Проучване показа, че 20 години не стигат

Оценките на столичани за изминалите 20 години остават противоречиви и нееднозначни, показва проучване на НЦИОМ, направено сред 700 пълнолетни жители на София между 3-и и 6-и ноември.

Обратно в новината

Коментари - Проучване показа, че 20 години не стигат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Баста, отиди и виж милата картинка в Кауфланд и Карфур ,пък и в Билла по време на промоциите.И каквото му сложат в торбичката е доволен.Та и тогава беше същото.Защо например стояха на опашката всеки ден и купуваха по 10 кисели млека например.Имах познати които и тогава имаха фризери,пълнеха ги догоре и понякога изхвърляха продукти по известни причини.Що взема 10 пакета банани от Крфур и на следващия ден отново ,а като отидеш у дома му ще видиш почерняли бананите.Та това си е чисто нашенска работа - да купи 3 вместо половин

ЕВРЕЙСКАТА МАФИЯ НИ ОГРАБИ, ВСИЧКИ КРУПНИ КРАДЦИ НАКРАЯ ИЗБЯГАХА В ИЗРАЕЛ, ИЛИ ДОЙДОХА ОТ ТАМ....И ПО-ЛОШО НИ ЧАКА РОБОТИЗАЦИЯ И ПРИМИТИВНО ДУХОВНО СЪЩЕСТВУВАНИЕ-ДА СТИГНЕМ ТЯХНОТО НИВО ЗА ДА НИ УПРАВЛЯВАТ.

Това, което ще ви разкажа е истина, като сюжет от времето на романа По пъя на Джек Керуак. Пътуваме на стоп към София с моята състудентка. Нацелваме един испанец:) Прелагаме му да ни дойде на гости и ни сготви пайеля. Човекът се съгласи на драго сърце да покаже кулинарните ни способности. Дълго време бухахме из пазарите, докато намерим калмари и жива риба. Най-сетне, с голям зор намерихме. Като се прибрахме, започна голямото кулинарно ШОУ, кулминацията на което дойде, когато се оказа, че испанецът трябва да сложи все пак някакво масло в ястието. Оказа се, че същото е свршило. Предложи сам да купи, но като му показахме гоооолямата опашка - в магазина пред блока /нещо съвсем обичайно за обидната купонна система по онова време/, си помислил, че хора се стичат да помогнат някому в беда. Толкова беше голямо стълпотворението на жени, детски колички, деца и пенсионери, които се стичаха и подвикваха.../От етажа не се виждаха подробности, а едно голямо суетене.../ , за което даже не е и подозирал. Тогава той слезе и отиде при микробуса, като донесе една бутилка зехтин. Кулинарното пътешествие продължи.

как ще стигат ...стигат 45 години ...смешници тогаз може и да ви уврат кухандрите....

Ще видите колко хубави ще са следващите 20 години! Айде до тогава-сбогом и амин!

След като живях 23 г през комунизма и 20 през пазарната икономика разбрах едно -Маркс и Енгелс са били АБСОЛЮТНО ПРАВИ-този кошмар в който се гърчим трябва да бъде заличен дори и с цената на най-зверски терор!

И последно: Клейб не бъди нихилист за сметка на български изобретения капсулован хладилен компресор,японците построиха завод Антон Иванов.Да говорим ли за Тексим,за керамичната записваща глава приложена в Айва,или за акумулатарите с гел.Що си като оня шоп Най -обичам га мразим.И не всички сме родени с демокрацията.Не бива да отричаме и забравяме.Например колата Витоша,моторите Балкан,самолетите ЛАЗ. Хайде почнах да ставам банален

Не мисля, че това е форум за дрогирани неломпетентни капацитети. Липсата на аргументи в твоята/вашата литературна творба е сърцераздирателна. Аз съм дал доста за да се изучиш и днес да ми държиш такъв език. Кое е по лошо от заблуден комунист? Не мисля, че точно ти можеш да ми отговориш!

КЛЬОПАРИ са, и 100 години преход няма да и стигнат

Понеже Мишата Горбачов изпълзя от нафталина,си спомних един каламбур:- Перестройка кончилас,начала перестрелка! Да не тръгнем по този път с заиграването с турските комбинации на ДПС и сие

Не 20, а 1300 години не са стигнали на България да стане нормално място за живеене! Последните 20, обаче са най-ужасните в историята на страната и ще доведат до тотална промяна на етническият и териториален характер на България. Българя след 20-на години ще има преобладаващо мургаво пакистанско население живеещо в гета.

Сигурно не стигат,особено за българина.Мойсей е водил евреите 40 години из пустинята с мотото:- Роденият в робство, не може да бъде свободен човек! И това при положение ,че бог му е помагал...

П.С. Акъл от хора, дето ги е страх от матури/изпит/ не искам!

Samo edno shte vi kaja!Predi 89 beshe red disciplina i strah a sled 90 beshe freedom ne pomnq pove4eto krizi no pomnq kogato nqmashe cigara mislq beshe 97 vsi4ki pusheha arda togava ili nqkvi si tam eftini a az na 15 pravih vrutki i victoriti se krieshe i struvashe qsno go pomnq 1100 lv i az pusheh to4no takiva cigari na disdcoteka hodeh i pieh shampansko beshe si absolutna freedom i koito beshe malko po-golqm na godini ot men i beshe istinski tarikat praveshe pari zashtoto az si spomnqn 4e nqmah 20 a razpolagah s pari koito roditelite mi ne mojeha da iskarat za edna godina ama lapeshka rabota ot kudeto doshlo tam otishlo i taka i do dnes kogato zapo4na da se vrushta tova 4e ako nqmash education zagivash mnogo ot nas jaduvaha za istinska demokracia kudeto horata imat qsnoto suznanie za dobro i losho i kudeto ako rabotish imash ako ne nqmash toest koito ne raboti ne trqbva da qde i po4ti vsi4ki imigriraha v durjavi s visok standart na jivot zatova bratq i sestri bulgari u4ete i budete 4estni edin kum drug ideqta za SDS shte e vinagi jiva!!!

Ne samo 20, no i 100, daze i 200 godinni niama da stignat na strahlivia BG narod da se otarsi ot razboinicite - kamunyaki, koito vse oshte go doyat i unizavat. Vseki edin drug narod otdavna bi izbil do deveto koleno vsichki razboinici, koito go kradat i praviyat zivota mu koshmaren.

Ами щом не ти харесва коментарът ми,не беше необходимо да употребяваш това обръщение!ще ти кажа дрисльо,щом така предпочитеш да те наричам,че съм ги преживял всички тези неща ,които описвам!Да компетентен съм,зная и на теория и на практика какво е това общество ,което умря още в зората на своя живот-след нищожните 45 г.А това което мразиш-обществото на демокрацията е на точно 2364 г.Но за целта трябва да имаш малко повечко мозък,за да четеш и да помниш прочетеното!А тези методи на убеждаванес използване на харесваните от теба обръщения,бяха обичани и от онези,които бяха изгонени преди 20 год.

и аз искам да кажа - Майната ви - на всички, които си мислите, че има глупаци и че сте изхитрилили някого - майната ви и да не ви стигнат и 100 г.

Аз мисля, че 20 г. са много , но НА НАС НЕ НИ СТИГНАХА, да тръгнем истински по нов път. Защото както 9IX 1944г. така и 10.XI.1989г . ни ги поднесоха братята руси, наготово, ние НЕ СЕ БОРИХМЕ за тях. Защото НЕ ИЗКОРЕНИХМЕ КОМУНИЗМА ИЗ ДЪНО. Ние, заразлика от останалите страни от СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ лагер, позволихме политическата мимикрия, прехода на едни и същи хора от БКП да станат БСП, от ДС да станат ДАНС и накрая от комунисти, заедно с рожбите си мутри и нео бизнесмени- бандити, да станат алчни капиталисти, олигарси и всичко останало. Другото проза... Явно феномена БЪЛГАРИН е това което е, няма на кого да се сърдим.

Как точно хората под 30 години оценяват събитията от последните 20 години?! С промяна в качеството на сухото мляко за кърмачета ли? Или самия факт, че се напикават по-рядко вече е критерий?

Хей дрис ти на колкоси години,че толкова вещо коментираш кокво е било преди 20години?

Prekrasno stigat , za da razry6at zdravna ta sistema , obrazovatelnata sistema , pravno -sudebnata sistema i da dadut vlast na trostotiata ,arogantnostta i prestupnostta !!!

Жалко за всичко, което се съсипа, жалко за убитите, жалко за отвлечените, жалко за злобата, жалко за демагогията, жалко за лицемерието, жалко за заплатите 4:1, жалко за манипулацията; жалко за спокойствието. Дано да намерим общата цел, както нашите родители, които построиха една България за разграбване.

Уморих се да се боря с нищетата в България. Напуснах я и не искам повече да се връщам да ме унизяват като ми плащат колкото да не умра от глад.

Престанете с тази стъкмистика на вашите социологически проучвания. Престъпно и просташко е да ми навирате и мнението на анкетирани с възраст под 30 години (предполагам, че им подсказвате отговорите).

В кофите за боклук ако трябва ще ровя, пак ще предпочета Демокрацията и Западния СВОБОДЕН начин на живот пред затвора на соц-комунизма и фалшивата братска обич на майка Русия (СССР)

Има много истина в това, което казваш... И едно съвсем прозаично доказателство в тази насока е вечно цинично ухилената физиономия на този човек(!!!).

...ostavat oshte dve godini i idva krayat na mizernoto ni chovekopodobno syshtestvuvane. Gadnata ni civilizacijka shte izchezne i planetata otnovo shte trygne v pravilna posoka :)

ima dva varianta BB i horata okolo nego da ni izmaknat ot upravlenskata kriza sled 4erveno turskoto kradlivo pleme ili Dqnkov 6te vleze v rolqta na repo agent za amerikancite

Поздравления , 8 клас (10.11.2009 г. 16:05ч.) !

Каквото и да си говорим свалянето на Тодор Живков сложи начало на мафията и разрухата, която продължава вече 20 години. Нещата се обърнаха така, че вместо инженерите да се возят в джиповете, както е в нормалния свят, да се возят мутрите.

В интерес на истината, ако Костов не се беше докопал да властта, сега наистина щяхме да се сравняваме с Чехия, Унгария, Словакия .... Нямаше да ги има управленията на Симеон и Станишев. Просто трябваше да се тръгне по пътя на пазарната икономика и всичко щеше да е наред. Вместо това, той реши да си нътъпче джобовете като стартира програмата за първоначално натрупване на капитала, унищожи съдебната система и умишлено фалира предприятията в държавата.

Социализъм/комунизъм като, разбиран като социална (най-вече икономическа) справедливост, законност, равна отговорност пред закона, го има построен отдаван: Дания, Скандинавските държави... Явно проблемът , че в Б-я се стигна до задънена улица и до икономически и политически провал, има обяснение в нещо друго, за което малцина са наясно или пък могат разбираемо да го обяснят (ако имат смелостта за това).

Тези от проучванията все избират време за анализи, на това какво мислим, какво харесваме или не, когато сме за гъби и на риболов или поливаме градината. 62%, демек останалите българи, никой не ги е търсил питал за каквото и да е, най вече дали харесваме капитализЪма, демокрацията, Станишев, Президента Гоце и всичко остнало. Така си живеем, на село...

Никой не я е виждал, но всички много добре я познават. Та чини ми се, че от толкоз много познавачи май никога няма и да я видим у нас.

Не, че не стигат бе бате, даже множко са ама някак си посоката не е баш тази. Нещо на кестерме го даваме и то през просото.

в момента доматите са по-скъпи от бананите, нямаме дори скапани заводи, и пием едно 'мляко'... и ядем едно 'сирене' с толкова Е-та колкото мухи няма в цяла българия... въобще, и изобщо, измий си ушите, писна ни от осанна добре сме добре са само новите крадци дето смениха старите.

За нас 20 години не стигат, ама за некои за 2 дена станаха милионери. Питайте Жени Живкова и наследниците на другите БКП фамилии дали са недоволни щото на тех им дадоха милионите, и не вервам да се оплачат. Бандитите, мутрите, чалгаджиите със сигурност са доволни, ама за хората занимаващи се с наука не съм много сигурен дали са доволни с мизерните си заплати.

Комунизмът наистина е едно недоносче,с калпавите и първобитни заводи,произвеждащи брак;с терора над хората и забраната на елементарни свободи;с жестоките убииства над най-прогресивната част от българското население;с изолацията на която подложи страната и придаването й на имиджа на затвор за хората;с мизерията на черния типов хляб,мечтата да опиташ портокал ,за което да чакаш догодина на ново годиная,чакането по 15 год.за счупена Лада,която и без това е толкова скъпа,че дори не можеш да ги спестиш за тези години парите за нея;безпардонността на онези с мерцедесите с паднали номера,страха,насили коптори,прашните празни витрини с мухите в тавата със сирене,с опашките почти за всичко!С една дума-фашизоидно тоталитерно общество на мизерия,бедност,теро е ,че червеният и кафявият фашизъм са история,въпреки че вторият никога не е идвал в България!Но мъките ни при червения фашизъм са безспорно несравнимо по-огромни отколкото при кафявия фашизъм на Хитлер!Плачът за някакви си заводи е смешен и лъжлив-тези заводи не бяха в състояние да произвеждат продукция за която си струва да дадеш пари!Нито електрокарите ни бяха електрокари,нито телевизорите,нито хладилниците,нито конфекцията ,нито компютрите....Затова всичко си отиде по естествени пътища-нежелано и некупувано!

Ако бяхме започнали промените както другите страни от Изт. Европа, с пълна лустрация и никакъв достъп до властови позиций на бившите управляващи и техните наследници, резултатите сега щяха да са като в бившите ГДР, УНР, ПНР и останалите. А сега стана ли ясно защо БГ не беше спомената в Берлин? Защото в БГ нищо не се е променило. До 5.07.09 на власт си бяха бившите комунисти представени от техните наследници.

НЕ, тунелът не е зазидан, а е иззидан, като този в Швейцария, като геврек или поничка. Забравете за надеждите ни да намерим изход, това не е лабиринт. Спасение има, но то е индивидуално. Командата е дадена отдавна, от преди 2000 години: СПАСЯВАЙ СЕ ПОЕДИНИЧНО!, чрез следване на Неговият Пример. АЗ СЪМ ПЪТЯТ КЪМ БОГА, АЗ СЪМ ЖИВОТЪТ!

Софиянци са най къпризните българи. Всичко си имат, най-евтино им е спямо другите градове и пак ревът!!!

за самоосигуряващите се лица за 2010г - 420 лева.

Както винаги, никой не признава лична вина! Винаги виновни са ТЕ - борците, политиците, мутрите, комунистите, демокрацията и прочие ДРУГИ! Нима никой от вас не е нарушавал закона, бутал подкуп, уреждал се по втория начин, затварял си е очите за далавери и нередности, скатавал се е докато отмине бурята и е лъгал по един или друг начин държавата!? Това двуличие е на всяка крачка, но като се вижда лъжем само себе си! Истината е, че българите почти не се промениха - освен в арогантността, лицемерието и алчността! И продължават да говорят за промяната като за нещо ставащо отвън, извън тях - е, както виждате тая работа без лично участие не става! Пак ще си говорим след още 20 години!

Този 20 годишен преход е преход от смяна на политическата към икономическата власт и в този аспект това не е преход от диктатура към демокрация. 10 ноември е забележителен ден само за комунистите,защото те прехвърлиха властта си на децата и внуците си.По партийно поръчение създадоха партии,сдружения,орг ,банки и т.н.,които трябваше да оглавят и го направиха много успешно.Прочетете кои са учредителите и къде са сега и с какво се занимават.Предлагам тази дата да отпадне от историята на България като значима.

За какво не ви стигат 20 години, за да крадете още ли ???? Междувременно се стопихме до 3,4 млн. /останалите не са българи/. Любопитно, с тази бизнес-тактика, докога ще издържите и кой скоро ще ви спонсорира и от кого какво ще вземете - от циганите парцалите им ли?! Ха-ха-ха.... Затова - по повод на днешния празник, МАЙНАТА ВИ, мили мои бизнесмени, -менки, манекенки, крадци, борци и др. Най-страшното е не това - най-страшното е, че новоизлюпени селяндури заприиждаха, нагло пробиха с убийства и далавери и...сега се опитват да легализират някак си просташкото си минали, като пращат децата си да следват в чужбина, та барем те не останат такива прости и неуки като бащите и майките си!!!! Да, ама и ние взимаме долу някои мерки и имаме некои съображения.......