Коментари - Прокурорската колегия на ВСС: Прави се опит за политическа намеса в избора за главен прокурор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

политицеската намеса започна още когата шофьора на самолет започна да привиква висшите прокурори в президентството!

Това изявление повтаря едно друго - когато бяха накарали съдиите да се правят на независими и да размахват пръст на френския посланик заради делото Борилски. Тогава той направо ги разби с едно изречение: Другият месец започва делото във Франция. Струва ми се, че и сега ще има такова продължение

сега кой е по-силен - мафията или държавата. Ако изберат Гешев. значи държавата е по-силна.

Точно вашият избор е политически акт уважаеми магистрати! Никаква независимост няма при вас. Какво не ви е ясно? Смятате, че Цацаров е независим така ли? На това и децата не вярват. Цацаров е креатура на ГЕРБ и Бойко Борисов. Предлаганият от вас Гешев фактически е Цацаров №2. Предлагате всичко да си остане както си е било и комфорта за корумпираните управляващи да продължи. А аз смятам, че това вашето се нарича слугинаж! Страх и пазене на топлите местенца! Нищо чудно, "калинките" на ГЕРБ са навсякъде в държавната и общинската администрация, а съдебната система не прави изключение!

Почвам да си мисля, че има шанс държавата да се пребори с мафията. Дано не греша.

Боя се че грешиш. Не ти ли прилича на Бойко и Пеевски едновременно. Манталитет не на Прокурор.

В изпуснатата реплика "Ти си го избра" се съдържаше достатъчно ясна политическа намеса. При толкова важен избор след като няма конкурс, гражданското общество също би трябвало да има право на мнение. Случаят с Иванчева е достатъчен за притеснение.

На главния прокурор трябва да му се иска оставката заради излагациите, които почти всеки ден произвежда. На настоящия и на бъдещия.

Че кога не е имало политическа намеса в избора на главния прокурор?

Тези изглежда не искат да разберат, че народа вече ЗАПОЧВА да се дразни от изпэълнението на "едната ръка мие другата". Тази правосъдна система е прогнила, продънена и нищоправеща!

Престанете да се правите на ударени с мокър парцал слкед като знаете че това вие нареждане за ''избор''.. Каквито сте в реалната си професия такива сте и тука - натегачи бранещи интересите си без да ви пука от основните правила за правова и независима съдебна...Вашият ''избор'' е политически така че не се правете на божи кравички като го защитавате тоя дето и Конституцията не признава с приказките си.

На такива,като Баневи,Арабаджиеви,Стайков,Бенчо,Очите и подобни изобщо не им се иска Гешев за Главен прокурор!

А защо само на тях?

Прокурорската колегия на ВСС прие позиция, в която посочва, че се правят опити за целенасочена политическа намеса в процедурата за избор на главен прокурор и така в независимостта на съдебната власт. Така е ,Цацаров , Пеевски и ГЕРБ са пряко намесени в избора на една "карикатура" за Главен прокурор.

Ако обява награда за 10 000 на интелигентен прокурор, дали ще се охарча с повече от 50 000лв?!

Пълна простотия! Това го няма никъде!!! Откъде накъде прокурорите ще определят кой да е главен прокурор??? Все едно ревизорите в НАП да определят шефа на НАП или фин. министър!!! По тази логика защо лекарите не определят здр. министър или учителите образователния??? Крайно време е да "изкарат" прокуратурата от съдебната власт и да "мине" към изпълнителната, както е в нормалния свят!!!

Прокуратурата на практика е в изпълнителната власт. Зависима отвсякъде.

Щото искаме всичко да ни е като в САЩ, и самолетите даже. Айде тогава и съдебната система да ни е като в САЩ. Да се избира от народа на избори а не от партията която е на власт.

Копираме от американците само онова, което е удобно за управляващите. Избор на гл. прокурор по техния модел би бил най-добър, но изключва "ти си го избра".

Христо Иванов? Едно недоразумение!

така е кано предлагате бухалката на мафиято за главин рокурор не ви е срам

Ти ,от кои си?!? Бухалка на мафията бил,Банев,ти ли си?!?

Абе, айде стига с тоя Банев. Б@си тъпата опорка са ви дали - поне да вземат да осъдят някого, досега няма нито един с присъда. И милиционерчето Гешев е толкова тъп, че дори сам посочи кои са единствените престъпници в тази тотално превзета държава (не че посочените не са за затвора, де).

тези с един кон кошия правят , няма народ в тази държава вярно е че сме роби

Интересно- ако освен Пресвети Гешев имаше и друг кандидат, срещу който да е подаден сигнал за нередно поведение, дали пак щяха да реагират така?!?

Христо Иванов, Иво Прокопиев, Радан Кънев. Все на издръжка на Сорос. Те ли говорят за морал? Че единия е и обвиняем. Забравих и Цветан Василев.

Късичък ти е списъка. Опресни го!

дай България,дай,дай,дай

Ах ТЕЗИ КОРУМПИРАНИ Олигофрени Народе на Оръжие дела трябват не думи Мачкай тези Неграмотници С наште пари по наште глави. Идеи за затвора цялата колегия

Е то бизнеса като финансира партиите,те започнаха да им гонят интересите вече....

Ахмед Пеевски дърпа концпите на ВСС. Прокурорската колегия да не се прави, че не знае!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Прокурори=Престъпници в България. Мислите се за недосегаеми, нали?

Това единодушие на "прокурорската колегия" за всеки нормален българин означава само едно - завърнаха се мрачните времена на тоталитаризма. Следват прокурорски удари по все още неподчинените бизнеси и тяхното напускане на България. После икономическата ситуация рязко ще се влоши. И накрая ще излязат останалите в България простовати, но здрави българи с тоягите и ще отнесат главите на прокурорите от колегията.

За атакуване на прокурори с тояги ли призоваваш, бе "известния"?

Прокурорите не ходят ли до кенефа? Или те в него живеят?

Така зададен въпросът очаква отговор, на основание на който съответния "известен" да бъде тръшна т на земята, след като бъде предаден на "прокуратурата" от знаен или незнаен подслушващ орган... Е.ати държавата! Вие, изроди мръсни, няма да оставите читав човек тук!!!

Мирише още преди да има избор....значи има заровено куче някъде!

Само де питам, уважаемата прокурорска колегия, дали приема за нормална политическите изявления на г-н зам.главния прокурор Гешев в обширното му интервю пред БНТ? Той беше поканен там в качеството му на представител на съдебната система и номиниран за главен прокурор, а не като частно лице, което да изразява политическите си пристрастия - по отношение на отделни политци, политически партии, но най-вече по отношение на разделението на властите? Щото ако това негово поведение и изявления са нормални, то тогава и опитите за политическа намеса в избора на главен прокурор също са нормални. Всъщност, и двете не са нито законни, нито морални и съответон са недопустими.

Кой нареди номинацията на ВСС, та се правят на ощипани?!

Еми сигурно си ти...…..я драсни нещо и за "чумата", мисля че и там си компетентен!

Едва ли има някой, който се съмнява, че политическа намеса в избора има-въпросът е от къде идва намесата!

Ахмед Пеевски