18-годишен простреля в окото 15-годишен

15-годишно момче е простреляно в едното око в Симеоновград.

Обратно в новината

Коментари - 18-годишен простреля в окото 15-годишен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Заспал веднъж в гората един ловец умел. Там минал Заю Баю и пушката му взел. ..." Това е в приказката - не помня кой беше авторът ... А в живота е иначе - "... взели въздушното оръжие на охранител от близка кариера, докато той бил задрямал"!? В приказката кръв няма, но животът не е приказка, уви. Кой е виновният за простреляното око - и не само око? Заспалият "охранител" ли, детското любопитство и незнание ли, случайността ли? Дано детето оживее, дано пораженията бъдат възможно най-малки, дано пловдивските медици съумеят да направят най-доброто. В детските ми години играехме понякога ужасяващи - като си ги представя сега, игри. Воювахме на две групи една срещу друг, като се замеряхме с камъни, парчета тухли, топки от кал - какво ли не - в доста приличен софийски квартал. И веднъж парче от керемида ме уцели между веждите. Не е куршум все пак, но на 2-3 сантиметра от очите ... Рукнаха кърви, цицината отделно, главата ми се замая от болка, стрелецът - неизвестен. И т. н. Затова някак не мога да съдя детинщините, дори абсолютно неразумните - децата са си деца, даже и на 18 години. Което не значи, че не съм се опитвал да вразумявам собствените си.

И двамата 30дни да ринат сняг за охлаждане на хормоните.

Такива случаи има потресаващо много. Просто ако не го целне в окото или не причини смърт - не влиза в новините.....

Проблема колети е следният -Покрай истерията от това-че българинът не трябва да има оръжие--гръмките акции на МВР --простотиите в НК по този въпрос --българинът загуби елементарна култура за объщение с оръжие --Българинът не хои вече в казарма и понятието оръжие му ечуждо--и страшно Има 3-4 правила които всеки родител трябва данаучи децата си при съприкосновение с оръжие--- те трябва да се изучават още на 4-5 годинки --като плуването--карането на колело -компютъра--и през целия си живот детето ще знае кое как се прави--По рано тия правила се учеха в казармите или спец курсове --сега за оръжие приказват дилетанти ържавната политика е винонта за това нещастие -нищо друго-и все по зле ще става --вижте Израел -по вече хора -и оръжие у всеки -и мъже ижени по всяко време-- какъв процент инциденти имат? Но там боравенето с оръжие е толкова важно -колкото английския език--тука как е а!

Ех хубави години бяха :) в родната казарма ни възпитаваха и възмъжаваха :) а сега само лигльовци с въздушни пистолети!

Казва се, "В ОКОТО" а също и, В МАДОТО, а писано, В ЕДНОТО, означава че ЧОВЕКО Е САМОС ЕДНО МАДО!

Лелеее!... И от панаирджийските въздушни пушкала ли вече взе да се плаши властта?! Айде стига простотии, бе! С една прашка много по-безшумно и ефективно ще нанеса някому средни, че дори и тежки телесни повреди! Възможно е дори и човек да се усмърти! Хванаха се за детските играчки, моля ви се! Като преди време, когато някакви мозъци ръсеха, как можело да застреляш човек с газов пищов! Страааах, страх, мама, страах!!! А инак всеки бандит и мангър си е достатъчно добре въоръжен и е в състояние наистина да види сметката на жертвата! Дано не ни се случи да се уверим с очите си колко добре са въоръжени братчедите с особен цвят!

Много мощна атака срещу свободното въздушно оръжие! Очаквайте рарешителен режим, такси, курсове, глоби и преследвания. Не е изненада след регистрацията преди няколко години.

Само това гледат по телевизията. Американски филми. Там няма добър ден, няма чест, няма милосърдие. Първо стреляш, после всички красиви жени ти се нахвърлят и после заминаваш с един куфар пари нанякъде. Те така го представят живота, така го разбират 18-годишните.

Забравяш и страхотните кушии дето си спретват по нощите ...1 към 1 и нашите пробват същото да правят !

"...15-годишно момче е простреляно в едното око в Симеоновград..." "...Единият път не улучил, но другият изстрел попаднал на 5 см от слабините на Чавдаров..." Кое във статията не е верно - 1.Че момчето е улучено в окото или в слабините? 3.Че инцидента е станал в Симеоновград или в Чернобил (и очи или слабини има на различни места) ? Хайде да вимавате какво пишете.

Извинявам се за конкретния случай , не очаквах (както пишат и в предходния коментар) , новината да е един ред , а останалите "емнайсет" да са пълнеж. Но забележката си я оставям заради принципа.

спокойно-то всички така се объркахме..чули недочули -пишат,нали новина трябва да стане..

3 реда "новина" и 30 реда "претоплена манджа".

тъкмо и аз това щях да напиша!