Променят се критериите за прием в детските градини в София, отпада "пазеното място"

Предвижда се санкция за деца, които 30 последователни дни не са посещавали заведението и не е уведомен директорът за причините

Обратно в новината

Коментари - Променят се критериите за прием в детските градини в София, отпада "пазеното място" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как ще има места в градините,като София стана град -държава.не може всички да си изсипете в София и да има места- е не ставаааа.Гледайте си децата не ги мятайте от 1 годинка в градините.

Наближават местни избори и трябва да се даде нещо на "родителите - ученици", че иначе във Факултета няма да видим пак резултати от типа 400 гласа зя Йо Фандък срещу 20 за Ма Манол...

Места има доста, но има деца, които не ходя с месеци. Майките хем ги гледат постоянно, хем записано на градина. Има някой не им харесвало в държавната и лятото ги записват в разни частни, ама тяхното дете заема мястото на кякое което няма кой да го гледа. Ако не ходи 3 месеца мястото му се отнема и записват следващото дете.

Чудя се,където живея--няма места и ми предлагат в друг район,защото тук е пълно с нови софиянци,които уж работят тук.За кореняци на място няма места УРА

Санкция за деца звучи доста свежарско... вероятно е и измислено от някой свежар номенклатурчик в европейския ССР.

Вие ненормални ли сте? Каква точка за родители ученици?! Работещите не могат да си запишат децата бе! Олигофрени прости!

, за бабите и дедовците, които са ученици няма ли. Да ви ЕПМ проста общинарска.

Аз смятам, че е редно, родителите на деца, които не посещават държавни(общински) детски градини или училища, данъците им да бъдат намалявани със сума равна на издръжката на броя деца, които имат, ако децата им посещаваха градина или училище в общината в която живеят. Безусловно!Безумно е с моите данъци да се издържат други деца, а за моите да плащам допълнително, защото, държавата или общината не може да осигури места! Родителите, трябва да са работили,през времето, през което детето е било в учреждението и да не са били на помощи или държавни (общински) служители. Така отпадат всички паразити! Разликата между това да си държавен (общински) служител или на помощи, няма!!! Все плащащите данъци те издържат!

Господин Минчо, аз мисля, че няма разлика дали работиш в частният или общественият сектор.

Госпожо Черешерова, от гледна точка на работното време е точно така. Съгласен съм с вас. Но от гледна точка на заплащане, няма почти нищо общо, освен това, че се използват арабски цифри във фишовете на едните и другите. Общественият сектор, получава възнаграждение, което е генерирано от данъците на работещите в частния сектор. Във вашите фишове, на работещите в обществения сектор, който си получавате заплатите от държавния бюджет, няма перо данъци. Вие плащате само данъци и налози, които се начисляват за движима и недвижима собственост, която притежавате, както и косвеният данък ДДС. Други данъци нямате. Но вашите деца се ползват с предимство при прием в учебни заведения, в които, тези деца се отглеждат само от парите внесени в бюджета от работещите в частния сектор. Дали успях да опиша добре, някои от разликите между работещите в частния и обществения сектор или имате нужда от повече разяснения по въпроса?

Пичове идват избори.Гласувайте като не ви харесва какво мислят общинарчетата.

А колко хубаво щеше да бъде вместо общината да рои безсмислените критерии, да запретне ръкави и да построи нужните детски градини.

И БАМ гледаш една 14 етажна Артекс детска градина с 5 входа, паркоместа, басейн и хеликоптерна площадка.

А кога ще се премахне водещият критерий да е общината, в която живее детето, а не разстоянието от неговия дом до детската градина, т.е. самият адрес? Изключително несправедлив критерий, който води до огромни недоразумения. Докато този критерий съществува, всичко друго е глупост. И вместо да го премахне, Софийска община го направи водещ и за приема в 1 клас…..

"Предвиждаме освен родителите, които са редовни студенти, точка да могат да получават и родителите ученици.” “родителите ученици” - нали се сещате за кой контингент става въпрос?

Ех, Читателю, не се ли сещаш - идват избори, първо парламентарни, ама после и за местна власт. А там "Принцесата на Факултета" "по традиция" получава най-много гласове, съотношение 100:1 към гласовете за другия кандидат!