Синдикат опъва палатки пред парламента

КНСБ призовава всички свои членове и български граждани на протест заради пенсионната реформа. Протестите започват на 16 септември с палатков лагер пред парламента.

Обратно в новината

Коментари - Синдикат опъва палатки пред парламента | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе Тренчев какво се туткате още-аз затова ви напуд(ст(нах и синдиката.Нищо не правите.

герб са пълни некадърници гледайте новините на про бг и ще се уверите сами и че те са същите крадци като предходните

Ма кви са тези селски форми на протести от '90 на миналия век? Че дайте го по-изискано, та някой да ви се върже де!

В цяла Европа се повишава пенсионната възраст.С тоя демографски взрив,няма друг начин.Комунистите трябваше да направят нещо за да се раждат деца в тая държава,парични стимули ,намален работен ден за майките и т. н..Сега е късно,защото има световна криза .А синдикатите ,придатък на комунистите си мълчаха,защо не направиха стачка тогава,за повишаване прираста населението,да бъде прериотет на червените,а не строителството на хотели по морето и планината/пране на пари,затова бяха саети и не виждаха ,че се е задала криза.Защо не направиха работещи,конкурентни на западните,а си перяха и трупаха парички,стига популизъм

Чакай,комунистите и деца да ти направят и тебе да оправят. Демографски срив има,а не взрив,ама и затова,че си проЗ,пак комунистите са ти виновни.

Какво пак се разревахте един срещу друг, лекари срещу учители, миньори срещу военни и полицаи, нещо хубаво да е направило това правителство за някого? Ами търсете си правата където трябва! Излезте на истинска стачка, не че синдикатите много са се замислили за работещите, идете пред парламента и неорганизирано от синдикатите!

Обикновенно лицемерие е ,че не се вдига възраста за 3к. мъже. Сметката- 18г.(средно образование) + 2г.(задълж. казарма) + 5г.(висше) + 40г.(искуем стаж) = 65г.(ако не си загубил нито една г.- повтаряне на клас, презаписване, безработен над 1г.) А иначе- на 70 пенсия по старост- няколко лева по- малко. Очаквайте нейното отменяне ,понеже никой не би се осигурявал при сегашните условия и пълната липса на доверие в държавата (народен кредитен рейтинг - 3х- куково лято)

има изход за понсоинната реформа и тои е много ясен ама др.ТОПКИ МЛАДЕНОВ не го е учил в института . нито вдигането на годините за пенсеонирване, нито увеличаването на стажа за пенсия ще помогне.решението е само в едно и то е;да се вдигне прага на минималната работна заплата от 250 лв. на 650лв.и тогава ще го видя тези насрани работодатели които ни усигоряват на минималния праг как ще бъдат като насрани.така автоматически държавата ще им бръкне законно в джоба, и в НОИ ще има два пъти наи - малко поваче приходи.заплатите по банков път а те нека се перят с джиповете си и си мислят за нас докато ги карат че без нас са за никъде.какво се прави правитеството че с тези кирливи 250 лв.може да се кара само една седмица, и то без събота и неделя.да не се правят на ощипани моми ами да се съвземат, ако ли пък не нека всички на стачка и да им покажем че може и да не работим до пенсионирването.

zahariev , вашето предложения е най разумного. Така е решен въпроса в старите ченки на ЕС и социалинте им системи на всички ас еднаквисоциална ( с нюанси) Там е въведен реален социален минимум ( РСМ)и там той там се изчислява по специална формула- следната: (1) започва се с една твърда сума за облекло и храна за 1 човек на месец и тя в тези страни варира между 400-500 евро. (2) към (1) се добавят се всички разходи по жилището- наем отопление, вода, ток ..(3) към 1 и 2 се добавят се и разходите по здравеопазване (понеже по конституция е безплатно за всички стари членки), (4) добавят се и разходите по образование за млади хора до 25 години. 1,2,3,4 събрани заедно правят минималния реален минимум и доходите на никой гражданин не може от гражданите( на страните) да падне под реалния социален минимум от формулата .Ако за месеца са по ниски от тавана му, човекът отива в най-близкия социален офис и те му дават разликата. Там няма официална обявена минимална работна заплата, а часова заплата( плаща се на час), но тъй като има въведен задължителен реален социален минимум работодателите там не може да даде по-ниска минимална заплата от РСМ , максар минимална заплата не е обявена офизициално.Социалната песия там се равнявана мин. 510 евро, като се дава на всеки гражданин, който дори няма 1 ден работен стаж. Реалната пенсия започва да се гради над социалната като първо се взима за праг сума 510 евро и към еня се добавя заработената по точки още пенсия. Там пенсия може да получиш и при мин 5 години трудов стаж За пенсионерите както и на останалите граждани, също се има предвид реалния социален минимум и тези от тях с ниски пенсии, получават разликата в социалния минимум от държавата.Аз не подкрепям тези искания на българските синдикате, защото ТЕ не СА одстатъчни ,не СА направени по европейсикте стандарти инищо няма да допринесат. д-р Чакъров, Идея за България- алтернатива на статуквото

Въпреки, че синдикатите по никакъв начин не са заслужили доверието ни, в случая трябва да бъдат подкрепени. Факт е, че мнозинството от българския народ няма желание да работи до библейска възраст. Това е просто садизъм и терор ! Във връзка с кризата и повишената безработица може да се предложи друго - временно снижаване на пенсионната възраст до 50 години с цел да се освободят работни места. Системата трябва да защитава начина на живот, парите са само една променлива величина, която не може да засяга правата на хората ! Философията на промените е тотално грешна - трябва да се осигурява повече свободно време, отпуски и почивки - така се спира емиграцията и се създават предприемачи ! Просто всичко от последните 20 години трябва да се обърне в обратната посока. Когато ви кажат че нещо е хубаво - знайте че е обратното, когато плюят по нещо - вероятно то е полезно ! Ако имаше съвестни народни представители те щяха да внесат законопроект със следното съдържание - Въвежда се променлив данък печалба и мита, всяка година конкретният му размер /над базовото ниво от поне 20 %/ се определя от процента на безработицата по таблица - колкото е по-висока безработицата /и средния доход по-нисък от европейския/ - толкова по-висок е данакът печалба и митата ! Това е начинът да се формира националноотговорно мислене у българския бизнес - с тояга. Има и цели корпорации, които директно трябва да се конфискуват в полза на държавата поради откровено криминален произход на средствата. Не някакъв льольо да разправя че нямало пари - ми да намери, нали затова е там !

Па-па-па- палатка! Айде да си ходиш батка! Време е "ГЕРБ" ООД заедно с своя министерски съвет и най вече НЕвдянков да си ходят, а за нас най- вероятно ще остане палатката

Колкото и да са атрофирали синдикатите, колкото и да са продажни и нелепи сега имаме случай да изразим ясно становището си - не приемаме реформата в посока повишаване на пенсионната възраст. Правото на пенсия трябва да се придобива рано, а дали ще се използва е друго нещо. При всички случаи в условията на безработица и социален стрес, които са безспорно изкуствено създадени у нас, е необходимо дори временно снижаване до 50 години на пенсионната възраст, до излизане от кризата. Идеята е ясна - освобождаане на работните места за младежта. Всякакви важни решения трабва да се вземат с референдум, а правителството да е просто изпълнител на волята на хората, администрация която следва, а не формира волята на народа !

За да се спре спекулата с пенсионната реформа за 1-ва и 2-ра категория труд да се приключи веднъж завинаги със хилядите неоправдани придобивки за полицай и офицери. Що ще взимат 20 заплати при пенсиониране и няма да си плащат осигуровките. От къде на къде. Други плащат осигуровки дето едва ли ще дочакат пенсиониране, а те неплащат а ползват още от 45 годишна възраст има няма 30 години. И после мен ме сравняват със тях и народа роптае. Хората не са против нас дето се трудим , не са и против пожарникари и полицайте на улицата а са против хилядите чантаджии от МВР и БА

Изцяло подкрепям това становище.

Бедна ти е фантазията ,какво става в тая държава! Вместо да има застраховка живот на цена милион за смъртен случей и милион и нещо глоба за работодател, причинил смърт по невнимание, виж какво са заварили комунистическите синдикати от 90 години непроменено до днес! ИЗНЕНАДИ- пари на куп 10 до 20 заплати плаща БОРИСОВ на работещите във ВИК/ опасност от ухапване от плъх/, МНО/ лично оръжие, злополука/, всички военослужещи, МВР, прокуратура и съдебна система, ТЕЦовете, рудниците...или всички държавни служители! Изключенията, имат заплащане от бордове или проекти! Абе, сбъркана работа, заплащана от Борисов и подкрепяна от синдикатите! Виж, към тия привилегии, влизат още млади пенсионери,жилище, работно облекло, купони за храна, увеличена отпуска и ред привилегии недостъпни за интелигенцията! Разделяй и владей! 45 годишен, работещ пенсионер с падарък имот и 20 заплати на куп за това , че за чеп не ставаш!!!

браво приятел,точно така. докато бати БОИКОне премехне всички тези превилвги,на дози държавен мързелив апарат нищо няма да се оправи.20 г. минаха и никои не смее да премахне тези превилеги.а горките хора нека работят и мълчат, и нека пак гласуват за ГЕРБ>

Ай ти ВЕЛИКИ миньоре!!!Кво копаеш КАЛ!!! Ние бунаците плащаме скъпия ток щото ТЕЦ трябвало да работят???Това тук е АБСУРДИСТАН заради такива като теб новите технологии се забраняват в БГ за да не си загубите работата и привилегиите , а това , че това дето произвеждате за нищо не става няма значение!!!

нЕ ЗНА ЗАЩО ТОЛКОВА СЕ КОМЕНТИРА ВЪЗРАСТТА . АЗЖИВЕЯ РАБОТЯ В КИПЪР И МОЯТА ПЕНСИЯ ЩЕ Е НА 63 Г . ДАЛИ НА МЕН ЩЕ МИ Е ДОБРЕ , НО ТАМ Е ТАКА , СЪЩО ЕС .

седиси в КИПЪР като ти е токова хубаво и не роптаи за нас.

Осигурителната вноска била намалена тази година ли? А защо тогава плащам 150% повече на държавата от 2010та...демек заплата ми драстично намаля?

А иначе харесвате гърците.

айде комунистическите подлоги пак се обадиха, а дали е съвпадение с предвиждани я вот на недоверие с протестите?