В Асеновград искат по-бърз старт на процеса срещу ромите

На пореден протест излязоха тази вечер жителите на Асеновград.

Обратно в новината

Коментари - В Асеновград искат по-бърз старт на процеса срещу ромите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе, драги журналя, не се ли оливате вече с това нелепо "роми"? Кой ви нарежда да оставите думата цигани и да я заменяте с роми, наименование, което не съществува никъде в Европа. Отлично знаете, че има цигани, цигойнер, сиган, циганы, джипси - ееее, откъде ви хрумна да въвеждате непонятно име на мургавите ни братя? Та те самите не искат да ги романовствате. Нима си въобразявате, че с новото си нелепо име те ще хукнат да работят, да учат, ще спрат да крадат, ще се редят на опашки да плащат данъци, ток, вода и осигуровки??? И защо, по дяволите, никой от вас не си признае защо, кой, кога и докога ще ви натиска да пишете роми, а не цигани? Сега е време да ми изтриете мнението, защото може би Сорос ви плаща?

УПРАВЛЯВАЩИТЕ, ДОКОГА ЩЕ ТОЛЕРИРАТЕ БИТОВАТА ПРЕСТЪПНОСТ ???

В САЩ съкратиха бюджета на данъчната администрация (вярно само със 100 милиона), за да строят нови затвори за тъмнозелените. Според мен една инвестиция от около 500 000 милиона лева за два-три нови затвора + персонал + премии за всички прокурори вкарали тъмнозелените в тях би внесло голямо облекчение в битовата престъпност.

Световните кукловоди искат невежество. Или-професионалисти с нулева обща култура-роботи без човешка критична мисъл. Циганите са невежеството. Затова ги пазят. Гласът им лесно се продава. А при мажоритарни избори още повече ще тежат секциите им

А в цяла България искаме да се запази и българския език. И да се наричат нещата с българските им имена. престъпността няма етнос. И в българския се казва цигани.....

Ако държавата не положи усилия да реши проблема, общината няма какво да направи! Кметът като започне процедура по събарянето, съдът ще я спре, и около него ще наскачат всички видове хелзински комитети и дпс-та ... Никой кмет в България няма достатъчно власт и лостове да изгони една цяла махала от града си. А нали като ги изгони те ще идат някъде другаде, където да създават проблеми.

Какво значи да ги изгони, та в този квартал живеят 10 хиляди, не става въпрос за 100-200 човека, единственото решение е още от 3 години задължително в детска градина, задължително училище, ако ще с полиция да се пазят училищата, защото образованието е в основата на всичко. Тези деца са утрешните работници, за да си получават пенсиите хората независимо какъв етнос имат. Всичко е в ръцете на държавата , не е на местната власт.

Не знам за вас, но мен все повече ме сърби калашникът...

..ако искаш да спечелиш местни избори..купуваш махалата..ако и това не стигне докарваш още една махала и готово..ПРОСТА ЦИГАНСКА ДЕМОКРАЦИЯ ПО БЪЛГАРСКИ и за протестите чуваемост няма от страна на властимащите щото тая власт я имат благодарение на циганският вот----БЕЗ КЮТЕК ОПРАВИЯ НЯМА ТОВА Е ИСТИНАТА...ама говорим за як кютек не за мирни протесчета и шествия из центуро на града

Снасят гласове, депутатски места, мандати! Снасяй и ти - и теб ще те пазят... ама си знаят, че можеш да кривнеш от "правия път"... а онези не кривват - винаги гласуват за тоя, който раздава кебапчетата...

Нали оня Валерката от Паричния фонд обеща бързо да се справи с циганите , менте Министър е този мангал !

Ами Перата не е пуснат, защото е криминален престъпник ,като ПЕТНОТО и ДИНКО. Не чувстваш ли другарю Детройт че тези тримата заедно с тебе са измета на комунистическата мафия!!!!!!!

Тоз комитет, отсега да почва подготовка за следващите общински избори и да избират читав човек, а не партийни мутанти. А, могат да принудят и кмета да подава оставка и предсрочни избори.

Те преди месец започнаха, особено активни са Йордан Тодоров и Иво Величков- психолог, по-скоро психопат. :)

Протестирайте си, не пречите. На работатата на общинската администрация.

Власт имащите чакат хората да забравят и да заметат и този случай,затова протестите не трябва да спират,докато не влязат виновните цигани в затвора и не им се бутнат всички незаконни цигански къщи и постройки!

в целия град и в центъра има незаконно строителство, защо само на циганите, защо в центъра на града ДНСК не събори цял жилищен етаж, защото не е ром ли ???????? Нали искат Закон за всички, нали искат всички да имат еднакви задължения и права.

Всъщност протестиращите са прави. Бързо разследване, бърз и справедлив процес и всеки на мястото си. В Германия за нашия насилник им трябваха 9 часа процесуално време за да го вкарат в затвора за 2.5 години. Точно тези 9 часа представляват 1 ден и 1/8 от следващи ден, защо институциите се бавят?

Европа за разлика от Рашистан е конгломерат от равноправни нации, етноси, религии и сексуални ориентации. Ромите са български и европейски граждани с равни права. Има теория, че те са наследници на древните траки , а също така, че сса продукт от кръстосването на храбрите даки с военолюбивите траки. Исторически и културно погледнато те са гении в музиката, бизнеса и др. изкуства. Виновниците от Асеновград да се накажат, но да не се гонят другите и да им се събарят къщите.

dobrin

все пак доста големи липси... според мен произлизат от испания,което ев резултат на слунчеви влияния.дори имам една теория че и америка е открита благодарение на булгарите(на много големи техно молитви)...

Това,че някой ги нарича граждани не значи,че са.Може да са наследници на хлебарките или някоя друга разможителна твар с не ясна цел.

Ти остави "граждани", ами гласоподаватели, избиратели! С права не по-малки от нашите! Задължения - никакви! Толерастия спрямо золумите им - пълна! Къде го дават така????

САМО НЕ МИ Е ЯСНО ПЕРАТА ЗАЩО Е ОЩЕ В ЗАТВОРА ? .. УБИЙЦИТЕ ГИ ПУСКАТ ДОКАТО ИМ ТЕКАТ ДЕЛАТА СРЕЩУ ТЯХ , А НЕГО ГО ДЪРЖАТ .... СУДЖУКА И МАНГАЛИ СИМЕОНОВ ГО НАПРАВИХА БУЛГАРСКИЯ НЕЛСЪН МАНДЕЛА :)))