МВР спря блокада на пътя за Македония на протест срещу орехи

Полицаи не позволиха на жители на десет петрички села да блокират международния път за Република Македония заради искане за отсичане на стари орехови дървета.

Обратно в новината

Коментари - МВР спря блокада на пътя за Македония на протест срещу орехи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Sm3hurk0

Ще Ви кажа едно повери... Този, който отсече орех, го сполетява нещастие свързано със здравето в рамките на месец. Това съм го видял наяве и съм повярвал и аз никога не бих отрязал орех. Моля да не слагате никакви + или -, защото не симпатизирам, нито на пострадалите, нито на протестиращите. Благодаря !

На пияните и дрогирани малумници им пречат дърветата защото карат като бесни и изпреварват на места където няма видимост.лошото е че загиват и невинни

Супер е да се кара под орехова сянка. А бавно е още по-голям кеф. Закъде бързате бе, местните? Да не остане попа без работа случайно?

В България да не си и благородно дърво.

Ей хора, далаверката е да се изрежат и да се продаде ореховата дървесина докато са все още на власт. Но ако се маркират честно ореховите трупи и ако някой се опита да ги открадне или да ги изпише - да отива директно в Бобов дол тогава може да сте сигурни че този вой ще спре.

Дървото край пътя или магарето зад волана?! Защо питам ли?! Ами защото много отдавна във форумите се върти една изстрадана и доказана от живота истина, че не са важни конете на колата, а магарето което ги управлява!!!

Толкова коментари, ама само от тъпанари!!! Хора има статистика или вървете и погледнете как са обезопасени всички стационарни обекти край пътищата в нормалните държави. Няма безгрешни хора, на всеки му се случва да сгреши, но затова не трябва да умира. А ако вие спукате гума и се ударите в крайпътно дърво с 90км/ч, "КОЙ" е виновен ???

Много си прав и те пудкрепям! По пътя може да се кара с 90 и аз карам с толкоз. Някакви тъпаци ми обясняват че тряба да карам с съобразена скорост! Глупости! като пиши 90 - карам с 90. Като пиши 120 - карам с толкова. Аман от разбирачи тука. Махаите дарветата!!!

Серго, да си направиш една актуална снимка за некролога, че да не се затрудняват родителите ти като се размажеш с позволената скорост. Имаш 10% отстъпка от мен. Доведи компанията и ще има по-голям бонус.

Aз предлагам на всички идиоти с коли да се конфискуват колите им при не спазване на правилата. Hикакви коли чиста земя,а не всеки ден умрели от катастрофи. Aбе не хора -малоумници.

а тревата не им ли пречи? Ако по-малко се друсат, има по-голяма вероятност да оцелеят...

Ти тъп ли си!!!

По ВАЗОВ-и господ отгоре сред автомобилен дим гледаше на всичко тих невъзмутим!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Слушах коментарите на един от местните,който на въпроса дали загиналия не е карал с висока скорост,неговия отговор беше че е така , но дърветата трябва да се изсекат,не да се подкастрят , а да се изсекат.Е ако това не е малоумие ,здраве му кажи.

Ако ти се блъснеш с 90 км/ч в стационарен обект, колкото е ограничението дали ще ти стане нещо или си безсмъртен!!! Виж малко статистика и тогава драскай коментари!!!

Вместо да се секат дървета да се посядят между тях още ,та пияни малоумници по-лесно да ги целят ,за да не пропуснат нито едно.Аман от изроди в тази държава , които се смятат за някакъв хибрид между Фитипалди и безсмъртен.Обикновенно това са комплексари с някакво тунинговано голфче или старо БМВ с дебели гуми и вече са се смятат за велики.

Това кореспондира с темата , когато преди 2-3 месеца разни малоумници искаха да продължи изсичането на дървета в България до окончателното и обезлесяване , а защо не искат да залесяват.Защо искат трупи да изнасят , а не различни дървени изделия като паркет,мебели,луксозна дограма, шкафове и т.н.Предполагам ,че след няколко години край селата на тези "секачи" ще изчезне водата,ще тръгнат свлачища и тогава отново ще има протяжен вой.Малоумниците смятат , че като не секат до последните къщи на село, това ще им се размине, ама водозборния район е на 20-30 км и при тях ще дойде с висока скорост приливната вълна и хайде повторение на "Аспарухово"-2

подкрепя, с опит за един по-широк обзор!Температурите на планетата се променят поради глобалното затопляне!Включително и в нашия географски регион!Възможно е сегашното горещо лято да показва, че климатични явления с повишени температури и намалени валежи, дължащи се на по-често присъствие над региона на североафриканските летни, антициклонални, горещи въздушни маси, да указва следното на държавите в региона и държавните им управления!Спрете изсичането дървесната растителност изобщо!Защото само достатъчното гора гарантира задържането на влагата от валежите и предоставянето и като животоспасяващ природен дар на местното население, за питейна вода и вода за безценните селскостопански производства!Вероятно, валежите над страната ще намалеят още и примитивните ни в момента държавни управления спешно трябва, като екологична политика насочена към предизвикателствата на бъдещи негативни климатични промени, спешно да започнат масово залесяване със сухоустойчиви дървесни видове, умеещи да съхраняват валежната влага!В момента наблюдаваме точно обратното!Масови безмилостни сечи на бързо намаляващите гори в страната, от престъпници, толерирани от държавното управление!Които ще унищожат горите в страната и един ден ще заминат да ядат и пият по световните курорти, стотиците милиони ,от унищожените български гори, а оглупялото и безмерно изпростяло обикновено население ще плати страшната цена, на пълната липса на вода за каквото и да е, в една екологично унищожена държава!?

Абе, със 100 ореха ще обезлесиш България ли??? Ти си май живееш в някакъв измислен свят. Горе в Стара планина от 25 години не са спряли да секат и тези 100 дървета сигурно ги секат на секунда. И въпреки това имаме прираст на дървесина!!! А тук става въпрос за съвсем различно нещо, стига си писал глупости!!!

'Нане стойчковата върба'.. наживо... пияните селяци дърветата им пречат да си карат кьоркютюк пияни в 4 сутринта... и проблема не е в тях... а в дърветата....

Да се изсекат до корен ама ха тръгнали да се блъскат в колите,само сеч!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

характерната и нагла българска простотия, трябва да вземе връх!?На телевизионния репортаж ясно се вижда, че от двете страни на пътя, на много места има стоманени мантинели!Значи излиза че, не превишената скорост и не спазването на ограниченията за скорост и изпреварване, водят до катастрофите, а протестиращите наглеци искат да докажат, че дърветата сами се изпречват на пътя на идиотите, седящи в автомобили!?Ами оградете им навсякъде цялата отсечка със стоманени мантинели и да, надвисналите над пътя клони на дърветата, трябва да бъдат изрязани, за да има достатъчен просвет!?И да се отстранят дърветата, ще видите, пак ще продължават да се трепят!?Защото идиотизма, простотията, липсата на елементарна пътна етика в множеството, каращо коли по пътищата, пълната липса на съзнание за отговорност, да пазиш и собствения си живот и живота на невинни хора, спазващи дисциплина при автомобилното движение, това всъщност е истинския проблем при множеството жетви по пътищата на страната!В държавата на един народ, намиращ се на ниско цивилизационно равнище!А и най-вероятно, на група хитреци ореховите дървета им трябват, да ги продадат или като ценна дървесина или поне като дървен материал за горене!?

Казват, че навремето Наполеон е заповядал да засаждат дървета край пътищата , за да маршируват батальоните му на сянка, а ние изкаме да изсичаме нашите ,з да не се разплескват пияни малоумници, а и с цялата си наглост ще блокиратпътища,защото са много умни

Абсолютно си прав. Естествено дърветата трябва да се поддържат и стопанисват, както и банкета. Но за какво говаря, като не могат да се справят даже и с дупките по пътищата.

На крива ракета ... Космоса и пречи

Господа, МВР правилно е предотвратило блокадата на пътя. Протестите не бива да пречат на свободното движение на гражданите. Що се отнася до заканата на оня кмет да блокира пътя, то тя е противозаконна и той би следвало да бъде съден ако я осъществи. Отделни въпроси са дали и кой да отстранява дървета, пречат ли движението, къде е потребно отстраняването им, дали протестиращите са отправили документално оформените си искания към властите, получили ли са отказ и т.н. Но ако някой счита, че стопанския ефект от дърветата има само дървесината им, той или следва да повиши образоваността си, или да не е кмет...

Проблема не е в дърветата а в дървените глави.

Не са виновни орехите , а безпросветната тъпота на някои обитатели.Толкова ли нямат втора мозъчна клетка , за да разберат, че няма начин да си пиян като талпа, да караш със 140км/час по тесен път и като краен резултат ставаш на пита

За незапознатите да не говорят. Миналата седмица при една буря на същия път паднаха три ореха , единия върху товарна кола. Пет миути преди да мина оттам. Ако бяха паднали върху леки коли и убили хора?

Ако ,ако,ако колата се движеше без хора?

Пълни идиоти са тия селяци, дано да се изтрепят простите хора, че да се подобри гено фонда най-накрая... Дърветата им били виновни... А колко струва корен от Орех никой не споменава

Тия гадни орехи да бъдат изсечени веднага. Седят край пътя и дебнат някой подпийнал шофьор с висока скорост да мине и скачат пред тях и ги размазват!

Единствените допустими обекти покрай пътищата трябва да бъдат казаните за варене на ракия. Излизаш от кръчмата, качваш се в колата, газ до дупка и като ти спадне настроението - спираш да презаредиш! И по евро-проекти - полета със зелена салата!

и доматите без колци, ако може! за да не се задавим.

Що бе? Ти най вкусното на доматя искаш на махнеш!!!

Да викнат бившия областен управител на Разград, ако оживее. И без това вече е безработен.

Глупаци!!! Дърветата им пречат на малумниците, добре, че ги има иначе ще уцелят някой насрещен автомобил. Тогава сигорно и той ще им пречи.

тогава ще протестират да бъдат отсечени и насрещно-движещите се

Ако тези дървета ги изсичат заради малоумници , които се разплескват върху тях ,то тогава там им е мястото.Предполагам, че ако се спазват ограниченията на скоростта указани както в ЗЗП ,така и в правилника ,то няма да има загинали.Много от разплескалите се ,твърдо са се мислили за безсмъртни.Иначе има по-кошмарен вариант, да се блъснат насрешно в нищо неподозиращ водач със малкото си дете,така , че при тази алтернатива ,смятам ,че е по-добре да се разплеска самичък , защото на такива ,ако се разминат веднаж със сериозна катастрофа съвсем обезумяват и направо от тъпота им "поникват крила"

Коварни орехи-подлагат корени на преминаващите коли... В Северозападна България пък същото правят паветата. Причина са за огромно количество смърти. Затова добри хора ги изваждат и ги продават на италианците по 2,5 евро на парче,като в цената не се включвал транспорт-италианчетата го организирали,стига да имаш количество.

ИЗСИЧАТ СЕ И СЕ САДЯТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НОВИ!

както винаги. За да загинат толкова хора за кратък период едва ли всички са били пияни.Явно има проблем. Дали в служителите на пътното, които никой не вижда с години или пък част от проблемите са и у водачите, каращи с несъобазена скорост, но явно този участък е взел много жертви. Просто е необходимо ЕЖЕДНЕВНА ПОДРЪЖКА. Ако дърветата не са читави / кухи/ - да се режат или поне клоните ,които пречат.

ми вижте сега да ви обясня, разбирачке: като се сетихте да режете дърветата, за това, че вие сте нефелни, поне сетихте ли се да предложите да ги компенсирате, като засадите двойно повече някъде другаде? м?

от такива "псевдозащитници" като тебе. Тези дървета са още от времето на социализма и са по-прогнили от него. Преди две седмици от вятъра падна клон върху движещ се микробус. Ааман от тиквеници! Пътното не си върши работата - това е проблемът. Иди в Македония и ще видиш ако сутрин има два камъка на пътя, следобед ги няма. У нас цели скали и никой не си мърда пръста. Мърлячи навсякъде, както и в този форум....

Май и форумът е обрасъл от дървета. Вместо да свършат някаква работа се правят на много зелени и си слагат плюсове на "мъдростите" до припадък.

защо ние трябва да ви вършим работата, а асоциали на социални помощи? защото така сте си свикнали от малки и целят свят ви пречи ли?

Разбирети че докато не махнеме дърветата от пътиштата все ще има къде да катастрофират с смъртни случай . Триабва всички дарвета да ги махнеме от пътиштата!

ако дърветата са върху пътя - тогава да. махнете ги. но защо сте ги садили върху пътя, след като сте знаеле, че ще ви пречат?

И от парковете да ги махнем, че падат върху хората и от улиците, че падат върху колите и от гората да ги махнем, че да няма къде да се крият шумкарите!

Нещо не разбрах, тези дървета на пътното платно ли растат , та пречат на движението?Защото , ако е така наистина трябва да бъдат отсечени

ДРУГДЕ Е ПРОБЛЕМА Holland & Holland double rifle ЦЕНА ОТ 113 000 ДОЛАРА ... ... ПРИКЛАД ОРЕХОВ КОРЕН - ПОЛИРОВКА ... .... ЛЮБИМАТА ПУШКА НА ТЕОДОР РУЗВЕЛТ И ПОКОЛЕНИЯ КРАЛЕ И ЛОРДОВЕ :)

То и в Зул правят един приклад от един пън, ама защото са допрели точно до тези.Даже зад нашата кооперация има един изсъхнал орех , ама на не повече от 25 години и никой него закача

и аз не разбрах, но очевидно тези дървета имат лошия навик да се измъкват из корените си и да скачат подло на пътя, като се удрят в автомобилите преминаващи от там с ограничена скорост управлявани от леко развеселени водители на мпс.

Че те да не са трифиди от романа на Джон Уиндъм "Деня на трифидите"

Не дърветата са проблем, а безотговорни шофьори, които карат като луди.

То дърветата прочистват изхвърляното от колите газове, те искат да ги режат. Ако всички им следват примера, тогава няма да има какво да се диша. Интересно какъв е бил въздуха преди индустриализацията? Нещо което може би не знаем дори вече, че да оценим. Ако дърветата "мислеха" по същия начин, щеше да е, хайде да отрежем шофьорите, че водят до много инциденти. ;)

Па хубаво са се събрали жителите на десет петрички села, ама да бяха взели и по някоя коса, сърп, та да изчистят от буреняци и храсти пътя към Рупите. Иначе им иде на акъл да правят честване от кончината на баба Ванга, ама докато се стигне до Рупите се минава през 25-годишна джунгла по тесен разбит път, на който на 20 метра в ляво след разклона от пътя за Петрич по посока Рупите, някой "умен бизнесмен" Е РЕШИЛ ДА СИ НАПРАВИ ИМПРОВИЗИРАНО СМЕТИЩЕ ! Ах българино, българино ! И на луната да отидеш, пак ще си останеш същото прасе ! Къде сте расли бе идиоти и кой ви е възпитавал ?

Пълни идиоти!

Какво са виновни дърветата на некадърните шофьори?!??!?! И с каква скорост трябва да се движиш, за да изхвърчиш от пътя и да отсечеш дърво?!?!?!?

ИДИОТИТЕ КРИЯТ ЧЕ ОТ КОРЕНА НА ОРЕХОВИТЕ ДЪРВЕТА СТАВАТ НАЙ-ХУБАВИТЕ И НАЙ-СКЪПИТЕ ПРИКЛАДИ ЗА ОРЪЖИЕ В СВЕТА ........ ЕДНО ПАРЧЕ ЗА ПРИКЛАД Е ОТ 3-15 000 ДОЛАРА И ГИ СЛАГАТ НА ПУШКИ ЗА ПО 80 000 ДОЛАРА ХОЛАНД И ХОЛАНД ДА РЕЧЕМ .... А ОРЕХОВИЯ КОРЕН НЕ ГНИЕ .... ИМА МИЛИОНИ В ТИЯ ОРЕХОВИ ДЪРВЕТА ... В НЕТ-А ГИ ПРОДАВАТ КАТО turkish walnut stock blanks :)))

Сега ще режат ореховите дървета, после ще бутат стълбовете на енергото край пътя. Щото и в тях катастрофират. После ще заравят канавките, щото малоумниците се обръщат в тях. Проблемът е в липсата на мозъчни гънки у това население!

да, и накрая ще сложат еърбеци на мястото на дърветата, та пияндетата да кацат меко

Ясно е че някой иска да се облажи с орехова дървесина и тъпаците вместо да се научат да карат коли за една ракия в кръчмата и на луната ще отидат да протестират.

Извинявайте, уважаеми, коментиращи НО не дърветата се блъскат в колите!!!А .............. !

Ааа, зависи от гледната точка! Я вкарайте 5 ракии и ще видите как всички дървета се мъчат да ви догонят и ударят!

Че израстват дърветата по пътищата всички знаем, но основния проблем са самите пътища и тяхната безопасност, липсата или износената маркировка, дупките, липсите/изкривени/изгнили мантинели, старите автомобили, неподготвени шофьори и едва след това дърветата.

Проблема не е в дърветата, а в идиотите, които управляват автомобили.

Интересно, тоя път да не е състезателна писта на Формула 1, че дърветата създават опасност за пилотите!??

Още дървета край пътищата трябват. Лично ще ходя да ги поливам! Колкото повече идиоти се утрепят в дърветата, толкова по-безопасно ще е за нормалните хора по пътищата.

Ореховите дървета - Враг 1 на Петричката селищна система! Да бяха джанки - да свариш ракия, да бяха домати - да нарежеш салата, да беше канабис - да изкараш някой лев! А то - орехи, бе!

дарветата краи патя са убиици наистина,не се правете на големи шофйори и многознаиковци,ако вие или ваш близак се бласне в тях друга песен ще пеете-да неговорим каква опасност са за тировете и автобусите които не могат спокоино да минат под тях и се налага да влизат в насрещната лент-осазнаите се! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И какво след това ще махаме? Канавките ли? А след канавките ? Дърветата ли им пречи да спазват правилата за движение и да не карат като бесни ? То бива, бива малоумие, ама това на нищо не прилича!!!

Пишеш като човек, който не шофира. Иначе, щеше да знаеш какво е да излезе срещу колата ти някой джип, който изпреварва неправилно и имаш право да избираш между джип и дърво.

Чак сега разбрах защо в Сахара няма нито едно дърво. Бедуините са се пазили от джипове.