Промените в конституцията са готови

ГЕРБ и правосъдният министър написаха проекта за промени в конституцията. Инспекторатът ще проверява съдии, прокурори и следователи за конфликт на интереси.

Обратно в новината

Коментари - Промените в конституцията са готови | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

абе нещастни дираджии, промените в конституцята не са готви. готов е проекта за промени...

Моля да не се пише с правописни грешки. Няма да ги посочвам. Има си редактори.

А, не! Без такива! Да вървят по ред- първо да намалят броя на народните представители наполовина и да ограничат броя на мандатите и тогава да се занимават с останалите власти..

NOвежди! #ОСТАВКА

не може и не бива ВСС в такава степен да зависи от НС.

Разделение на властите от Уикипедия, свободната енциклопедия Това е доктрина, според която трите функции на държавното управление законодателна, изпълнителна и съдебна - трябва да бъдат разделени и изпълнявани от различни органи, определени от конституцията.. . . . Въпрос: Коя от трите не се избира от народа, а се назначава . . . . кой как намери?

Правилно, откъде накъде такава голяма парламентарна квота?! Та това не е независима съдебна власт. Май дори е по-добре въобще да няма парламентарно представени съдебни съдии и прокурори!

Когато ВСС стане законодателен орган, тогава няма да зависи от законодателното НС! Да, ама това го няма никъде по света, "на бодлива крава, бог рога не дава!" Така, че ще папкат и ще слушкат Народните Избранници!

на ГеРБ незабавно!.

А МАНДАТА НА СИНДИКАЛНИТЕ ЛИДЕРИ КОЛКО ЩЕ СТАНЕ,ЗАЩОТО СЕГА УЖ СА НА ИЗБОРНИ ДЛЪЖНОСТИ И ИЗКАРВАТ ПО 20-26 ГОДИНИ.МНОГО ГИ ИЗБИР БЕ.ДА ИМ СЕ НАМАЛИ МАНДАТА МАКСИМУМ НА 8 ГОДИНИ.

всяко правителство прави манджата по свой вкус, а мършите свикнали вече със всякакви помии.... моля господ да ни направи земетръс -10 по рихтер !има ли друго спасение????

Има естествено! Непрекъснато натиск върху правителството да взима решения които са полезни за народа, не само за личните фирми!

Козметика, пудра, грим ! Аз искам да избирам съдиите, а не парламента ! Всяко едно опосредствено деяние изопачава истината до голяма степен !

Каквито и промени да се направят нищо няма да се промени.Тук никога законите не важат за тези които ни управляват ,а те са най големите престъпници.Не знам колко години,може и век ,за да станем демократично общество.Тук всичко е опорочено още от горе.

Естествено, Руският посланик Шарапов се погрижи за това през 1989та! Как започна цялата сага? С треперенето на Петър Младенов през 1990та а после с масото изключване на тока и спиране на водата!!!! Само това показваше че и преди 1989та са ни управлявали МАФИОТИ!!!!

ТАКА Е.РИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТ ГЛАВАТА!В БЪГАРИЯ Е ПРЕКАЛЕНО МНОГО ВМИРИСАНА!!!

Бързо, на тъмно и както винаги - недомислено.

Да ти пусна и аз едно минусче ВолксВагенче!

И както винаги спуснати отвън.

Народното събрание НЕ трябва да избира НИКАКВи съдии!!!!! ТЕзи 5ма ще са зависими от депутатите!!!

jingiby

И къде задълбочено и публично се обсъдиха тези промени в Конституцията? Кой одобри с някакви ясни аргументи тази нова концепция за съдебната система? Аостаналите власти, които също са затънали в ла?на до ушите? Всеки си прави каквото си иска и то от днеска за утре! И това продължава 25 години, като ефектът е налице: старата песен на нов глас, а резултат - никакъв...

Виж сега, ако сегашната Съдебна система работеше, разбирам да питаш! Тази система не работи от 1991ва когато гласуваха комунистическата конституция!

Гледай сега представи си, че покривът ти тече. Ти вземаш една ламарина, мяташ я отгоре и той спора да тече. Оправил ли си покрива - спор няма. Ще протече ли, когато ръждяса ламарината - разбира се. Та за конституцията - трябва да бъде основно преработена, а с тази козметична промяна всъщност съдиите се поставят зависими от НС. Ще раздухат 2-3 случая в краткосрочен план, но в дългосрочен план ще се доведе до бетониране на поредната мутренска групировка и в съдебната система, не само в политиката.

jingiby

Всеки парламент през последните 25 години прави реформи в съдебната система по схемата: "кърпене на парче" и променя законите, а няколко пъти и Конституцията и файда никаква...

КОГАТО НАРОДА ИСКАШЕ ПРОМЕНИ В КОНСТИТУЦУЯТА, ЗА ДО 2 МАНДАТА НА ФИЗИЧСКО. ЛИЦЕ, ОТЗОВАВАНЕ НА ИЗБРАННИЦИ И ПР. ОТГОВОРЪТ БЕШЕ ЧЕ НЕ МОЖЕ ОБИКНОВЕНО НАРОДНО СЪБРАНИЯ ДА Я ПРОМЕНЯ. Е КАК СЕГА ЩЕ Я ПРОМЕНЯТ? Ще ви напомня една българска поговорка, че... "Сляпата кучка бързо ги ражда". Примери - промените в закона за пенсионното осигуряване, дето после се чудиха и те какво са сътворили. Е тогава "извинителните бележки" навярно бяха етикетите на бутилките, че далеч преди края на удълженият парламентарен ден алкохола свърши. А туй да си подпийнал при положение че и без това не си с много акъл, та да ти го дава Бацето... мани-мани... Подобна беше и картинката с 16-те милиарда.

"ОТГОВОРЪТ БЕШЕ ЧЕ НЕ МОЖЕ ОБИКНОВЕНО НАРОДНО СЪБРАНИЯ ДА Я ПРОМЕНЯ." Да, защото КОЙ беше на власт с останалите олигарси мафиоти от Мултигруп на Луканов и Руският посланник Шарапов!

Никъде не прочетох за ясно регламентиране на правата на ЧОВЕКА в България!Или за политиците няма хора, а само изборни единици!Щом живеят от нашите данъци и ние трябва да имаме права!

ТРЯБВА ДА ИМАМЕ НО НЯМАМЕ,ЗАЩОТО ПРАВОТО ПРИ ВСЕКИ СТРОЙ Е ВОЛЯТА НА ГОСПОДСТВАЩАТА КЛАСА ИЗРАЗЕНИ/ОТРАЗЕНИ ВЪВ ЗАКОНИ!!!!ТОВА Е ИСТИНАТА!ГОСПОДСТВАТ ПАРИТЕ.В ЦЯЛ СВЯТ.ЗАТОВА НЕ Е ИМАЛО ,НЯМА ,НЯМА И ДА ИМА СПРАВЕДЛИВОСТ.ТАКА Е ОТКАКТО СА ВЪЗНИКНАЛИ ДЪРЖАВИТЕ!

Е има напредък. Досега независимата съдебна власт се влияеше независимо кой плаща, а сега ще зависи от НС.

А пък на мен никой не ми се е обаждал....

СЛЕД РЕВОЛЮЦИЯТА ЩЕ ПРИЕМЕМ САМО ЕДИН ЗАКОН: "ЗА ГЕНОЦИДА СРЕЩУ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И НАКАЗВАНЕ НА ВИНОВНИЦИТЕ ЗА НЕГО" .... 1989 - 2015 БЯХА ИЗБИТИ И ИЗСЕЛЕНИ ОТ БЪЛГАРИЯ НАД 3 МИЛИОНА БЪЛГАРИ !

ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА КОМЕНТАРА!БОБАТА ЩЕ Е БЕЗМИЛОСТНА!ГОТОВИ ЛИ СМЕ?

Аха, КОЙ почна "прехода"?

не съм заминал в чужбина само защото чакам тая прословута революция...

В АМЕРИКА СЪДИИТЕ СА ИЗБОРНИ ... НИЕ НАРОДА ГИ ИЗБИРАМЕ С ЯВНИ ИЗБОРИ :))

Щом Тиквоча с червен партиен билет и неговите пребоядисани червенотиквеничковчета са го писали, не ни го хвалете!

С ГЕРБ напред!

С ГМО и шистов газ? И реформи, в интерес на управляващата партия?

Колхозник, събуди се, технологиите ще те спасят от глад и мизерия, не ТКЗС-то.

без коментар на ... статия >>>>> Партийните субсидии намалени - на ГЕРБ с 1.1 09.12.2013 13:20 h + 5 - 0 Не съм привърженик на ГЕРБ, както и на БСП, не говоря за ДПС която е Противоконстуционна партия. Все пак, колко струват на страната ни ГЕРБ и неините депутати в Парламента? От месец май освен да играят на криеница, т.е. да не работят, опитват с всички средства да БОЙКОтират работата на НС. От субсидии ГЕРБ ще получава 11.887.655 лв. И за заплатите на депутатите 2.849.472 лв. (освен за заплати има и други разходи) или общо 14.736.127 лв. на Година? Да не говорим за другите партии и общите разходи! Господа тези получават 14,74 милиона лева на година, за да Не правят нищо. Можем само да се възмущаваме и да протестираме срещу работата на Народните представители. Променете законите Уважаеми господа Депутати. Променете параграфи от Изборния кодекс на България. Променете текстове от Правилника за работа на Народното събрание. Подгответе промени в Конституцията ни така, че да е възможно свикването на Велико народно събрание. 25 години безхаберно управление Господа доказват, че политическите, икономически и законодателните модели на управление в страната ни Не работят добре. Лек ви ден.

от мен и без коментар ........... ........... ............... Борисов: БСП, ДПС и Атака страдат от делюзия 13.10.2013 18:16 +6 -3 ............19.12.2013 Много пъти съм коментирал, Че има текстове в Конституцията ни, който трябва да бъдат променени. КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Чл. 69. Народните представители не носят наказателна отговорност за изказаните от тях мнения и за гласуванията си в Народното събрание. Чл. 71. Народните представители получават възнаграждение, чийто размер се определя от Народното събрание. Предлагам 42 то НС да подготви промени на текстове от конституцията. Примерно.... Народните представители да носят отговорност, за изказаните от тях мнения и за гласуванията си в Народното събрание. Може би и допълнение като ...... за присъствие и работата си в НС? Примерно.... Народните представители получават възнаграгдение в размер на три средни работни заплатаи за страната, за период от предишната година. Нека тези промени на текстовете да са конкретни, да са ясни. Текстове, които не само да дават права, но да определят и отговорност. Нека тези промени да са част от подготовката за/и свикване на ВНС. А лек ви ден.

И кой беше ти точно бе Путьо Маринкин та да казваш какво ще става.

ей 25, възхищавам се на интелектуалните ти способности за общуване. Неуважаеми колега, не бих желал да ти кажа какво точно си мисля за теб.... но колегите от Форума не заслужават да четат подобни. Ако имах въжмозност да се срешнем в птиятелска дискусия, бъди убеден, че ще заприличаш на лошо гледано швеицарско сирене. лек ден.

Кой е автора? Може ли да му чуем името,за да го запомним като на Ран-ЪТ. Имаме право да знаем американци ли са.

Много си прост бе, това да не ти е съчинение от пети клас та да ти се каже кой е автора. Промените са изготвени от упълномощените лица с дългогодишен опит в областа на правосъдието.

Които са?

А орган за разследване на корупция по високите етажи няма?! Защото това при нас нямало да работи. Прозрачни сте паляци!

Какво е това "паляци" бе селянино прост с отвратителния диалект.

Може ли ,този министър с вид на ТАЛИБАН ,да свърши нещо различно от талибанско.Как пък за 25 години тези сини боклуци не свършиха нещо полезно за държавата ,само рушат,реформа след реформа от която държавата става все по зле. -Великата здравна реформа на Илко Семерджиев. -Съсипията на армията от рИформата на първият син министър -Съсипията на земеделието от Жельо и Фил Кенеди -Пенсионната на Иван Нейков -Приватизацията на Костов -Провала на енергийните проекти от Борисов и М.Димитров.

Това не са сини а пребоядисани комунисти инсталирани от ДС уж че има опозиция.

Жалко, че не си го разбрал, но всичко изредено от теб бе АБСОЛЮТНО необходимо. Никой не е казал, че от една реформа всички са доволни. НАПРОТИВ. Държ предприятия, Армията . .. бяха и продължават да са една огромна бездънна ама за бюджета. ОБАЧЕ хора, които са свикнали 45 години държавата да дава, държавата да осигури, държавата да им избърше дупетата, няма никога да го проумеят.

Промените в Конституцията били готови. Голяма работа! В държавата на Доган, Бойко Борисов, Делян Пеевски, Сотир Цацаров, в държавата, в която няма народ, а овчедушно племе, което се интересува единствено от келепира си, в държавата на наведените главици, на ръждясалите саби, на предателите е все тая каква ще е конституцията ѝ!

А ти какво предлагаш?

И аз искам да гласуваме всички явно, да се знай кой за кой гласува,нема кво се криеме по стаички,перденца и таквия работи. Сичко да си е явно, и секи да си глсува , да знайме нии ,ко му е виждането и за кой лобира ,т.да се каже, да нема тинтири минтири. Гласност да има , да има откритост, де нама корумпираност а всичко да се види,какво що. Даже , ще ми се ,така да е и у оная работа, да се знае,кой ,къде, коя такоаааа... ... ,така де , сичко да си е открито, откровено ,да нема лъжа и измама. Са има матриал за сичко ..... Ае, да си пална сега една пура.

а, резултатите КОГА ????????

Шило

и що толкова политици?

Кое посолство я написа?

С или без промяна в Конституцията, нека да се успокоим взаимно, че Боко ще управлява България докато е жив. Това е самата истина. Няма какво да се залъгваме. Или трябва да се надяваме на чудо. Но под "чудо" нямам предвид народът да се надигне и да го измете, ами другото. По простата причина, че народ няма. Ние сме едни хора, които обитават една обща територия. И до там.

Отвратен съм от това, което се случва държавоподобието ни и най-вече от пасивното отношение на населението към собствената си съдба. Ако някой в България ви каже, че живее, не му вярвайте той просто не е осъзнал, че в тази страна може единствено да съществува.

Много практично и умно замислено. Свободната съдебна система вече ще е подчинена на ИНСПЕКТОРАТ наложен от партийни олигарси. Румъния е грешка някаква!

Абсолютно съм съгласен. Боко се опитва да оказва натиск върху независимата съдебна система.

Днес колата на американското посолство бешще прид съд. палата и веднага промените в конституцията готови. Вероятно и ще се приемат на две четения както и заема от милиардите и закона за чуждите генерали в българската армия и .......... Ига на уж демокрация , а просто обикновен ФАШИЗЪМ . Несме по различни от украйна .

наж-добре за сега е да се приеме една граница от 17 години на горе за сексуални контакти в булгаря.

Батсаалито и най-българската партия на циганите и червените свине, не биха допуснали подобна дискриминация спрямо свободата на педофилията.

внимание на предложенията на Андрешко. Особено, броя на депутатите.

Като имам пред вид кой и под чие давление ще прави тази промяна в Конституцията, не очаквам от нея да произлезе нещо добро за българите.

+++++++++++

чл.1 Веднага да се върнат всички заграбени пари, заграбени движими и недвижими вещи от управляващи и неуправляващи. ал.1 Да се върнат под формата на - плажни ивици и имоти по тях- потъващи и не потъващи. ал. 2. Да се върнат заграбените пари от фалирали знайни и незнайни банки, митници, фондове и други подобни ал. 3 Кой каквото връща да го струпа пред парламента , за да му направи народа пазарна оценка и двойно данъчно облагане

съгласен съм напълно, но не виждам кое би ги принудило на подобен героизъм и патриотизъм !

Независимият съд например.

Щом се чува квиченето на белата златка и това без да е под доган, значи се прави нещо полезно за хората.

Е,ако това не е колониално имперско нареждане, здраве му кажи. Омерзение.

Основният ЗАКОН на обществото, или както се нарича още общественият договор, посочва ИЗТОЧНИКА на властта или суверена. Този закон е ВЪРХОВЕН и стои НАД всички други закони и те от своя страна могат да се създават САМО в СЪГЛАСИЕ с него. Ето защо, върховенство на закона означава само ЕДНО - реална ВЛАСТ и реална ИНФОРМАЦИЯ в РЪЦЕТЕ на гражданите. В противен случай е НЕВЪЗМОЖНО да има суверенна власт. Така, гражданите РАЗПОЛАГАТ с властта да съставят законите, да извършват изпълнителска дейност, да правораздават и съставят органите на управление. Когато гражданите извършват ВСИЧКИ тези дейности ПРЯКО, БЕЗ да прехвърлят ДРУГИМУ права, върховенството на закона е НЕОСПОРИМО и БЕЗУСЛОВНО, защото ВЛАСТТА се прилага БЕЗ уговорки. Именно това е ДЕМОКРАЦИЯ - постоянна ВЛАСТ и реална ИНФОРМАЦИЯ за ВСЕКИ гражданин (Швейцария, Исландия). Ако гражданите бяха свободни, НИКОГА нямаше да се управлява чрез приятелски кръгове и братовчеди, така, както при абсолютните монархии ВЛАДЕТЕЛЯТ се обгражда с ВЯРНА свита. Мнозина МИСЛЯТ, че свободата е да можеш да правиш каквото си ИСКАШ. Това НЕ е свобода. Свободата е да се упражнява ВЛАСТ от ВСЕКИ гражданин и да се носи ОТГОВОРНОСТ за СВОИТЕ постъпки. Ето защо, когато някой започне ПРОТЕСТИ, то това е или израз на БЕЗПРАВИЕ, или ПРОПАГАНДА на малцинството от гражданите. Ако гражданите са свободни, те НЕ протестират, а упражняват ВЛАСТТА си. Правото на протест ЗАМЕСТВА правото на власт и е доказателство за ЛИПСАТА на граждански суверенитет. Правото на протест е манипулация над гражданите, защото упражняването на свободно ПОВЕДЕНИЕ не е свобода. СВОБОДАТА е само когато РЕАЛНО се упражнява ВЛАСТТА от ВСЕКИ гражданин винаги и ВСЕКИ ден (ТУК и СЕГА), само тогава може да съществува реално (Швейцария, Исландия), а не само в мислите Ви - "СВОБОДА" и "ДЕМОКРАЦИЯ".

и ся ко!? може и така да е но и туй пак е кът асфалта - не са яде... аааааайде бегай! Остафка на демокрацията, оооОООООстафка, ОООстафка..!!!!!!

не искам поменена конституция, искам ТАРАКЛИЯ!!! Вестник Le Monde- На 3 април проруските депутати в молдовския парламент дадоха на южния регион Тараклия автономен статут. В Тараклия живеят 50 хиляди души, разпръснати между два града и няколко селища с предимно българско население. Нашият регион трябва да запази българската култура, затова Тараклия трябва да има специален статут, заяви депутатът от Комунистическата партия Елена Боднаренко, която е съавтор на проектозакона за автономията. Стремежът към автономия на българското малцинство притеснява Кишинев. Този проект изглежда безобиден, но целта му е автономията. Това е опасно, в момента създаваме ново огнище на нестабилност, казва проевропейският депутат Валериу Мунтеану. Защо това се крие от нашите власти? Това е български автономен анклав! Защо не окажем помощ на братята ни за автономия? Защо не им предложим присъединяване към България?

Американецът Хойт Ий дойде, нареди и реформата в съдебната система тръгва..... Но дали е в полза на българският народ или ще обслужва партийни, подчинени на ционистки интереси.

прав си не ни трябва съдебна реформа /спрете ни тока, не искаме водаа - да живее комунизма

изживяваш се като много хитър,но прости си едно тъпо селско парче!

А кога ще премахнат чл. 417 от ГПК, който узаконява грабежа на Банките и Монополите , които осъждат хората , въз основа на извлечения от сметки, без право да се ЗАЩИТЯТ и да докажа дали сметките са реални ??????????

От Борисов досега нищо читаво не е дошло като предложение. Той е отявлен престъпник и защитава само мутренски, масонски и престъпни интереси. Отделно е напълно неграмотен и дори не знае, че има разделение на властите. И този човек кове законите на вашето бъдеще.

потресаващо е , обаче никой не се тресе ...

Поредните ялови напъни . Нищо няма да произлезе от това . А можеше друго : - президентска република и елиминиране на дупетатите от изпълнителната власт; - избор на съдии на четири години от народа - както кметовете; - намаляване броя на дупетатите; - улеснена процедура за референдум и задължителен референдум по всички важни въпроси; - задължително гласуване, защото още нямаме съзнанието че това е отговорност пред държавата и народа. ТОВА ОБАЧЕ НЯМА ДА СТАНЕ И ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ ДА СЕ ТОПИМ В ПОМИЯТА .

Президентска република ли? С такъв президент като плевню или боко (с малки букви!)? Да пази Бог!

ДОКАТО СЪДИИИ СЕ НАЗНАЧАВАТ ОТ НС В СЕГАШНИЯ МУ СЪСТАВ- МУТРИ И КРАДЦИ, СМЯТАЙТА КОЛКО ЩЕ СА НЕЗАВИСИМИ....БАЛАМУРНИЦИ, НЕ ВЯРВАЙТЕ НА МУТРИТЕ!!!!!ИСКАТ ДА ВИ ИЗПИЯТ КРЪВТА!!!!

Явното гласуване е равносилно на тоталитаризъм. Който гласува против могат да му се налагат санкции или да се упражнява натиск.

Говедата пак мучат по заръка на краварите! Промените са замислени за обслужване на политическата мафия и за демонстриране на някакви реформи! А също и за радост на тъпия "илекторат",който да има повод за възхвала на ВОжда и Партията-майка!