Десетки хора протестираха срещу отмяна на забраната за пушене в заведенията

Около 40 души протестираха в София срещу отмяната на пълната забрана за тютюнопушене на обществени места, предаде „Фокус” .

Обратно в новината

Коментари - Десетки хора протестираха срещу отмяна на забраната за пушене в заведенията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не бе, пиле. Точно димът ме дразни. Иначе си правете кефа, ама не там където ще пречите на други хора.

Безсмислено е да спори с пушачи. Това е като да учиш свинете да се къпят със сапун и чиста вода. Свинята по природа е създадена да й харесва да се търкаля в кочината си, а и със закони да я биеш няма да еволюира, че да осъзнае и помирише собствената си свинщина. Даже напротив. Ако дърпаш свинята навън от свинщината, тя ще цвили и съпротивлява, докато не я пуснеш обратно. Същото поведение и с пушачите. Само че едните са физиологически и психологически свине, а другите някак си са се уредили с човешки тела, но запазили свинското си съзнание.

По това за какво протестирате може да се види какви сте българите!Може да ви взимат хляба от устите/мизерия/но не може без отрови!Отврат!Толкова ли е едвали не болка за умиране-Ще се пуши в кафето или не,ако децата ви няма какво да ядат!

Искам само да посъветвам малоумната агресивна паплач, готова да унищожава здравето на персонала в миазмените си заведения, да не заплашва, че щяла да гласува ПРОТИВ Борисов. Защото това може да предизвика ответна реакция у непушачите и те да решат да гласуват ЗА Борисов... И изведнъж в следващия Парламент Борисов да се окаже с КОНСТИТУЦИОННО МНОЗИНСТВО...Благодарение на този закон...

Колкото са били на митинга, толкова гласа за ГЕРБ в София на изборите!

Толкова-друг път!!

Според Вас аз като пушачка мириша лошо, нали така;) А според мен Вие нямате моето финансово положение и не би следвало да сещавате заведенията за да кажем, по-състоятелни хора, които посещавам аз:) Ако има заведения за пушачи и непушачи, е добре Вие да посещавате заведение за Вашият социален и финансов статут, а аз - заведения за пушачи от моят социален кръг:) Така НИКОГА няма да си пречим взаимно- т.е. аз никога няма да Ви преча- съгласен ли сте?:)

Някой по-надолу даваше пример с Вегас. Както се казва "каквото става във Вегас си остава във Вегас" ;-) Хайде щом сме толкова отворени да оставим Ню Йорк , но да си поговорим за Сиатъл , Редмънд , Белвю ... едни от най-богатите кътчета в САЩ ? Нещо за там да сподели всезнайкото ? И понеже имаше още някой от клуба на знаещите , може ли да разясни какви изключения от ТОТАЛНАТА ЗАБРАНА на пушенето в закрити заведения имало в Италия и Франция ???

Бе май си ходил на бригада ... някъде през 90-те ;-) Това , че може да си запалиш марихуана в Колорадо и Вашингтон ( забранено е на обществени места) няма нищо общо със забраната на тютюнопушенето. Айде да си поговорим за Сиатъл , Белвю или Редмънд като си толкова запознат ???

Абсурдно е се стимулира икономиката с деградивни практики и най-малко с наркомания. Абсурдно е да се изгражда икономика върху гниещ фундамент и гниещо здраве. Дори да спаднат оборотите в някои заведения, тези средства ще се похарчат в други браншове, примерно във фитнесите.. а пушенето повреме на хранене си е варващина, простотия

Какво значи "десетки", когато числото е около 40? Няма и един автобус хора. Долу горе такова беше и съотношението на пушачите/ непушачите в заведенията, когато бяха с по 2 зали. Жалко е че пушачите не сме по задружни, да излезем на истински многохилядни митинги. Не заради това, че не можем да изтраем в заведение 30 минути без фас. А за да не ни третират като втора категория хора и да си отстояваме правата.

Четири десетки бе, човек - малко ли са? Един ГЕРБ хора ... Дай боже по-скоро!

Митинга е на 18 дек. от 10 часа пред Парламента .Ще дойдат хора и от провинцията да настояват за либерализиране на забраната Уведомена е Столична Община Тогава заседава икономическата комисия.

В Република българия те третират като трета категория хора на много и най-различни места, но единственото, за което се протестира е пушенето, значи просто причината е, че не можете без наркотика си дори за 30 минути.

Борисов уплаши непушачите, че ако върнат стария закон ще си хвърли оставката и на митинга- само 40 души.

Не ги уплаши - обнадежди ги! Хайде хаирлия да е!

Нещо много сбъркано има в нашата държава, след като ПУШЕНЕТО се оказа изведнъж политически въпрос. Не е допустимо Повелителя на съдбините на БГ да поставя своето политическо бъдеще в зависимост от изхода му. Или всички други политически въпроси се оказаха без изход? Аз лично бих приел един Ръководител на нацията просто да заяви, аз съм пушач/непушач, но съм човек, и да се дистанцира от въпроса, защото той просто не е съдбоносен за държавата България и от него не трябва да зависи, дали Премиерът ще остане на поста си или ще си тръгне.

Именно! Б.Б. намери най-подходящият повод да си подава оставката. За проблем, който го нямаше в нашето общество и е изкуствено създаден. Досега нито съм мислил, нито съм се изказвал твърде критично за управлението на Б.Б. Но този случай показва съвсем ясно един инфантилен и безотговорен тип, опияняващ се от властта. По добре е да се отмени закона и да му приемат оставката в края на краищата. Не мисля че сме заслужили точно на върха на родината ни да седи човек с такова мислене и манталитет.

Супер е сега, когато селянията ходи да пуши навън Смрадта и простотията са опасни Тровете само себе си

Благодаря, интелигентни гражданино. Твоя интелект се излива и струи, залива селската простотия и смрад и прави света по-чист

Нямам нищо против дейността на НПОтата, пропагандиращи откза от тютюнопушене. Само питам- защо си въобразяват, че чрез лъжи и писане на явни неистини, ще принудят когото и да е да откаже цигарите? Тези неща не стават чрез заплахи, а чрез ЛИЧНО осъзнато решение! Ето ги и лъжите: 1. Ако не оставим тоталната забрана, значи не сме европейви- ГЛУПОСТИ- в Германия и Австрия да не би да не са в ЕС? От 27 члена на ЕС, тотална забрана за тютюнопушене има само в 5-6 държави. 2. Пушачите одимявали непушачите - как един човек, който не пуши в близост до непушач, ще го одими? КАК?

Уууууу бе тъпанар. 2-3 пушача пишат всички коментари. Явно имате свободно време, необходим ви е обществено полезен труд !!!

Както и да ме обиждаш, нищо положително не можеш да постигнеш с обиди:) Фактите са си факти- не можеш да докажеш тезата си, че от ЕС със закони/ т.е. регламенти, директиви и законодателни решения/ забраняват тотално тютюнопушенето:) Ако намериш ЕДИН такъв акт на вторичното ЕС законодателство, ще си изям публично дипломата от ЮФ:) В НПОто не се учи "право на ЕС"- там само се ползват знанията по "право на ЕС"- ако човек притежава такова/;)

И като започвате темата за "обществено полезен труд", аз не съм нарушител на закон или престъпник, за да се прилага спрямо мен тази мярка;) Май Вие плачете за пробация - публично публикувате неистини с цел да внушите страх от пушачите и публично внушавате,че те са непълноценни човешки същества;) На обикновен език това се нарича" дискриминация" и от НПОто Ви би следвало отлично да го знаят:)

Не са 1-2,които пишат.Слава,Богу,има неедностранчиви,широко скроени,будни ,мислещи!и знаещи!,като " шарено котле" ,на което се очудвам за търпението му/й да ви чете, вас. Дори я поздравявам ,че го има,за да ви осведомява.Защото едва ли ще седнете да прочетете поне неща, за които,обаче, имате притенции да бъдат еди- какви са,защото не ги знаете.Аз лично, с всякакви хора не умея да кореспондирам,докато тя е много добронамерен,човеколюбив,услужлив,сърдечен човек.Четете я,ако желаете.Тя не ви налага нейното,защото не е излезла на протест. Също така не ви оспорва "виШито" ваше. Имаше срещу й злокоментари,къде и за колко е купила дипломите.Толкова сте арогантни,като я четете не схващате ли,че е степени над ваше съдържание и познание и умение да ви го предаде.Виждам,че болшинството неможе да изкаже мислите си,да ги напише

срам! ч0 деца изкарани от техните родители да защитят егоизма им без да си дават сметка какво стрyва на децата им пyшенето. едно закасняло общество!

Ако пуша на открито няма кеф. Да преча на останалите това е кефа. Всички ви ще одимя и себе си ще задоволя. Ха ха ха ха ....

ти си едно просто говедо и от такива лаина скоро ще се отарвем, лаино мина твоето времe.

kgb777kgb

За да не се повтарям моля те прочети ми постовете по темата / 2-3 заглавия са / ! Толкова са нещастни и комплексирани тези хора , че искат със закон да принудят хората , които самите те наричат приятели да спрат да пушат и да продължат да се виждат с тях !!! Може би нямат друг избор а ???

като главен героi от елин пелин аз посещавам често този вебсит и предлагам на всички които yчастват: да коментираме и даваме предложения без обиди и грyби коментари. даите да помогнем на нашето бг обшество да се развие!

Прекрасна идея - в кръчмите да не се пуши, да не се пие алкохол и да не се яде мазно, сладко и солено. И да се пуска само класическа музика. Тогава ще си правим коледните банкети в зала "България". Няма да пречим, няма да миришем... и няма да идем.

Sisi ако беше под 50 щах да те цаня за гадже. Уххх че ми аресваш !!!!

Оффф! Таратор без чесън и краставица си е чист айрян. Махнете и киселото мляко да си стане гола вода подсолена...

защото е студено и хората са предпочели да си седят в къщи на топло.

Студено било?!А пушачите да не би да ходят да запалят по цигара на тропиците,а?

интересен е балгарина! иска да сучи от фондовете на ец но не иска да се подчини на обштата политика на ец, да не пъшим на обшествени места. иска да сyчи без да дава! истински балканджия

Това, което сте написали, е ЛЪЖА! В ЕС вторично законодателство- регламенти , директиви и решения - НЯМА, ЛИПСВА такъв акт, който постановява задължителност на ПЪЛНАТА и ТОТАЛНА забрана за тютюнопушене в закрити обществени места. Всеки, който твърди обратното, ЛЪЖЕ най- нагло, за да обслужи неясно какъв матъериален интерес!

Тогава да открият обществени пушални,за да може пушачите да се събират на топло,но срещу заплащане!В пушалните да се сервират само цигари!

Кой си ти,за да наложиш САМО цигари.Да,обществени места и за пушачите трябва да има. Те са немалка част и имат тяхно право на предпочитание,различно от твоето.Да,затова ще има пушални за тях с кафе и всичко останало.Къв' е този сталинизъм у вас, отвратително нагло,инфантилно,аргументиран единствено само от патологията в характера и "мислите" ви

Че открий я първата ти,бре! Ако потръгне бизнеса ,ще открием и ние.Като даваш акъл, давай и парите от джоба си.Иначе си само едно празно дрънкало.

Първо съм непушач и второ детето не ми е отгледано по кръчми,за всички глупаци който не са ме разбрали какво исках да кажа!

А защо мислиш е тази забрана за пушене в кръчмите и механите... Там ще се отглеждат децата, защото ще са задължени от 4 годинки да ходят на заведение, а в детските заведения няма места за 13921 дечица. А като станат първи клас ще пушат в училищата... щото все пак някъде трябва да се пуши, да се пие и да се слуша чалга...

.. Затова избери си мястото за забавление в заведение за непушачи! Никой не ти е забранил! Но ти искаш забрана за другите,те да нямат избор. Ок,ухай и на магнолия,пак си е твоя работа и никой не ти избира парфюма,нали??

Използването на деца за политически цели, каквата е тази, не беше ли забранено? Или целта оправдава средствата? А и що за възпитание даваш на едно дете, като го отглеждаш из кръчмите, независимо дали там се пуши или не?

Какви политически цели? Това дете има право да отиде на сладкарница да хапне една торта, без да се трови и после да вони на пор. А като стане на 18 може и на дискотека да иска да потанцува. Ама не - искате вонята навсякъде!

Кой слуша диско музика бе, наблюдателке? А ти не можеш ли у дома да му забъркаш една торта на това дете... да се не знае и детето и чудото... Всеки ден ако го влачиш на сладкарница и яде торти ще му докараш някой диабет...

kgb777kgb

Да бъдем европейци , да бъдем възпитани !!! Моля най-учтиво всички непушачи да си намерят тълковен речник / при това което чета едва ли имат представа как изглежда / и да намерят следните думички : измекяр комплексар нещастник завистлив злобен мразещ неграмотен малоумен и т.н................................. Сега след като разбрахте какво представлявате съставете едно изречение без да използвате тези думи !!! Знам , че за вас това е непосилна задача , но опитайте 0 до следващия век има много време , може и да успеете !!!

Задимените кръчми - особено зимата - ме отказаха да стъпвам на такива места. После натириха непушачите в най-смотаните кюшета. Сега ме чакат кръчмарите да се върна, ама след дъжд качулка.

Моля те ,върни се!Има от твоя любим чай с мащерка.И места има сега бол.Всъщност всички маси са свободни

Не ме мисли ти мене. Нито чай пия, нито мащерка. Напънете се малко да спечелите клиенти с нещо умно, не само с пушек.

и то: не на дима в заведенията, да на дима по улиците! Май работата много сбъркана!

В заведенията ли живеят тези хора? Там ли битуват и прекарват живота си,та такава истерична война водят? В работни помещения нека не се пуши,но увеселителните е нормално да са по предпочитания на удоволствията - като посещаваме кино,само един предпочитан жанр ли да се прожектира,щото само той се нрави по каприз ,само за едните и само той им е удоволствие.Не е ли,кой как разбира удоволствието.И сега да няма друго кино,други филми,само едни.Местата за забавления трябва да съблюдават предпочитания начин за забава и това им е основното предназначение и основна дейност. Затова има разл. видове,категории ,където всеки според него си,да се разтовари. Да наложиш своето и НАВСЯКЪДЕ е болна мания и терор от психопати/ освен икономически интереси на други за дрогата да се наложи/ И първите недоумяват за вторите.На улицата за протест са от нямане други ангажименти в главата.......

забраните трябва да се спазват,има закон.всеки един може да осади българия,ако някакви си там минястри,опитат да ги отменят!

Някой запита ли се колко са отровни и изпаренията от колите,и аз искам като изведа детето си на разходка да диша чист въздух.Спрете колите,пречат ми!

Да, права сте. Представяте ли си какъв вой ще се надигне? Не само, че замърсяват въздуха, те и убиват хората. Все пак от тях има спасение, ще трябва да си подбираме по-чисти места за разходка. Докато от пушачите в едно заведение няма спасение. В по-простичките сладкарници, кафенета и ресторантчете нямаше зали за пушачи и непушачи. Но ние сме си виновни, че ги търпим.

едно време са обяснявали на хората тук, колко лошо е да не се позволява на жените да пушат. един вид, това е радостта на живота. погледни - 100%от филмите хамериканско и западноевропейско производство, пушенето е признак на мъжественост при мъжете и финес и самостоятелност - при жените. сега ви облъчват с електронните цигари. 95% от тях са по-вредни от свестните цигари (каквито вече не се продават в България), но заради парфюмите няма как да усетите с какви точно канцерогени ви тъпчат. И да, вредят също толкова на пасивните пушачи.

Вредят на пасивните пушачи... Най- вече ако пасивният пушач е простак и цигарата го уцели в челото или попадне в гърлото му.

Да забранят и алкохола в кръчмите, и да се пие само по улиците. Хора с бутилки водка, ракия и бира! Ама много мозък има в нечии министерски глави! Абе тази като се провали и шефа и трябваше да стига до крайности в изнудването, не е ли редно да си подаде оставката? Питам и отговор не искам!

И свинското да забранят заради холестерола и задължително да се става педерас заради интелекта, мамка им...

Не е зле да научите български "педерасТ" е правилното изписване!

борба"НЕ НА АЛКОХОЛА В ЗАВЕДЕНИЯТА. САМО ХРАНА И ВОДА" Всичко на улицата!

Мисля, че някой плаща много добре цялата тази кампания за цигарите.Ако не сте вие -журналистите да пишете това, което ви се казва,въобше българина няма да се сети да негодува.Вие-журналистите вместо да дадете статистика колко страни са забранили пушенето, вместо всеки ден да пишете статии за вредата от този навик наливате постоянно масло в огъня, защото затова ви се плаща.Не ми пука за тъпите кръчми, ако това е бъдещето на страната ми, да седя , да пафкам , да ям боклуци и да пия ментета.Напишете нещо свястно, ако вссе още можете.

ганиовци, протестираите срещу мизерията, престапността, корупцията, липсата на правосадие и даржава, а не срещу пушенето по крачмите. никои не ви кара насила да ходите по крачми.

Ти къде си емигрант? В Албания?! Само там и на още няколко места в третия свят се пуши в заведенията. Свиквайте бе наркомани....на обществени места не се пуши. Точка!

Обществените затворени места са много по вид. Обществени са и банята, болницата и т.н. Те са ,обаче, различни по предназначение от заведенията за релакс: пиене,флирт,пушене,дансинг. Не смесвайте видовете по предназначеност обществени места.

МНОГО СЕ ИЗПИСА ЗА ТОВА ПУШЕНЕ НА ЦИГАРИ...ТОВА Е ОТВЛИЧАНЕ НА ВНИМАНИЕТО ОТ МНОГО ДОБРИЯ ЖИВОТ...ИМАШЕ ЗАВЕДЕНИЯ С ОТДЕЛЕНИ ПОМЕЩЕНИЯ ЗА ПУШАЧИ...КОМУ ПРЕЧЕХА, ЧЕ ТРЯБВАШЕ ТАКЪВ НЕДОДЕЛЯН ЗАКОН...НИМА ВСИЧКО ДРУГО Е НАРЕД...БЕЗРАБОТИЦА...ГЕНОЦИД КЪМ ПЕНСИОНЕРИТЕ...И Т.Н.

Точно , защото никой не ни кара на сила да посещаваме заведенията , когато пожелаеме да се веселим , желанието е то да бъде в чисти и не задимени ресторанти и кръчмички !!!!!!!!!!!

Съотношението в България е 50/50 , пушачи към непушачи. Съответно и заведенията трябва да са така разпределени 50/50. Измислете как да стане? Дали ще е сега или след изборите, в заведенията рано или късно пак ще се пуши. Дали ще е в 50% от заведенията или във всички, това е въпроса!

искам да направя нещо като анкета, моля обърнете му внимание! ИМА ЛИ ПРОБЛЕМ, АКО В ЗАВЕДЕНИЕТО ПУШИМ ЕЛЕКТРОННИ ЦИГАРИ?

от 3 месеца пуша ел. цигара до сега в заведение не са ми правили проблем... не съм и чула на някой да е правен проблем дори и в самолет...

вече е проблем, и се оправдават с течността и батерията!

Българския закон забранява тютюнопушенето, световния пушенето така че ако запалиш в самолет ще те арестуват щом казне самолета. Колкото до нашите заведения аз влязох в едно където се пушеха електронни цигари нищо не се виждаше от белия дим които изпускаха не се усеща никакъв мирис. Обаче повече няма да посетя такива заведение. Заменили са една отрова с друга.

Трябва да започнеш да посещаваш училището ,а не кръчметата...

ако ше пушиш електронна,по-добре моята кожена да изпушиш...

Вашта кожа, Тютюнджии, недни! Искате да пушите, а никой от вас не се е изказал в подкрепа в анкетата за марихуаната!!! :]

Алоууу, аз да не съм американееец?

Абе цигарите са законни -тревата не е.Ние сме пушачи ,не сме престъпници

АБЕ, ПУШЛЬОВЦИ ЗАСРАМЕТЕ СЕ И РУСИЯ, ЗАБРАНЯВА ПУШЕНЕТО. МИСЛЕТЕ, ЗА Д Е Ц А Т А СИ.

Те се равняват по УСА чакат на някой непушач да му прикипи и да фане калашник.

Десетки?

Добре де,8 човека бяхме .

Ето това е вица на деня на link - Пушиш ли? - Да. - По колко кутии на ден? - 3. - Колко струва 1 кутия? -10$. - И от колко години пушиш? - 15 години. - Значи ако 1 кутия струва 10$ а ти пушиш по 3 на ден харчиш по около 900$ на месец .За година се получават около 10 800$ нали така? - Така е... - Тоест, за последните 15 години си похарчил над 162 000$ за цигари ? - Явно е така... - А замислял ли си се, че при правилно вложение на спестените пари сега можеше да си купиш FERRARI ?... - A ти пушиш ли? - Не .... -......И къде ти е ШИБАНОТО FERRARI ?....

Отговора: е отидоха за SMS за раково болните

Kalin

ти явно си хванал тендовагинит от пращане на 20 СМС на ден и това 365 дена в годината;-))0Все са ти останали пали за едно мерцедесче или бмв;-)))

Просто направих анализ на форумните непушачи и се оказа, че поне 90% са такива, които нямат нищо общо с кръчмите, а само пишат ей така да дразнят. Омръзна ми да слушам за дробчета, дрешки и как децата им не могат да заспят преди да отидат на кръчма! Имам познати не - пушачи трябва да ти кажа, че като чуят за заведение, са първи шпаги и хич и не помислят ни за алкохолни пари, ни за цигарени пари! Ей сега се сетих за алкохолните пари дето не убивали - абе вие ходили ли сте на казан за ракия. Идете и после ми кажете,че алкохолните пари не убивали!

Не посещаваме кръчми, обаче висим по спирки ,паркове, ходим на работа, в планината и на плажа по тротоарите и на пазара а там навсякъде фасове.

И аз това се опитвам да обясня. Опитвам се да си и представя - редовен клиент на заведение, купонджия, правещ сметки, който е непушач... Може и да има, но пък на непушач човек купонджия и мераклия - да му пречат пушачи? Е, не съм виждал такова нещо! Забележи - напоследък има някакъв рев от майки, които (като по-надолу - Надка!) им пречел димът в заведенията на децата! Особено към 01:30 нощес!

Пушенето е вредно,спор няма,но с това отвличат вниманието на хората от големият проблем.Непрекъснато чужди военни самолети пръскат над България химикали ,съдържащи стронций,алуминий,барий, и др.Имунната система отслабва.Образуват се трайни следи в небето,после се превръщат в облаци ,като похлупак.Врабчетата изчезват.Това е големият проблем.В света хората ,например в Мексико ,разбрали са огромната вреда.

Ми то нямаше да има никакъв ако Благой Рагин не цъфваше във всяка комисия да плещи глупости и ако президента по рано беше казал, че ще сложи вето. Щото на някой не им идва на акъла, че поправката няма как да се случи до Коледа и след Нова Година

Откакто се разбра, че Божественият Ленторез щял да подаде оставка, ако се върнело старото положение... Явно и непушачите се надяват вече да се върне и затова намаляха митингуващите. Миналата седмица - 140, сега - 40! Ей, непушачите, подкрепете нас - пушачите, а ако ДОПУСНЕМ и оставката - ЗАКЛЕВАМ СЕ - ПОВЕЧЕ ЦИГАРА ДА НЕ ПОГЛЕДНА!

Правилно и да върнем Ахмед Доган - царят на Тютюня в България :) Той ще въведе и задължително пушене навсякъде, с което ще обедини българите и същевременно още повече пари ще се налеят в "смесените райони" (които май вече не са особено смесени).

А бе то вие се кълняхте, че след 1юни няма да погледнете цигара в името на децата така, че от две злини избираме ББ

Работа върши ли. Върши. Сравнено д предишните свърши ли много повече. Свърши. И продължава да върши много неща добре. Тогава какво ме интересува дали реже ленти. Като му харесва да реже. Особено, ако зад отрязана лента има нещо ново. Щом върши работа и прави добро за хората, няма значение кой е и какъв цвят е партията. А другите да гледат и да се учат. Като започнат да вършат работа, а не да крадат, тогава ще ги избираме да управляват.

Писна ми от олигофрени като тебе!!! Може да всякакъв но няма алтернатива или ти може би чакаш кунева? а?

Да забраним и консумацията в заведенията, че мн дебели се явиха? Алкохола-има пияници. Солта-все пак е вредна... а да чесъна-мирише :) че да дойде Тодор Александров накрая, да въведе ред в колибата ни ;)

АЛВЕОЛИ, а не ореоли :)))) Пушачите, които искат да одимяват други невинни хора, да се заврат някъде и да си се тровят там!

искаме, да ни създадете местенца, където да се заврем, и да пушим. Ама Бойко иска да си подава оставката, даже и вас не слуша какво му говорите!

Да бе, специално ще ви създаваме места! Заврете се у вас в кенефа! Не е длъжен никой да ви диша гадния дим - нито посетителите на заведения, нито служителите там, нито който и да е друг!

Kalin

Явно малко им плащат за да се съберат само 40 човека;-))))Логичното е лозунга на тия които са против забраната!НЕ ДЕЛЕТЕ ХОРАТА РАЗДЕЛЕТЕ ПОМЕЩЕНИЯТА!Толкова е просто за да могат всички да са доволни.

Нека разделим държавата! Държава за пушачи и държава за непушачи - и тогава казвайте: "Защо се врете!"

Kalin

;-))))Явно ти си от тия дето подкрепя деленето на хора!

Ччовееккк, ама няма нужда и от разделени заведения! Непушачите не позволяват дори и СЪВСЕМ ОТДЕЛНИ ЗАВЕДЕНИЯ! Не можело да има такова заведение - САМО ЗА ПУШАЧИ!

Заповядайте в сладкарницата в блока на ул. Латинка, който се намира непосредствено до спирка Ж. Кюри на метрото, за да видите как е разделена на помещение за пушачи и непушачи, както и в закусвалнята на спирка Плиска.

Много често ни се случваше да не си намерим място в помещението за непушачи, а в помещението за пушачи имаше заети 2-3 маси... Вярваш или не, на много пушачи им е неприятно да се хранят в задимено помещение...

Правилно ! Не делете хората ! А и компаниите не делете , за да не си подвикваме между помещенията за наздравиците ! Пушачите да си припалят по една фушкия навън и пак да заповядат във веселите и не омирисани на дрът м.нгал веселящи се !!!!!!!!!!!!

Какво каза една женица нощес: Надя ( нерегистриран ) 16.12.2012 01:29 Преди час се върнах от заведение. Собствениците бяха разрешили да се пуши и вътре направо не се дишаше. В същото време имаше и доста деца, играеха си с балончета, едно-две бяха заспали до майките си. Бе хора нормално ли е да отглеждаме децата си в такава деградация. Ако ние сме зле възпитане, трябва ли децата ни да са наказани заради нас. Законът трябва да остане и да се налагат строги санкции на нарушилите го. Явно за народ като нашия трябва силна ръка и тояга. То и от постовете тук личи, че е така... за съжаление. Какво й отговорих - не ми се обяснява...

Kalin

Преди час гледайки часа когато е писано това нещо е било -половин час след полунощ.Каква е тая майка дето води децата си до това време на нощта на заведение?!Повече какво да коментирам то е видимо и ясно!

Никъде не виждам да казва, че тя е водила деца или не мога да чета. Също не се казва и докога са седяли децата си и трето... :D На родители пушачи - не им пука! ;)

Това че си зле възпитана е ясно! Не мога да разбера как една добре възпитана дама, ше ходи по заведения! Моите представи са, че трябва да седне в къщи, след кратката разходка на чист въздух, да изкара каренцето или плетката, или да прочете книга с поезия. Това пък жени да хидят по заведения , не го разбирам. А пък най грозното нещо е да гледаш пияна жена! Ужас!

Ами да приемем закон, че в заведения и барове след 22 часа да не се разрешава пушене ако вътре има деца под 10г. възраст...

надке много хубаво учиш децата даде ли да си пинат

Нормално ли е след полунощ да има деца в заведение?

Най-нахални българи това са Пушачите и Кучкарите.

Сус бе, няма по-голям кеф от това кучето ти да сере на тротоара, докато си дърпаш фаса!

А това не е ли селско мислене?

Гери, аз съм от тези , на които залепи етикет" нахална", без да ме познаваш лично, защото съм пушачка.Я кажи сега, чеденце, колко ти плащат , за плюеш пушачите във нета? Щото аз например, не се издържам от такава дейност и пиша в нета за кеф или да защитя своя позиция по даден въпрос:) Я кажи сега- имаш ли 18 години, плащаш ли данъци на държавата; кой те издържа- гаджето или мама и тате;имаш ли и един ден трудов стаж, осигуряваш ли се сама или пак насреща са мама и тати?:)

50 ст на пост :))).

и аз съм от тези нахалните. не стига че пуша опитвайки се да не одимявам хората (дори ако са от нахалните) ами съм прибрала и едно бездомно псе на което да събирам лай*ата. Адски съм нагла нали :)

Следващият път да предупреждават кога ще има протест ,че да се посмеем още .