Служители на МВР поискаха спешна реформа в сектора им

Стотици пожарникари, спасители и полицаи излязоха на протест във Варна в събота. Те са против наредба на МВР да има по двама души на дежурство.

Обратно в новината

Коментари - Служители на МВР поискаха спешна реформа в сектора им | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като точка първа да бъде записано. При спиране за каквото и да е на гражданин от органите на МВР, последният е длъжен веднага да извади и да държи в ръката си най-малко 20 лева...

МВР ли? Какво беше това??? Ахааа, тези пазителите на крадците , наркодиларите, проститутките ли? Затова цялата система да се закрие и да се започне отначало със стриктен подбор и договори ЗА СЛУЖБА в защитата сигурността на държава и правата на народа и да не забравят, че ЗАПЛАТИТЕ им се плащат от данъците на народа, нали така???...

Абе тези неграмотници кога най-после ще отидат в селата и кварталите да си изпълняват задълженията,а не само да хленчат за пари? Я да се огледат колко вземат учители,лекари и пр.

Много рано запразнихте у полицията, бе! Или късно....

ЧУДЯ ВИ СЕ ----хората искат само да се промени проекто-наредба за да могат да изпълняват задълженията си да не са 2-ма а мин.4-ма.на пожар! Егати и злобата- то не бяха писаници за заплати,корупция, пенсии.- ок ХАК да ви е станете пожарникари- и вижте! Аз се надявам да не приемат това БЕЗУМИЕ.

На тия злобари никога няма да го обясниш

Pesh0

МВР да протестира бързо , че правителството , което то пази от народа си заминава .

протестират сега а не пред другаря овчев когато биеха хората ...гласуваите си за червената мафия и си протестираите пред тях ,нас кво ни занимават?

тук е лесно ...само с 5-6 закона и нещата придобиват европейско измерение....от 64 К на щат остават 32 К....остават... заплащане, пенсиониране, категория на труд, социални и пенсионни осигуровки, социални придобивки- заплати на куп, пенсии за които не са осигурени, здравеопазване за които не са платили и стотинка и сие привилегии на тая престъпна система в страната.....силовата.... с над 2,3 пъти повече средства от националния бюджет на РБ...в сравнение с европейския....силова система.... критикувана във всички доклади на ЕК от последните 25 години за политическа пристрастност и лично облагодетелстване....участие в прикриване на икономически , политически и банкови престъпления, спрямо нацията .....и храма на обречените в ктб.... пране на пари и депозити на властта....икономическа, правосъдна, политическа.... и всички заедно в една престъпна олигархична схема от панти века властва над 25 години в БГ "демократичното" общество..... ....ашколсум на ЕС!!!!!!!!!!!!!!!

Тези защо досега си мълчаха и биеха протестиращите. Сега се сетили че наредбата не е наред. хай сиктир

Да дойде Майчето да им спретне една наредба.

цела година що подпираа у парламента?

Спешна реформа: Да им изравнят годините за пенсионираве колкото е на военните 27 год. Да въведат минимална възраст за пенсиониране 55 год. Да им дават по 10 заплати при пенсиониране а не по 20. За чиновциците 3 категория груд. 30 дни годишен отпуск. Дирът да не го изтрива.

шофьори на микробуси с цигари и дъвки, монтажници на дограма или продавачки в MALL-a да не се обаждат. Споменавам само тези категории, тъй като 80% от населението това работи.. Обаче разбира от работата на пожарникарите !

Аз питам знаещите пожарникари: -на колко години се пенсионират в САЩ, Германия или Англия -колко им се плаща при пенсиониране -колко е отпуската им в годината каква заплата получават Сравни всичко това с числата които са относими за другите видове труд - гражданските като в администрацията, в заводите и така нататък и всичко това как е в България, как е там и аз съм съгласен тогава условията да са ясни и справедливо поставяни. Но само да се хвърлят едни накъсани искания не върви. Хайде дайте преведени всички действащи закони в ония страни в тази част което вече е лесно и да видим дереджето. Аз съм съгласен че пожарникарите и в БГ са със заслуги, но от общо 53000 в структората на МВР оглеждали ли сте се колко са на хранилка и нищо не рискуват като се натискат из кабинети, което гълта средства. Друго което е цирей - много им били годините до пенсия и да не се вдигат, но като вземат млади пенсия и искат пак там да си стоят,ха,ха - е множко е. А иначе подкрепям ги че държавата в лицето на шепа хора в луксозни кабинети са длъжни или вън от кабинетите.

През октомври 1956 година в Будапеща , докато милицията се наумува, остатъците от есесовските формирования на унгарските фашисти на Салаши избиха, избесиха и запалиха живи стотици млади момчета в униформи. Очевидно урокът на историята е забравен - когато държавата си играе с огъня, плаща жестоко. Впрочем крайната десница и не го крие и жадува да се развихри днес-утре по подобие на бандеровците и прочее безродници. Който не знае и не помни историята, е осъден да я преживее отново.

---ви питаме: " нали поискахте нов закон и бсп ви го изработи---ДРУГО ???" Имам съсед пожарникар !!! 30г.---след пенсионирането --- той постоянно е на чиновническа работа??? Значи --- той сигурно има двойна уста, двоен щкембак, двоен задник, та получава две големи заплащания на месец?! Защо са първа и втора категория???---Хора в производството --- с 40г. стаж не получават техните пенсии??? А банките са пълни с пенсионери -полицай!!! Полицай от моя град отиде в областния съд ---"Охрана на съдебната власт"--- като пенсонер--вече 15г???Защо заемат работни места на безработни--на много по-грамотни и кадърни млади хора??? Кадрите --- в мвр -- са контингент от бсп---особено сега след тоя бсп реваншизъм за 1г.???

Всяка диктатура, прикрита или не , залага на бонуси и привилегии на силовите в силовите структури. Така си купува лоялност и защита евентуалното народно недоволство. Всякакви други съображения са второстепенни.

И къде ги намери покрай теб тези -много по-грамотни и кадърни млади хора- като 70% от младите в България не могат да се грижат за себе си, камо ли да поемат отговорност ?! Младите са едни мързеливци които не искат да работят, а само да си цъкат във фейсбука от GSM-a за 1000 лева на изплащане от мама, да ходят на фитнес (за да приличат на мутри) да ходят на солариум и процедури (за да приличат на малки к*рви мутреси) , да ходят по чалготеки и дискотеки на морето пияни и надрусани до безпаметност и това е. За интелигентността - ами те всички са висшисти ама са толкова прости, неграмотни и с толкова бедна обща култура че въобще няма смисъл да говорим ! Другите 30% са оправни и не мрънкат, ами гледат в бъдещето и никой от тях няма да отиде полицаи или охрана за 600 лева стартова заплата..

Като 600 лева са малко има начин за повишение. Знаеш ли колко е общата издръжка на полицай или ако не знаеш питай. В САЩ 80 % от полицаите са по един в кола и когато е необходимо да се действа се появята 10-15 коли и блокират проблема, а в БГ дори по трима като спящите във Варна, които после дебнаха снималия ги дали има ЛК като изхвърля отпадъците си. Ами да тръгнат по стадиона и тези които бягат , скачат, играят футбол да бъдат глобени защото нямат в джоба си ЛК, ха, ха смешник така ли е. Има и друго - като ти е малка заплатата, защо не тръгнеш на запад и там си продай труда. Стани охранител в банка или другаде - твой избор. Сега инаш право на труд навсякъде из Европа. Има обаче една подробност - искат да се работи, а не да се дава акъл. Останете в полицията 25000 души и да видиш колко пари ще има за заплати, за камери и микрофони във всяка кола, но и в съда трябва максимум да останат 1000 съдии и там същото, но трябват бързо мислещи, а не такива, коита така мислят, та ще им трябват поне още толкова да бъдат назначени за да се справят. България е наопаки във всичко, както е обратно кимането с глава.

И кой да я направи тази спешна реформа? Служебното правителство ли? Ако ще чакат след 5.10.14г, тогава дали ще е спешна? Пък и ако по времето на милиционерите Цецо и Борисов, които имаха пълната власт, не се е направила реформата, как може да се очаква, че сега като вземат властта ще я направят?

Бре,бре,бре, и криминалният контингент започна да се обажда.Разни миризливи крадльовци и не знам каква си паплач.И са куражлии, защото много от тях отидоха във властта!

а ТИКВАТА беше ли там или пак говори глупости по всички телевизии

Те сa длъжни дa гaсят и дa спaсявaт зa товa се ползвaт с привилегии. Който не му хaресвa дa стaвa хлебaр примерно. Зa жaлост зaрaди шепa лежaчи , които сaмо се дуят със стaжa си и чaкaт първa кaтегория и ходят по протести стрaдa цялaтa гилдия. Дa трябвa тотaлнa реформa в МВР, която дa изхвърли от тaм всички негрaмотници и толупи дето викaт ...."aз колко стaж имaм"...

Не мога да разбера тия т.н. полицаи и пожарникари какво искат. Уж са девоенизирани, но пак са първа категория труд. Уж са девоенизирани, а ходят като някакви пауни със старите си "военизирани" униформи. Първа категория, но пък имат право на стачки? Да обяснят моля, аджеба, какви са все пак и какво искат?

МВр пазат мутрите, не ли е срам . 10 милиардера да се гаврат с вси4ки Балгари . Само 9 ли 10 4овека, останалите са коко6ки. истрепете ги.

Коло,Коло, граматиката и правописа ,мой човек,връщай се в отделенията и недей да кепазиш българският език по форумите, неграмотнико !!!!

МВР са МУТРИТЕ: 1. Полицая убил момиче на 16 от София по невнимание??? 2. Полицая убил момичето от Ловеч със служебния си пистолет демонстративно пред всички не е обикновен ПРЕСТЪПНИК - ТОЙ Е ДЪРЖАВЕН ПРЕСТЪПНИК или ПРЕСТЪПНИК от ПРЕСТЪПНА ДЪРЖАВА - нали момичето е поискало защита в МВР, като е назовала името на убиеца си и МВР я обрекло на сигурна смърт, като не направили нищо... 3. Полицая застрелял съседа си в Банско също... 4. Това наркотици, незаконни оръжия, цигари без бандерол ПОЛИЦАИТЕ са на върха си. 5. От 60 екипа проверени за корупция резултата е 100% корумпирани... 6. Спят в служебни коли, нахранени, облечени, въоръжени за да крадат, сводничат и търгуват със забранени стоки. Няма престъпление, в което да не участва полицай, шеф на полицията или бивш полицай = обири на банки, обири на финансови институции, обири на бронирани коли... ТОВА Е НАШАТА ПОЛИЦИЯ! с. ОСТРОВ - убийства, изнасилвания, побой над възрастни жени, селото прилича на Сирия след война, къщите разрушени, ограбени, жителите им прогонени и полицията дерибейства... с. Мечка същото, с. Катуница поличията спи и разни цигански барони плащат и убиват... Полицаите убиват свидетели, заличават семейства, дават паржоли на кучета, когато открият труп на млада Българка затрита от самите тях и... ВСИЧКО СЕ ЗАМИТА.

МВР служители, та има ли такава институция в Б-я??? Ние знаем за едни от МВР КРЪВОПРОЛИТЕЛИ, които пазиха КРАДЛИВИТЕ и проливаха КРЪВТА НА НАРОДА, който искаше да живее в законосъобразна държава, нали така? А вие къде бяхте тогава, бе НЕКАДЪРНИЦИ и МЪРЗЕЛИВЦИ??? Да ги няма такива, сега всички БЪН от системата и на ТРУДОВАТА БОРСА, само това за вас!!!

абе каква трудова борса - дали след товатребва да се работи а брата милиционер нее свикнал - а за правописа абе помилете че пишем на латиница и пц прави транскрипцята на бг

Без "политици" , като сегашните държавата определено ще е по добре.Без учители,полицаи,лекари и пожарникари-всеки ще трябва да се спасява сам.Защо не питате колко от тези момчета загинаха по време на работа бе, дървояди?

ГОГО ли си какъв си, я кажи а колко възрастни хора избиха крадците по селата. ГОГО, ти знаеш ли дали всички сигнали се записват или не всички за да се намали в отчета броя на престъпленията. За да се записва всяко пак пари ли не Ви достигат. След като криете данни има НК, но няма кой да го приложи и така на 600 лева и ранно пенсиониране с другите превилегии особено пъченето в малкия град Ви е много:))))

Ц.Ц. когато беше с Б.Б. оплю докторите. Сега без Ц.Ц. и Б.Б са оплюти пожарникарите и спасителите. Нали на нищо не ни мирише?Защото като се погледнем ще видим,че всички сме в кацата с лайна, а от страни стоят Б.Б. Ц.Ц. С.С. А.Д, "синдикалистите" д-р Т. и още мераклии от ББЦ и т.н. И те миришат ,ама парите не миришат. Всичко що е свястно трябва да е там в кацата. И слава богу ,че ги има и докторите и пожарникарите и спасителите и дано работа да им е малко , ама с тези търтеи не е ...

Където са образованието и медицината, там е сигурността на населението. Ако правят протеста едновременно ще има по-голям ефект върху управляващата мафия. Изглежда задачата на синдикатите е да не допускат общи действия.

пожарникари, спасители и полицаи Все професии скъпо платени от данъкоплатеца.Но за сметка на това няма грам свършена работа от тях пожарникари, спасители и полицаи !!!!

Дано не се наложи да гасят дома ви или да ви спасяват, за да оцените труда им!

На пожарникар малоумник гасих апартамента да не се запали моя.Тъй че не ме дразни!!!

". . .дирекцията е абсолютен рекордьор "Пожарна безопасност и защита на населението" в МВР по изплатени суми за изгубени съдебни дела - 524 хиляди лева. " За което си има цяр- вън окопалите се по държавните институции некадърници комуняги&фесоглавци !

Пенсионната система е във фалит. В момента около 60 % от парите за пенсии, не идват по линия на социалните осигуровки, а чрез бюджета се ВЗИМАТ от политическите ЛИДЕРИ чрез данъците. Заложената бомба в пенсионната система е ТАКАВА, че след около 8 год. представителните политици (ЛИДЕРИ) ще ТРЯБВА да взема кредити, за да МОГАТ да плащат пенсии. Засега над 6 млрд. на година е дефицитът. След 10 год. максимум ще останат да работят ОБЩО 800 хил., които трябва да изхранват 6.2 млн. Пенсионната система в България е КЛАСИЧЕСКА финансова пирамида, при която само ПЪРВИТЕ печелят. Има огромни групи от хора, които ПОЛЗВАТ "преференции". Има огромен брой служители на МО и МВР, които РЕАЛНО работят или са работели в УСЛОВИЯТА на трета категория труд, а се пенсионират или са се пенсионирали на възрастта на кадрови войник или патрулиращ полицай. Необходимо е ДРАСТИЧНО намаляване на групите, които имат ПРАВО на ранно пенсиониране. Огромен е проблема с работещите в бюджетната сфера, чиито пенсии се ФИНАНСИРАТ от данъците на ОСТАНАЛИТЕ работещи. В момента в България има над 769 хил. души, на които им се дава заплати от бюджета, от тях над 430 хиляди лица са наети в държавният бюджет (над 130 хиляди лица са наети само в изпълнителната власт) и не генерират БВП, за разлика от останалите засега само 1.32 млн. работещи. Общо работещите в България засега са 2,09 млн. но след 10 год. максимум ще останат да работят ОБЩО 800 хил., които трябва да изхранват 6.2 млн. Това е почти пълен икономически, социален и политически ФАЛИТ сега, а само след 10 год. този ФАЛИТ ще е ПЪЛЕН.

Тъдява отиват нещата, уви, към "Светлото Бъдеще" на комуно/помашкия феодализъм !

То ,има ли от КОЙ ,в Бг,...да искат ---реформи?

Евала, че искате реформи и имате моралната ми подкрепа. Само медиците не желаят реформи, защото ще им секне канчето.

Има ли ,..мандалоНОСИТЕЛИ?