Десетки хиляди испанци протестираха срещу абортите

Десетки хиляди испанци излязоха на протест в Мадрид срещу абортите.

Обратно в новината

Коментари - Десетки хиляди испанци протестираха срещу абортите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

право е на родителя да прецени дали да запази зародиша! Дете не е зародиш... Природата се погубва с 8 милиарда човека... не е необходимо да се увеличава населението За сметка на други изчезващи видове

След като е очвадно че има дървена мафия,значи има конкртни хора и групиривки,ами да им се запорират банковите сметки и имотите!

Здраво отзад, за да нямате проблеми ;)

Страданието на едно дете не се различава от страданието на всеки човек и не е оправдание за убийството му. Страданието е съдя, а не бостанско плашило. Не случайно страхът от смъртта е майка на щастието. Истински щастливи са само светците. Другото щастие е мярка за душевна тъпота.

Всеки аборт бил убийство.Ами ако никой не го иска това дете?Друго си е да е живо ама и то да не знае що живее...Или да стане отрепка и престъпник.И за това пак горкичкият Господ е виновен.Защото родителите са малоумни или просто садисти.Обичат да гледат много малки деца как мизеруват.Ама и нагли -казват така е решил Бог.Ама Господ няма да направи така че като се пръкне някое чаве и той да материализира една голяма торба с пачки от по 500 евро до родилката.Едва ли е генералният спонсор на циганският катун нито е длъжен някому на тая Земя.Всичко е в ръцете на хората.

Ако никой не иска да поемем отговорност за това дете, дай да му отнемем живота за по лесно? Убеждавам се как дарвинизма и еволюционата идеология унищожиха морала в обществото. Следствието е морална деградация и упадък във всички сфери на живота.

Айде стига! Никоя власт не трябва да се меси в това, какво прави една жена с утробата си. Не е нейна работа.

Дано преди да изчезне човешката цивилизация българското, така наречено общество, да узрее, че всеки аборт е убийство. А колкото до контрацепцията - тя също е убийство, тъй като преди да се слеят хромозоми, с нея е изключена Божията воля за сливането им, т.е., на лице е грях към Бог и живота, чийто източник е само Той.

по тази логика, ако не убиеш едно животно е престъпление, защото може би нарушаваш Божите планове това животно да умре

Например една котка виси с последни сили и и остава малко за да падне.. и тогава ти я спасяваш. Ти нарушаваш неговите планове тази котка да умре или пък той е имал планове ти да минеш и да спасиш тази котка?

Прираста на испанците - отрицателен. Или ще правят по-малко аборти, или ще учат арабски. Ей, няма хаир в тоя живот. Лоша работа. Все ни кара я да раждаме, я да работим. Не можем ли само да си лежим, хем да не гледаме деца, хем да не работим?

Много сложна тема... Проблема е че в случая е представена еднозначно. Дясното правителство на ПП освен с безумната корупция и заробването на испанския народ с международни заеми които вече надхвърлят БВП и се взеха за да спасят едни банки от фалити а се връщат от средния испанец... е известно и с привързаността си към Църквата... която е безумно богата и влиятелна... Та се стигна до там, че абортът, които в много случаи е нежелателен ( но за да се предпази от аборти, младото поколение трябва да бъде образовано в темата и не от слухове и филми) се опитва да се забранят дори и аборти с тежки заболявания и недъзи. Та тези които са в случая на манифестация са ултрарелигиозните, за другите милиони жени дето до скоро бяха на протести за правото на аборт, тук не с е казва нищо. Много дълга, много сложна и много наболяла тема, деликатна и многопластова....

jingiby

В България абортите трябва да се забранят на българките. Дори да не могат да си гледат децата, държавата трябва да ги поеме. А на циг?нките трябва да се заплащат за проявеното високо съзнание, а не после да ги гледаме по кофите за боклук...

Съвсем човешко е да протестират срещу умишлено убийство. Още при оплождаме на яйцеклетката живота на човека започва. Понятието ембрион е въведено за морално удобство, но това не променят простият факт, че е човек. Още в библията, когато не са чували за такива манипулации е казана тази истина.

Вие мъжете пък изобщо не би трябвало да имате думата по този въпрос! Откъде накъде ще решавате какво да прави друг човек с тялото и живота си? Както жената прецени, така ще бъде. Я у лево!

Някой да обясни каква е разликата между християнския и ислямския фундаментализъм. Май единствената е, че християнството има малко повече "стаж", което е дало време крайните да станат малцинство. Като видиш фанатичните погледи на разни американски пастори и последователите им, може тръпки да те побият.

Няма разлика, всяка вяра води до едно и също, независимо дали е религиозна, политическа, икономическа и т.н. Не е въпросът в стажа, просто в цивилизованите страни вярващите са малцинство и не им се позволява да пречат на умните и психически нормалните хора. Америка е отделна тема, там за разлика от Европа не са видели религиозни войни и всички други прелести на вярата. Исляма е пълна диващина и няма какво да го коментираме.

След като света е свободен и всеки може да прави собствен избор е несериозно да се иска забрана на абортите. Тези протестиращи хора нямат мозък.

Ако смятате убийството за нещо незначително, сте прав.

Има голямо значение дали плодът е със големи или никакви болестни изменения, дали е резултат на изнасилване или на тъпотата на двама напити млади... В много случаи не е възможно и не бива да се оставя едно бъдещо дете да страда от някаква тежка болест в продължение на 10 мгодини и след това да почине, но в много случаи би било добре да се предотврати забременяването на време, та било то и само за да се спести аборта и риска за бременната. Лично смятам, че аборти с лека ръка не бива да се правят. Нито да има тотална забрана и да се търсят алтернативи по нелегални клиники дето умират или остават безплодни пациентките. Въпроса освен медицински е и соцялен и етичен... Да се дава възможност да се правят аборти, кои, както иска е лудост... да се направи забрана, както испанската партия на власт и църквата искат в никакъв случай никакъв аборт е друга лудост....