Калфин няма да отстъпи за възрастта за пенсия на полицаите

Социалният министър Ивайло Калфин няма да отстъпи за сваляне на възрастта за пенсиониране на полицаите.

Обратно в новината

Коментари - Калфин няма да отстъпи за възрастта за пенсия на полицаите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако разгледа човек трудовото загонодателство ,ще му стане ясно ,че така направено за да се работи " АНГАРИЯ" до като е жив гламавия българси гражданин ,за сметка на група хрънтутници. Щасливо РОБСКО бъдаще на всички ,никой не е виновен ,освен ние самите, ХА, ха ,хе ,хееее!

Ся ако трябва да сме съвсем честни то полицията трябва доста да си повиши качеството на работа както униформените така и другите за да повишат доверието в гражданьете дето им плащат заплатите и да се намали престъпността. Не бива да се забравя че определянето на възрастта за пенсиониране както и категориите труд не са случайни. Те не са измислени от някого който си е бъркал в носа и е гледал тавана. Тези критерии (включвам и годините за пенсиониране които се отнасяха за всички работещи и всички категории труд по времето на соца) са определени на базата на физиологичното развитие (упадък) на човешкото тяло. Така че не само полицаите трябва да запазят годините за пенсиониране но и да се върнат годините от преди "реформите" на разни измислени демократи и други крадци и некадърници! Това е истината и тя няма как да се промени! От трета страна след като всички ще ядат дървото полицията не е някакво отделно от обществото звено. Те също ще ядат своето...няма как!

От гледна точка на възраст за пенсиониране на полицаи в Австрия, Англия и др страни в ЕС, поведението на нашите полицаи по въпроса е НАГЛО!

Да налагало ми си е да потърся помоща на полицията когато ми обраха апартамента/имам съмнение ,че в обира има участие на полицай който живее в входа/когато ми обраха вилата.Полза никаква.Кажете ми, някой пази ли си касовите бележки за закупуване на златни накити 10г.или ако са подарък как да си поискаш касовата бележка.Добре беше да имам снимки на накитите или да ги рисувам.след 1м.трябваше да отида ,/като си взема почивен ден /да се разпиша на "поради липса на доказателство"следствието се прикратява.Вече и да ме убиват нямада ги повикам.Те ще помогнат на убиеца,както всеки ден са в помощ на нарккодилари,проституцията ,крадците,телефонните измамници,брокониерите,продажбата на цигари и фалшив алкохол,

просто е един обръгнал и безскрупулен хазарски комунист!

Всички полицаи имат моите дълбоки уважения за трудната си, отговорна и опасна професия. Скъпи полицаи, виждате ли обаче отношението на почти всички пишещи и участвали в гласуването относно възрастта за пенсионирането ви? Защо ли е така? Предполагам сами можете да си отговорите? Сутрин когато пътувам за работа пресичайки почти цяла София виждам най-много един - двама полицаи и то веднъж - дваж в седмицата. Не бих искал да си представя какво е положението в останалата част от страната след като в столицата ви няма. Не ви ли е неудобно, че вероятно в цяла България има само едно кръстовище с регулировчик - това пред Народното събрание? Без да се сравняваме с развитите страни във всички съседни на нас в час пик има полицаи на всички възлови кръстовища. Какъв респект да имат престъпниците за по-сериозни нарушения и престъпления след като ви няма по улиците дори да въвеждате ред в движението? Съвсем естествена е негативната реакция на хората към вашите искания след като вие явно не осигурявате спокойствието им. С какво сте заслужили тези привилегии за ранно пенсиониране и N на брой заплати след настъпването му в сравнение с останалите хора в България които ви осигуряват и заплатите и привилегиите при пенсиониране? Скъпи полицаи, бъдете реалисти и вижте държавата в която живеем. За нейното състояние и вие имате вина, така че бъдете по-скромни и се съобразете със състояние й, с възможностите й и с условията на труд и начин на живот на останалите хора.

Рискована е работата на полйцая.Не са виновни ,че те хващат престъпници ,но съдът гипуска.Полицаят трябва да е на почит стига тази злоба към тях,защото няма човек да не е потърсил помощ от тях.А що се отнася за пазенето на парламента ,немогат да не изпълняват заповеди.Пазят тези ,коиито сега не заслужават.

Ами дай да се пенсионират на 35 години, вместо на 55, щом чак толкова им е рискована работата! А мога ли да те попитам кое е рисковото в работата на деловодителката в районното? Или на полицая, който седи на пропуска в РПУ-то и подпечатва пропуските? Те не могат да си изпълняват добре задълженията, ако са на 54 години, така ли?

Проблема идва от това, че полицаите преди години "свалиха" пагоните и сега дали ще е деловодителка или охранител на пътя са с едни и същи привилегии. Отделно, че от тогава полицаите се съдят от цивилен съд и престъпленията спрямо наказанията са в друга плоскост - военния съд е с много по-строги наказания. Всички тези безумия докараха и полицаи и народа да негодува - от една страна полицаите, които мислят за извоюваните си благинки (които според мен са на гърба на армията, тъй като до скоро полицията беше 2 категория труд), и от друга страна обеднелия народ - негодуващ, че една чистачка или деловодителка има безумни привилегии и по стар български обичай с принципа на казана в Ада иска на всички да им бъдат заровени главите в катрана заради няколко чистачки и деловодителки. Да не говорим, че полицията е почти 3 пъти повече от армията в България - факт показващ какво ни е управлението - демократична полицейска диктатура... Коментар от тук насетне мисля е излишен, особено че тези пенсионни реформи се водят от башибузука фашистки на новото време - Калфин и компания деформаторски СДС-ари...

НЕКА ПОЛИЦАИТЕ ДА КАЖАТ НА КОЛКО ГОДИНИ ИСКАТ ДА СЕ ПЕНСИОНИРАТ - СИГУРЕН СЪМ - НА 45, С ПО-ВИСОКА ПЕНСИЯ И БОНУСИ, А ПОСЛЕ ДА СТАНАТ КОНСУЛТАНТИ ПО ПОЛИЦЕЙСКИ ВЪПРОСИ, А НЕ НЯКАКВИ СИ ОХРАНИТЕЛИ!

Рискована е работата на полйцая.Не са виновни ,че те хващат престъпници ,но съдът гипуска.Полицаят трябва да е на почит стига тази злоба към тях,защото няма човек да не е потърсил помощ от тях.А що се отнася за пазенето на парламента ,немогат да не изпълняват заповеди.Пазят тези ,коиито сега не заслужават.

Рискована е работата на полйцая.Не са виновни ,че те хващат престъпници ,но съдът гипуска.Полицаят трябва да е на почит стига тази злоба към тях,защото няма човек да не е потърсил помощ от тях.А що се отнася за пазенето на парламента ,немогат да не изпълняват заповеди.Пазят тези ,коиито сега не заслужават.

Настояваме Прокуратурата да извърши проверка относно законноста на протеста на полицаите.Какъв етози протест:граждански,професионален,рекет? Второ, прокуратурата да разпореди проверка на всички протестиращи за носене на огнестрелно оръжие.Незаконно е да се ходи на протест с оръжие.

И на кого да разпореди прокуратурата???На полицаите, дето са на протест?И как по-точно ще проверяват за оръжие, като по ЗАМВР съм неприкосновен дори за колегите си?

Ама вие да не се каните да правите държавен преврат? А?Май това сте замислили.Няма да стане. Това за което говориш важи само при изпълнение на служебни задължения. И второ не всияки полицаи самаскари като теб.

Пътувах от Букурещ за Синая. След магистралата към Синая има доста населени места през, които имаше пешеходни пътеки тип зебра. На всяка пешеходна пътека имаше полицай, който ръководеше движението, Ако се появи пешеходец спираше движението, а след преминаване на пешеходеца пускаше движението. На някои места имаше и по двама с патрулна кола. Рядко се намираше някой джигит който да не спазва ограниченията. Ония ден ходих до курорта Камчия. На връщане за Варна видях на около 100м. от кръстовището двама преуморени полицаи в една полицейска кола да си гукат с включена камера. Там има ограничение 60км. Нашите полицай все още си мислят, че работата им е да "ловят" случайни нарушители сгушили се в храстите, а не да предотвратяват с присъствието си нарушенията. Да не говорим, че нямаше табела, която да оказва, че се извършва контролиране с радар. И после да не се учудват, защо никой няма да го защити освен семействата им.

Айде малко статистика , ама европейска, а не полицейска - че след Игнатиево на полицейската статистика не ѝ вярвам: На каква възраст се пенсионират полицаите в ЕС: Австрия - 60 г. ( предстои вдигане до 62,6); Англия - 63; Белгия - 67( може на 65); Гърция - след 35 г. стаж; Испания - 57/60/65; Кипър - 60-61; Румъния - 55. Без коментар!

Ами отваряйте оръжейните складове и всички служили с оръжие и муниции....друго спасение не виждам.

Тия тюфлеци дето ще протестират да им отнесете водичка, че да не прегреят милите. Да вземат да им пуснат едно ФП и да ги уволнят без право на заплати и компенсации, че като са подписвали договора си за назначение се иска да изглеждат, действат и държат като органи на реда, а не като мазни рекетьори дремещи по храстите. Със сигурност за повечето уволнени никой няма да съжалява, освен разбира се някои политици.

до къде сте я докарали - мнозинството няма никакво усещане да е защитено от полицията. Напротив, преобладава мнението, че защитени са извършителите на насилие срещу същото това мнозинство. А от тук на къде?

Ама големи наглеци са тия хрантутници, бе. Половината от тях, чиновници, по цял ден търкат столовете с дебелите си задници. Другите, на "терен", и те потни не са пили вода.И да се пенсионират след 27 г трудов стаж, или на 52г.Тоест, почнал работа на 20 години и на 47г, човек в силата си, вече пенсионер!С една шапка пари при пенсиониране, прилична пенсия и , най-важното - здрав и прав. А останалите хора, които им изкарват заплатите (а след това и пенсиите) - на 65!И повечето, вече съсипани от болести.

Браво!!! Много точно казано!

Ми стани и ти полицай, бе! Като е толкова хубкаво, що не станеш? Освен това, в МВР са и гранична полиция и пожарникари, и спасители от гражданск защита... Виж само кво поле за изява имаш!

Сигурно защото е умен и може да учи сложни науки. Ако няма такива, няма да имаш ток, кола, доктор, къща и т.н. Даже и интернет и компютър.

Е! Ще рече човек, че най-големите тъпири са в МВР - ами и те могат да избират да станат каквито си искат - лекари, програмисти, учители, инженери... виж само какво широко поле за изява имат от "силовите ведомства";о)))))))))))))))))

Аз исках бе ! Исках, ама ми казаха "Чакай да се освободи място". Та щом всички места са заети - службата е хубава ... Значи могат да се намалят заплатите с 100 лева .. и ако тогава пак има - с още 100 .. и докато започне да се усеща недостиг. След това заплатите се вдигат с 100 лева - и това е пазарното равнище. Как мислиш - колко ще е ?

Този кретеноиден политик защо не резне цената на тока от волтаиците, а се занимава с полицаите. Та нали като се разбягат полицаите народът ще го налазят мръсните мангали. Сега те достатъчно, под защитата от ДПС тормозят хората, ами после. МАЙКА ВИ ЖАЛНА!!!!

Кои поллицаи ще се разбягат??? Тия дето играят с джебчийките, тия дето играят с дилърите, или тия с проститутките, а? За съжаления полицаите в Бългатия покриват престъпността, а пък някои и участват в нея.

А каква е възрастта за пенсиониране на частните охранители?

Борисов,Калфин ако отстъпите пред исканията на тези хрантутници ще излезем ние 3та категория труд.

А как си представяте 55 годишен полицай да гони бягащ 20 годишен престъпник. Защо не съкратят администрацията в МВР,която е 3 пъти повече от редовите полицаи и ползват превилегиите наравно с тези които са по улиците.

То е същото сравнение в обозримо бъдеще 50 годишен войник да води бойни действия на южната ни граница срещу 18 годишни тъмнокожи субекти.

Нека викнат един граничен отряд от 50 годишни запасняци служили като граничари и кашици и ти гарантирам че и пиле няма да мине през границата ,не като полицаите дето сега я "пазят"

че аз не си представям и 25 годишен полицай да гони престъпник ! те гонят сянката , хората пред народното събрание , нелоялната конкуренция на труженичките ,гонят скуката , гонят пенсия , но престъпници ?? нееее!

И 30 годишен полицай не си представям да бяга след престъпник. Полицията отдавна е орган констатиращ престъпленията и нито гонят, нито бягат. Само гледат отблизо и вдигат рамене. А това успешно могат да го правят и 60 годишните.

В много голяма грешка си - администрацията е около 6000 души при числен състав около 46 000.В нея влизат всякакви системни администратори , програмисти и инженери и техници по поддръжката, а без тях всички комунукации и информационни системи ще кажат "Сбогом!".Те трябва да бъдат отделени в специална структура.

Полицаите да обявяват ежемесечно по 2-3 дни в които няма да обслужват длъжностните лица. ТОГАВА ПОЛИТИЦИТЕ- ПЛЯЧКАДЖИЙ ЩЕ ВИДЯТ КОН БОБ ЯДЕ ЛИ?

Дано тоя удържи и не се подаде на натиска на униформените тюфлеци ,стига им лапане 20 заплати и пенсия на 45 години ,онова време отмина.

Хайде сега полицаите да се заядат с другите хрантутници, турени на държавна софра. така де, не са само те. Извадете си кирливите ризи и споделете как може да ви се резне далаверата на всички връзкари, пардон - умни, работливи, успели, за разлика от 70% от населението, които са неудачници, мързеливи и въобще "лош матрял".

полицаите не трябва да излизат в пенсия ! те са пенсионери от мигът в който ги назначат ! някой виждал ли е полицай потен от работа ?!

Не съм. Но пък гледам сега точно през прозореца - ремонтират повреда във водопровода. Общо са 12 човека, от тях работят 2, 1 ги гледа отблизо, а останалите са на сянка наоколо. После, що ни била скъпа водата в София...

Ходил ли си на погребение на убит полицай !!

А ти ходил ли си на погребение на жертви на полицейското безхаберие?!

Задава се голяма "буря" (война, миграционен поток, екстремизъм и тероризъм) и не съм сигурен, доколко точно сега и как трябва да се пипат привилегиите на военните и ченгетата. Калфин можеше да помисли малко повече - вземаш едно, но даваш друго. Той само взема, не дава нищо и ще предизвика хем напускания, хем и отлив от желаещи да сложат шапката. Икономическият ефект от мерките му е смешен. При 2 500 офицера в армията, като задържи пенсиониранто на 250 от тях, колко пари ще спести пенсиония бюджет?При нас ако един мъж на 19 години (след средното образование) отиде в армията/полицията само за 5-10 години, той си съсипва живота - няма как извън армията/полицията да осигури семейство, а ако излезе на 35 години без образование, трудов стаж по специалност, кой и на каква работа щ го вземе? Никой и никъде естествено. Освен бандюгите. Привилегиите не са нищо друго, а примамката, която заедно със сравнително редовно изплащаната заплата ги кара да влизат в армията и полицията. Помислете - в САЩ средната възраст на полицаите по участъците е 35 години. При нас войниците са на средна възраст 35-40 години. В армията на САЩ войникът е на средна възраст 19 - 20 години, сержантът - на 32-35 г. При това, привилегиите, които получават са несравними - дори само безплатното (!) до живот медицинско обслужване на военните и семействата им, и програмите за получаване на висше образование (което в САЩ иначе е доста скъпо) - също привличат хората на служба. Не са само високите заплати, (почти) безплатните квартири и т.н. Така и те с готовност отиват да служат само 5-10 години, след което напускат без да съжаляват, че не са дочакали пенсионна възраст в армията/полицията.

Ефекта е смешен, наистина, реториката му е предизборна, а торлксото обслужване - стабилно.

Така е. За съжаление.

Опитай се да станеш полицай или военен в щатите. От нашите тюфлеци и 3% не биха защитили изискванията за щатите. За това тяхната армия и полиция е на почит и уважение включително и финансово. Най напред спечелете нашето уважение и тогава искайте големи превилегии.

Точно в това е номера! Искайте от тях, но им и давайте! У нас, с трици маймуни се ловят, това е.

А на бас, че ще отстъпи!

Трябва ни редукция на администрацията. И инвестиции в реалния бизнес. Като не ги пенсионирате тия полицаи, какъв ефект ще има това върху икономиката, според вас? Държавата съществува заради хипертвофиралия цирей от нищоправещи писарушки и вечно абонираните за трансфери на средства от бюджета, забележете, по-най-различни канали.

Предлагам 90% от полицаите да бъдат съкратени защото: 1/ престъпността е голяма защото не си вършат работата 2/ще има икономия за държавата 3/ да се разреши оръжието и така ще се охраняваме по-добре от набезите на циганите, защото от полицията няма полза 4/брой полицаи на глава от населението в България е най много, а престъпността е най голяма

Язък, че мога да сложа само един плюс. Тия хрантутници не знам как могат да са толкова дебелооки, че да протестират въобще с оглед на резултатите от 'работата' им...

Просто те мързи. Аз ще туря 2.

Напълно подкрепям идеята за съкращения при полицията - полицията защитава само политици и цигани. А това правителство защитава само полицаи, военни, лекари и учители - т. е. на всички тези народа плаща заплатите. Лекарите източват здравната каса с измислени диагнози. Учителите източват пари с несъществуващи ученици и малки паралелки. Полицията охранява крадливи цигани и крадливи политици.

Катаджиите по цял ден цъкат игрички на смартфоните си, понеже вече по-трудно могат да прибират по 20 лв с "К'во ш' праим сига?!!". И откъде, накъде ще им плащам пенсия на 48 годишни, здрави и работоспособни мъже?

И как по-точно ще ти вземат 20 лв. с: "К'во ш' праим сига?!!" ако всичко ти е изрядно? Дори да съм нарушил - винаги си признавам и им казвам да правят какво трябва - т.е. да пишат. Проблема не е само във вземащия а и в даващия - тея милиционери да не са дошли от Марс ?

Нито един полицай не заслужава да работи по малко от който и да е друг човек. По цял ден и цяла нощ обикалят да изкопчат някой лев от хората че сега и на протест излезли. Кат не им харесва , на нивата има бачкане колкото искат и няма кой да ги натиска. Не мога да ги дишам. Като видя полицай и виждам Изнудвач

СТАНИ ПОЛИЦАЙ! и ти да мързелуваш и да взимаш моооого пари. Ама не ти стиска, а, а!

Имам доста високо образование за хрантутник. Мога да си изкарвам парите и съм по полезен от полицаите. Няма да ви забравя как размахвахте палки пазейки парламента и провокирахте хората.

Мицифаите искат.Те само знаят да искат. А като е да свършат работа за 5 ст. ниакви ги няма. Тежко им било да охраняват границата. Ама, чакайте, нали затова с апостъпили в Гр. полиция. Не само да стоят в кабинкте на границата и да вземат рушвети. Тежко им било дани пазят от циганите. Ами да, да с еразправяш смангалите не не лесна работа. Но всъщност на тях за това им с еплаща.Пък на когото му е тежко да стане овчар. Те тия от МВР за друго не стават. На всичи нас ни вдигнаха възраста за пенсиониране. намъжете с 5 години, на жените с 8. И никой никого не е питал. Няма преходни периоди, няма дявол. Сега "мечката запчва да скача" и при илиционерите. Но аз имаммалко по-друго притеснение.Увеличаването на пенсионната възраст ще доведе до там че големите началници няма да могат да ги изгонят от МВР и армията. Дебелосерковците, дето ниаква работа не могат да вършат ще си служат на топличките местенца до дълбоки старини. Така, броят на "чантаджиите" в МВР не само ченяма да намалее а ще с еувеличи. Редовите полицаи ще се разбягат (как така ще ги карат да работят!), а дебелосерковците по канцелариите няма да огат и с пръст да ги бутнат.

На тази непоклатимост от високи позиции в Япония са й намерили цаката - след Х години (мисля, че беше 50 или 55) не може да се заема върховна ръководна позиция. Даже и частните корпорации го прилагат.

Хич не се връзва с японския културен модел, ама карай. Там самата възраст носи по-висок статус. А в бордовете на корпорациите им възрастта определено е доста над 55 - средно.

Какво толкова недоволстват! Какъв им е проблема! Трябва да се въведе държавна охранителна фирма, която да изземе функциите на нароилите се частни. След навършване на 45 годишна възраст полицая преминава на работа в държавната охранителна фирма. Там работи до навършване на пенсионната възраст от 55 години, и излиза в заслужена пенсия. Те и сега след като се пенсионират на 45 продължават да работят като охранители, и източват НОИ с високите си пенсии. Само след 5-6 години възрастта за обикновените хора ще се повиши на 70 години.

Сега всички протестиращи да си подават молба за напущане.На хората с месеци не им изплащат заработеното и не смеят да застанат пред камерата ,за да не ги съкратят,а тези неграмотни дебили палатки ще опъват,кафе ще пият,с ръце на гъза ще кибичат,цигари ще пушат.А бе хрантутници не разбрахте ли ,че нищо не работи от къде пари за вас.Тези които са недоволни нямат работа в системата.Те затова имат големи привелегии,но нямат право да стачкуват.Айде на съд.

г-н Калфин е прав ! Лично аз предлагам 35г. трудов стаж и възраст 60г. Заплатите и по ниската възраст за пенсия са от времето преди 1990 година когато МНО и МВР бяха за всичко, нямаше извънреден труд , 40 дни отпуск и право на профсъюзи. Служителите на МНО и МВР работеха на ненормирано рботно време- Сега е друга ситуацията и г-н Калфин е рав - трябва да бъде подкрепен от НС, а полицайте и др. ако не желаят могат да напуснат системата.

Видяхте,че сега министър е жена и решихте да се правите на мъжкари.Не си мислете,че Бъчварова е мека мария.Скоро ще ви опъне юздите.Време е да поработите,преди да искате права.Сега е момента за истински реформи в МВР.Всички търтей, които са на протеста,а не си гледат задълженията вън.Та вие се превърнахте в организирана престъпна група.

да подкрепям калфин тия полицаи много нагли взеха да стават от всичките наши полицаи едно 80 процента са без полицейско обрзование сульо и пульо станаха полицаи да не ви говоря че повечето с връзки и пари под пюрото на началниците на полиции да не говорим и зе ширенето на престъпността .задължително полецаите трябва да има 3 или 4 годишно полецейско училищте а офицера задължително полецейска академиа а не образование за тракторист или вишшо за учител и обезателно спортна подготовка и да говори и други езици като намалее престъпността и полицаите да са 100% завършили за полицаи тогава нека да си кажат думата

Това е наглост, ония, които копаят канали да бухат до 65 а на тия търтеи и 52 са им много. Като не са доволни от условията да не стават полицаи и пожарникари. А инъче реално възрастта им за пенсия трябва да е като на всички останали. След като могат дълги години след пенсиониране да работят в охранителни фирми и при бандитите!

Няма ни един свестен полицай.МВРе синоним на МАФИЯ.Във всички престъпления има замесен полицай.Да не реват за заплати ,на всички е ясно кои сектори в крименалния свят охраняват.За нас остава да бачкаме за техните заплати и несправидливи привелегии.И това което получавате ви е много.Като не ви отърва границата е отворена.АДИО.Калфин не само ,че не трябва да отстъпи ,а да вземе да се замисли и за 20заплати при пенсиониране.Има ЕС нека се ръководи от там ,щом за трета категория вече го сториха.

Що се отнася до пенсионирането може би наистина възрастта трябва да се увеличи. На 55 години да се пенсионират пак ще работят 10 години по-малко от другите. Голяма част от тях работят и след навършване на възрастта. Има и други професии, работещи с рисков контингент, а нямат никакви допълнителни придобивки и ще работят до 63, 65 год. Що се отнася до условия на труд може би наистина те трябва да се подобрят.

Когато мен не ме устройват условията на работното място - напускам и си търся друго. Не тичам по протести, не опъвам палатки, хамаци и т.н. Не може цялата държава да става заложник на една тайфа от полуграмотни, арогантни простаци и търтеи от механотехникумите!

На гръпчетата с "БОТЕВЪ", на коремчетата "ЦИКЛОН Б", Опустошиха два стадиона, на "Арена Коматьово" разбиха на Софийски треньор главата, И, МВР ги гледаше, семки чоплеше? За тая "Добра работа", трябва да получават пенция слет 7-и клас ! Трн Бодилек

Това че полицията е не ефективна , не означава че и те трябва да са до живот на работа като всички останали . Как си представяте 55 годишен "командос" преследва две 16 годишни циганета , а те от ден на ден все повече и повече .

А ти как си представяш 65 г. хирург? Той дали ще е в състояние на тази възраст, на която вече ще се пенсионира след м.01.16 г., да изпълнява задълженията си така, както трябва?!

А, хирургът работи ли в пет болници, а полицаят?

`що говориш глупости?!? Има и по на 70+ години хирурзи, които изпълняват задълженията си, ама в случая сравнението ти не е равностойно, защото единия по закон не може да работи на друго място, а другия за една операция взема пари колкото полицая за цяла година. И тук вече идва момента, че хирурга би работил и за престиж след като прилично е осигурил старините и на правнуците си. Сигурността за разлика от парче сирене и домати, произведени в сивата икономика, не е видима материя, не се мери на обем и килограми. Е това нещо не можете да се проумее от средно статистическия българин, осигуряващ се на 350 лева, в плик още 1200... и после се чеше по тъпата си кратуна и мрънка защо му е малка пенсията!

Браво на министъра! Никакво отстъпление! Не стига че имат хиляди привилегии, допълнително по 20 дни отпуск годишно, а и на всичкото отгоре една година трудов стаж им се зачита за две, къде го има това безобразие?

Калфин, кога ще обявиш новата пенсионна възраст или още я къдрите. Защо не се обявява, хората трябва да знаят кога-дали

Да не забравите МАСКИТЕ г-да полицаи.Ама сложете ги,не се правете на срамежливи,паразити такива.Тези които протестират са същите гавази на бившия гл.секретар Лазаров,които биха протестиращите без заповед, а сега търсят подкрепа за техните права.Какви права бе.Права имат тези които си изпълняват задълженията.Както казват агитките: ДОВИЖДАНЕ-Е-Е на вашите права.Вие сте по-лоши и от циганите.ДЪРЖАВНИ ТЪРТЕИ!

тука повечето коментиращи явно и един полицай не познават, ама иначе всеки всичко знае, типична българска черта, за съжаление...

Това е театър за простолюдието.

ВСЪЩНОСТ КАКВО РАБОТЯТ МИЛИЦИОНЕРИТЕ ?

И те самите не знаят.