Просията, безделничеството и проституцията вече не са престъпления

Отменените текстове са част от Наказателния кодекс от 1968 година, когато той е приет и влязъл в сила от 1 май същата година по повод Празника на труда

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нормално е Гешев да се възпротиви срещу това престъпление.

мая манолова вече може да си живее спокойно! тя покрива и трите критерия!

Това с безделничеството не го знаех. Чак се чудя , защо половината България не е по затворите.

може и еднополови бракове и гейпаради. Много напреднакме с тая демокрация.

Ще се друсаш по цял ден и вечерта ще чакаш мама да донесе майонеза и хляб и 10 лева за бензин за бемвето тройка... хубавото е че, комунизмът идва със сила по-страшна и от ковида... На пангара ... с чука в каменоломната ... лекуват педарастия... наркомания ... лекуват вегитарянство и др.

За лежене и пърдене европейците социални помощи дават а нашите пак са изостанали с хрантутенето на паразитиращи елементи.

Законите защитават само малцинствата.Сега циганките ще се плющят и на площадите

Да ти пикая на дебилния запад и изродената демокрация.

и държавата как точно ще отчита тези дейности като просия и проституция? айде за безделничество пари не изкарваш... но мен ще ме цака държвата докато едни ще кесат по улиците и 100% печалба.. това си е организирана престъпност която сега вече е законна ПРЕКРАСНО копаем дъното с пълна пара...

Не са незаконни, но водят до беззаконие и ненаказаност. Браво на к вите от от кс.

Вървим към пропаст. Законно.

Проституцията в България никога не е била преследвана от Закона... И за да няма грешки- пари придобити по неморален начин по Тошово време се считаха тези спечелени от хазарт, тогава казината се брояха на пръсти и бяха само държавна собственост така че "частниците" бяха гонени от милицията за неморални доходи, а проститутките ги работеха по приетите у нас по съветски модел Мерки за борба с тунеядството, сиреч ако някой не си намери работа в рамките на 8 месеца, или прекъсне работа за повече от 8 месеца, и не е записан като редовен студент след като зъвърши средното си образование то държавата му намираше работа... и точно заради това повечето жрици на любовта преди 10 Ноември или бяха "вечни" студентки или пък работеха като фризьорки или сервитьорки на половин работен ден.

Браво, много сте умни.

Си гарантираxа сигурност до дълбоки старини.

"...по всякакви правомерни начини, дори когато те могат да бъдат оценени като безнравствени". Мдаа, а аз се чудех защо толкова народ се натискат за политици.

Просията и проституцията са огромен организиран бизнес с огромни необлагаеми приходи, които в момента са нерегулируеми. След като в момента това не са престъплния, трябва да се регулират и да си плащат данъците.

Те па едни данъци ще са... Нали не смятате, че ще се организират в ООД-та и АД-та... пак ще го заобиколят със занатчииски данък ;)

Значи преди за лежане се е лежало в затвора, така ли излиза?

То не подлежи на наказания и глоби, които влизат като доходи в държавната хазна.

В държавната хазна влизат приходи, а не доходи.

влизат приходи, а излизат ... далавери. Само за който трябва разбира се.

Излизат разходи. А далаверите са сделките, в които не участваш.

Не, не, грешно се изразявате. Това е дефиницията за "корупция" - далавера, в която не участвам аз!

А "далавера", това е келепира минус рушвета...

Добре де чрез безделничество как се докарват средства за препитание освен ако не става дума за едни група хора дето постоянно ги избираме уж ?

Освен че ги избираме и им плащаме. Това са официалните им доходи.

Но най- често са си доста сериозни данъчни нарушения!

Данъчното нарушение в тези размери е административно нарушение, не престъпление. То може да се установи чак след като лицето подаде или не подаде данъчна декларация.

Сега да ги вкарат и в трудовия кодекс и да плащат данъци..

А касови апарати ще имат ли?

Подоходните данъци не са в Трудовия кодекс, а в ЗДДФЛ.

А политическата проституция?

Сигурно минава за добродетел, защото масово се практикува :-)