Горанов не отстъпи, стотици полицаи искат да напускат

Синдикатите и финансовият министър отново не се разбраха за парите в МВР, въпреки че стотици полицаи подават молби за напускане. 20 000 ще протестират.

Обратно в новината

Коментари - Горанов не отстъпи, стотици полицаи искат да напускат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да напускат ДЕРИБЕИТЕ в мвр. ПЛЯЧКОСТВАТЕ НАРОДА с ващо бездеиствие,и с ваще привилегии.

бреи. тея синдикати как така се емнаха да защитават така яростно? когато други сецтори протестират, синдикатите се дуржат като мишки. сега за тея мързеливи, некадърни ( а за корумпираните да не говорим) хрантутници - голяма борба голямо нещо.

Е, драги ми милиционери, вие гласувахте вкупом за герберугите, по "корпоративен" почин, и сега корпорацията ви го наби ;-) Да живей мутромилиционерската дУмокрация!

Да напускат мамичката им мръсна. Да останат половината, но читави и умни хора. Нека останат и без тия 1000 лв. заплата и понеже са умници тогава да ги питаме какво ще работят, като не знаят повечето и да пишат? Хората са им бесни, защото си позволяват да блокират пътните артерии без да имат това право. Да напускат и с тях и без тях все тая. Циганите така и така ни грабят и убиват, а полицаите идват след тях за констатация на случилото се. Полза от тях - никаква. Те и тях ги бият, защото са много умни и силни. Натрупали килограми не могат да се движат, но когато стане въпрос за привилегиите им всички са като един. Пълни нещастници.

но пък за наша сметка оправи правосъдието, защото са много кадърни и работни и имат доверието на нацията ....

Правилно Горанов. При соца. заплатите при пенсиониране НА ФУРАЖКИ бяха ПО 12 бр. ОБЛАГАЕМИ.

Лешперите,да напускат!Пускайте ги по пързалката!...

Но България има и примера на Грузия, държава от нашата черга, показала съвсем наскоро воля за истински реформи в тяхното вътрешно министерство и желания за справяне с престъпността и корупцията. Само за няколко часа в Грузия бяха уволнени демонстративно 40 хил. полицаи, а в продължение на две години, докато протича реформата са отстранени 75 хил. служители от общо работещите над 85 хил. През този период целят щат е редуциран до 26 хил. служители в рамките на цялата система. На работа по-късно не е преназначен нито един от освободените, а общественото доверие към МВР в Грузия скача до над 86%.

TIREX

не напускат , за толкова години няма 1 напуснал и избягал на запад катаджия..но доктори и учени хиляди!

Бойко да уволни всички от протеста ВЕДНАГА

в по-голямата си част работи за престъпността или си затваря очите за престъпността. Така стоят нещата и с другите институции които трябва да се борят с престъпността. Броя на хората в тези институции няма съществено значение защото основно имитират дейност. Това няма да се промени докато не започне да се променя мисленето на хората с много пари. С революция не става, защото и за това трябват пари. А в момента в България хората с много пари са много големи егоисти и измамници.

За да отстъпи трябва ва вземе от някой друг, ама от къде ....всички са на минимум бюджет. Струва ми се че нещата са сбъркани още в самото начало.....в структурата. Първо 50 000 души ....какво и от кого пазят Второ всяко 2-ро престъпление - неизвестен извършител, а ако е известен го пускат срещу 1 МРЗ!!! ееееееееееее така не става, тези бунтове са си съвсем очаквани, рано или късно те щяха да се случат

Тоше, тия дето пускат за една МРЗ са ония дето Боковата дружинка вече ги "реформира". Та за награда Цвъци се оказа невинен. И нямат нищо общо с полицията.

По-прост министър на финансите България не е имала.

А имало е, и той пишеше разни необмислени реплики , като теб....!

Блъфират!!! Няма къде другаде да ходят, защото освен за охрана на някой паркинг за друго не стават!!!

... бе хора. Нямате ли съседи, роднини, приятели полицаи, защо говорите така, та толкова ли много вземат тези хора, че сте толкова настроени срещу тях. Ами нека вземат, това, което те няма да вземат, няма да го дадат на вас. Просто мизерията ще стане още по-дълбока, а изедниците горе още по-нагли. Миналата година бяха учителите - ревахте срещу тях, а те освен за заплати, се бунтуваха и срещу безумията на министерството, но никой не ги чу, защото исканията за заплати бяха на последно място и с това всички се захващаха. Сега са полицаите за мизерните 1000 лева дето вземат, колкото да вържат двата края - пак ви пречат. Утре ще сте вие, защото, ако общото ниво пада всички сме в кюпа. Лекрите ни бягат, защото и тях плюем. Опомнете се бе хора, никой ли вече не помни приказката за самотните пръчки дето лесно се пречупват и наръча, дето никой не може да го огъне?!?

а ония х20?!?! Я мини покрай някой участък и огледай какви коли карат и след това пиши!!!

...мизерните 1000 лв...?!, е като охранител на парпаркинг ще вземаш малко повечко - 350 лв. НАПУСКАЙ !!!

да напускат.Ние народът вече 25години живеем без да чувстваме че има полиция, която се грижи за нас, а я усещаме само когато ни рекетират от кат.Аман от хрантутници.

към полицайте всичко ще ви вземе б.б там прошка няма нали знаете къде работеше преди да дойде в политиката

Да напускат кой ги спира???Нали на нас така ни казват по частните фирми въпреки че с труда си сисикарваме парите а не наготово от внесените от другите,,Стига с това празнодумие колко са натоварени, какви рискове и незнам си какви щуротии още сякаш хората не виждат какво ''работят'',,,

Извинявайте за думите ми, но ние и сега си живеем в хаос и без полиция !!! Качествените кадри отдавна не са в системата. 90% от тези на хранилката са меко казано тъпи !!!

според главсек-а е подадено 1 заявление, според бъчвата- 250, айде сложете и една нула отзад....

Горанов е пич, но много прекалява с дрогата едвам го спасиха последния път( по Великден), да внимава другия път лекарите може да не са наблизо!!!

Нов сценарий явно излезе сега. Ами какво очакват всички-ГЕРБ=ПАРТИЯТА НА БУХАЛКИТЕ, БИЯЧИТЕ И МУТРИТЕ ОТ 90-ТЕ ЗАВЗЕ БЪЛГАРИЯ=СЛЕДВА РАЗЧИСТВАНЕ НА СМЕТКИТЕ.

Поредната безсмислена дрънканица.

Искат да напускат? Доброволно? От другата страна на закона ги чака явно отворена врата

искат да напускат ?? подават рапорти за напускане ?! разписвай незабавно !! те като ги хванат в престъпление и ги оволнят , обжалват и се връщат , та щяли да напуснат доброволно ?!? никогаш !

като те чета, най-добре да Оволнят учителката ти по български език и литература. Не се напрягай да мислиш полицаите, слушай Кондьо и карай на домашна ракия..

Горанов,Ненчев и Бъчварова - да депозират рапорти за напускане веднага! Иначе, директно уволнение от работодателя - народа на РБ! барабар с прекият им началник...

Били напускали полицаи? Ами нека, вьв Бьлгария полицаите са доста повече от средното в Европа на глава от населението..... Пьк не сьм забелязал да има по-малко престьпници, по-малко кражби, убийства, катастрофи по пьтищата...... Ськращава се половината щат в МВР, останалите им се вдигат заплатите и който работи, остава. Който не иска, прав му пьт, никой насила не ги е направил полицаи, има и други професии..... Ама трябва да се бачка.....:-) А аз досега потен от работа полицай не сьм видял...... :-)

Как може в богати ,като Франция , държави полицаите да обикалят кварталите с ВЕЛОСИПЕДИ? Полицаите трябва да познават хората от квартала и постояно да обикалят.Наглоста на полицаите ни е безмерна.Те са постояни клиенти на кафенетата и др.

Казус без решение. Гражданите недоволни от обслужването, полицаите от възнагражденията. Параграф 22. Има ли решение ? На този етап няма. Видя се и при казуса Сидеров. Един гамен облечен с правата на депутатския имунитет, мачка обикновените хора и полицаи. Как те ( обикновените ) да се себеуважават след като закона не ги защитава. Както гражданите. така и полицията. Трябва да се реже до кокал, но това нашите политици не го могат и затова ще страдаме всички.

Има решение и то се казва Грузия. На двойно по-малко население от нас, те са имали 75 000 човека в МВР. Естествено издънват бюджета и сега са само 25 000 с много по-добри показатели от преди. А дори и да имаше пари в бюджета трябва веднага да се изритат всички шкембелии от МВР, защото са срам и позор.

Някой ден, когато ти потрябва полиция, пожарна или армия спомни си за 03.11.2015! За държавата така или иначе не мислиш.

Батко, в неговите очи, той прави нещо добро за бюджета! За един финансист всичко е статистика.... Ерго - колкото по-добра статистиката на края на мандата му, толкова по-добри предложения в частния бизнес за него. Това е само трамплин за кариериста Горанов.

Частните охранителни фирми, вършат повече работа. Ако сложат ловджийските дружинки по границата, Тя ще бъде опазена.Че за какво тогава ни е полиция?Сега и тука питам: Пишете всички, които сте получили помощ от полицията!

Вярно, че вършат - ама без задържане. И струват 30 лева на месец - по 3 млн домакинства - ей ти над 1 милиард на година. Толкоз струва и сега МВР-то.

Днешната полиция е заплатена и върши работа точно колкото нощен пазач на платен паркинг. За толкоз пари - толкоз охрана.

Това, че полицаи заплашват, че напускат , едва ли ще трогне БГ гражданина. БГ гражданина е краден, бит, изнудван, малтретиран и по всякакъв начин унижаван в една държава, която има 36000 полицаи!? Ако работата на полицията беше брилянтна съм съгласен да застанем на тяхна страно, но за съжаление не е така. Всеки БГ гражданин знае, че много полицаи са в престъпни схеми, че закрилят по места явни престъпници, закононарушители и феодали, че в симбиоза с прокуратура и съдебна власт/особено в малките населени места/ на практика те узаконяват беззаконието! Трудно ще стане да сме на тяхна страна. Въпреки това моля за извинение всички почтени хора от тези служби. Има все още неотстреляни от тях , които се опитват да си вършат работата. Въпрос на време е и тях да ги разкарат. Дори си мисля, че след протеста точно това ще стане.Мрачно, но може би точно.Който има оръжие да го смазва.

За пръв откак пишем у тоа форум ми е кеф и мед ми капе на душата....( АРЕ БЕ, ПОЛИЦЕЙЧЕТАТА, УВОЛНЕНИЕ, СТАЧКИ И СЕ МАХАЙТЕ.... ше покажете на БОГАТИТЕ какво е да живееш без полизиа. Ние, бедните, отдавна си знаеме. АМА КОТО БРЪКНЕТЕ В ДУПКИТА НА БОГАТИТЕ, ШЕ ВИ ИЗВАДАТ ГРЪЦМУНЯ ПРЕДИ ДА СТЕ КАЗАЛИ ГЪК! ЯКШЪН БЕ! ПРОТЕСТИ ДО ДУПКА, УМНИТЕ, КРАСИВИТЕ И ТАРИКАТЕТИ СА С ВАС.... Аба, нали ББ най-разбирал тот охрана и полизией. ИНЕГОЛИШЕПРАВИТЕСМЕШЕНБЕ?!??!

Принципно не е добре, на която и да е част от работещото население да намаляват доходите. Вместо сегашната стъпка беше по-добре да ги накарат да заслужат придобивките си със значително повишаване на своята ефективност.

Да бе напускали.... Да напускат, тъкмо ще спестим пари. Да им се орежат привилегиите!!!

То така не става - наемаш някого при едни условия, накрая на месеца му режеш заплатата. Като е така - референдум, промяна на Конституцията и разпускаме полицията. Значи, за ВЕИ-та, фрегати, изтребители и др. п.ки майни пари има - за охраната - не!

Каква охрана, виртуална ли??? Защото на практика охраната е преквалифицирана в регистрация.

Браво на Горанов - щом не се заработват достатъчно пари ще реже от всички. Стига вече привилегии само за някои!!!!!!!!

Там е работата че за вас има пари а за въоражение няма.

И кво ще правят кат напуснат? Бакшишите са много вече, а СОТа нема много вакантни места, ъъ?

Ще станат това дето най-го могат-мутри

Полицията умишлено се унищожавам в интерес на частните охранителни фирми. Оборотът официално е 980 милиона лева годишно, колкото и бюджета на МВР. За какъв дявол плащаме два пъти за една и съща услуга??? Да вземат от хрантутниците например във финансовото министерство, от овенните и прочие чантаджии и да ги дадат на полицията! Плевнелиев плямпа и поема ангажименти за нови изтребители а ежедневната опасност вътре в страната - кучета ни яли. Дрисл.ьо!

Повечето СОТ фирми са на бивши и настоящи куки. Нищо чудно да са ги отворили официално с 20-те заплати на пенсия.

се манипулира общественото мнение с това заглавие - стотици полицаи напускали. Моето мнение е, такава полиция има много малко по света - повечето са истински мутри. Който иска да напуска и да останат истинските полицаи

какъвто синдиката - такава и полицията. Щом не работят - да им се блокират заплатите за неизвършена работа -така се третират от работодателите си останалите работници в държавата. Браво на финансиста!!!!!

Много точно и на място, много много на място.

Да напуснат НАИСТИНА хиляди ... дано тогава останалите да се хванат и да свършат нещо ... По-безполезна твар от полицай няма - като рибка в аквариум е ... само разходи

Ми да напускат. Каквито са умни ги чакат 700-800 лв.заплати, с 20 дни отпуска в най-добрия случай, с пенсиониране на 65 и то без нито една заплата, с работа в събота и неделя, без санаториуми които да им плаща държавата. И най-важното ще трябва и да работят. Така че току виж пенсионната система се разтоварила.

ДА НАПУСКАТ, И БЕЗ ТУЙ НИЩО НЕ ВЪРШАТ

5000 полицаи са достатъчни - останалите аут.

но 30 000 ната администрация да си остане:)

като напуснат, да отидат да пазят границата; Б-я има нужда от граничари в тези трудни времена за християнския свят

Какво могат да работят като напуснат полицаите? и как ще си изкарват прехраната? А трябва ли да се страхувам от тях?

Ми пич, те полицаите действат като организирана престъпна група... прави си сметката като излязат на пазара на труда с опит в рекетирането, рушветите и побоища над задържани как ще се реализират!

Веднага пояснявам: Когато си под пагон, каквато и глупост да свършиш, ведомството е зад тебе. Махнеш ли пагона, стой си на гъза мирно и тихо, щото лошите точки които си събрал, се утрояват, тогава Оня отгоре да ти е на помощ!!

И като напуснат - да правят фирми, но законни.

Ами то май в България саде силовите министрства и държавните служители са на почит с един куп привилегии на гърба на обикновения наемен работник дето им плаща разходите,,

Не са вообще на почит. Една частна фирма е като държавно предприятие. Наема си служители и си плаща данъците към държавата. И всичко е ОК.

"Ще покажем на обществото какво е да живееш в хаос, без полиция. ....простакът грозев жидът на сенките ....подлизурката на зионистите

Мръсници са тези полицаи. Мързеливи, нахални и корумпирани. Те като че не са част от БГ народ. Ние се трепем за 700 лв. а те ни лежат на гърба и още искат. И ни рекетират по пътищата. Имат си техните поликлиники и болници. Шири се циганска престъпност, пълна анархия по пътищата, стрелят по нас с гранатомети, а полицаите искат още пари.

Първосигнално мнение - ама то нормално в тая "държава" напоследък! 1. Проблемът за колко се трепеш е твой и на никой друг - трепи се и за 70,00 лв ако искаш! 2. "Рекетират" те катаджии, а не всички полицаи! Има голяма разлика! Па ако не искаш, не плащаш рекети! 3. Ако по теб стрелят с гранатомети, явно си го закършил много! 4. НЯМАТ права полицаите да стрелят по всякаквите бандюги - те ако не си забелязал и бивши затворници ги бият и всякакви "елитни" звезди надрусани ги съдят и т.н.! Не ме притесняват разходите за полицаите - те всичките 45 000, НЕ взимат ВСИЧКИТЕ пари от бюджета ма МВР в заплати и бонуси - има едни 240 дето вземат ВСИЧКО - там са и твоите пари, винаги са били там - е от тези се притеснявай!!! Ти нали не мислиш, че подобни съкращения ще доведат излишък в бюджета и някой ще ти вдигне минималната заплта - това байно са нови приходи за 240-те "душички" - все са им малко!

Лъжеш тъпако, лъжеш и лежиш на нашия гръб. Плащат на хората по 600 лв за да ти дадат на теб 1000 за да лежиш в служебната кола. По хората стрелят защото ти не си си свършил работата. Хората ги обират, защото ти не си си свършил работата. Цигански банди върлуват и пребиват, защото ти не си си свършил работата.

Признавам си, че харесвах сегашната министърка на вътрешните работи, докато беше редови депутат. Но откакто стана министър все повече се убеждавам, че некомпетентността и изпълняването на политическа поръчка, обезличаваща човека и правейки го да не разсъждава, било то да не й пука за нейните служители. Един добър ръководител си личи по това, какво прави да защитава интересите на подчинените си и да издига авторитета на ведомството си. За съжаление това НЕ се отдава на г-жа Министершата...

С развитието на роботиката скоро тези тюфлеци съвсем ще станат излишни. Щели да напускат? Ами да напускат! Наскоро четох за прототипи на роботи-полицаи, засега са супер грозни, но тези неща бързо се развиват и нищо чудно след 5-6 години да видим Робокоп на улицата. Ще ги питам тогава полицаите как ще протестират ама за да си запазят работата и да не бъдат заменени от машини.

И аз го четохме с хаверите, веднаго го предаваме на скраБ такъв!

Достатъчно е само да се променят законите така, че гражданите реално да могат да използват оръжие в ситуация на самозащита, и след това от полиция няма да има нужда, да си седят вкъщи тюфлеците! Ние и без тях ще се оправим, стига никой да не ни пречи.

Или да променят закона така, че изрично да е позволено да снимаш полицаи при изпълнение на служебните им задължения и да нямат право да конфискуват носителя на записа. Тогава да видиш интересни времена!

"Ще покажем на обществото какво е да живееш в хаос, без полиция. Абе фуражка, Грозев ли си, Тъпев ли си, ходи го кажи това на бабите и дядовците по селата, дето циганите ги тероризират постоянно, ама полицай не виждат! Или на хората, които са чували "няма смисъл да пишете жалба, знаете ли колко такива като вас са"! Или на онуй момче, дето го наръгаха в Борисовата под носа на ченгелите и още не сте хванали убиеца! Няма такава плиткоумна и нагла сбирщина като куките, заклевам се! Намерил с кво да плаши, че нямало да ги има по улиците! Ми прав ви път бе дембели, сега да не би да е голяма файда от вас? Гледайте само да не вземе народът да научава, че сте бивши милиционери, че тогава не знам пък вас кой ще ви опази!

Ще протестират 20 хиляди, ама друг път, на който не му харесва прав му път, желаещи да работят в полицията колкото щеш.