Нов епизод от сериала Небостъргачът ”Стрелбище”

Нов протест се състоя в София срещу планиран строеж на небостъргач в квартал "Стрелбище".

Обратно в новината

Коментари - Нов епизод от сериала Небостъргачът ”Стрелбище” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Драги Някой, вече са издадени разрешения за строителството на 11 небостъргача в София. Ще са нацвъкани по целия град - който където пожелае, там ще си строи.

Някой определил ли е дали на София и трябва небостъргачи? Стига само интереси. Трябва разум и наука.

Угодия няма. Ако някой определи, че не ти трябва прахосмукачка над 900 вата, ще е голям рев.

Значи отчуждават части имоти за да направят нова улица заради строежа на небостъргача. А защо не отчуждат имота на който ще се строи и да си остане градинка? Защо едни имоти може, други не?

Явно пак се ритат по кокълчетата двете бкп-та. Факт, че наглостта на повярвалите си строителни фирмаджии е безкрайна. Историята помни и други "успели" мастити строители но къде са те сега? ;)

Защо се протестира сега не разбирам. И тук и в Младост строежите които предизвикват вълнение са съвсем законни. Къде бяха протестиращите като се е одобрявал ПУП-а? На обсъждането му за Стрелбище бяхме 4 човека. Тогава никой не го интересуваше какво ще се строи. А сега когато вече се узакониха нещата се сетили. А на подписката за която висяхме 4 дни събрахме 18 подписа. Всеки вдигаше рамене и подминаваше. Друго си е сега шоу да има.

Защото има план. Бих попитал колко съдии от ВАС са строителни специалисти? Защо се месят където трябва и където не трябва.

Защото имот продаден от Общината за жилищно строителство, след прибирането на милионите, го правят зелена площ.

Apollony

Затова скъпи съграждани, аз който съм четвърто поколение софиянец и дори нямам село, ще си облагородя имота, който купих наскоро и ще си ида да си живея там, защо тука вече не се издържа.

разбрахме че нямаш село. Не разбрахме къде е там (имота)? В софия? едва ли, ти си ретрограден. Хората прогресират - едно поколение е от село, другот е в софия, третото е в америка. Четвъртото вече не знае български. Ти какво направи? 4 поколения седяхте в панелката? и успя да събереш за къща на село!? браво бе :)

село нямаш, ама поне ела прекопай на дяда си гроба, щото е буренясал и грози селските гробища!

а дядо му е пасъл кравите там...

аз бех дал един безплатен съвет на протестиращите! дрОгаре, тъй като този имот е частен, а вашите панелки са построени на общински имоти, съборете си ги, озеленете площите, посейте дървета, и си живейте на воля, гледайки към витоша!

Такова разделение в обществото само ППГЕРБ може да създаде. Всеки срещу всеки, разделяй и владей...

абе защо толкова бавно затривате софия и софиянци? дайте 20-з0 атомни бомби и ша стане бързо и завинаги!

Строежът си е строеж, улицата си е улица .... Космическа глоба за затварянето и разрушаването й, възстановяване и отваряне на улицата, па да ми строят на ую - улицата дели петното по средата ...

Космическа глоба за общината която 27 години е откраднла частен имот и си напавила нагло улица.

предвижда обезщетяване на собствениците като единствено решение.

Няма спор, че Фандъкова е най-успешната кметица досега! Нали? Който продължава да го твърди, значи е сляп, глух и бавноразвиващ се.

Никми ще го строят поне 10 години - като другия им чутовен обект до НДК дето почна 2007-ма и още не е завършен.

комунисти .. пак се мъчите да спрете прогреса ...що гледате в канчето на можещите ... кои сте вие да протестирате срещу строеж в частна собственост .... протестирайте ...накрая пак онова .. за супата

И комунистете нямате никаква разлика,алчни,ненаситни,не спазвате законите,променяте всичко както ви е изгодно нямат никаква разлика между Герб и бсп

Кажете кои убавци са 'инвеститорите' и кои други убавци седят зад тях.

Дано да не се случва , но при едно земетресение , какво правиме??? Софийското поле е в земетръсна зона...

Добре, че в Япония няма тъпаци като вас.

значи в ботунец се разкрива кариера за инертни строителни материали за да може те да се докарат после в стрелбище да се наливат в това чудовище за да се пълнят джобовете на някои олигархични тарикати -на едното място в ботунец се копаят недрата на земята шум и кошмарно запрашаване на въздуха а после това се оформя в небостъргач също тормозещ хората наоколо -колко е просто човечеството и най-вече софийския тарикатеро-олигархеро-ама стрелбище е квартал борчески и с много интелигенция и заможни хора та няма да им мине номера

да се изгражда такова грамадно здание на толкова малко място и съсипе целия околен район е престъпление съдът е тотално корумпиран такъв е и районният кмет

Браво, само така! Ако трябва ще се ляга пред багерите и ще се правят саботажи! Застрояването придобива изродски размери и на всяка цена трябва да се спре. Стрелбище беше сравнително тих и уютен квартал, тоя небостъргач ще унищожи и този квартал.

Този квартал е селски. Пълен с боклук от провинцията. Старите софиянци се изнесоха. Дупета дето мама и татко са продали трактора и нивите.

стига сте застроявали селяндури мръсни!!!заради вас след време София ще се нарича не малкия Париж и не малкия Ню Йорк а голямата кочина !

да се напишат имената на съдиите дали разрешението и с какво право?????

С правото на ПАРИТЕ!

нали има усройствен план и в него е записано -разрешава се строителство до 7 етажа до 3 етажа кота корниз и тем подобни -и това важи за целия район -как така съдът ще разрешава на някои до 43 етажа -тоя българския съд е в основата на всички злини в българия

а как така съдът разрешава на някои по 43 етажа а за всички останали до 5 6 или 7?????

аман от шум и небостъргачи -изродско мислене противоестествено и убийствено за съседите

N. S.

Искахте София, на ви сега София. Цялата си е ваша. Ваша и на никой друг. Със сладкото, и с горчивото. Искахте да сте над всичко, останалата част от България да тъне в тъма и невежество, да я ядат кучетата, ето ви сега София. Enjoy. Става дума за София от ден първи, от времето на Марин Дринов.......

София си беше много хубава преди селянията да я налази

тези сгради са противоестествени вредни и опасни и в тях хората се изражгдат губят връзката със земята и природата -да не говорим колко санеприятни за съседите като им закриват светлината гледката и са опасни и при земетресение и при пожар и при тероризъм -само болни мозъци могат да живеят в подобни условия а в сащ те са само по няколко групирани в центъра на ситито да си пречат един на друг но всички останали там живеят в къщи с дворове

НИКМИ са бивши партньори на Иван Ненков от фалиралата "Стилстрой" ЕООД,разбира се не без помощта на НИКМИ. А кмета на "Триадица" е бившия съдружник на Иван Ненков,нарекъл себе си президент на именно фалирата "Силстрой" .Разбирате ли накъде отиват работите?

Познавам прекрасно мястото още от 80-те години. Прекрасно място в унисон с всичко наоколо заприличало на ... след 98-ма. Гледам всеки ден тази градинка и не мога да проумея къде там ще съберат цялата тази маса бетон. Хората са прави да протестират. А тези, които въобще са допуснали такова нещо са за... затвор без съд. Защото е ясно, че съда ще отсъди друго. Построявайки такава сграда, ще захлупи и кръстовище и всичко останало. Явно затова и остана в ... неясно бъдеще подлеза/надлез и проекта за мост в тази част на булеварда.

Видяла жабата да подковават коня и дигнала и тя крак,и ние така.Небостъргачи се строят в държави с по голям брой население а ние с циганите сме едва 7 милиона а без тях дали сме и 5 .Грубо 50% от територията на България не живее никой ,вместо равномерно да се насели държавата (при все че нито има постиня а идеален климат и питейна вода на всякаде), всички сме у София!

Да не се окаже че общината играе с мафиотите-строители а пред народа нареждат: "нищо не можем да направим" "такъв е закона" А фактически тайно и доброволно общинарите подписват разрешителното за строеж!

А добро утро! Позна! Печелиш 1 тон луканка!

Ако не знаете, в Будапеща най-високата сграда е ... великолепната сграда на унгарския парламент (копие на английския парламент). По-високи сгради, а камо ли пък извращения като софийските небостъргачи, там няма. Преди 3 дена се върнах от Словения. Във великолепната им столица Любляна (наричана с право "малката Прага") всички сгради са до 3-4 етажа. Има само няколко по-високи сгради в центъра. Най-висока е една стара сграда на 12-13 етажа от соц-времето, наричана "небостъргача". Тя наистина стои като небостъргач на фона на околните :)

Не давай подобни идеи, защото и нашите политици ще вземат да си построят парламент висок 100 метра. В центъра.

Просто е. На лицата Николай Козанов и Петър Милев се прави пълна данъчна ревизия, на техните съпруги, деца, лИбовници и пр. И ако не се спрат като с Кюлев малко по-нагоре на същия булевард.. А вечната усмивка Софиянски, е крайно време да се започне да се усмихва на Бай ставри от затворения комплекс в банишора..Той е онзи, който е пуснал улица в УПИ ?!!?!? Но приключва де, като влязат в двата на един и след тях - нищо...

Не 43, а 243 етажен го направете и то с качеството на новото строителство, че като падне да затрие половината град. По да стигне и до парламента, че покрай читавите хора да заминат и тези червеи.

Направете всичко в бетон да психясаме всички,аман от алчност и безхаберие,във София.И накрая няма да има къде да се застроява и ще почнат и блоковете да ги застрояват одгоре им-накрая и на главите си да почнат да строят им пожелавам!

Не искам да защитавам инвеститора, но ако искаш по-малко застроен терен, тогава високите строежи напълно те устройват. Хората отдавна са открили топлата вода и именно по тази причина масово строят над 5 етажа, не на един, както е било преди 2000 години.

Софийско поле е широко, а населението на страната ни намалява, така че няма нужда нито от високо строителство, нито от презастрояване.

Мисля че предостатъчно се е застроила софия сега трябва само да се озеленява, един небостъргач може да се построи за няколко години а едно дърво зада порасне голямо му трябва много повече-те са дробовете на софия а не небостъргачите!

РОДНА СТРЯХА Бяла, спретната къщурка, две липи отпред. Тука майчина милувка сетих най-напред. Тука, под липите стари не веднъж играх; тука с весели другари скачах и се смях... Къщичке на дните злати, кът свиден и мил! И за царските палати не бих те сменил!

Америка е пълна със небостъргачи, вижте колко много пари (ненаправени от войни да спомена) имат. Аз съм ЗА небостъргача !

Ти откри Америка? Проблемът не е в небостъргача а в мястото където искат да го строят. Там и сега трафикът е много силен а какво ще бъде след пускането на този небостъргач, не искам да знам.

Много интересно, как улица попада в границите на имот.

Прост народ,бедна държава! Гоним си инвеститорите... В цял свят се строят небостъргачи,а тук ще си живеем в панелките докато се разпаднат...

Простотията ражда небостъргачи , умните нации шведи, датчани, норежци , няма да си дадат природата да им изс.рат небостъргач!!! Ако си захластнат по американците бягай бързо там и внимавай, като пада небостъргача!!

3евзек

Не знам от коя година ти е информацията, сигурно от 1980, но днес всички изброени нации имат небостъргачи в столиците си.

Явно е че държавата не може да се справи. Да заповяда народа!

Кажете как е възможно???: Единия собственик разрушава улицата , а те ще преговарят с друг собственик. Ми отчуждете имота на първия в името на народното благо за улица и точка

НИКМИ е свързана с бившия кмет софиянски,един от най-големите крадци на тъй наречения преход.Време е за национализация и линч на грабителите.

и стрелба по мутрите. Само това е решението.

Всички плюят законите (не че няма защо) и спазването им (още по проблемно). Но защо никой не се чуди на тъпанарите, които КУПУВАТ имоти без нормален достъп, паркоместа и въобше нормална среда? Кои закони (и архитекти) могат да се противопоставят на (свинско) стадо "печалбари"? Убедени, че имота "пари не иска", винаги поскъпва и след 10 години ДАНЪЦИТЕ ще бъдат все така никакви? Защо на 3км от центъра на Вашингтон и 500м от Арлингтън може да има райони с къщи в гора? Сигурно в САЩ икономиката не е пазарна, или законите са тоталитарни :))

Право думаш , ама вглеждал ли си се във физономиите на чакащите на опашки пред банките за ипотечен кредит? Глупави , хищни физонимии на поредния Бай Ганьо който е "уговорил" супер клозет някъде по Манастирски Ливади в калтака примерно... Доволен на ефтиното кредитче после изисква хем да паркира , хем държавата да му направи улица , хем и повече да не се нанасят такива като него....

Точно това имам пред вид, а не предприемачите, които си гледат интереса (мачкайки т.нар. 'обществен"), продават бързо, и после карат ски в Китцбюел, където, кой знае защо, няма небостъргачи...

Според мен строителя да осъди хората, че спират строителството и изведнъж ще се оправят всички проблеми.

простак си ти андрешко!!

Държава - дрисня ! Смърди от километри !

Николай Терзиев - ГЕРБ, кмет на район "Триадица" казА: "...тази заповед им е връчена днесКА..." Пилците от ГРОБ ще ги броим на есенЕСКА ;-)

са го домъкнали.

ПЕДАЛА ДИКОВ остави супер наследство. Само не си мислете, че скапаните политици не са стоели зад гърба му. Фиданка също и трябваше един мандат и чак когато хората скочиха решиха да махнат този нещастник, който съсипа София за 10 години. Диков, пожелавам ти с парите които си взел под масата само цветя да ти купуват!

Кълвачите се насаждат в София и започват да имат разнородни претенции. По нищо не се отличават от циганите.

Какъв небостъргач е тоя 43 етажен курник бе???

Всички са прави. Е там е проблема. А защо всички са прави - ами защото законът е калпав. А защо законът е калпав - ами защото се пише то хора, които нямат нищо общо с логиката. Право в България от край време се води за дисциплина , която се изучава не от хората, които са добри в логиката, дял от математиката, а от хора, които са добри в литературата. Господа прависти ПРАВОТО Е МАТЕМАТИКА, А НЕ ЛИТЕРАТУРА. Та колкото и да ми обяснявате колко сте велики СТЕ ДОПУСНАЛИ СЕРИОЗНА МАТЕМАТИЧЕСКА ГРЕШКА В ЗУТ. А хората , които се занимаваме с проектиране и инвестиции СМЕ ДОБРИ ПО МАТЕМАТИКА. Всеки , който не вярва да пита най-близкия до него архитект за да му обясни как така става, че в София може да се строят небостъргачи по ВСИЧКИ ГОЛЕМИ АРТЕРИИ. Може би това е и проблемът на съдебната система - говорят и пишат добре, но БЕЗ ДА СМЯТАТ, ЧЕ ТРЯБВА ДА ИМА ЛОГИКА.

Мафията разкрасява града , а те ще ми протестират....