Обрат след дрънкане с чанове и тенекии пред нов министър

Фермери от цялата страна излязоха на протест заради начина, по който се разпределят фермерските субсидии.

Обратно в новината

Коментари - Обрат след дрънкане с чанове и тенекии пред нов министър | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Б.Б. пак започна с активните си мероприятия както при правителството на Орешарски!!!

"Пред журналисти министърът каза, че основания за протеста има и че той ще работи за промяна в правилата, които създават изкуствено напрежение в сектора" Ето доказателството кой е поръчал масрафа.Кога стана "циганин"-министър, кога разбра че има проблем.Ми нали довчера беше тютюнджия.То голям животновъден експерт се оказа.На ден министър ,без да чуе мнението на доказани експерти веднага взе решение по казус който се точи с години.Защо не каза как е например в съседна Румъния и Гърция по аналогични проблеми. Но нейсе трябва да се отблагодарява на спонсорите на предизборната кампания, а защо ли ми се струва и на "Кой". Чува се че много обичал да чете стихове на "Дебелянов " ,ама на турски език .Да не говорим за неговите ескпертни качества дори като тютюнджия и да не си припомняме безславното му пребиваване като Председател на Селскостопанска академия.

И КАКВО????

всеки човек(неовца) има право да изрази несъгласието си публично от беззаконието ,дори и в недемократичните турция и русия ! това е предупреждение към самозабравилите се властващи. тук-там се появяват комунистчета ,на които това изобщо не им допада . значи верно е,че само червените не скачат !

Ми то всички на "протеста " бяха "червени " . Е не че ги видях да скачат,ама тези от бусчето от Ловеч бяха по-интересни,скачаха на "един " крак! . Защо ли нещо ми убягва че там има един велик овцевъд на който Св.Бъчварова му хариза едни 10 000 дка пасища и сега нещо не му изнася.А пък и той гледа порода "Аваси " ,нямаща нищо общо с българските традиции-т.е не е българска /автохонна / порода

"Много " добре организирано и "платено" мероприятие .Но безпределно ясно не от тиквата. А че било Национален протест е прпосто смешно. Имаше неповече от 150 човека. Повечето от Северна България/Русе,Ловеч и т.н/Имаше хора които явно и на снимка не бяха виждали овца. А как така всички телевизии ,даже и такава като BIT,която иначе е далече от земеделието се явиха вкупом и едни и същи хора интервюираха показва за това че явно новата власт стои зад това. Докарана бе озвучителна уредба и разположена направо на стълбите на министерството което досега не есе случвало и не може да стане без съдействие от страна на министерството. Въпроса в крайна сметка е "Кой" плати този безмислен масраф-трпи автобуса и един микробус ,трима музиканти и озвучителна уредба. Елементарният анализ на Наредбата показва други проблеми а не точно тези ? А биха дали отговор на този въпрос и защо най много присъстващи имаше от собственици на чужда порода овце водени от видният овцевъд и бивш директор на Пловдивската агенция по храните -З.Василев ,повече известен като приближен на Миро Мършата и авторо на далаверата с румънските агнета ! И кротко да отбележа ,Наредбата е обсъдена от Съвета по животновъдство с участието на тези две организациии.

Малиии, на комунягите започна да се стяга примката около шията...

Много правилно им искат документи, иначе всичко е измама в Б-я.

Бееее се пеее...ха,ха,ха това ще получите!!!...иначе червените гниди как плюят по протестиращите що така бе смрадливци нали прпавителството е "надпартийно"!

Бееее се пеее...ха,ха,ха!

не си търсихте правата пред слънчо Борисов, а сега. Не , че не са прави.

малките кратунки се надигнаха....

бг "черен хумор" : Бееееее,беееее,беееее ....

Част от исканията изобщо не са справедливи - автохонните породи трябва да бъдат субсидирани и защитени безусловно. При тях добивите са по-ниски но това са естествените, български породи, които трябва да бъдат защитени.

Това е аргумент на корумпиран администратор. Като се знае че е по-нисък добивът от тези специални породи, може напр. техния добив да се приравни с добива на другите породи чрез определен коефициент. Но съвсем без всякакви документи, безконтролно и безотчетно раздаване на субсидии не би трябвало да се прави в една Европейска страна.

Защо ли всички тия си траеха докато боко беше премиер????Като му се изплъзна властта пусна подлогите си напред - бдж негодуват от условия на труд и заплати, тези сега взели да се правят на принципни.. Много вонят всички тия ''негодувания'' подир дъжд качулка и пред тия дето нямат нищо общо с тях

Забележете, че тези животновъди не искат отпадане на доказването за тях, а искат и другите да доказват. Да им е гадно на всички по равно. Мила родна КЪРТИнка..

заинтересувай се откъде и как Зоров си събира млякото и тогава го питай защо взема евро пари за ЕКО производство. Така че прави са хората - правилата трябва да са за всички.

К'во се чудиш, по тия географски ширини винаги е било така, така е и така ще бъде!

е какво ,всички трябва да са равни пред закона ,а не като комунизма -за нас закон,за тях само благото му !

Смешен и жалък сценарий, достоен за гърбави примати!

Тъпо стадо подкарано под лозунга "Аз съм прост и вие сте прости!" Кой въведе това разпределение, две години манерките ли му държахте?!

ОТИВАЙТЕ да БЛЪСКАТЕ по ДЕБЕЛАТА КУХА КРАТУНА в Банкя.

На мен никой не ми дава субсидии. Взимам заплата, съобразно договор. Повечето работещи са така или на изработка. Субсидирането е поставяне на неравноправен подход. Я, ги вижте какви олигарси станаха, източиха всичко с тия схеми. и, дрънкат за още...

Ако ще е пазарна икономика, да е пазарна! Какви са тия субсидии и програми по ДФЗ, където им се опрощава половината и повече заеми?!? Всичко е схема за точене, облагодетелстваща едрия капитал. /Политическия елит/

Преди около 15 години в Нова Зеландия са прекратени всякакви субсидии в селското стопанство и икономиката. Парите от субсидиите са пренасочени в образование, здравеопазване и социални услуги. Облекчени са администрирането и регулацията на бизнеса и е подобрен достъпа до нисколихвен финансов ресурс. В резултат БНП е нараснал от 3 до 9%, а износът на селскостопанска продукция с около 20% на база последната година с действащи субсидии.

Иван Петров

за това иде реч... ама тука, не сме република, а демокрация.

АЗ НЕМОГА ДА СЕ СЪГЛАСЯ С ФЕРМЕРИТЕ-ЗАЩО НЕ ДАДАХА МЛЯКОТО НА НЯКОЙ ДОМ ЗА ДЕЦА БЕЗ РОДИТЕЛИ ИЛИ ПОДОБНИ - ЗАЩО НЕ ГО РАЗЛЯХТЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОРИСОВ - И ВЪПРОСА МИ Е КОЙ ВИ ОРГАНИЗИРА ГЕРБ,ПАТРИОТИТЕ ИЛИ РЕФОРМАТОРИТЕ ОЩЕ ПЪРВИЯ ДЕН НА СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ПРАВИТЕ ПРОТЕСТ АКО СТЕ МАЛКО ПО УМНИ НЯМАШЕ ДА ГО НАПРАВИТЕ СКЪПИ ФЕРМЕРИ АКО СТЕ ТАКИВА НЕ ДАВАЙТЕ ДА ВИ ИЗПОЛЗВАТ НЯКОИ ПОЛИТИЦИ

а вие ,какво сте дали чрез вашия труд за нуждаещите се от помощ ?? все искате другите да дават,защо не дадете с личен пример ? всъщност ,те сигурно са дали за разлика от коментиращите форумници .

даа,управляващите трябва да знаят каква работа ги чака и защо им се плаща .така е в цял свят !

Ами две години дедовия ли ми крепихте, или чакахте да ви влезе докрай?!

Идете в Банкя, там разлейте млякото. Вие какво искате от Служебния кабинен още първия ден ли трие всичко осрано от предишните идиоти ли?

явно много ви любят.

Защо при тиквата не протестирахте? Нагласена работа лизачи.

какъв е вашия проблем ,когато някой се бори за справедливост и законност в тая ошушкана държава ?