Просията носи по 2000 лева на месец

Просията е доходоносен бизнес, средно на месец едно просещо дете на улицата може да изкара около 2000 лева.

Обратно в новината

Коментари - Просията носи по 2000 лева на месец | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От години в Пловдив се подвизава просекиня ,често застава срещу паметника на Съединението ,на Гроздовия пазар и околните улици , а сега се е специализирала да проси пред медицинските лаборатории.Пресреща хората ,притичва към слизащите от колите.След това обменя стотинките в магазини за по-едри банкноти.Ако не и се даде -кълне.За всеки е ясно ,че тези пари не са за храна , а се събират. Докога Община Пловдив ,която миналата година гласува решение за забрана на просията ,ще си затваря очите и пред накацалите по стълбите на църквите " опърпани нещастници ''.

НИКОГА, ама НИКОГА не давайте пари на просяци, особено ако са цигани, мангали или подобна сволоч!

Означава ли това че всички трябва да станем просяци .Може би това желае Бойко. Или има по просто обяснение , че умните глави са измислили нови данъци . Би трябвало да въведат патентен данък просия и да им дадат по един касов апарат. Но ,защо ли зад всичко това съзирам Гаргамел и смърфовете............

Не помня да е описано, че Оливър Туист си е докарвал и десета от цитираното . (пропорционално на времето и мястото разбира се ) Но имаше едни определени послания, дикенсово-опаковани в деликатна благоуханност ...

и до тук стигнаха!цели семеиства получават от дарзавата около ч00е на човек и осигурени топал подслон и храна !

От просията - 2000, а от простотия се изкарват милиони!

Ако се опитате да им дадете храна, ще ви напсуват. Виж, цигари не отказват. Глупости са това, че някой се бори с просията по кръстовищата, ако го правеха, щеше да има резултат! Защо полицаите наблюдават безучастно, примерно на кръстовището на НДК, как циганетата се мотат по платното за движение, изнервят хората и им мажат току-що измитите стъкла? Вероятно им се отчитат и на тях, за да не ги закачат...

Сестра ми сподели чут разговор между циганчета пред ЖП гара София. Малко след 7:30 сутринта сумите им били към 20 и няколко лева. Това прави много пари на ден. Самта тя не изкарваше толкова. Става дума за преди 4-5 години.

Къде е светият синод да осъди родителите, които издевателстват с тези деца. Църквата май само за гей-паради се обажда, а за останалите проблеми на обществото мълчи.

От години на светофарите на Сточна гара /идвайки трафика откъм Козлодуй/ просят мъж и възрастна жена. Наблюдавам ги с години,мъжът като си измори сяда някъде в уличката и пийва биричка...такава,каквато рядко си позволявам...пуши скъпи цигари. Никой не ги закача,нито пък се появяват нови просяци.Така беше и на Ректората с двама младежи,явно наркоманчета,много агресивни и нагли.Пътувам по цял ден из София и зная на кой светофар коя физиономия ще се покаже на прозореца я да проси я да ми мие стъклата.

"Нашите екипи минават, просещите в момента са отстраняват, и малко по-късно на тяхно място идват нови групи от провинцията, каза още Владимирова"... Ами като минават по веднъж месечно, така ще е. Събрали се на група? Ами пръснете се - минете един след друг. Минавайте поне по веднъж дневно и ще има резултат... То така - кампанийно. За замазване на очите, че е свършена някаква работа, не става....

Ако ние "умните и милозливи" българи не им даваме пари, те няма да просят.Ние сме по-бедни от тях, но работим, а те просят и крадат, но не работят. СПРЕТЕ да давате милостиня и просията ще изчезне от самосебе си!

Както един човек е написал по-долу, не им давайте пари! В най-добрия случай им дайте някаква храна!

Изхвърлят я храната. Споделяли са хора, които са давали баница или нещо такова. Заинтересовани са само от пари. Хватката е да не се дава на просещ, но това е малко трудно. Манталитетът ни е такъв, че даваме. Смятаме, че държавата ги е ощетила и не им гарантира жизнения минимум, което говори за държавата разбира се!

И аз купувах пасти а то почна да плаче загънаха му ги в сладкарницата ,и след като си тръгна ги хвърли в коша.НЯМАМ ДУМИ.Да неви казвам за кръстовището на горнобански път ако неискаш да ти мият стъклата ти ги пръскат с нещо като мазнина ,а патраулката стои по надолу.Ако това е държава здраве му кажи...............

Ако не се лъжа бяха взели мерки да прочистят София от просяци. Или както винаги - всяко чудо до три дни.

да намалее просията у нас! От нас зависи тя да ИЗЧЕЗНЕ изцяло у нас - ако не даваме подаяния на просещите, те ще спрат да стоят по улиците. Ако наистина искате да помогнете на НУЖДАЕЩИТЕ се, включете се в благотворителна инициатива, не давайте подаяния на просещите - така НЕ ИМ ПОМАГАТЕ. Само увеличавате приходите на експлоататорите им!!!

Има просяци защото има кой да им дава пари, ако не им даваме пари няма да има просяци. А деца които системно се залавят от полицията да просят трябва да се отнемат от родителите, защото проблема е там.

А данъци плащат ли?????

Всъщност, каква новина е въобще това?

Как каква? Това, че цигането на кръстовището има по голям среден годишен доход от теб може би?

Как така трудно се преодолява проблемът с просещите на кръстовищата ? Като че ли просещите са повече от непросещите- ами, стойте по цял ден на кръстовищата, господа контролиращи...Какво ли ще се случи, ако циганите наистина станат повече от българите в България ?!

това показва,че тя е по добре организирана и работеща в сравнение с държавните органи,които уж се борят с нея.

Повечето пари, които просяците изкарват отиват за т.нар. просешки босове..., които явно си плащат по веригата, за да не закачат тях и просяците им...

Строги глоби за всеки водач оставил пари на някое цигане дето му мие стъклото.Търговската дейсност в/у пътното платно е забранена в закона за движение по пътищата. Слага се 500 лв глоба и по един катаджия след всяко кръстовище с просещи пък да видим ще ли да иман такива смелчаци дето за 50 стотинки да ги глобят 500 лева. Писах идеята на депутат от моя район и познайте какво - нищо. Дано посреством тази страница някой чуе идеята ми! Обикновеният гражданин е безсилен пред чалгата и мръсотията. Добре поне че за сега ни е останала свободата на словто в нета.

неискам да ви хвърлям в отчаяние,но надали някой с власт чете нашите мъдри послания тук,както се казва глас в пустиня,то с почти всичко е така...

2000 лева дори са малко. Аз съм работил в денонощно заведение за сандвичи на Витошка, като при нас идваха към 01-02.00 часа циганетата, които просят пред Шератон. Винаги бяха с по 1 пачка пари, като дори някои от банкнотите не ги знаехме какви са по народност.

Много добре се знае,кой държи бизнеса с просяци в София.Ако сме нормална държава ,с нормални закони,това няма да се случва.Така че, след като държавата не иска да се справи с този проблем,да го направим ние - да не даваме и стотинка на просяците.

Къде в цялата работа са "майките' с бебета? И защо чак до Витошка, нима около Министерски Съвет няма достатъчно?

Ще дам пример как е решен проблемът на запад - Германия: Бавария, провинцията с най-виско стандарт в Германия. Просещи се срещат изключително рядко, но дори когато има... никой не им дава!!! Обществото не дава на просещи на улицата, а дава по сметки на домове за сираци. Съвет: Когато малко, босо, мръсно циганче ви поиска пари за хляб - не му давайте пари, а му купете хляб. А ако толкова искате да помогнете финансово - вместо да давате всеки ден по някакви стотинки, отделете време и веднъж в месеца или годината дарете десетки лева на дом за сираци!!!

напълно съм съгласна с вас

Тези схеми отдавна са описани от Марк Твен в "Принцът и просяка". Много поучителна книга.

А аз се скъсвам от работа и не мога да изкарам такива пари!Преди и аз съм давала,ама сега освен да им искам.....?

Едно време искрено им съчувствах и гледах да помагам на всекиго с каквото мога... Отакакто оповестиха схемите и методиките им - на никого стотинка не давам. Веднъж се опитах да купя на едно циганче кифличка да го нахраня - то едва ли не ме напсува...

Четете Конан Дойл - "Човекът с разцепената устна". Така е било в Лондон преди 130 години!

Е па да им взимат данъци на тия тарикати..