тримата да идат някъде заедно и да цакат сантасе....и да се смеят от сърце какви балъци са от електората.

Абе Глупаци ходете бутнете американските бази те ни ни плащат наем само замарсяват природата ааа има и100американски войници и 10 американски самолета F 16, на60км от Селистра тези какво правят там ??? Абе бг предатели на БЪЛГАРИЯ дано Бог ви накаже БОГОХУЛНИЦИ

*Силистра се пише копейко

Какво значение има как се пише. Вие американските подлоги да не би да сте много грамотни?! Масква!!!! Тъпаци. Не виждате ли, че ни откраднаха държавата, устояла на 500 годишно османско РОБСТВО. И каква работа имат в Силистра американските войници, след като сащ са зад океана?! ДА СИ СЕДЯТ ТАМ. ВЪН САЩ ОТ БЪЛГАРИЯ ВЪН САЩ ОТ ЕВРОПА ВЪН САЩ ОТ НАТО ВЪН САЩ ОТ СВЕТА

Може би е волята на Бог да има американски бази тук. С Него ли спориш?

В петък посолството на Русия в България бе съобщено, че Руската църква в София ще прекрати своята дейност, а по-нататъшната ѝ съдба ще бъде решена от Руската православна църква (РПЦ). ========================================= Путлер Антихриста няма власт в България!

" Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя. Когато се е произнесла за първи път думата „освободителка“ и „покровителка“. Аман! Лошо нещо била Московията!...И подир всички тия върволици жестокости и злини, които ни една държава не е направила на България, възможно ли ще да бъде да се намерят помежду ни такива идиоти и изменници даже, които да клеветят, че Русия била наша освободителка, покровителка и доброжелателка! Мълчете и не говорете, защото и природните стихии ще да въстанат и протестират срещу тази лъжа, това подобно едно престъпление! ЗАХАРИ СТОЯНОВ

Аха, остана да кажеш, че Стоянов се е бил в такова на Вейсел паша.

администратора на сайта е американски мизерник на заплата при сорос и трие неудобните и противоречащи коментари на БЪЛГАРИТЕ МИЛЕЕЩИ ЗА БЪЛГАРИЯ и плюещи срещу окупаторите от Козяк. всички сте долни американски мърши и нямате място в България АНАТЕМА сатана

Kalin

Стоянов да обясни първо как е оживял само той на моста където избиват Бенковски и другарите му и тогава да дава акъл кое как е било.

Георги Марков за партизаните на Сорос "Ясно е, че РУСОФОБИЯТА ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕ В КОНСТИТУЦИЯТА, ЗА ДА УГОДИМ на Сорос, Байдън, Блинкен, Нюланд и Урсула. Затова направете глава в Конституцията ВИНАГИ СРЕЩУ Русия: - България не е била под Турско робство, затова освобождение не е имало. - Столетов не е бил НАШИЙ ГЕНЕРАЛ, ВАЗОВ СЕ Е ПРИПОЗНАЛ. - Скобелев, Гурко, Тотлебен са били на екскурзия у нас. - Сюлейман паша не е бил БЕЗУМНИ И НЕ Е ВИКАЛ ТАМО СА РАИТЕ. ОСМАН ПАША Е БИЛ ГОТИН. - Дядо Вазов е бил ПУТИНИСТ." https://cutt.ly/AwsfDHUA

до американското нищожество и мизерник, в Абе (нерегистриран) "Има ли Българска църква в Масква??? Не. Тогва защо да има руска в София??? Събаряййййй!" ПИШЕ СЕ МОСКВА НЕГРАМОТНИКО. И ДА. ИМА. "Както в центъра на София има руска църква („Св. Николай"), така и в Москва съществува българска църква. Това е „Успение Богородично” на Таганка. Тя е предоставена на Българската православна църква през 1948 г. и е един от най-древните храмове на руската столица. Изборът точно той да бъде даден на българите е направен лично от Сталин. По този начин той искал да демонстрира братските отношения между двете страни и грижата на комунистическата партия за църковните дела. Храмът „Успение Богородично” се намира в центъра на руската столица. Той построен през 1654 г. върху основите на по-стара църква. Камбанарията му е построена в средата на VIII в. В началото на XIX в. е изградена каменната ограда, която съществува и до днес. Предаването на храма на Българската православна църква става на 17 юли 1948 г. По поръка на тогавашния руски патриарх Алексий І църковното тържество е оглавено от Крутицкия и Коломенски митрополит Николай, управляващ Московска епархия. Българската църковна делегация е водена от Екзарх Стефан. Екзарх Стефан изпраща благодарствено писмото до Руския патриарх Алексий І, в което отбелязва: „Тоя храм-подворие да служи за още по-голямото укрепване на благодатните връзки между нашите братски църкви”. Като предстоятели на църквата в Москва служат много български духовници, които след това заемат важни административни постове в родната ни църква. След тях е и българският патриарх Максим, който в периода 1950 1955 г. е архимандрит в руската столица. Към българската църква в руската столица е организирано неделно училище и социална служба. През 2015 г. архимандрит Теоктист, настоятел на храма, отбелязва, че „московските българи живеят основно в района на улица „Красный маяк“, където сега се строи храм в памет на московския митрополит св. Киприан. За представителите на българската диаспора в Москва разстоянието до Таганка е доста голямо и малцина идват тук. По-голяма част от посетителите в църквата са руснаци. Апропо, в руската църква в София също се посещава от много българи." Разбра ли мизернико нещастен? И всичките американски подлоги които само тролят, че нямало българи в Русия. Има и даже живеят много по-добре от вас американски мизерници и дори руснаците ги уважават, така както вас ви унижават американските ви господари. и админе сащисан, недей да триеш истината за американските мърши в България или и ти си от тях и служиш на посолството на окупаторите

Много злоба има в думите ти, руско мекере.

Злоба има в твоите, в неговите има истина.

Тази гнусна робска сган коленичи пред една чужда държава, не пред друго. Да сте ги виждали да коленичат пред българска църква ? Да не говорим, че руска църква няма. Това е поделение на милицията, начело с кагебиста Гундяев. Това е рупор на долнопробна рашистка пропаганда. Съшата тази "църква" празнуваше 50 години съветска атомна бомба и сега плагославя бомби и ракети.

Господи какво невежество цари в татко вината ни. Идва повторение на 1396 година и никакви евроатла нтически ценности няма да ни спасят.

Посолството на Руската Федерация в Република България е собственик на сградата на храма „Св. Николай Чудотворец” в София (Руска църква), а също така и парцелът, върху който тя е построена, разположени на адрес: гр. София, бул. „Цар Освободител” №3. Без коментар....

Невежата, църквата е собственост на светия синод.

Когато го казва #КОЙ... си е самата истина. ВЕРВАЙТЕ МУ

И националните предатели, извършващи същите деяния, за каквито бяха изгонени руските шпиони, макар че трябваше да бъдат арестувани, защото са лица без имунитет. Но тия сега пред църквата, които са повели тълпи наивници, могат спокойно да бъдат задържани за дейност, такава, каквато е квалифицирана за поповете. Или ДАНС ще чакат отново македонците да им кажат, че те дефакто са се поставили в услуга на чужда държава, с цел да й бъдат шпиони? Апропо - църквата е българска, принадлежаща на българския синод и любопитство буди мълчанието на патриарха по отношение на затварянето й. Дали пък и за Кирил ще трябва македонците да ни кажат?

Русия винаги е била срещу българите: 1861 – обявява се срещу българската църковна независимост. Руският посланик княз Лобанов съдейства на гръцкия патриарх да изпрати на заточение българските владици Иларион Макариополски, Авксентий Велешки и Паисий Пловдивски. Лобанов организира и отвличането на архиепископ Йосиф Соколски. 1873 – враг е на българското освободително движение, защото успехът му би направил България независима, в това число и от Русия. Граф Игнатиев подкрепя убийството на Левски. В писмо до Горчаков от 25 януари той тържествува: „Софийската афера“, тоест смъртната присъда на Левски, е приключила с „щастлив изход“. 1876 – в Райхщатското споразумение Русия декларира, че създаването на голяма българска държава е изключено. Същото е потвърдено в Будапещенската конвенция от 1877 и в Лондонското споразумение от 1878, подписано непосредствено преди Берлинския конгрес. Очевадно е, че Санстефанският мирен договор е един фарс за пред българите. 1881 – опитва се да наложи пълен контрол над България, 1885 – обявява се срещу Съединението, подтиква Турция и Сърбия да ни нападнат, отзовава руските офицери от нашата армия, 1886 – организира преврат срещу законния български княз и при финалния му неуспех Русия апелира Османската империя да нахлуе в Тракия, а „българските“ русофили, начело с Драган Цанков, призовават официално с „махзар“ султана да окупира България, 1902 – посланикът на Русия в Цариград Зиновиев лично издейства назначаването на сръбски владици в Македония. Той заявява: „Политиката на Русия е Македония да не стане никога българска“, 1903 – ултимативно предупреждава България да не помага на Илинденско-Преображенското въстание, 1913 – застава на страната на Сърбия в спора с България, което довежда до Междусъюзническата война, 1915 – обявява война на България и бомбардира Варна, 1916 – напада България едновременно от югозапад – Македония и североизток - Добруджа, 1923-25 – подклажда комунистическите метежи и атентати у нас, 1941-44 – инициатор е на комунистическия терор, 1944 – обявява ни война и ни окупира, налагайки кървава сталинистка диктатура и т.н. и т.н. Отношението на Русия към България е резюмирано от Аксаков през декември 1885 в бр. 24 на вестник „Русь“ с думите: „Всяко тържество на българите е смърт за Русия“.

Добре написано и аргументирано благодаря ти. А по броя на минусите които са ти нащракали, преценявам че идиотите в БГ хич не са малко.

Хахахаха дебили неземни, таксиджии и продавачи. Никой разумен човек не чете опорките ви. Има исторически документи и събития, тия развалени телефони покрай това какво бил казал един овчар ( знаете кой имам предвид) си ги разпраайте на оперативки у офиса.

До Делян Пеевски Защо държавата да плаща допълнително? Да плаща Софиянски!!!!!!!

Да я отворят с български свещеници, какъв е проблема ? Щом е в България, значи ние българите имаме право да се разпореждаме с нея както решим.

Наистина е българска. Въпросът е, защо синодът мълчи?

До "Абе"-то. ИМА БЪЛГАРСКА църква в Москва. Построена от БЪЛГАРСКА фирма и осветена от БЪЛГАРСКИЯ патриарх.

В грешка си. Нашата църква в Москва е на РПЦ, а "руската" тук е собственост и под ръководството на нашия синод. Тоест тя спокойно може да работи с наши свещеници, а затварянето й е нарушение. Добре е да се сезира прокуратурата за самоуправство.

Костя Капейкин е като Универсален препарат за петна на рашистанския пасолья!!! Мутрафанова го ползва като проститутка!! Костя каква е цената????