Протест в Девин: Не искаме да умираме на път за болницата в Смолян

Около 200 жители на Девин и съседни селища участваха в протестен митинг срещу затварянето на болницата в града.

Обратно в новината

Коментари - Протест в Девин: Не искаме да умираме на път за болницата в Смолян | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

глупости,половината от държавните болници са за закриване,много по добре е да има по малко но по добре оборудвани боници и съответната техника за бързо реагиране(хеликоптери ит.н.)както е и в Европа между другото

Не разбрахте ли, че сегашното управление на "здравеопазването" работи в интерес на собствениците на частни болници. Вижте на какво приличат държавните и общинските. И това започна да се усеща особено последната 1 година. Дори да се абстрахираме от това кой е на власт - фактите сами говорят: 1. юли, август и септември 2010 г. - директорите на държавните и общинските болници бяха викани неколкократно, за да им се каже, че в здравната каса няма пари (при условие, че НЗОК имаше 5 млрд. лв. резерв) и за изминал период от време и реализирани клинични пътеки на болниците ще им се преведат само 60% от средствата, които им се полагат по договор за реализирана вече здравна помощ, за което директорите трябваше да подпишат анекс към договора, че се отказват от останалите 40%. Който не подпише - не получава нищо. 2. Понеже тези, които не подписаха все пак оцеляха благодарение на изборите на екипи (които са много по-скромна сума от тази, която се плаща в частните болници) - управлението на "здравеопазването" ограничи изборите на екипи. 3. Финансовото министерство прибра тези 5 000 000 000 лв. резерв на здравната каса - неясно къде. Резултата е, че сега наистина няма пари за здравеопазване, повечето клинични пътеки са под себестойността им и болниците работят на загуба. Очаквайте следващите фалити на болници. Наистина остава въпроса защо ни удържат здравни осигуровки. Трябва да се спре удържането на здравни осигуровки, но и да се върнат неизползваните. Аз 11 години внасям здравни осигуровки, а съм посетил GP-то си само веднъж, за да ми даде направление за изследвания за 20 лв. и друго не съм ползвал. Ако всичко това не се случи бързо, просто всички държавни и общински болници ще фалират и частните ще останат без всякаква конкуренция. А тогава вече ще ни ДЕРАТ както те си знаят и то не докторите, които пак ще обвиняваме, а собствениците им.

Какви 50 хиляди лв. заплата? Не помниш ли, че Бойко каза, че не може никой да взима повече от него, а неговата заплата била 3 хиляди. И въобще не разбрахте ли, че в здравеопазването сегашното правителство работи в интерес на собствениците на частни болници.

Това е малкото ми братче. Не му се сърдете, глупаво е още- разполага само със 777 мозъчни клетки.

Да ходят да протестират на Беловодски път, пред сараите на техния сайбия - нали за него гласуват на всички избори, той им определя дажбите, той им раздава бюджетите, той назначава "специалистите" и е главен експерт по всички въпроси! И без това не ходи в парламента - винаги си е вкъщи, обикновено пиян от сутринта, така че тъкмо и ще е в добро настроение! Да си се разберат там помежду си кой прав, кой крив, една партия и един вожд имат те, от него да си търсят правата и парите!

После недейте да ревете, че всички се бутат да живеят и да работят в големите градове. Какво да правят в малките населени места като няма работа, няма училища, няма и лечебни заведения. Айде, нещата с работата са поправими, но закриеш ли училище и боница - край с даденото населено място.

Не става ясно като затварят болницата, ще се увеличи ли финансирането на Бърза помощ-сега те освен на много повече адреси, ще играят роля и на таксиметрова служба да превозват пациенти до Смолян и обратно.

Мястото на протеста трябва да бъде пред ФИНАНСОВОТО МИНИСТРЕСТВО на С. ДЯНКОВ - лично него да питат какво направи с парите на Здравната каса.

Болницата е ОБЩИНСКА, Бери ;) Приятелите на Доган, като теб, са я източили, а този път Държавата отказва да им плаща "масрафа".

Мери ,тук общината не е упражнявала контрол ,и някой са се опитвали да управляват

Точно.

Стига с тази болница. Дайте да коментираме следващата.

За какво ми удържат здравни осигуровки и то доста солени, а един път в годината да ми се наложи да не мога да ползвам здравна помощ! По-добре не ми вземайте от мизерната заплата!!! И още нещо наложи се през месец февруари баща ми да постъпи в болницата Смолян чрез направление от Девин, не искам да коментирам колко лошо отношение имат смолянският персонал на болницата към пациентите от другите общини, сякаш ги задлъжаваш да те лекуват. Абе изобщо скапана държава! Ако не могат управляващите да се справят с проблемите - нека ни продадат на заможна страна, но да живеем един нормален живот!!!

kgb777kgb

Така като чета , ми се струва , че се предлагаш за някой я турски , я арабски харем ! Никой не те спира да заминеш , но тази ЗЕМЯ е БЪЛГАРИЯ и тя остава тук заедно с БЪЛГАРИТЕ , ако не ти харесва - приятен път !!! Много отидоха , но и много се върнаха , всеки има своя избор , но няма как да не платиш избора си такъв е закона на природата !!!

А ти като се правиш на толкова отворен, защо не кажеш как бедно и мизерно живее трудолюбивия български народ и защо нашите управници продължават да се гаврят с трудното му положение?!

И още нещо никъде не съм споменала за турски или арабски харем, това си е твоя измислица!

Още едно доказателство ,че Буугерия е грешка на историята. "държава" дето несе грижи за народа си е....и е в г...ь

Упражнявай се да пишеш на друго място! Неграмотна си!

Знаш ли как обичам помакинките дет са праят на тултинки?

Знаш ли как обичам помакинките дет са праят на туркинки?

Ето докъде води некадърното и престъпно управление на Бойко Борисов и ГЕРБ!

ВСИЧКИ СА ОТ "ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ"! Гледат само "тяхната кошница да си оплетат"! Отдавна обикновените хора загубиха вяра, че "утрешния ден ще бъде по-хубав от днешния"!!!

Въпросът не е в това къде ще умрат тия хорица.Те просто искат да усетят някаква грижа,ако ще да е последната на тоя свят.Какво се правите,че не разбирате,бе хора?Повечето възрастни хора това искат.От което ги лиши в повечето случаи новото време.Не казвам демокрацията,защото натам вървяха нещата още от татово време.Дори имаше и няколко хубави филма на тази тема.А причините да се затвори болницата си ги знаем-консумативи и апаратура на по-високи цени заради комисионни,наши хора в борда...Девинци,сърдете се на вашите си хора,не на министерството.И ако искате да знаете,това е във всички болници,само дето големите няма как да ги затворят...

Миналата година лежах в болницата от високо кръвно. Докторът щеше да ме умори /добре че комшията по легло ме спаси/ защото ми даваше хапчета за ниско кръвно. Да я затворят колкото се може по-бързо и без това си е само за морга.

За съжаление много ненормални доктори има....

прав си това особенно много важи за смолянската болница.. просто уникални некъдърници!!!

нали щяха да узаконяват евтаназията? Явно са решели да преобразуват болницата в център за евтаназия и така лесно ще пенсионират народа ...

МЕСЛЯ ЧЕ СПЕШЕН ЦЕНТЪР ЩЕ ГО ОТНЕСЕ НАЙ ЯКО И ЗА ВСИЧКО ЩЕ ТЪРСЯТ ТЯХ

здравна помощ да не им удържат здравни вноски и толкова:) Така и така герберите ги обричат на смърт поне да е по-евтино за тях! тъпа държава от боклуци!

При герб няма умрели ! Няма болни и затова няма и болници ! Всички са усмихнати, доволни и уверени в светлото бъдеще, към което ни води герб ! Да живее бойко и неговата партия - да вземат властта до живот и все така да ни водят устремено напред към благоденствието ! Толкова сме доволни от управлението му, че нямаме нужда от болници - всичко ни е наред, но въпреки това бойко ни спасява от евентуалните опасности - добре че е той, иначе не ми се мисли ! Ако може да е едновременно и кмет, и премиер и президент и патриарх - тогава ще сме още по-добре (ако въобще е възможно, в момента сме невероятно добре според проучванията на правителството !). Милиционер - роднина, милиционер - роднина - какви болници искате ? Аре да ритаме ...

За какво протестират?Нали Бойко прехвърля пари от здравето и от образованието за да ни построи магистрали.По тях се стига бързо навсякъде,включително и на онзи свят.

Точно заради това сме болна и необразована нация! Жалко, много жалко за нашата мила България! Не ги виждам и младото поколение какъв живот ги чака...

Я всички в София аааа. Там има всичко. Сега ще им гласуват и допълнителен бюджет. Айде натам.

Странно тази Община има едно единствено общинско дружество каквото е болницата и не може да го стопанисва. Явно общинарите не могат да управляват. Жалко за хората. Дали на изборите на есен няма да се появят същите хора и да поискат още един мандат. Странно е че МЗ въвежда стандарти за лечение но не и за финансов контрол в болниците за да не се стига до такива случаи. А собственика /общината/ как така толкова години не е разбрала за тази задлъжнялост. Не искам да си отговарям.

Девин е на 55 км от Смолян, а има села, коита са на 120км. Пътят е планински, с много завои, а през зимата... да не говорим. Не е леко пътуването ката си здрав, а болен -наистина си умираш пътувайки. жалко за хората...

Ами уважаеми БА!?Девин е около 8 хил.души но самата болница обслужва хората от 3 общини,а за километрите Девин- Смолян си вземи една карта и ги провери.

Не сте много, па и на другите общини дали ще ги карат в Девин или в Смолян им е през оная работа! Ако ще мрът на км. защото пътували то по -добре болница в Доспат, а не в Девин, че поне е по-далече!!

И аз така мисля, дали по пътя, дали в болница.

Има ли някой да ме светне колко хиляди жители има в Девин? На колко км. е Девин от Смолян и изобщо няма ли други такива болници вече хлопнали капенците!

Нещо не мога да зацепя какво точно значение има къде ще умреш - по пътя за болницата или в самата болница?

И аз така мисля, дали по пътя, дали в болница.

Разлика е там, че ако стигнеш навреме до болница има шанс да се отложи ритане на камбана с няколко години.

...хората искат да умират с лекарска помощ.

В това отношение проблеми няма да има. Със сигурност ще я получат...

Вече няма и това е лукс .Сега ще ги спасява котката Драндора с леля и Тотка в екип

При тая немотия, беднотия и мизерия, да искат болница в Крива Паланка, занчи само едно - да стигнат на време и да умрат там. Дали има пари за апаратура, дали има бунаци дето да бачкат там за 5-600 лева заплата?

Ех, икономист. Все пари ти са в главата, бе. Ама утре ако започне да гърми и трещи ти пак ще си мислиш, че парите са причината...Айде, стига де...Money makes the word go round,......ама не е съвсем така.

ворлд *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Много си прав. Само, че като няма болница може ли и здравните осигуровки да не ми удържат.