Ромите от кв. ”Кремиковци” в Гърмен ще съдят общината

Заради проблема с незаконните постройки в ромския квартал „Кремиковци“, жителите му планират ще съдят община Гърмен.

Обратно в новината

Коментари - Ромите от кв. ”Кремиковци” в Гърмен ще съдят общината | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския. ако руският крак стъпи някога в нашите райски земи, то нашите полета и плодородни места няма да ги владеят български, но руски стопани. Тогава българският народ ще да опита какво значи робство, което той не е и сънувал даже и във времето на турците. Руското робство е нещо нечуто и невидяно. На зверовете турци никога в ума им даже не са минували тия зверства, които са били узаконени в Русия (Свобода, 1888 г.).

Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския. ако руският крак стъпи някога в нашите райски земи, то нашите полета и плодородни места няма да ги владеят български, но руски стопани. Тогава българският народ ще да опита какво значи робство, което той не е и сънувал даже и във времето на турците. Руското робство е нещо нечуто и невидяно. На зверовете турци никога в ума им даже не са минували тия зверства, които са били узаконени в Русия (Свобода, 1888 г.).

ДАНС се занимават с Профилиране и Разработване неудобните за Незаконната 70 годишна Юдо Комунистическа Власт БЪЛГАРИ, като събират информация за тях от "Приятели", познати, роднини, съседи, колеги в службата, лекуващи лекари, преподаватели в училище или университет.... Целта на събрана от Проститутките от ДАНС информация е изработване на Компромати, които да послужат за бъдеща Зависимост, Репресия, Възпрепятстване служебното развитие на Неудобните включително и Уволнението им от Работа или невъзможност да си намерят такава.

Не разбирам защо се плащат заплати на институции и политици ,които не могат,не искат или както сега е модерно да се казва "нямат политическа воля" да прилагат законите за всички. От горепосочената статия ,която прочетох -предлагам да вземаме властта в наши ръце/Впредвид имам народа-гражданите/ и да се самоуправляваме. За да си решим проблемите кардинално.Според мен ромите живеят така,защото им се позволява и те нямат стимул и мотивация да променят начина си на живот. Просто са невежи - използват ги, не могат да разберат същността та проблема като,че ли плитиците им харесва да "насъскват " роми и българи едни срещу друг.Гледат си личния интерес и не предлагат разумни решения,с които да се оправят проблемите в бъдеще.

трябва борисов и орбан да си разменят местата за годинка !

bira_more

А Орбан - иска ли? И унгарците - дават ли си го?

има много работа под тази статия. Голямо триене пада. Да е жив и здрав и ако има къща на село, като си иде един ден да го чакат пред нея самонастанили се с пръти и брадви.

Нямам нищо против всеки, който иска да живее честно на тази земя! Но при този наш етнос- роми/цигани/ не е възможно! Те намират някъде празно място и решават, че е тяхно! Крадат тухли и си построяват дом! Не работят и затова започват да крадат от нас! За да имат и по сигурен доход от този, държавата им отпуска помощи! А за да е и по-разкошно - те раждат докато могат и живеят и от детските надбавки! Не плащат ток и данъци, не влизат в затвора, макар, че имат по няколко присъди! Кои са дискриминираните тогава, моля!

В Африка лъвовете контролираха броя на тревопасните. Избиха и контролират лъвовете, и тревопасните унищожиха саваната, а после нападнаха насерените места. Нещо да ви напомня за България...

Напомня ми за мароканските скакалци... Само че двукраки.

Колко жалко! С парите от моите данъци са назначени тези полицаи, с парите от моите данъци са облечени и въоръжени с палки. С палките, купени с моите пари ме бият и гонят. С моите данъци се дават помощи на това малцинство. С моите данъци, те имат безплатно здравеопазване, докато аз, редовния данъкоплатец си плащам в шибаните болници, защото все нещо по здравната пътека липсва и трябва да се доплати. С моите данъци им подаряват дърва и въглища. С моите данъци им плащат ел.тока, който те крадат! Жалко, толкова жалко! Жалко, че съм се родил българин! Жалко, че съм се изучил за да ме ограбват официално чрез данъци. Жалко че от мене стана човек! Вземайте пример от това малцинство, което се е впило в нашето тяло като кърлеж и изсмуква всички жизнени сили на българщината, профанизира държавата и представя в най-лоша светлина българите в чужбина. Искам да умра и се преродя в циганин да имам най-красивия и богат живот на търтей и пиявица.

кажи ни , с какво можем да ти помогнем ?

абсолютно си прав, но без последното - и търтея, и особено пиявицата са отвратително отблъскващи. Не си заслужава да си циганин, дори и заради всичките социални помощи. Но не те са проблемът ти, а политиците, които също живеят на твоя гръб, от твоите данъци, ползват безплатно какво ли не пак на твой гръб и също като циганите ти влизат в дома и ти лапацалят тотални лъжи. Нали не искаш да си и политик - пиявица и търтей? Затова цигани и политици не си вредят - гарван гарвану око не вади. Напротив - защитават се.

И полицията, и общината и държавата ни са жалки. А политиците ни, ако не бяха толкова престъпно безскрупулни, щяха да бъдат и смешни, и жалки. Сега са опасни за обществото ни и ни водят към пълно затриване, по нареждане на тези, на които лижат зад-------. Докато не съсипят целия полуостров, няма да мирясат. Остана ли някоя читава държава около нас? Сега чакам с интерес как ще изкарат българите виновни и как горките цигани ще бъдат защитени от тези, които се чудят как да ги изгонят от държавите си. Проблемът на ЕС са безкрайната орда скъпо платени чиновници, които много наподобяват циганския манталитет- минимум работа, чака рака и много пари за нищо. Само дето са образовани, но в техния случай това е само камуфлаж, за да изглеждат нещата по рафинирани.

Циганите са силни , нагли и без пардони когато са много на куп . Когато са един двама са лигави и безобидни . Разделете ги , подсигурете им някакъв контрол и всичко ще е на ред .

Ето, че не сме за нищо. Демокрацията у нас се разбира като слободия. Как така ще строят незаконно - те някаква привилегирована класа ли са ? На всичкото отгоре и протестират. Ама ако се бяха държали като нормални хора уконфликт нямаше да има.

вън , на всички , които пречат на BG да бъде , това , което заслужава след толкова години на робство ! трябва да има само закони , които да ни водят напред : да живееш , да се трудиш , да се чустваш като данъкоплатец със задължения , но и пропорционални (демократични ) права! сега е момента в който трябва да дадем на Pодината , това от което има нужда , за да имаме право да очакваме по-добро бъдеще !Mоля ви , помогнете кой с каквото може , тази мечта да бъде реалност и Gоспод да ви благослови !!!

от това събаряне нищо няма да се получи,българска балканска работа

даваите с минусите,но не забравяите отпадък киро и Kатуница,какво се случи,едно голямо нищо,някъкъв мангал пое вината и взе някакви пари и родната милиция го пазеше,сега ще се получи пак същото.

Ромите да се настанят в "Шератон" с ол инклузив и джакузи. Да има дежурен екип акушер-гинеколози. Винпром да доставя ритмично алкохол. Да има осигурена 1 000 ватова уредба за сватби. Да има осигурени БМВ-та за въртене на гуми. Полицията да стои настрана, за да не яде бой. Другото - кеш.

съмнявам се , че ще приемат , защото това за тях е интеграция , коeто противоречи на тяхната конституция !

Абе наш Боцко и оня мушморок Мистър Бийн направиха ли нещо по проблема в Гърмен? Тези двамката мълчат като ду...а.

Циганите в Гърмен са регистрирани на адрес "Извън регулация", ако ти направи впечатление. Регистрацията се прави от местната администрация - в случая Ахмед Башев основно като бивш кмет и в сегашно време - от кметицата Капитанова! Та не разбирам след като един е забъркал лай.ата, защо друг трябва да ги гребе?!

Еми кметицата е от ГЕРБ и тя е зъбъркала същите л.на, по същия начин като ДПС с Ахмед Башев

КАКТО РАЗБИРАМ НЕЩАТА СА ИЗПУСНАТИ МНОГО НАЗАД ВЪВ ВРЕМЕТО И СЕГА НАРОДА ИСКА ВЕЧЕ СПРАВЕДЛИВОТО МУ РЕШАВАНЕ!

Хубаво е това, че проявявате хуманност към ромите, които ще останат без домове, но как се проявява същата човещина и към тези българи, които останаха без покрив от наводненията. Някой да им предложи и на тях общинска земя или да ги приюти?ТУК ВСИЧКИ ПАК ЗАМЪЛЧАХА!

Не си прав! Циганите не са строили - те обикновено работеха като общи работници, българите и турците майстори строяха, българите правеха проектите за строежите, българите бяха учители, лекари, инженери, милиционери, войници - тяхна е заслугата за изграждането на България. бездънен корем. Представи си, ако ги нямаше. Колко по-богата, уредена и спокойна щеше да е България. Пример - метрото в София. Без цигани е чисто, спокойно уредено. Без тях такава ще е и България. ДИР,защо не публикувате коментара ми? Писах вече 4-5 пъти?

Крайно време е да се въведе ред в тази държава. За всички законити имат еднаква сила: българи, цигани, турци и т.н. Трябва да има Закон за защита на държавата !

То държава отдавна няма чедо.

не си прав! Циганите не са строили - те обикновено работеха като общи работници, българите и турците майстори строяха, българиге правеха проектите за строежите, българите бяха учители, лекари, инженери, милиционери, войници - тяхна е заслугата за изграждането на България. Един милион цигани паразитират сега на наш гръб. Милиарди левове потъват в техния бездънен корем. Представи си, ако ги нямаше. колко по-богата, уредена и спокойна щеше да е България. Пример - метрото в София. Без цигани е чисто, спокойно уредено. Без тях такава ще е и България.

протеста в Гърмен вече намирисва на расизъм. Този организатор Иван Байрактаров лъже като циганин. Вече има подозрение че ще се кандидатира на местните кметски избори, както кандидати ще бъдат за общински съветници и другите активисти на протеста. НАДИГА СЕ РАСИСКА ВЪЛНА.

БРЦК

Да де , ама вълната не е по расов или етнически принцип. Никой няма да закача циганите ако си работят и живеят като нормални хора. Обаче да ти се настани катун в нивата , да ти продаде оградата за скрап и да зарине с боклуци района - да , ще се надигне вълна и ще помете и идиотите като тебе. И покрай сухото ще изгори и суровото.

Разделяй и владей,разделяй и владей,разделяй и владей!

Полицията пази тези, дето не искат да изпълнят законите срещу тези дето ги нарушават, защото българският народ иска да се спазват. ТОВА Е БЪЛГАРИЯ. Вместо същата тази полиция да събори незаконните ромски гета.

Държавата продължава да се държи неадекватно! Проблемите с циганите(платените гласоподавате) се задълбочават. На циганите не им е нужно образование, в възпитание чрез труд. По време на работа ще усвоят каквото е необходимо. Държавата трябва да потърси решения за заетост, най-малкото социалните помощи да се дават само срещу общественополезен труд. Детските надбавки да се дават във вид на учебници, униформи и закуски за учениците посещаващи училище. Да се направят експериментално гета надалеч от местата където живеят българите и надалеч е местата където се отглеждат селскостопански култури. До гетата да има транспорт. Шофьорите да са цигани и да са на самоиздръжка. Каквото изкарат от билетите, с това да си плащат заплатите, горивото и ремонтите. В момента единственото което се прави е меверето да възпира българите да вземат нещата си във свои ръце. Социалното министерство трябва да е по-активно по циганските проблеми, но с рационални решения, а не с популизъм.

Абе, я стига простотии, бе! Трябва да бъдат и ще бъдат изгонени от България и това. Дебатолерастите деба!

А ти, како Минке, какво ще правиш? Нали за да решаваш проблемите и да ги предвиждаш ти плащаме? Като стане дума ревете за местно самоуправление, но сега - при президента и БМБ. 4 години спахте на бюрата. Цялата управа на Гърмен - вън! ХАЙ, СИКТИР!

Народа помни и други времена. Тогава ромите бяха както всички други хора. Но тогава и власта беше друга. Изглежда на някого му е изгодно, циганите да станат само едни гласоподаватели. А между избори да бъдат почти излишни. Това не е тяхна вина. Това е тяхна беда.

Тогава нямаше избори и всички бяха излишни. Нямаше разлика между българи и роми.:)

Тогава нямаше РОМИ. Бяха си чисти ЦИГАНИ.

Да гледаш в соц. миналото не е особено добър пример, тогава малцинствата са държани в подчинение със сила и заплахи, не от демократични и социални подбуди (пример-голямата екскурзия на българските турци). Най-големите врагове на циганите са самите цигани, когато те осъзнаят изолацията си и последиците от нея, нещата ще се променят. А законите трябва да важат еднакво за всички, без изключение. Престъпление-наказание!

спомням си - тогава никой не се баракадираше с железни врати и решетки, нямаше видеонаблюдение и вратите не се заключваха

аз пък си спомням, че 8ш-та година три римлянчета ми скочиха, докато се прибирах в тъмното!

Булдозерите до последната барака. И в Шашарли в София и във Факултето, и във Орландовци и в Столипиново,Сливен, Аспарухово,Бургас,Плевен и навсякъде където има незаконно строителство. Гетата трябва да усетят че има закони в България и те са еднакви за всички. Погазването на закона по една точка непременно води и тотално беззаконие-кражби, убийства, нарушаване на обществения ред и в крайна сметка разложение на държавността....Не съм против циганите, напротив, държавата трябва да се погрижи да се устроят но законно! Категорично съм против ширещета се ЦИГАНИЯ!!!

Държавата продължава да се държи неадекватно! Проблемите с циганите(платените гласоподавате) се задълбочават. На циганите не им е нужно образование, в възпитание чрез труд. По време на работа ще усвоят каквото е необходимо. Държавата трябва да потърси решения за заетост, най-малкото социалните помощи да се дават само срещу общественополезен труд. Детските надбавки да се дават във вид на учебници, униформи и закуски за учениците посещаващи училище. Да се направят експериментално гета надалеч от местата където живеят българите и надалеч е местата където се отглеждат селскостопански култури. До гетата да има транспорт. Шофьорите да са цигани и да са на самоиздръжка. Каквото изкарат от билетите, с това да си плащат заплатите, горивото и ремонтите. В момента единственото което се прави е меверето да възпира българите да вземат нещата си във свои ръце. Социалното министерство трябва да е по-активно по циганските проблеми, но с рационални решения, а не с популизъм.

"Органите на реда са осуетили намерение за блокиране на работата на местната власт..."... :::))) Ама тя (местната власт) ако беше РАБОТИЛА досега, тези проблеми нямаше да ги има...!!! :::)))

Повече от ясно е че проблема с ромите в Гърмен е създаден от кметовете на две партии ДПС и Герб. Идеята им е била да настанят безпризорни цигани и да изберат кмет чрез циганските гласжве. Въпросната Минка от Герб да не се прави на интересна и тя е в кюпа замесена с регистрирането на незаконни цигански гласоподаватели.

Че тя Минка не е от Герб. Тя си е кмет на ДПС. Била е заместничка на предишния Ахмед Башев, докато той е бил кмет.

d4

преди да получиш нещо, следва да дадеш. така се постига равновесие. не може само да казваш "дай". та....какво са дали тъмнозелените на обществото??

Т.нар. демокрация е капан за наивници. Тази система е създадена от хитрите и безскрупулните, та да могат посредством манипулация на простите, да управляват и умните. Не е нормално неграмотен циганин рецидивист, например, прекарал половината си живот в затвора, а другата половина на социални помощи и кражби, да има равен глас с някой човек на науката с международно признание, човек на изуството, изтъкнат спортист или дори някой просто редовен данъкоплатец. Гражданските права трябва да съответстват на приноса. Затова в Италия, например, се гласува с бележка за платени данъци. Изобщо говорим за т.нар. меритокрация. А, не, както е в България, например, полуграмотни и полуумни цигани, турци, пенсии, дрогирани зомбита и т.н. да определят политиката на страната, включително В СВОЙ УЩЪРБ. Нужен е образователен ценз. Възрастов ценз. Езиков ценз. Социален ценз. Да гласуват хората с принос към обществото. Те са и тези, които са по-наясно с положението и процесите в обществото.

Дали са бъдещ електорат на статуквото.

Имам въпрос към всички българи, които в момента са тук и в чужбина. Ромите ли ви скапха държавата, че сега всички сте скочили срещу тях? Те ли са тези, които взимат подкупи за корупция и които ви крадта държавата на поразия? Те ли ви управляват лошо, питам аз? Отговрът на вичките въпроси е един и същ: ами не! Много ясно, че вие българите, при това, тези, които все още живеете в България сте виновни за състоянието в което се намира страната ви! Нали все пак затова тя се казва България! Ако се казваше Ромия, ок разбирам, те ще са виновни, но не е така и няма да бъде никога така! Ромите са просто едно национално малцинство, от което повярвайте ми имате огромна полза! Истината, която всички трябва да знаем е, че няма по-добри строители от тях! Нали всички се борим за това да строим България! Е, реално, те ви я построиха! Те, с двете си ръце ви вдигнаха всички сгради в които вие сега живеете! Някой някога това да го е казвал публично? Не е! Или поне аз не си спомням!

А, ти прочете ли, че ХОРАТА в Гърмен протестират пред общината!? Умнико.

М-даааа, ама ромите като крадат в чужбината се наричат българи, нали?! И наистина са български граждани, крадящи и насилващи сънародниците си! Те са една напаст от която няма отърване, шъ знаеш! За тях няма закони и правила! Само здравата ръка ги държи в подчинение......

съм си виновен че влизат да ме обират

Да,защото още живея в България докато ти явно си доста далеч от нея и и интерпретираш нещата по начин който ти изнася защото не изпитваш на гърба си всичко онова което се случва в милата ни Родина!

циганите масово гласуват за грешните хора, които ги държат в мизерия. да прехвърляш отговорността на по-разумните хора е изключителен популизъм. насила хубост не става - тъй да знаеш.

Веднага отговарям. Нарушения и престъпления в държавата има много. И от "роми" и от политици. Но"едрата" престъпност - тази, на политиците влияе глобално на страната ни и с нея не се занимават никакви държавни органи, защото и те извършват престъпления, а "дребната престъпност" влияе пряко върху сигурността и живота на родителите ни, на децата ни. Това, че политиците са престъпници не означава, че трябва да позволим на ц*иганите да ни бият, обират и убиват. Срещу всяка престъпност трябва да се борим, но най-близка ни е тази, която ни касае лично. Нещо да не си разбрал? Политическата престъпност не оправдава "ромската"!

са тези сгради??Или говориш за циганите с червени задници които за една нощ ставаха милионери и ползата от циганите е една-уж в тяхно "име" да се получат и окрадат еврофондовете отпуснати за тях и понеже са много "интелегентни" срещу 50 лева е 2 кебапчета държат във властта корпорацията ДПС.Да Българи сме и живеем в България,за да храним циганските термити благодарение на шепа побъркани от лакомия политици,които отгоре на всичко позволяваха на "големия" източен брат да се бърка по недопустим начин в живота ни ,а това се нарича по друг начин ПРОДАЖНИЦИ!!

КО РЕЧЕ !!!! какво са построили циганите. В селото където е роден тъста ми / северозападнала България/ докато е имало българи е било супер подредено всеки си е гледал продукция. Сега къщите са изкупени от циганите и ако отидеш там ще се изплашиш. Само боклук и нито едно засадено цвете дори. А къщите вече са техни. Ако това е строене здраве му кажи. Те на своето серът камо ли на чуждо.

Да Ви кажа и аз нещо, става ли? Съсипаха държавата онези, които си плащат на циганите(защото думата ром може да се използва само и единствено за един точно определен вид алкохол) да ги вкарат в управлението. А да попитам Вие от коя държава сте? Съдейки по написаното от вас може би и вие сте от България, и просто сте поредния наглец, който е зарязал всичко, плюл е на държавата и хората в нея и е заминал на майна си райна уж да изкарва пари, да го гледат с недоверие и ужас дори, заради същите ония "роми" и да оплюва собственото си минало и традиции. Не ние българите в България сме виновни, а такива като вас, които не само че забравят от къде са тръгнали, ами си позволяват и да критикуват и малкото останали българи в тази държава на малцинствата, където единственото малцинство всъщност са именно работещите, млади българи и то заради такива като вас, които бягат като плъхове от потъващ кораб, вместо да се опитат да останат и да променят нещо! А вие си живейте робския, пардон - "райския" животец там и се радвайте на оплюването и поругаването на българските ценности!

напълно те подкрепям. Аман от критикари, които всъщност са никой.

А, къде беше полицията, когато ромите строяха незаконно, крадяха, биеха и убиваха?

И подължават с пълна пара! Къде си Боко, къде сте гробарите и шматката ви, министърка???!!!

Прав си! Къде Е полицията, когато "ромите" строят незаконно, крадат, бият, убиват.

строителството не е тяхна работа,виж за другото си прав!

Пазеха ги и си гледаха сеира отстрани. Циганите са по-спокойни когато има полиция. Знаят, че милата полиция няма да позволи да им се направи нещо лошо. Казвам го от опит. Ха посмей да направиш забележка на някоя цигане и скачат целия клан, а като дойде полицията само стои от страни и им дава кураж, стават по-агресивни.

От както се водят военни действия срещу ИД, те са увеличили територията си и са удвоили войската си. Дали тези действия са ефективни, всеки може да прецени.

управляващите еничари и американски мекерета защитават всичко друго,но не и българите и България...