Прокурори влязоха в трите ЕРП-та, препоръчват поевтиняване на тока

В 11 часа екипи на прокуратурата започнаха проверка в eлектроразпределителни дружества от групите на ЧЕЗ, ЕВН и Енерго-Про, обяви на пресконференция главният прокурор Сотир Цацаров. Държавното обвинение препоръчва в писмо до министъра на икономиката намаляване на цената на тока до създаването на нова политика от страна на ДКЕВР.

Обратно в новината

Коментари - Прокурори влязоха в трите ЕРП-та, препоръчват поевтиняване на тока | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Bъв Bарна,където съд и прокуратура са изцяло под контрола на тимаджиите ,"влизането на прокуратурата в ерп-а" е като сюжет на италиaнски филм за мафията - съобщение за медиите,нищо не се прави,накрая се обявява,че нарушения няма.

Отново, прах в очите на хората. Ре пе те от 2010.

Причината за високите и нереални цени на тока са в БЕХ, респективно НЕК(ЕСО) и на долу...Тук всички запушват "Дупките" със задълженията за М.Л.Р.ДИ с ИЗМИСЛЕНИ цени на мрежови услуги, от които са "ОСВОБОДЕНИ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ НА КРАЙНИТЕ СНАБДИТЕЛИ.."-"Закон за Енергетиката"-чл.104,ал.1 и 2...!

деер

Докато има адвокати, които с финансови средства съблазняват евтините български магистрати всичко е безсмислено!!! ...Всичките дела в интернет в реално време!!!

Вече всичко е заметено и "Няма данни за нарушения"

този обемист текст е написан за посредниците по кабела. Не очаквам проверките да покажат незаконни практики, всичките им действия са по специално написани за дружествата и посредниците закони, гласуване от купени политици. Т. е проверките трябва да са в НС, а също е НЕК и ЕСО.

Прокурори първо трябва да "влезнат " в прокуратурата.Там има много работа за вършене,а след това да карат наред по съответните институции,инстанции,партии,вождове и т.н.

в момента NovaTV прожектира как Максим Бехар посреща селяни в "Черешкета" Този маймун е направил сайта на Енерго-Про....божей

НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ЗАЩО СМЕТКАТА МИ ЗА ТОК СЕ ВДИГА С 20 ЛВ ВСЕКИ МЕСЕЦ.МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА МИ ОБЯСНИ ТОВА - 27 ЛВ.43 ЛВ СЕГА 61 ЛВ???????

ПРОГРЕС!!!

Веднага ти казвам - целта е да излезнат колкото се може повече хора да излезнат на улицата, за да изметем по-бързо всички ерп-та и партии.

За да ти е лесно да сметнеш колко ще е следващия месец.

Изключи всичките си уреди и включи само един с известна мощност (пише я на самият уред). Аз така направих и за един час вместо 0.04 квт.ч (включих вентилатор на аспиратора в кухнята) електромерът ми показа 0.12 квт.ч, то ест консумирана енергия 4 пъти по-голяма от реалната . Това е номерът им на изедниците...

Тези 0.12 кВтч не е консумирана "4 пъти по-голяма" , а ОТЧЕТЕНА,т.е. ОТКРАДНАТи 4 пъти повече пари! Но по същество кражбата от страна на ЕРП-то си е кражба.

Кога гл. прокурор ще провери НЕК? Колко почивни станции има тази компания? Защо чичо на село ще плаща почивното дело на енергетиците? Защо този гл. прокурор мисли, че не ни трябва "студен резерв". Ако излезе една централа какво ще правим? Дискотека? глупости!!!

има някакви разумни мисли в това, що се написал! Ама се губят от пунктуация и незавършени изречения. Моля, перифразирай се !

В ЕРП-ТАТА, ЯД МЕ Е НА НАШИТЕ, БЪЛГАРСКИТЕ ЕНИЧАРИ, работещи там!!! Жалки мерзавци и родоотстъпници. Горко вам предатели на България! Ще играе май метлата и при вас! Само почакайте и ще видите гадняри!

А знаеш ли преди ЕРП-тата колко други има или ако не знаеш поинтересувай се.И най отгоре е държавата.Но това се говори под сурдинка.

Ти какво искаш - чуждите фирми да ни докарат от чужбина и инженери, счетоводители, програмисти? Къде другаде да работят тези българи? Не може всички да садят картофи! Наетите работници имат ли избор, дали да работят в родно или в чуждо ЕРП?!

Съвременния корпоративен капитализъм твърде много напомня робовладелското общество, като единствено железните вериги са сменени с икономически окови. Типичен пример за подобна елитна каста са белите якички, които управляват ЕРП-тата. Единственият явен резултат от 8-те години корпоративно управление е двойното увеличение на цената на тока до ниво, което вече е непосилно. До 2008 година, когато кризата все още не беше ударила доходите, 5-10 процента увеличение годишно минаваха незабелязано и апетитът започна да нараства. Когато обаче народът разбра, че работи единствено да си плати тока и всевъзможните щуротии на ЕС (като зелени енергии, кафяви емисии, щастливи прасета и кокошки) изведнъж си спомнихме, че държавното е лошо, ама частния монопол е още по-лошо. Ясно е като бял ден, че тези компании не могат да останат в България, защото доверието в тях е тотално сринато и потребителите не им вярват. Тук следва въпроса: Имаме ли нужда от подобни "инвеститори"? 1.На първо място, трябва да им се отнеме лиценза, за неизпълнение на "инвестиционните" програми и нарушения на условията на самия лиценз. Струва ми се, без да влизам в подробности, че за екип опитни юристи не би било проблем да намери солидни доказателства за това. На тези, които ще писнат, че това е национализация, ще напомня, че когато става дума за национална сигурност, мръсни думички няма. 2. Следващия етап включва назначаване на "особен управител" от страна на държавата. Това ще осветли немалко схеми за източване и ще открие резерви за допълнително намаляване на цената на тока. 3. В тази ситуация, държавата е в силата си да предложи разумна цена за изкупуване на МАЖОРИТАРНИЯ пакет акции. 4.Всичко това се извършва по строг ОБЩЕСТВЕН контрол. И накрая само ще отбележа, че не е логично една държавна (ЧЕЗ) и една общинска компания (ЕВН) да са по-добри стопани на златните ни кокошки, отколкото българската държава!

какво значи "препоръчват".ние искаме намаление.не го ли разбрахте бе малоумници!

вие или "ние" и какво е реалността - това са доста различни неща. Ама как да ви се обясни??? Как...

ДОКАТО ИМА ТАКИВА КАТО "ВАСКО" СИГУРНА СЪМ,ЧЕ СА МООООГО-НИЩО ДОБРО НЕ НИ ЧАКА.С ВАСКОВИ Е ПЪЛЕН И ПАРЛАМЕНТА.

МИЛА КОГАТО ВАСКО Е РАБОТИЛ С БАЩА СИ ПО ОБЕКТИТЕ ТИ СИ БРАЛА ЯГОДИ С СТЪЛБА НЕ МИ СЕ ПЕР4И СИГОРНО СИ НЕКОЯ 4ИСТА4КА И БА4КАС ЗА 300 350 ЛВ И ИЗБИВАС КОМПЛЕКСИ ТУК ЕДВА ЛИ СТЕ СИ ТОЛКОВА СИЛНА ПРЕД МЕН НА ЖИВО ЩЕ ТЕ ЗАТАПЯ ЗА СЕКУНДИ МАЛКАТА

премина линейка! Не искам да те плаша, но май идват за теб! Почти съм убеден, че можеш да летиш, така че възползвай се от тази своя дарба, да не те храним и теб по лудници и психиатрии!

Щом още има българи, които ги "надушват" - живи сме! Аз искам, аз искам... Е да ... прави са хората да искат, ама трябва и да дадат. Темата обаче е ЕРП-тата. Там е страшно, няма ни ред, ни закон... а прокурорите, влезли там, щели да "препоръчмват"! Майтап...

За една държава - колониална, компрадорска и васална на САЩ, поведението на всяка чужда фирма е КРИМИНАЛНО. Когато страната се е поставила умишленно в състояноие на финансова и всякаква друга зависимост от хора като Костов, царя и прочее птици, не следва да си придава неестественна сила и независимост, защото това е театър. Всяко движение настрана ще бъде наказвано жестоко от новите наши душмани и кърджалии каквито са банките и фирмите на враждебни нам държави. ЕС и Европа се очертават като равнодушни, жестоки и ненавистни грабители подкрепяни от разни предатели и национални извратеняци. Това вече не нашата страна, това е чужда мащеха. Мислете как ще си плащате новите фактури! Прошка няма.

НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ДУПЕТА СМЕ В ПАЗАРДЖИК НАИ ГОЛЕМИТЕ Е..И А ЖЕНИТЕ СА НИ НАЙ ГОЛЕМИТЕ СЕЛСКИ ПРЪЧКИ

ПОРЕДНАТА ПАРТЕНКА.КОЙ ЛИ ВИ ВЯРВА!В ДЪРЖАВАТА НИ ВУНИ - НЕ ГО ЛИ УСЕЩАТЕ!

БАНКИТЕЕЕЕЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТЕ НИ РАЗСИПАХА

Сетила се Мара да се побара!

Да не пропуснете Масларова, Овчаров, Етем, Доган и още много такива боклуци.

голям маитап отново ни взеха за идиоти,дадохте им вреже да си оправят бакиите.ние сме виновни за вас затвор нема само бог требва да ви изтреби там е оправията долни еничари балгароубиици. да пукнат децата ви от рак.амин.

ТИ СЕ ПОДИГРАВАС С МЕН АМА КВОСИ ПОСТИГНАЛ ТИ В ЖИВОТА КАЖИ ДЕ АКО ВИДИС ТАТИ НА ЖИВО СИГОРНО СТЕ НАПУЛНИШ ГАЩИТЕ ПРЕДСТАВИ СЕ НА КОЛКО СИ ОТ КУДЕ СИ ДА ДОЙДЕМ С ТАТКО ДА ТЕ НАМЕРИМ И ДАТЕ ПОСТАВИММНА МЯСТОТО СИ КОЙ ЗНАЕ КУВ ИЗМИСЛЕН ИНЖЕНЕР СИ НЕ МОЖЕС ДА СТУПИС ВАОБЩШЕ НА ТАТИ НА АКУЛА

Като ти гледам правописа и правилната мисъл бих ти препоръчал да повториш няколко от началните класове и след това да се пробваш пак по форумите.

Гонзо, ако баща ти разбере, че пак му е изчезнала някоя бутилка вино от мазата голям пердах те чака :)))

И последната мярка, предприета от държавното обвинение във връзка с цените на тока, е продължаващата проверка на ВАП в ДКЕВР. Преди десетина дни заместник-главният прокурор Камен Михов съобщи, че Върховната административна прокуратура е изпратила предложение до комисията да наложи глоба на ЕРП-тата за всяко отчитане на тока извън 30-дневния срок, както и предложение за отнемане на лиценза на ЧЕЗ

Не е важно как влизат - важно е как ще излязат, защото сме се нагледали на кьорфишеци!

Излизат с пълни джобове!

Е, то е ясно как ще излязат - с гордо вдигната глава и ... по-богати.

Главния Прокурор Сотир Цацаров към Делян Добрев как да смъкне скъпата електроенергия: "Чл. 70 от закона за енергетиката дава възможност на икономическия министър да намали цената на тока като натовари дружествата с допълнителни задачи", заяви Цацаров. Обаче Герберите се опъват !: "Допълнителните задължения, които аз мога да наложа, са по три хипотези: едната е режим на тока, другата - опазване на околната среда и третата защита на обектите, представляващи критична инфраструктура в енергетиката", каза министър Добрев. Според него нито една от тези възможности не включва намаляване на цената на тока. ..... А реалистично Подкепям Главния Прокурор - по казуса за защита на околната среда - ЕРП-тата могат да бъдат накарани да плащат гигантски годишни екотакси такси и да бъдат принудени за 1 месец да се изнесат от България .... А Национализащията може да стане за защита на критична за националната сигурност инфраструктура :) ГЕРБ ОБАЧЕ НЕ ИСКА!

А кога ще влезнат в ДКЕВР ? В БЕХ ? Във фирмите на всички депутати, които са близко до ЕРП-тата ? Това е само прах в очите - най-големите суми крадат от нас политиците чрез комисионни и "консултации" с подставени фирми, работещи с ЕРП-тата !

Да проверят електромерите в независима лаборатория и тогава да правят изводи. Другото са празни приказкаи. Отчетът е толкова и това е. Не може ЧЕЗ и ВиК да проверяват уредите само в собствени лаборатории. Интересно ми е какво правят служителите на ЧЕЗ от няколко седмици насам във Видин. Пред всяко табло с електромери има екип на ЧЕЗ, който "работи" нещо.

идва ред на мобилните оператори

Щом настане всеобщата лудост - няма ред

лудост не лудост тва е нарича се "....айде сиктир"

Решението е само едно-колективна молба за изключване от мрежата и неплащане на сметките до момента.Нека загубят 2-3 милиона абонати и те сами ще си тръгнат от България.Тия проверки и дела им знаем резултатите-протакане и смешни истории в съда.

ТАТИ КАЗА ЧЕ АКО НЕ МУ ВДИГНАТ ЗАПЛАТАТА НА 2000 ЛВ ЩЕ ЗАМИНАВАМЕ ЗА АВСТРИЯ ПРИ ЛЕЛИА ТЯ Е ГОТВАЧКА А ВЗИМА 4000 ЕВРО А КАЖЕТЕ МИ НИЕ ДУРЖАВА ЛИ СМЕ И Е САМО НА 42 ГОДИНИ.ТАТИ Е ЗАВАР4ИК НО УМА МУ СЕ4Е КАТО НА БРАСНАЧ НЕ МИ СЕ ХОДИ ХИЧ В ТАЗИ ДЪРЖАВА АМА ТАТИ Е НА РЪБА

Скъпи Васко, Вероятно вече си разбрал, че няма дядо Коледа, още повече дядо Мраз! Аз си изкарвам повече от 2000 лева заплата, но моя син е напънал да замине в Нова Зеландия, щото там живеел тасманийския тигър - следователно било хубаво, а и ставало на Нова Година да се метнеш на сърф. Опитите ми да му обясня какво става там през юли-август удариха на камък, защото той е убеден че земята прилича на пица, не на кълбо! ( страх ме е да призная, но в неговата математическа гимназия май не правят разлика между сфера и кълбо, та и той така, а пица е виждал) Ако ума на твоя тати е като бръснач, кажи му, че има места за програмисти с ум-бръснач и нека ми се обади.... а на леля ти дето получава заплатата си в Евро в Австралия - хиляди по-здрави да и пратиш

ТАТИ Е 1ОО ПУТИ ПО УМЕН ОТ ТЕБ НЕ ЗНАМ КУВ ИНЖИНЕР СИ АМА ТЕ ХАПЕ ГЛАВАТА

Васко пише "Австрия",приятел!Там наистина плащат в евро !

Защо не успяха да хванат завишените сметки? ами защото преди да ти предадат елктронния електромера на проверка в БИМ те го манипулират да показва точно и опала всичко е наред. Когато ти го поставят отново го манипулират пак да показва повече. Това което трябва е да се направи е да се поставят елктромери непозволяващи възможност за манипулация (с механично отчитане и най много с цифров показващ идикатор без софтуер).

Прокуратурата обикновено я върши като кучето на нивата.Това си е замазване на нещата, до сега не съм видял осъден монополист.

наи злокачествената корумпирана бранка от измамническата верига е дкевер. тези изроди са продавали интересите на балгарскя народ срещу тласти комисионни на монополистите. от тях трябва да започне прокурорската проверка, от шушулов, семкаджиев и техните солташаци. електроенергията трябва да баде намалена не с 8%, а 8 пати. всичко, което управляцащата мафия правиза да потуши народня гняв е козметича измама.

аз пък качих тачанката на каруцата и впрегнах конете. Идвам и е по-добре прокурорите да излязат въпреки , че и те са за същото наказание. А сега кажете ми умници що е туй тачанка и кво се чини с нея. Майтап бе.

Обикновен дурак си ти... Тачанка название конной рессорной повозки со станковым (в основном) пулемётом, направленным назад Да беше качил пулемёт, да беше нахранил конете, да беше спрял да пиеш

Прокурори препоръчват поевтиняване на тока.... Българио??? Те не виждат ли, че EРП-тата са потънали в малки, големи и още по-големи ЗАКОНОНАРУШЕНИЯ!!! Това е тяхната работа, не да "препоръчват поевтиняване"! Ако не знаят - ето им тeма за размисъл: С свое решение Варненския окръжен съд, търговско отделение, на публичното заседание на петнадесети февруари 2010г с ПРЕДСЕДАТЕЛ: Б. НИКОЛОВА отмени чл.13 ал 3 от общите условия на Е.ОН. ДНЕС, 27.02.2013 чл.13 ал.3 СЕ ВЕТРЕЕ С ПЪЛНА СИЛА В ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ НА ЕНЕРГО-ПРО, НЕЗНАЙНО ЗАЩО ПРЕДСТАВЯНИ ВСЕ-ОЩЕ КАТО ОБЩИ УСЛОВИЯ НА Е.ОН. НЕИЗПЪЛНЕНИЕ НА СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ Е ДОСТАТЪЧНО ОСНОВАНИЕ ТЕЗИ ПРОКУРОРИ ДА СМАЖАТ НАГЛИЯ НОС НА ЕРП-тата, а не да "ценообразуват" Къде е спал омбудсмана и какво е сънувал през тези 3 г - това вече е друга бира....

стега вече с тези ерп та не разбрахте ли ,че вече не вървите както и да се внедрявате оставате все по малко така правите и по протестите хората ви обясняват но не черното е бяло бялото черно но в живота има и сиво и то много

първо трябваше да влязат не прокурорите, а ДАНС заради застрашена нац. цигурност и с тях ДКЕВР и комисиите за конкуренция и защита на потребителите. Злоупотреба с монополно положение и споразумение за цени до размер застрашил нац. сигурност - ето ви я национализацията, даже с помощта и разбирането на ЕС ще стане.

Сметката на моето семейство за м.януари е около 600 лв.Подкрепям протестиращите,но плащам като" поп" вече 10 години подобни сметки.Просто като дойде зимата се превръщаме в градски бедняци.Мисълта,че моята сума/600 лв./ е равна на една средна заплата ме убива в пълния и преносен смисъл на думата.

Прокуратурата да разследва произхода на милиардите левове на бойко, тогава май ще получи тотален инфаркт.

А бе какво ви е влязъл само Бойко в червените усти.Трябва за да е всичко от ясно по ясно да се разследват абсолютно всички за които има данни да се прави това,и всеки да си получи заслуженото.Лаладжии..Бойко та Бойко ами другите лапачи и тях ли да ги чакам да ме клатят цял живот.Да вий...и наглите червенушки.Все тяхните хора са най,най...да ама пак ни точат калъчката.Пфу..

Да ги разследват всички и като намерят стотина такива като Бойко с по един милярд да им ги конфискуват да ги върнат на нас и .....то ще бъде живот с капела!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

а кой назначава прокурора, моля? А шефа ДКЕВР, моля? Изобщо тук, вярвате ли?!

но нали тези същите електромери бяха проверени в българска лаборатория пред очете на министъра на протещиращи и други комисии нали бяха на случаен избор ите показаха че са верни даже по телевизията го казаха както и да настроивате хората те все повече гледат в правилната посока рибата мирише откъм главата

тайно споразумение за надути цени между ЕРПтата и получилата се в резултат ситуация на застрашена национална сигурност следва тея мошеници да си ходят и да се сезира ЕС за действията им в страната. Негласно споразумение плюс нац. сигурност, а да видим кой кого ще съди. Ако реват много президента да прибере посланиците ни от страните им за консултации у нас до назначаването на ново правителство от следващия парламент. Казвам предлога е уникален - реално застрашена нац. цигурност.

............и кво да праим сега? ..........вдигайте пушилка докато разпуснем парламента и насрочим дата за изборите-всичко ще се уталожи във времето и пак по старому след това!

ЕРПтата окриляни вероятно от някои мафиотски кръгове у нас вдигнаха организирано сметките и застрашиха нац. сигурност. Това е повод за изгонването им и то повод защитим пред всички институции в ЕС. Паднаха ни и не е добре да ги изтърваме. Като фактическа мишена на терористи заплахата над нац. ни сигурност от ЕРПтата е с двойна тежест. Само следва да я отиграем пред ЕС.

-Може и още как, толкова бързо народа ще Ви изрита, че ще се сетите как да го направите !?

ТАТИ КАЗА ЧЕ АКО НЕ МУ ВДИГНАТ ЗАПЛАТАТА НА 2000 ЛВ ЩЕ ЗАМИНАВАМЕ ЗА АВСТРИЯ ПРИ ЛЕЛИА ТЯ Е ГОТВАЧКА А ВЗИМА 4000 ЕВРО А КАЖЕТЕ МИ НИЕ ДУРЖАВА ЛИ СМЕ И Е САМО НА 42 ГОДИНИ.ТАТИ Е ЗАВАР4ИК НО УМА МУ СЕ4Е КАТО НА БРАСНАЧ НЕ МИ СЕ ХОДИ ХИЧ В ТАЗИ ДЪРЖАВА АМА ТАТИ Е НА РЪБА

Нужна е повече яснота. Доколкото четох, в държавата плащала инвестиционните разходи на ЕПР-тата и частните ТЕЦ-ове. Цифрите бяха от 10-100 млн. Някой казва, че е вложил такива пари и ДКВЕР плаща държавни пари. А разходите са надути и фалшиви. И защо ние сме плащаме на частни фирми. Държавата да не е спонсор на бедните крадци. Пазарна икономика, като са купили бизнеса, да се оправят сами. Моля, ако някой има повече инфо по въпроса да напише. Дали не съм разбрал правилно. Ако е да, то става дума за един гигантски обир, който остава в страни.

Ако арестуват главните им счетоводители и финансовите директори и им направят една ''очна ставка'' ще лъснат измамите на така пищящите ''честни и онеправдани'' ЕРП дружества. Странно, че трябва да се вдигнем на бунт, за да предизвикаме проверка, а предполагам, че и за резултати от преоверката пак ще се наложи. Никой не смее обаче да закачи Лукойл /единствената губеща рафинерия в ЕС/, да посегне на ''избелените'' СИК, ВИС, ТИМ, Мулти и куп други мафиотски фирми и кръгове. Пак нищо

Най малкото е незачитането от ЧЕЗ на Закона за Обществени Поръчки. Те подменят хубавите неманипулируеми наши елктромери минали на метрология. Без наше присъствие поставят нови елeктронни елeктромери минали на проверка само в ЧЕЗ, където показанията им са настроени около 30% над истинските. Тези елeктромери поставени на клиентите автоматически им надуват сметките. Тяхната наглост е че манипулираха показанията на елeктромерите за декемврийските сметки с 200% , като на тия електромери това става много лесно. Това е нарушение обогатяването за сметка на клиентите е наказуемо от Закона. Спирането на тока и изнудване да платиш иначе няма ток е също наказуемо от закона. Затова трябва да бъдат осъдени.

ЕВН решиха да се откажат и да продадат бизнеса в България. Поискаха 120 милиона. Енерго - Про направиха международен одит на компанията и ЕВН набързо кандисаха да продадат за 80 милиона. Злите езици говорят за едни далавери за 40 милиона. Да видим какво ще покаже тази проверка.

Предлагам всички електромери да се подменят (за сметка на нас даже) с нови, за които се знае, че не могат да се манипулират.

EVN ми смениха ел.мера без да ми се обадят на всичко отгоре са ми взели стария ел.мер и часовника за дневна и нощна които съм ги купувал аз и с мои пари

А как е възможно тук в България да се вземат оп 100хил. лв. месечна заплата от т.нар. директори на ЕРП-та, телекоми, топлофикации и др. и то на гърба на бедния българин ! Уникална алчност и безочие !

Ние им ги плащаме Иване.Ние сме си виновни.Големи балъци се оказахме.

И да има нарушения/проблеми в ЕРП-тата, то първопричината не е в тях - за това говорят високите сметки в цялата страна(едва ли са се наговорили и 3-те да си вкарат сами таралеж в гащите). Методиката на ценообразуване е на ДКЕВР, те определят и таксите за услуги. ТЯХНАТА дейност трябва да се провери и ревизира.

Според мен и в методиката не е проблема. Тя не е от вчера. Според мен електромерите бяха изкуствено натоварени.