Прокуратурата в РСМ ще се произнесе за фейсбук страницата на българския клуб в Битоля

Комисията за превенция и защита от дискриминация иска промяна на името на културния клуб "Иван Михайлов"

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата в РСМ ще се произнесе за фейсбук страницата на българския клуб в Битоля | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сетих се за една случка преди 30 години: Бях отишъл на пазар в Солун и обикалях по магазинчета,харесах си едни обувки и направих хубав пазарлък,готов бях да излизам и собственика ми казва - Чакай да те почерпя едно кафе,съгласих се и докато чакахме кафето,се разприказвахме,той се оказа албанец от Македония,донесоха кафето,но заедно с него дойдоха 3-4 стари хора(оказаха се албанци) Говорихме на много теми - за България,Егейска Македония,за Албания,за бившата юго република Македония.... Но какво ми направи още тогава впечатление - всичките ми казаха в един глас,ще дойде ден когато Албания и България отново ще имат обща граница,тогава се засмях и казах - не знам времето ще покаже Както е тръгнало в РСМ май няма да е далеко времето когато тези стари хора(предполагам вече покойници) ще се окажат прави.....

Ще стане и то скоро, територията ще си я поделим между България, Сърбия и Албания...хората не ни трябват да ги изхвърлят в Косово и Турция...Македония си остава геграфска територия...

Не разбирам северомакедонската шизофрения: ако техните ,,учени" изкривяват, превратно тълкуват и направо фалшифицират факти, личности и събития, това е ,,мултиперспективност"; ако обаче нещо не им изнася на измислиците -- обявяват го за ,,обида на македонската национална чест". Другари титовисти и сръбски мекерета, цял свят ви казва да скъсате с вашия друже Тито и с неговия югокомунизъм, но вие продължавате да кръщавате улици на негово име и да му се кланяте на грозните паметници. Питайте жертвите на югокомунизма, на сръбските колонизатори, на разните еничери от рода на Колишевски и под. , на палача Темпо и измисления АСНОМ дали им е добре и как се чувстват те, когато величаете всички тези престъпници! Значи Ванчо Михайлов бил ,,кръвник", а Титовци, Темповци и Колишевци са невинни младенци? Само да ви напомня, че Иван Михайлов е легендарен водач на ВМРО, а споменатите по-горе са едни комунистически убийци и доказани престъпници. Е сега, кой е по македонец от всичките тези?

Като на вас

Ако кръстят клуба Енвер Ходжа, макетата сигурно ще се успокоят.

еъншнс дилс фс плсащса за тези магарии. Никога преди не е имало толквоа лоши отношения с външна сила, освен преди война. Дори малко след Сръбско-=Българската война и въпреки многото жертви и страдания, и двеете страни съжаляват ,че е трябвал ода убиват събратя. А какво става у северомакетата? Че те развиват една предгеноцидна теория/ и практика/? ЕС да се сезира или почваме процедурата по референдума за Булзит. Щото и без това 90% от хората няма да видят и лев от ония 14 милиарда.

С 5-6 милиарда, които евентуално ще вземем/ а те предватирелно са обрани пак от нас/, са накарали политиците ни да седят на колене и да приемат всяко унижение с усмивка.

Карате северомакето да прочете това на глас 3 пъти. Ако не заплаче, значи е бездуховно зомби. Покойници, вий в други полк минахте, де няма отпуск, ни зов за борба, вий братски се прегърнахте, легнахте и "Лека нощ" навеки си казахте - до втората тръба. Но що паднахте тук, деца бурливи? За трон ли злат, за някой ли кумир? Да беше то - остали бихте живи, не бихте срещали тъй горделиви куршума... Спете в мир. Българио, за тебе те умряха, една бе ти достойна зарад тях, и те за теб достойни, майко, бяха И твойто име само кат мълвяха, умираха без страх. Но кой ви знай, че спите в тез полета? Над ваший гроб забвеньето цъфти. Кои сте вий? Над сянката ви клета не мисли никой днес освен поета и майките свети. Борци, венец ви свих от песен жива, от звукове, що никой не сбира: от дивий рев на битката гръмлива, от екота на Витоша бурлива, от вашето ура. И тоз венец - той няма да завене, и тая песен вечно ще гърми из българските планини зелени, и славата ще вечно пей и стене над гробни ви хълми. Почивайте под тез могили ледни: не ще да чуйте веч тръба, ни вожд, ни славний гръм на битките победни, към вечността е маршът ви последни. Юнаци, лека нощ!

Не знам дали там е останал и един човек с непромит и непокварен мозък, който да помни и да разбира тези слова.

Иван Михайлов и цар Борис III са противоречиви исторически личности. Но коя голяма историческа фигура не е противоречива? Щом като българите в България имат право да ги тачат, защо тези в Южна Сърбославия да не могат?

Няма непротиворечива фигура. Джодж Вашингтин имал бил роби, Линкълй - който е отменил робството,м не бул пък достатчно феми нистичен,. Търсиш ли кусури, ще намериш. Но какво ще стане ако обърнем прожекторите към тези, къде само чуждите кусури търсят?

Щом аз мога да тача Хитлер, Сталин- защо вие боклуците да не можете

Престанете да ни занимавате с РСМ -та измет.

Тия взеха да изнагляват яко

Позволяват им нашите управляващи, агресията е ежедневна и едностранна от македонските катунари, жалкарите от външно министерство мълчат и лижат задниците на ес-курвите...

Тия западни криви български селяндури ще си останат с шиптарите и сръбското влияние докато безславно бъдат претопени.

еми не искат да стават като вас гей българи

За хората от Тези клубове Ванче Михайлов и Цар Борис 3-ти са герой, това са техни имена и техни герой. Това ен са дори съвсем наши български герой, защото към тхяната дейност ние имаме определни исторически забележки. Ето това казва един българин там от български клуб - "(Видео) Брука среде Скопје – Пофални зборови за Адолф на отворањето на бугарскиот клуб: Бугарин тврди дека Хитлер бил ослободител на Бугарите во Македонија "Владимир Перев, Бугаринот кој на отварањето на нацистичкиот клуб во Охрид на прашањето на Инфомакс дали го поддржуваат нацизмот на Хитлер, одговори дека тој бил фин човек и дека е подобро секој ден “Хајл Хитлер” отколку еден ден под руска чизма, повторно „брилираше“ пред камерата на Инфомакс...Перев повторно со пофални зборови за Адолф Хитлер посочи дека тој бил ослободител на Бугарите во Македонија. Погледнете со кои луѓе преговара Македонија." Рано или късно истината ще излезе, тежко и горко на разни комиси, които имат за цел утвърждаване на комунистически глупости.

Няма нужда от минуси. а от истината. За тези българи там комунистическият режим е толкова лош че значително надминава фашисткият и те го приемат даже като осовбождние. Това казва човека, че един ден "Хайл, Хтилер" е по-добър от един ден под комунистически(руски) ботуш.

Тъпако, научи се да пишеш, па после коментирай! Герой или герои??? Кретен!

Това не е форум по правопис, щом ме разбираш е достатъчно. Ако не ти харесва не си длъжен да го четеш и можеш да отидеш другаде. За обидите Господ ще те накаже ако не се покаеш и не си мисли че лесно ще ти се размине.

Ти и той така мислите, но майките и роднините на избитите от фашиските булгари не могат да мислят така, или вие ще ги накарата да мислят, както на вас ви е изгодно под дулата на автоматите и бухалките на вашата крадлива мафия? Това е вашата демокрация

Кой господ? Христо или Мохамед?

Я да я разписката тази РСМ, че ми накърнява чувствата, а аз съм голям брой хора :)

Щом имаш такова голямо раздвояване на личността - не е лошо да отидеш на психиатър и да си пиеш предписаните лекарства.

Българите в Битоля са същите, като Руснаците в Донецк. Кво правим сега?

Защитаваме ги

Скъпи сънародници, не вдянахте ли най-накрая, че РСМ няма никакви намерения да влиза в ЕС? Те /РСМ/ само се интересуват от евентоалните евраки, които ще получат, а не да се разграничат от титова югославия. Да ги оставим тихо, да си се давят, те няма скоро да разберат това. Чак след 20 години когато шиптарите станат мнозинство, може да се очаква някакво събуждане на титовистите сърбомани.

ㅤ

Прокуратурата в Македония първо да се произнесе кои диша в нейния и на всички македонски институции във вратовете?! Да не се окаже големия брат с големия черен чеп? А гнусните византийци да ме прощават!

ㅤ

*кой

Името "предизвиква тормоз и представлява тежка форма на дискриминация" само в югославаката интерпретация/манипалация на история.

разпространява съдържание, което предизвиква расизъм, ксенофобия, нетолерантност и расова омраза, дискриминация… ко речи?! Аве комисията по дискриминация не трябва ли да се занимава с правата на дискриминираните?! Това е в общи линии обратното на това дето правят тея.

Македонската прокураура няма право да се произнася за български културен център, нямам спомен българска прокуратура да се знимава с културните центрове на сащ, великобитания, Бурки на фасо, Сенегл и т.н. Явно македонските катунари трупат точки пред сащ-исаните господари отвъд локвата / които уж са приятели на България, пък настройват маке-смърфовете срещу нас/ чуден свят...

Еми пренесете си го в Б-я, а не им казвайте тяхна територия как да си я управляват

И точно какво ще направят тези в лицевата книга със страницата на клуба ?! Нищо !!! Тези само си трупат самочувствие заради идиоти като Жельо Фафлата и Фильо Брадата !

Кой ги финансира тези НПО-та в Македония и каква дейност развиват?

Няма значение ! Важно е кой финансира македонските НПО в БГ и защо не са закрити !

Защо да няма значение и защо само македонските НПО-та да имат значение бе, ганчо?