Личните лекари се разгневиха на бумащината без пари

Около стотина лични лекари протестираха през здравното министерство с искане за намаляване на административната им дейност и задължения.

Обратно в новината

Коментари - Личните лекари се разгневиха на бумащината без пари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мм даа, хубаво е да имаме здравеопазване като по цял свят, ама то става и с Финансиране КАКТО Е ПО ЦЯЛ СВЯТ, за него трябва и морал и култура както е по цял свят, не само на лекарите, но и на всички останали. Та засега ефектът от Европеизирането на здравеопазването ни е само един: закриване на болници. А ако лекарите в пенсионна възраст напуснат системата, или ако специалистите престанат да работят на по 2-3 места, да извършват и дейности на мед сестри(поради техния дефицит) здравеопазването изведнъж ще се срине.

Кога ще се въведе елекронна здравна карта.Искам да имам такава но в джоба ми.Да знам какви пари има от десетките години внасяни здравни осигуровки.И като влеза в кабинета на Джипито ,сестрата ,а не доктора да ме чекира и всичко което са ми правили да го видя вкъщи и колко пари ми е струвало.И ако не ми харесва в някакъв срок да имам възможност да "вляза"в конкурентната здравна каса.Искам всичко да е прозрачно,а не като сега личните лекари да издават болнични на мнимо болни,да търгуват с направления,да си пишат да са ни правили нещо за което не са,но се обогатяват и източват касата. ЛИЧНИТЕ ЛЕКАРИ СА НАПЪЛНО ИЗЛИШНИ. Впрочем:знаете ли за осъден лекар/ефективно/?

Уважаеми лекари,назначете си тех. секретари да ви водят цялата документация, така както е по цял свят!!!!!! Така ще имате време за пациентите......Другото е хленчене!

ДА СИ СЛОЖАТ КАСОВИ АПАРАТИ КЪМ НАП

а не е ли най-добре всеки да се лекува както знае, а НЗОК да отива по домовете лекари и да им изсипва пари,колкото си поискат? Смятам, че само така ще им задоволим всички прищевки. Каот не им харесва да идат в Европа там да видят за какво става дума....

Лимитирано работно време, супер добро заплащане и уважение.

Айде завистливите олигофрени да станат лекари и после да пишат пак тук! Загова ще останете да се лекувате сами или да разчитате на мангалите, на дупеклатите и на тиквата!

Сталин навремето знаеше какво да прави с такива лекари ;-)

И с идиоти като теб също!

При цялото ми уважение към медиците няма да спестя възмущението си от вечното им недоволство.Всичко това,което сте изписали като ГОЛЯМА ТЕГОБА в работата ви може и така да е,НО... помислете,че в тези условия са поставени всички .И тези заети в реалния бизнес ,и тези които са в духовната сфера.Вие сте поне на топло / защото работих без ток и при никакво отопление близо 4 години/.Нямали сте време да си записвате касовия бон,който ще трябва да издавате получавайки потребителската такса.Как да ви повярвам,като масово джипита във втория по големина град в България идват на работа с половин час по-късно ,и я напускат с 40 минути по-рано??? И никакво извинение за неудобството,което причиняват на пациентите си.А пък за вечните грешки,които допускат в изписването на МКБ,та се връщаш по няколко пъти от аптеката,до лекарския кабинет ?

доколкото знам минимум 1000 лева взимат, това без пари ли е? в българия американски заплати ли искат?

Минимум 3000-4000 лева е заплатата на един ЛЛ

Те и рецепти не пишат вече. Или поне докато ги драскат, всичко вътре в тях е неграмотно, нечетливо и с пропуски. Имало наредба за рецептите, но лекарят все иска да е над тези неща. А че това било документ, въобще не им пука... на българските лекари. Има изключения, но някак си аз все на другите попадам и в аптеката все ми се карат, че ходя на преглед, оставям си парите, а после никакъв документ. И като ми откажат лекарството пак трябва да се връщам в кабинета.

Завидяхте на джипитата, че получават по 3000 лв. от касата и не издават касови бележки. Големите пари!!! А знаете ли, че те си теглят всички масрафи сами. Ще изброя само най-основните, за които се сещам: помещение /наем или купено с всички произлизащи от собственост за бизнес цели високи данъци и такси/, поддръжката му, режийни, медицинска сестра, компютри и абонаменти за софтуерна поддръжка, ежегоден договор с фирма за касовия апарат, за опасните отпадъци, инвентар, оборудване, спешен шкаф, телекоми, канцеларски материали и какво ли още не. А кодекса на труда и ЗЗБУТ?. ЗЗБУТ се отнася и за самонаетите лица! Кой от вас работи без работно време, без регламентиран платен годишен отпуск, 24 часа в денонощие? Затова ще изписват на хипохондриците по две кофи лекарства сутрин, обед и вечер та някоя фармацевтична фирма да ги заведе на хубаво място да разпуснат.

Така е, давайте го по-скромно. Когато спорите с идиоти, понякога не може човек да направи разлика. И в моята работа е така, но завися от хората.

Има една хубава приказка и тя е, че всеки си нос и кръста !!! Като не ти харесва, това което работиш може да напуснеш, никой не те принуждава ! А за нещата които с изброил, като разходи се правят и от бизнеса, не само от лекарите !!! Отдавна вече не спазвате Хипократовата клетва, а се кланяте на парите. И не ми излизай с номера, че всяко стадо си има мърша ! При Вас процента е убийствен, а качеството на здравеопазването е под всякаква критика. п.п. Вземете пример от магазинчето в Пазарджик, където се раздават сандвичи и вода за хората, който бъркат в кофите. Докторе, ти преглеждал ли си някой последно врем е без пари !!!

Ако ви е толкова тежко, елате при нас. Лекари търсят навсякъде.

Колега, а парите и екскурзиите от компаниите къде ги забрави?

Къде ли няма бумащина, понякога от нея не ти се работи.

Тези не се наядоха! Не стига че нищо не работят, ами ревнали за още пари! Някой да е получил касов бон за таксата, която е платил?! Това означава, че джипито не плаща данък за голяма част от парите си и те са му чисти. Отделно здравната каса му плаща, а той работи само до обяд. И ревнали на това отгоре, ей такива уста за пари раззинали! Като не им изнася, да отидат в болниците...Ама няма случай досега джипи да се е отказало от практиката си!

Ама личните лекари издавали касови бонове и после ги описвал? Ама това в България ли е? Или аз съм изостанал или личния ми лекар крие парите, които получава от пациентите си.

Ако спрете за малко да плюете по лекарите си, може да имате време да погледнете снимките. Може да забележите, че средната възраст на хората на тези снимки е 50 години. Може и да се усетите, че няма нито един млад лекар там. Ако имате акъл в главите си, може и да се запитате защо няма млади лични лекари. Ако притежавате минимална възможност за логично мислене, може и да си отговорите, че след като младите лекари не стават лични лекари не им е толкова весел живота на тези хорица. Освен, че ги погребват ненужни никому хартийки, получават от касата жълти стотинки, с които едвам си покриват основните разходи, дерат ги с данъци, като едри капиталисти, ползват ги като социални помощи да си раздават труда безплатно на цигани и неимущи, и като капак трябва да изслушват вашите глупости, продиктувани единствено от завист и простащина. След, като държавата толкова я е еня за безработните и мизерните, защо продължава да им взима здравни осигуровки? Защо един държавен служител не плаща здравна осигуровка, но един безработен е длъжен да си я заплати барабар с лихвите? ДжПитата ли са ви виновни, че живеете в мафиотска държава, че мълчите като насрани, че избирате едни и същи престъпници, че се примирявате с неща, с които и на Тамбукту вече никой не се примирява? Стига сте плюли по тези който ви лекуват. Като сте толкоз нахъсани взимайте сопите и погвайте този, коггото трябва, докато все още има някаква България там, че скоро и това няма да имате. Ще ви заминат децата, и нито лекар ще се свърти, нито инженер, нито строител. Ще чакате циганските врачки да ви баят за лек.

има и за плюене но като цяло си прав че трябва да се радваме и на малкото останали доктори..... вчера по телевизията една директорка на болница каза че не са назначавали нови доктори от 15 години!!!

За плюене винаги има. Аз съм български лекар, който овреме се усети и замина. Днес работя в САЩ. Ако знаете тук какви са батаци - бедна ви е фантазията. Днес говорих с един приятел - колега, който работи в България и е ходил на протеста. Знаете ли какво мим каза? "Най-голямото ми гелание е всички тези дето плюят по нас да отидат да се лекуват на Запад (а той е работил в Англия), да видят какво е там, как се чака с месеци за плеглед и какви пари се плащат, за какво качество." Това ми каза колегата и е прав. Аз ще ви го кажа направи. Плюят тези, които никога не са си показвали носи навън.

тия които имат пари не плащат при лекарите това са политици държавни служители военни мед служители и тем подомни а другите 3 милиона са пенсионери с мин пенсия къде има работници да получават над 500 лв от тях ли искате да забогатеи те

Скоро,тези т. нар. Джи- докторя,няма да има кого да лекуват. В гробищните паркове,вече никой няма нужда от докторя. Повечето ОБИТАТЕЛИ на тези паркове,са бивши пациенти ИЗЛЕКУВАНИ от въпросните докторя. ЧЕ И ОЩЕ ПАРИ ИСКАТ ТЕЗИ ТЪРГОВЦИ С ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ..

Нагли ,отвратителни, корумпирани,алчни,без круполни , това е нашето здравеопазване

Поредният безпрецедентен АБСУРД в клетата България. За бога, кой трябва да протестира!? Стотиците хиляди болни, страдащи и потърпевши от безобразията на днешната българска "здравна помощ" или Личните лекари и зъболекари, превърнали се в повечето от случаите в събирачи на пари и дори откровени обирджии за сметка на страданията и непосилната борба за живот на многото, изключително многото хора в България с порутено от "Демокрацията" здраве...

Нали по закон потребителската такса е едно на сто от минималната раб. заплата?Защо не се спазва законът?Редно ли е хората да бъдат принуждавани да протестират за 3 лв.

Да се оплача и аз от старата ми лична лекарка-никога ,откакто бяхме при нея от 2005-та ,не ме е пращала веднъж годишно за кръв и урина идиотката !Това е масова практика на личните лекари !

Вместо да и го кажеш на нея ти го казваш на нас. 12 години със сведена главица. Българско, робско поведение. Мълчание, мълчание, мълчание а после псуваме на масата и тропаме с юмрук, и после мълчание

Едно ДжиПи с 1000 пациента изкарва към 3000 бона на месец. Повечето имат над 1000 и работят до обяд. Какво се оплакват. Смешници

Така е.Сигурно и Вашата лична лекарка никога досега веднъж в годината не Ви е пускала изследвания за кръв и урина !Вероятно е така !

Никога досега не са ми правени задължителните годишни профилактични прегледи, никога не са ми слагали инжекция срещу тетанус. По закон лекарите трябва да са глобени, ако не го птавят. Което значи, че всички тези дейности, уж извършвани върху нас , СА ОТЧЕТЕНИ И СА СИ ВЗЕЛИ ПАРИТЕ. кога ще моЖем да следим за какво всичко са ни" лекували" тези мошеници?

И за чий ти е ваксина срещу тетанус. Изобщо напрягали ли сте се да намерите информация, че това са отрови, отключващи веднага или след време генетични, автоимунни заболявания?

Аз поне ваксини имам,но старата ми лична лекарка веднъж годишно нито един път не ме прати на кръвни изследвания !Защото така й е отървало !

В момента разработваме версия на нашия софтуер, която ще позволи на ОПЛ да издава документи без лекарят да е физически в кабинета си - на вратата сме предвидили клавиатура, с която пациентът въвежда нужното ЕГН, слага си дебитната карта и получава рецепта, направление или съответната бележка ... А в това време докторът може да е на Малдивите, в Дубай или на друго по-топло място

Аааа аз съм го направил преди тебе. На моят личен лекар на вратата има монетен апарат, пускаш потребителската такса и чак тогава вратата може да се отвори. Ако си освободен си я търсиш от НЗОК,НОИ,Арменския поп или който там искаш.

Колко ЛЕКАРИ, ИЗДАВАТ КАСОВИ БЕЛЕЖКИ ЗА ПОЛУЧЕНАТА ТАКСА? Или вече не ви стигат парите и изисквате да пребирате по 5.10 от всеки почукал на вратата ви за помощ. Вие сте луди и замозабравили се хора. Никога лекарите не са 24ч. на разположение. Дъщеря ми беше с кърлеж на крака, педиатъра живее до нас и ни отпрати до Спешна помощ? КАКВИ ЛЕКАРИ, КАКВИ 5 ЛВ? А ИЗВИНЕТЕ ВИЕ СТЕ ЗА 5-ТЕ ЛЕВА. СРАМ. Не ви достигат парите по 5 пъти да ходите до о-в Пукет на почивка?

Там имат право да ходят само мутрите и фолкаджииките.

Да беше доктор...що завиждаш тогава..нема безплатен обед.

Аз лично, не познавам личен лекър, който да е на разположение дори 8 часа за 24 абсурд. И аз искам да плащам нека е 5 лева щом искат, но когато ползвам услугата личен лекар, а не всеки месец да му се превеждат тези пари, само защото му фигурирам във списъка. Искам и качествено обслужване от тяхна страна. Искам когато подлежа на имунизация не да виси някъв абсурден лист пред кабинета им да бъда уведомяван от тях, живем в света на комуникациите, ако не щат да се набутват по телефона (при все че сега с тия планове е трудно) да ме оведомяват по електроинната поща и т.н. и т.н.

Добре де,може и така да е.Но кой в България работи дневно по 5часа и получава заплата?3 часа ще попълвате бумагите,не ключа и у дома.

как не ги е срам! каква хипократова клетва, какъв морал. каква човечност! Те не лекуват, те само седят в кабинетите и ядат парите на здравната каса. И някъкъв Мин дил, шеф на софийските джипита твърди, че нямало доктор без фискален апарат. Никога не съм видяла такъв, откакто плащаме такса. Мене ме изнудват с пълна такса, макар че по закон не трябва да плащам. И след това сигурно си вземат още веднъж парите от касата, ЗАЩОТО НЯМА НИКАКВА ОТЧЕТНОСТ ЗА приходите им. Защо не кажат колко са доходите им от таксите? какви данъци плащат, както ние - болни, здрави плащаме..Самозабравили се лъжци, ненаситни търбуси, само обиждат - това са личните лекари.

100 човека ли са гладни?

Като не са доволни от заплащането и работата, да отидат да работят в Спешна Помощ, че да си стъпят на краката. Да видят добре ли е да прецакваш колегите си, защото и сега Спешна Помощ им върши голяма част от работата.

Къде за предварително платена услуга се дават 5 лева такса? Хайде да го направим напълно платено здравеопазването! Сигурен съм, че най-ревящите доктори първо ще умрат от глад.

Тия, не се наядоха. Искат и последните стотинки на пенсионерите... Това е най-важното за тях - парите, "върни се, не си платил таксата". Защо не огласите месечните им доходи. Позната медицинсска сестра ми подшушна, че са 6-7000 лв, на месец.

Гладна кокошка просо сънува...

Бумащината била без пари. Е, как без пари бе. Нали за всеки преглед вземате 3 лева. Сега искате 5 лева. Това не са ли пари??! И ви дават по 1 лев на записан пациент, независимо дали е идвал през месеца на преглед или не!

И аз съм много против бумащината , писна ми отиваш в банка 1000 документа попълваш и по три пъти едно и също нещо пишеш кога ще ми го платят тези мърши , в държаните агенции е същото по 100- пъти едно и също адрес номер на л.к. ЕГН все едно не ги знаят ама не трябва да им е написано на 100 пъти на мършите.

абе най-добре им разрешете да не ходят изобщо на работа и да си получават в къщи заплатата от 2000 лева.

Има някъде законово изискване, личните лекари да наемат на работа мед. сестра и мед. фелдшер. Моят поне е такъв.

Личните лекари са сред най-облагодетелстваните в съсловието. Не мисля, че имат основания за недоволство, насмогнаха си отдавна и доста позабогатяха. Документацията е необходима навсякъде, а ако на лекаря му тежи и не му допада тази част от работата, той има възможност да си вземе сестра и да й плаща. Имам например зъболекар със сестра и зъболекар без сестра - съвсем различно е качеството на работа. В единия случай зъбарят се занимава само с лечение, цялото му внимание е насочено към пациента, всичко става своевременно, няма опашки, няма напрежение, защото през това време сестрата освен, че асистира, поема и всичката административна работа, даване на часове, отговаряне по телефона и т. н. В другия случай, естествено, не е така. Аз също извършвам високо квалифициран труд, но нямам възможност да избегна отчетите, статистиките и дори отчетността за всяко ксерокопие, което правя между другото. Това е мнението ми!

не им се дават 700 лева за сестра! Това е проблема.

Не е и редно - лекарят трябва да й плати от своите пари, в обичайния случай той взема по няколко хиляди. И то без да може трудът му да се сравни с този на един специалист - хирург, гинеколог, психиатър и т. н.

Пишете ,хейтъри,плюйте тези,които ви лекуват и много скоро ще тръгнете по врачки,защото няма да има лекари!

Моето GP нищо не лекува. Лошото е че отидох в Токуда ( почти по каса ама не точно ) и там не лекуваха нищо, но взеха 200лв от мен и 200 от застрахователя. От Касата не знам - мога само да гадая. Хотелче с процедурки, ама малко скъпо. Имаше внимание (как сте, по-добре ли сте ) докато не минах през касата. После зор видях да си взема болничния - седмица и половина ме мотаха.

. Не ни лекуват те, тъпанар циничен. Те само ни пращат на специалисти, които ни лекуват и срещу които никой не казва лоша дума тук

"Личните лекари от столицата настояват и за отпадане на изискването да са на разположение 24-часа." А дали има и един, който го спазва това?

абе ти що не работиш 2ччаса всеки ден зш5 дни.без почивка па да те видим тогава

Бре, к'ви пари изкарват личните лекари, че толкоз рИват??? Колко им плаща здравната каЦа за един записан пациент??? И що не трябва да са на разположение 24 часа? Ами като искат да са на разположение само 5-6 часа в работни дни - тогаз здравната каца да им плаща само 5-6 часа в работните дни; То пък тогаз шъ вземат да рИват... че искат да са на разположение 24 часа... Смешници! И к'ви 5,10 за посещение им бръмчи в главите? Пуста лакомия!

Да питам, колко получава джипи-то за всеки пациент от касата месечно или годишно? Някой знае ли?

Различно - за децата е най-много!

ChatGPT

Чие добро име накърнявам? На личните лекари ли? А те не ни ли обиждат като ли лекуват в стил "пий един аналгин и ми се махай от главата"?

Не. Аспирин и по чаша червено вино на ден.

Разгневили се,а?! Ами спира малко притока-по 2,по 3,по 5 левчета без касов бон... Ама да не реват,другите пари си им остават в джоба....

тази простотия наречена личен лекар. Всеки от тях да специализира нещо и да отиде да попълни кабинет в някоя болница! Сега болниците седят празни и ги закриват, че няма специалисти. Джипитата дават на първите отишли всички направления и за истински болните нищо не остава. Това са най големите паразити в България!

циганина илко семерджиев ги измисли. ама за неговите събратя циганите уреди да се лекуват в спешното. безплатно. без здравно осигуряване

Какви джипита ,какви 5 лева!Абсолютно са излишни т.нар. ЛИЧНИ ЛЕКАРИ-диспечери на които трябва да молиш,да носиш почерпка,да ги ласкаеш за някакво безумие наречено НАПРАВЛЕНИЕ,а и това често го няма.Работят по 5-6 часа,през уикенда ако имаш нужда виси бележка да ходиш някъде почти на километри...Не дават касови бележки,ако ти трябва медицинско ти го подпечатват за секунди без да се задълбочават срещу 15-20 лева.Работят масово без сестри и се чудят защо все пишат...Спомнете си времето когато ако те заболи корем отиваш на хирург,ако е гърло-УНГ,ако е друго-вътрешни болести,кожни проблеми-при кожен и т.н. ТЕЗИ КОЖОДЕРИ-ДЖИПИТА ТРЯБВА ДА ИЗЧЕЗНАТ И ТОГАВА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО МОЖЕ И ДА ПОТРЪГНЕ!

а кога ли ще се разгневят ПАЦИЕНТИТЕ ? за неефективните лечения , за разтакаването по кабинети , за липсващи направления , за доплащането и още ред идиотизми създадени за изнудването на болните ?

Ами да се разярят, ама срещу системата на НЗОК! Рибата се вмирисва откъм главата, както е всеизвестно.

Може ли някой пациент да се похвали, че е получил касив бон от личен лекар?

Минавам през една каса, където си плащам потребителската такса, те ми дават касов бон и след това влизам в кабинета на личния си лекар, където му го представям. Въпрос на организация по места!

Да, но това съвсем не е навсякъде. Даже не е и в половината кабинети.

Аз съм получавал касов бон всеки път, за потребителската такса. Това че има и такива които не издават , не бива да упреквате всички !

А ние на кой да се оплачим,на арменския поп ,ли?Да не опираме ни до джипита,ни до здравни услуги!

ауууууу,живи да ги ожалиш джипитата