Стотици мюсюлмани на протест: Джамиите не са за музеи!

Стотици мюсюлмани от цялата страна протестираха пред Куршум джамия в Карлово. До сблъсъци не се стигна.

Обратно в новината

Коментари - Стотици мюсюлмани на протест: Джамиите не са за музеи! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Турците мюсюлмани са против това техните джамии да се превърнат в туристическо място и музей. А ,ние,българите,които сме православни християни( за жалост малко са тези българи,които не са формални християни и живеят според Закона Божий)няма ли да се засрамим от това,че Православните Църкви са празни;че сме допуснали те да станат туристически обекти и музеи? Чужденците влизат в софийските храмове-православни църкви ,без никакво благоговение;като че ли за тях е музей или дискотека!Да се засрамим! Тези,които живеят в столицата,не забелязвате ли,как политиците превръщат храмовете-независимо православна църва,джамия,синагога или нещо друго в музеи? Ние,ако сме толкова родолюбиви и сме православни християни,що не се погледнем какво представляваме? Масата българи,православни християни,са невежи във вярата,влизат в Църквата в крайно неприличен вид,не ходят на църква,храмовете са празни;и допускаме някакви тъпи,нагли,досадни западняци да се разхождат в Божият Храм,все едно им е музей!

МИСЛИТЕ ЛИ, че всички тия действия на главното мюфтийство в Карлово, а и на други места в БЪЛГАРИЯ, не са под контрола на ДПС, т.е. Турция? МИСЛИТЕ ЛИ, че случайно гусин Местан иска от парламентарната трибуна пропагандата на ДПС да се извършва на майчиния му език? МИСЛИТЕ ЛИ, че проблемите в Гърмен и Орландовци не са провокирани от ДПС, което всячески иска да привлече ромлянския електорат? Аз, НЕ!

Pesh0

Референдум , мнозинството печели и готово . Докато народа не започне да взема решения , тежко ни горко .

Pesh0

Щом така ще си говорим , църквите , не са джамии . Коршум дажамия е бивша църква .

Кой каза? БПЦ или фанатичните историчари..ха..ха За 500 г османско присъствие българските археолози как не намериха османски находки, а само базилики,кръстове и разни мощи от16 ръка на еди кой си?

Pesh0

Да не е защото не са строили , а присвоявали ? Влез в джамията и разгледай.

Така, така.. а Омир всъщност се е казвал Омер от стар селджукски род

В София са събоРени 40 джамии , в Пловдив 24. Малко ли са, не стигат ли за отмъщение? По тази линия ли ще се развивате бе питекантропи.? А знаете ли да строите, вашите дедите през турско поне са строяли. Вие знаете само да бутаме. Нищо позитивно , църквите от турско са в пъти повече от тези построени при българската власт. Срам ме е сънародници от примитивизма ви. Кеш държава правите като своите не привличате и бягат, пък да приобщаване и да сте лидери с позитивни неща направо е немислимо. Толкова ли вие разрушителни насоката на мисълта.

Интересно в Карлово колко православни храма са построени след турското робство? Има ли въобще такава християнска инициатива от "ревностните " вярващи, за колко църквици им се откъснаха патици, та се занимават с единствената джамия. Забелязал съм , че 90 процента от християнските храмове са от турско време, когато явно е разцвета на християнството и християнското изкуство. В Пловдив от 20 храма се сещам само за три построени след освобождението, при положение , че нараснал градът град нараснал близо 20 пъти до 400000. По турско построени 17 храма на 12000 християни и след Освобождението 3 нови на 388 000 души. Как стои въпросът с гордите карловски ортодоксия, като наемат бой да им даде патици за себап.

Баце аз съм светски човек - християнин съм по традиция, нямам проблем с турците, сметам и, че Ататюрк е бил велик човек ..ма имам лек проблем с Исляма в светските държави (също като гореспоменатия ),та ако искаш да поспорим а? :)

джамии в България не стигат ли? И все пак отвреме навреме трябва да се работи

При подобни протести в Турция /не че нямаше да са брутално смазани!!/, дали щяха гостоприемно да допуснат българска телевизия да отрази премазването на протеста?? Или щяха да са арестувани и прибити на момента? Тук и кафе им носят и им се д.упят! Добре, че Левски и Ботев са отдавна мъртви! СРАМ за умираща България!

Карловци като вземат да споменават Левски , направо ми се повдига от отвращение. Левски избягал прогонена в чужбина именно от техните прадеди. В Карлово не стъпил и контактуваш с местните български дерибей само с посредници и заплашителни писма. Ники от съгражданите му не се заинтересчувал къде му е гроба дори, майка му и близките умират от глад и недоимък. След освобождението и къщата му искали да прибират, но се спасила по едната случайност. И наследниците на тези прасета се , които приживе са били ад за него и семейството му сега изведнъж , без да са станали по- малки прасета , а даже угоени карловски нерези, се правят на горди негови приемници, а градската си кочина смятат за сакралната.

Иначе на думи сте големи патриоти като:Хаджи Иванчо Хадживеличков Пенчович, Хаджи Мануил (Мано) Стоянов, Петър (Пешо) Тодоров Желявеца и Мито Панов Каймакчийски това са четиримата българи включени в съдебната комисия, осъдила преди 141 години Левски на смърт чрез обесване. ..ха..ха Да не забравяме и поп Кръсю..ха.ха

Поп Кръстю отдавна се разбра, че не е виновен

Как не ги е срам тези с чалмите? Колко джамии искате още ? Оставете поне възрожденските краища на мира, аланкоолу! И всичко това в Карлово? Алчното ДПС пак се бори за едни обръчи и за едни пари. "Мюсюлманите", доведени с автобуси бяха основно цигани.

И кво му е възрожденското на Карлово, прогонили Левски, покрай местните дебели кьорав възрожденец не се завърташ, ами си хващал пътя за чужбина. За карловски въстание да си чували?Поне някои да се беше заинтересувал овреме да почете гроба на именития си съграждани, да му тур барем едно цвете, та и ние да знаем , къде е ?

ДИР-аджийските "редактори" сте големи..... ! Как само увеличавате бройките не е истина... Ако реално погледнехте,днес в Карлово жандармерията и полицията бяха неколкократно повече от докараните да "протестират"! И за какво е цялата гюрултия? Преди няколко години си подпалиха джамията в Карлово! Не казвам, че е умишлено, може да е имало и късо съединение... Но първата им реакция бе да обявят,че има умисъл от извън мюсюлмански фактори! Май,че още не са си я възстановили! Което, на мене специално ми е безразлично, ама те веднага подхванаха кампания са този паметник на културата.... Макар, че какъв паметник може да бъде, когато това си е надградена стара черква ! -Дразнещото е друго... циганите започнаха да се турчеят... Аз специално съм човек на възраст вече, имах приятели и съученици и от тези , които бяха принудени да се изселят в Турция! Те си бяха турци ! Но от онези турци, до днешните потурчени цигани разликата е огромна... Днешните са неконтролируеми,единствената им цел в живота е да излъжат, да откраднат, те преметнат и използуват ! Тежко и горко на внуците и децата им... Нашата вече е минала... Ние ги предадохме... Предадохме и заветите на великия си съгражданин!

Единственият реален коментар. Браво.

Поправка: "Тежко и горко на внуците и децата НИ..."

Това , което българите правят и най-извратените султани не са го правили. Ония поне където е имало църква са разрешавали да се строи. Българските султани и построените не дават да работят. Всъщност българинът по манталитет и култура е ттретокласен анадолски турчин , няма и какъв друг да бъде , тъй като таванът му е бил да копира културата на някои селски бек. С тази разлика , че не е възприел нищо от добрата му сстрана. Европеизацията му е само маска за андрешковска аванта и да закачи някво еврокелепирче, без никакви вътрешни ресурси за собствено развитие, тъй като и един положителен елемент от никой не копирал.

моля ви се другарко може да се преместите с тези искания в друга страна от Европа, нали са ви дали паспорт

Дпобре че турчеещите се коментиращи тук се пишат с турски имена като исмир,мамун и тем подобни,за да не им четем коментарите...колко са различни тези хора,няма смисъл да се спори с тях.И защо винаги българите трябвало да се съобразяват с разните му там етноси,кой най-накрая ще започне да се съобразява с българския етнос?!

Лелеее, като чета коментарите тука си спомням за едно изказване на княз Фердинанд, че в България се чувства, като началник на банда разбойници....Не случайно и магаретата и прасетата носят български имена..ха..ха

Никой не те задържа тук! Мисля, границите и на юг са отдавна отворени... Вижда се, а и го изтъквате, че не чувствате България за родина и не се чувствате българин!

Баце а у Турция магаретата кви имена носат, може би френски ? :)

Значи джамиите не са музеи, а православните храмове са, така ли? Света София в Истанбул не е ли музей????

Значи джамиите не са музеи, а православните храмове са, така ли? Света София в Истанбул какво е, не е ли музей????

"..дойде и екип на турската телевизия." На коя турска телевизия ? БТВ, Нова или БНТ ?

При подобни протести в Турция /не че нямаше да са брутално смазани в зародиш!!/, дали щяха гостоприемно да допуснат българска телевизия да отрази премазването на протеста?? Или щяха да са арестувани и пребити на момента? Тук и кафе им носят и им се д.упят! Добре, че Левски и Ботев са отдавна мъртви! СРАМ за умираща България!

Не, религиозните свободи са в основата на протеста при мюсюлманите. Проблема е много по голям той е политически. Изолирането на ДПС от властта ще доведе и до други провокации. Несъмнено това е много трудно решим казус, който постоянно ще се подклажда. ЕС не знае как да го реши, засега ние се справяме ... но и ние сме брънка от веригата.

" ........дойде и екип на турската телевизия". Ама моляви се, че от къде другаде. Е, очаква се голямо плюмчене и мазане.

Според мен, самият край на новината трябва да е начало. От него става ясно, че протестиращите намират несъществуващи проблеми, което почти сигурно означава, че са организирани от някого, най-вероятно ДПС.

Данните на Евростат за броя на джамиите в различните европейски държави е налице от поне 3 години. Според информацията от проучването България е ПЪРВА по брой джамии на глава от населението. Седим си рамо до рамо с арабските държави. Как стана така, че една ПРАВОСЛАВНА държава отглежда толкова много мюсюлмански храмове на територията си? И как изглеждат цифрите на другите държави... Припомняме ви, за да НЕ ЗАБРАВЯТЕ къде живеете. Ето списък: България 1300, ама не години, а джамии... Германия 2750 джамии (ама имайте предвид милионите германско население!!!) Франция 1600 джамии Великобритания 1000 джамии Следват Испания, Холандия, Австрия, Белгия, Италия... В Румъния пък има-няма 80 джамии... Последни в класацията са Чехия, Кипър и Малта с по 1 или2 джамии. Изводите са за вас.

Мюсюлманите в България сме местни(ни като в Европа емигранти)и трудолюбиви..Да не искаш и църквите да ви строим....И нас само за плащане на данъци и комунални услуги ли ще ни ползвате. Ние права нямаме ли?

Значи вий като сте местни имате повече права от нас щото сме постни, така ли?

За правата питай Доган и Местан ;)

ДПС подгрява за предстоящите местни избори. Ако забелязахте половината от тях не бяха български граждани, но целта е да внуши, че равата на мюсюлманите са нарушени.

Че кое е небългарското да има действаща джамия? Нали има българи-мюсюлмани.....или няма когато на някой му допада..Исляма е българска религия и кмета като иска да се помоли в джамия никой няма да му е заключи.Лошо няма.А той иска само той да се моли и джамията да е общинска...за администрацията на общ Карлово..

БРЦК

Небългарското е например турски граждани и турска телевизия да правят протест против български музей. По света има много джамии които са музеи така ,че глупаците от ДПС да вземат да се гръмнат.

така ли а българите могат да правят протести в сърбия и в други страни за какъв х,,,и вие паметника на кокошкаря левски в босилевград бреииии много сте умни ганювците

Еле па' ако се намерят останки от християнска черква до и под самата джамия :)))))

Наказателен кодекс. Чл. 164. Който проповядва омраза на религиозна основа чрез слово, печат, действие или по друг начин, се наказва с лишаване от свобода до три години или с пробация. Алооо Цацаратурата що спи а не се сезира за организаторите на въпросната сбирщита в Карлово.

каде видя нарушаване на закона ?

БРЦК

Половината 'имами' са за доживотен затвор за проповядване на екстремизъм, те тръгнали да протестират и то в Карлово. Супер нагли !!! Не се заигравайте с етническата карта ,че и вие ще пострадате наравно с християните!

То и хората не са за избиване, но вашите джихадисти го правят.

абе глупак от къде на къде нашите

и стига игнорирали мненията на хората....

Джамиите са чисти музеи, които разказват за онзи период, когато азиатска империя е задържала развитието на християнска България. И сега можем да разберем колко сме изостанали поради религиозните различия с тях...Направо е за пример в историята.

ИМАМ ПРИЯТЕЛКА - УЧИТЕЛКА В НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ В КЪРДЖАЛИ . ПО ПРИНУДА Е В ДПС ЗАЩОТО ИНАЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СИ НАМЕРИ РАБОТА . ВИЕ СИ НАПРАВЕТЕ ИЗВОДИТЕ ЗА УЖ НЕВИННОТО ПРОТЕСТЧЕ ЗА МУЗЕЯ .

първо циганите вдигнаха глави,сега и турците а стадото си блее щастливо.дорде е мъничка змията с крака да и строшим главата

Аллах ще накаже тези, които ги подкокоросват !

Що се възмущавате ? Това е свободата, това е демокрацията ! Турцизиране и циганизиране, докато България изчезне !

Днес крещят алах на м... си. Утре ще режат глави и ще си правят селфита. Честита толерастия и интеграция. Тези екземпляри просто не могат да бъдат извадени от средновековието.

ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ТРИГЛАВАТА ЛАМЯ ДОГАН СЕ СЪБУДИ ОТ ДРЯМКА И ЗАПОЧНА ДА СЕЕ РАЗРУХА И ЕТНИЧЕСКА ОМРАЗА!ЛОШОТО Е ,ЧЕ ГИ НЯМА ТРИМАТА БРАТЯ!

Днес крещят алах на м.... си. Утре ще режат глави и ще си правят селфита. Честита толерастия и интеграция. Тези екземпляри просто не могат да бъдат извадени от средновековието.

Колко функциониращи православни църкви има в Турция??? Колко, колко, колко? Стига вече с тези турски интриги. Нека да си живеят живота, но да не се опитват да променят нашия. Това е музей!

Мюсулманите нададоха кански вой, защото се опасяват че с тези разкопки ще се разкрият християнски погребения. Обикновено божиите служители са били погребвани в двора на черквата, а това е било черква преди да дойдат агаларите. Ако се свали варта по стените, ще се открият и иконописите, правени преди 600 години.

Баташката църква не е за клане!

В Германия живеят и работят над 3 милиона турци! Искам да видя 500 имами на протест с искания за джамии!;о) И да поканят турската телевизия да им снима... резила!

а знате ли в германия колко джамии има и нито една не е музеи.

Според информацията от проучването България е ПЪРВА по брой джамии на глава от населението. Седим си рамо до рамо с арабските държави. Как стана така, че една ПРАВОСЛАВНА държава отглежда толкова много мюсюлмански храмове на територията си? И как изглеждат цифрите на другите държави... Припомняме ви, за да НЕ ЗАБРАВЯТЕ къде живеете. Ето списък: България 1300, ама не години, а джамии... Германия 2750 джамии (ама имайте предвид милионите германско население!!!) Франция 1600 джамии Великобритания 1000 джамии Следват Испания, Холандия, Австрия, Белгия, Италия... В Румъния пък има-няма 80 джамии... Последни в класацията са Чехия, Кипър и Малта с по 1 или2 джамии.

Знам! Постнах ти бройката, ама ДИР-а ме резна;о) Според същата информация, в БГ има най-голям брой действащи джамии спрямо броя на населението!

Но това е защото отразяват един скорошен исторически процес.Едва преди 60 години там дойдоха първите турци. И то поканени! За разлика от нашия случай.

А колко джамии в Германия са построени върху църкви?

бıлгария да спазва правилата на е.c!

България спазва правилата на ЕС, защото е част от него, но Турция на Ердоган никога няма да бъде част от Европа, ще си останете завинаги диваците от Анадола.

Баташката църква не е за клане!

подготовката за Българското косово-тече с пълна сила

подготовката за турското въстание-тече с пълна сила ,и американците са готови да бомбандират София както бомбандираха Белград и първи ще признаят независимият вилает зад които стои петрол,много евтин петрол

Да, всички джамии и църкви са музеи и трябва да се запазат като реликва от отминали епохи.Крайно време е заблудените овце да прогледнат.

В родния град на ЛЕВСКИ няма място за джамии!!! А фесовете , да не бъркат Европа с България. Ако искат европейски отношения - прав им път - Германия , Франция и т.н.Иначе - Анадола ги зове - да се изнасят , да си се кланят , да си празнуват ... ! Браво на г-н Караиванов - истински българин и дано успее да запази Карлово от тая паплач.

никоъ не е задıлжен да посети дома на левски.

Прав си никой не може да те задължи да посещаваш каквото й да е включително и джамиите, но е задължително да си грамотен преди да ми казваш какво да правя, защото в противен случай си празено от съдържание и освен да бъдеш подминаван с пренебрежение друго не ти остава.

ТАЗИ ТОЛЕРАНТНОСТ ЩЕ НИ ПОГУБИ! СЪБУДЕТЕ СЕ - ДЪРЖАВА ЯВНО НЯМА!!

Не мразя джамиите. Мразя част от идеите, които се проповядват там.