Европа се надигна срещу икономиите

Сблъсъци между полиция и демонстранти са избухнали в центъра на Мадрид, в Торино и Милано. Днес се провеждат протести срещу мерките за икономии в много европейски страни - Испания, Португалия, Германия, Белгия, Франция, Полша, Гърция.

Обратно в новината

Коментари - Европа се надигна срещу икономиите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Призива от богатите към бедните е следния - "Другари, дайте да дадем, пък дали ще получим е друга работа." Всяко нещо си има своето начало и своя край.

Къде е IQ 146 да обясни на европейците, че той ще ги оправи ;) Добре, че има българи за Бат Бойко.

Тези протести са срещу некадърните европейски политици, които докарват Европа до задънена улица. Ервопейските политици крадат и лъжат много повече он нашите. Най-лошото е, че нямат никаква представа как да решават проблеми. Може би кризата за тези страни в Европа тепърва предстои. За България промяна едва ли ще има, ние сме в криза от 50-60 години и повече.

Не знам кой е крив за бедността по света и у нас, но едно нещо е сигурно - голяма част от българите сме си завистливи мрънкала и все търсим под вола теле когато стане въпрос за някой поуспял и позамогнал се българин. Ами, има професии, които в момента се търсят - има и хора, които са се трудили съвестно навремето. И аз съм блъскала много, ама в момента това което умея не важи. Ако пък успея да пробия в един друг сектор ще печеля и аз добре, въпреки кризата. Просто е като 2 и 2. Това е положението, стига сте хленчили, ами работете.

Да забравим кой какво е крал и да робуваме на крадците, нали, нали. Просто и ясно.

за саялиние тези протести стават поле за изява за вскякакви вандали и престапнизи. защо трябва пребиваш полизаж с бухалки 20 човека срещу един!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Европа се надига.В България робска тишина.Нито сини, нито червени, нито профсъюзи повеждат народа.Тишина тишина...Чакаме нов месия или освободител, за да викаме ура при посрещането му.Извода се налга безапелационо, че България не е била и няма да бъде Европа.

Ами щото "народ" няма. Има население, което си мисли, че решението е Т2... Т1 за по-бедните, Автогара за най-нещастните...

Време е за нова революция.В България хората стават все по-бедни,а богатите по-богати.Ще трябва да им се напомни за справедливоста.Те сами няма да се сетят.Лошото е че ще им се види тясна страната,а този път и Европа.

каде са нашите протести срещо полетици и банкери които последните 20 години обраха народа , трябва ли да ленчиват ноякои полетик за да се промени системата ? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

инстинският конфликт се провокира между острата разлика в ценнотстната система на различните класи и неестестеното им развитие, което им налага настоящият икономически модел. подобни "надигания" заместиха гимнастиките за масови манифестаций но не и пражеланието на човеците за транс в стадна лудост...

Стачкуват тези, които все още имат някакви надежди, тези които все още има за какво да бъдат излъгани, тези които има какво да ядат. -Българският народ спря да стачкува още 1997 година. -При нас нещата няма да се оправят със стачка, тяхното време отмина преди 15 години.

Отново се сетих за султана и данъците. Те още не са стигнали до тоя етап, а ние сме все там. НА ЗДАВЕ!

Докога ще обясняват на българския народ, че няма пари за увеличаване на доходи, докато адвокат Тодор Табаков точи милиони от Сребърния фонд? На бедния народ му писна да финансира извънбрачните връзки и любовници на Табаков.

Кой е тоз бе Нели? Все си мисля, че злините идват от хер Флик , Боко и тем подобни.

Тц, злините идват от пишещите по форумите, които не могат да излязат на улицата "щот са на работа" :)))))))))))))

Огромна и раздута държавна администрация,колосални социални плащания,намаляващи или липса на иновации,на всичкото отгоре константни протести,без никакво покритие:ето това е ЕУ,и не е ясно дали въобще не мързеливите кофермани ще им уври главата че не може да се живее вечно на заем,и няма как 2-3 страни да влачат на гърба си останалите....за съжаление,започвам да си мисля че в този си вид ЕУ няма бъдеще,прекалено много "кофти мартял" и прекалено малко германска дисциплина

Това е истински "Марш на милионите" в Европа. Само че не платен отвън като в Русия, а спонтанен. И сега всички държавни лидери в Европа и Северна Америка да призоват правителството на Испания да си ходи. След това на Португалия, на Франция, на ..., само нашето трябва да остане, защото сме доволни.

Тези еврейски ламтежи за пари от МВФ, ще вземат да вкарат Европа отново във война.

за това ли днес няма никой на улицата... добре, че дира ме светна какво става.

Хайде, хайде да видят хубаво ли е....?! Научили са се да не работят /особено жените им/, а само да папкат и да лежат! Беше ми странно, когато преди години една моя позната англичанка ми каза, защо се е изнесла от Великобритания и трайно се засели у нас! Четвърта година, откакто е тук! Просто ми обясни..., че оттатък ще стане страшно...! Тогава не й повярвах...

точно българите,а чакат да им пратят отвън пари и за какво да протестират в Бг,затова,че живота е безбожно евтин,че не работят,а получават баснословни суми срещу никаква работа,нали ако протестират може да стане по-лошо,може да им се наложи да работят,да им вдигнат данъците и намалят заплатите,българина много добре си знае интереса и затова си трае,това крадене,което са му оставили сега да си краде на воля може и да свърши след едни евентуални протести,вие нямате представа как се борят хората по света-работят и не им стигат парите,а вие не си мърдате пръста и пак живеете в разкош

хората стачкуват защото не са съгласни с начина си на живот и искат да го променят,а ние си мълчим следоватвлно си харесваме мизарията.По-интересното е,че те стачкуват заедно,а ние заедно си мълчим или кратки проблясъци и като получим 20 лева увеличение на заплатите(пенсиите) сме доволни на трохата от трапезата и си я гризем докато свърши и не се сетим за друга.

Бахти и мизерията - кръчмите и курортите пълни с мизерстващи ... Единствено ми е жал за пенсионерите, които нямат страничн идоходи или пък децата им не им помагат.

Добре се живее там, където няма хора, които да са зле. За съжаление у нас не е така... Учил съм, не ме мързи, работя много, но и почивам както ми харесва. Благодаря за пожеланията!

Абе гои, не разбрахте ли, че пари с работа не се правят. Не разбрахте ли, че не робското бичене прави пари? Не разбрахте ли, че богатите са си направили система да облагодетелства само тях и понеже живеем в затворена система, това неминуемо води до прогресивно обедняване на масите. Не разбрахте ли, че ви манипулират с това "работете, за да има", точно защото сте РОБИ. Израза е - работете, за да има повече за робовладелеца. Системата обаче издъхва, защото, както винаги, шепата богати, които я управляват изтрещяха от алчност. Следва световна революция номер ен-ти, както е било и преди.

Не е важно да правиши пари, а да имаш достатъчно, за да живееш добре. Това става точно с образованост и труд.

Да бе, виждаме как точно с образованост и труд, хората по света са най-добре. Като гледам парите са в ръцете точно на разни мазни банкерчета, застрахователи, тарикати, далавераджии и т.н. И понеже хората като теб се задоволяват, ония ги стрижат все повече, докато останеш съвсем гол. Много добре си го е казал тоя отгоре, макар и цинично.

Да,друже,прав си.Само че Българинът е свикнал да търпи докрай,демек някакъв вид мазохизим.Който е насаден още от Турското робство.Но проблемът е,че тук на едни се дава,а на много други се взима и така няма да има единство за постигане на цел някъква.А за водачи хора се намират.Но тези,които са заинтересовани да печелят на чужд гръб по време,а и не само във време на криза ще стопират всеки процес.От който те самите ще станат незначителен фактор.За пример през този преход си стоим на едно място ,а политиците обещават ли обещават.И нищо.Защото бедният е лесно манипулируем.Само здравата тояга по манипулаторите ще реши проблема и излекуването от овчето поведение.

ДОКАТО НЕ СПРАТ ЕВТИНАТА КИТАЙСКА СТОКА , КОЯТО СЪСИПВА ПРЕДПРИЯТИЯТА ... ВСИЧКИ ИКОНОМИКИ ЩЕ СЕ СРИНАТ !!!

Евтината китайска стока може да бъде спряна само по един начин - като за същата цена се произведе по-хубава стока.

Ние сме си добре- нека другите да протестират -ЕВРОПА- ЦЯЛА ДА ПРОТЕСТИРА А НИЕ НЕ ., И ЗАЩО ЛИ?????

не може страни като Германия и Холандия от една страна и Гърция и Португалия от друга т.е. страни, които като икономики нямат нищо общо, да бъдат с една валута и с единна финансова система. Видя се докъде стигнаха такива федерации като СССР, Югославия или Чехословакия... по-стабилните държави трябва да носят по-слабите на гърба си, последните пък недоволстват, че по-силните им поставят условия и се стига до точно такива ситуации. Тоя идиотски експеримент с еврото ще коства много на Европа.

Георги Димитров е международен комунистически функционер, но в никакъв случай не е бил и не би могъл да е български национален водач.

и испанците са мързеливи, като гърците, само Българите работят хахахахахаха

До всички пишещи, че в цял свят има бедни и богати и не трябва да мрънкаме: да така е, но да не забравяме че няма ли стабилна средна класа в един момент остават само богатите, а останалата част стават роби.....

Стабилна средна класа се получава след стабилно учене и стабилен труд ... Когато всеки гледа да изкръшка и от двете, за каква средна класа да говорим? .... А да чакаш държавата да те нахрани и да ти даде помощи ... изтървана работа - най-много да имаш за хляб и боб и да драскаш пасквили по форумите

такива като теб?! А защо и такива като теб дращят тук?!

Чети по-долу малко за средната класа и не се прави на остроумен/остроумнна: Средна класа в България няма - Има една малка прослойка, която живее по стандарта на средната класа, но тя не е истинска средна класа. Защото средна класа означава стабилност във времето. Това трябва да са хора, които по някакъв начин са си осигурили стабилна работа, в много случаи те са самонаети и имат някакъв собствен бизнес. Те са си осигурили децата и тяхното образование, имат и спестени средства, за да поемат удари на икономически кризи или извънредни събития в семейството. У нас ролята на средна класа се играе от млади, образовани хора предимно от финансовия и застрахователния сектор. Или от работещи във филиали на многонационални компании, частично в някои големи български фирми в областта на информационните технологии. Това са млади хора с доходи, които им позволяват стандарт на живот, приличащ външно на средната класа в Америка или в развита европейска държава. Но липсва всичко останало. Ако кризата удари дадената компания и съответно млад човек бъде уволнен, той не разполага със средства да продължи този начин на живот. Той ще се срине и ще изпадне в много по-ниска социална категория. Така че не можем да говорим за средна класа. За такава говорим, когато тя може да продължи да се самовъзпроизвежда и да удържи във времето. За това е нужно много повече. А проблемите са няколко. Докато не се оправи икономическата среда, независимо дали сме в криза или сме във възход, няма да се изгради реална средна класа, която да се самоиздържа, да произвежда продукт и да има продължителност във времето."!!!

Оххх горкинките испанци! Жив да ги ожали човек, как ще се оправят с 300-400 евро помощи на месец.... о не чакай то БГ толко е заплатата, а цените са по-високи! Да емигрират тука и без това сме пример за цяла Европа, Германия и Франция ни завиждат!

Един призрак броди из Европа... Отново... Явно чуждият пример не им е достатъчен и трябва да изпитат всичко на гърба си за да спрат да вярват в привидения...

Пак ли ще търсим овчар за стадото? :) Докато в България има хора, които още въздишат по социализма и диктатора Живков, в България нищо няма да има. Нито българска пролет, нито българска зима.

Проблемът идва от това, че не се взимат адекватни икономически решения. В момента управленските екипи работят със задача да се запазят размерите на печалбата и бонусите на собственици и членовете на УС. Това се постига чрез драстични съкращения на заетите, прекомерно натоварване на персонала и съкращаване на доходи. Последното обаче не отпушва икономическото развитие, а точно обратното. Ако се премине към нулеви години за дивиденти и бонуси и доходите се реинвестират в работещите, производственото и личното потребление на населението ще раздвижи икономиката.

Актуалната икономическа криза облагодетелсва единствено и само Германия тоест немската икономика. Слаби и зависими държави се завладяват днес със силна и конкурентна икономика а не с автомат Калашников.Огреомната армия от икономически имигранти включително и българи и елит който сервилничи на по силните икономики поддържа в момента икономическия мотор на Европа

И на кого да се сърдим? ВСИЧКИ ИСКАТ ДА ХАРЧАТ, АМА НИКОЙ НЕ КАЗВА ОТ КЪДЕ ДА ДОЙДАТ ПАРИТЕ! По добре да поискаме сметка от тия, дето пилеят пари, а нищо не работят! Многото пари искат много бачкане! Спомнете си Маргарет Тачър, която каза: "НЯМА БЕЗПЛАТЕН ОБЕД!" и оправи Англия за десетки години напред! Сега ни трябва пак една нова М.Тачър, а не навалица от чиновници из цяла Европа!!

Още малко остава и всичко ще ПРИКЛЮЧИ! Просто в момента се сменя МАТРИЦАТА на живота на Земята! Важното е ШОУТО ДА ТЕЧЕ НЕПРЕСТАННО! Няма да има скорошен край на Светът, но със сигурност идва краят и на тази обществено икономическа система!

Едно време такива като теб,са ги изгаряли на кладата.Не се бъркай на Господ във работата.

Българина е търпелив и смирен, векове наред е мачкан и унижаван, такъв ни е манталитета, спасяваме сепоединично, другия до нас не ни интерисува, ние сме най бедни от еврозоната, най голямо разслоение мужду богати и бедни, но скоро чашата ще прелее и тогава ще има българска пролет, а може и зима, ще поживеем ще видим

Дано зимата е студена, снежна и продължителна, че мисля ходя няколко почивки на ски. Който не е учил и го мързи да работи да му мисли.

Пепел ти на езика. А иначе, ти като си толкова надарен - хей ги Алпите.

явно човешкото племе още не може да преодолее стереотипите и мирогледа на робовладелският строй.

Ще стане както е казала Ванга:Европейския съюз ще се разпадне !!

Да, а също така атомът на урана ще се разпадне. Това нали пак Ванга го беше предрекла. Или маите?

Това последното изречение за политическа и социална нестабилност ми прилича на "Европейска пролет" За тези които са забравили ще напомня за "Арабската пролет" - и събитията случили се наскоро!

А в България всички са доволни и си траят харчейки огромните си заплати.

Не знам какво харчат ( със сигурност не са заплати), но харчат ! Една малка разходка по улиците на всеки голям град в България удивлява с многото хора които се мотаят по кафенета и магазини .......

Два часа обиколка из МОЛ-а. Купуват си чифт чорапи. Отиват на море или планина. Носят си суха храна от къщи. Ходят по кафенета. Стоят по два часа на едно кафе. Карат коли. С газ за един лев се минават 10 километра. Често да отидеш на работа с лека кола, е по-евтино отколкото с градския транспорт.

Цяла Европа на протест, само в нашата страна всичко е наред, няма протести, няма недоволни, всички "благоденстваме" под крилото на "бащицата ББ"!!! Позор за нашата нация!

Погледни заетостта на кафета, ресторанти и барове, виж задръстванията по булевардите, а лятото и по пътищата към морето и с какви коли се движи българина, лятото пробвай да си намериш място за хавлия на плажа, зимата рискуваш да те сгазят по ски курортите .. все бедни и недоволни българи. Вярно, че София, Варна, Бургас и още 3 - 4 по-големи града не са цяла България, но са доста повече от половината. При капитализма има бедни и богати - иначе - бягай в Северна Корея или Куба, докато още ги има ...

На този последния абориген който се изказва, но просто нищо не разбира и не работи защото цял ден стои пред компютъра си, тези които стоят пред кафенета са просто безработни и чакат мама или татко да им даде някои лев за да отидат там, а колкото до колите само една прослойка от 5 или 10% кара хубави и нови коли, а останалите караме така наречените запазени автомобили по на 12-15 години. Така че е редно вече българина да се надигне и да стачкува като другите за своето и на децата ни бъдеще.