Прокуратурата в Битоля вика на разпит председателя на културния клуб "Иван Михайлов"

Люпчо Георгиевски е заподозрян в разпространение на расистки и ксенофобски материали

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата в Битоля вика на разпит председателя на културния клуб "Иван Михайлов" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нацитата в Скопие следва да получат български клубове с имена на десетки царе и политици, например с името на 28.Президент на САЩ - УИДРОУ УИЛСЪН. Много съм любопитен как ще го затворят и ще изземат литературата за него...

Севермаците от сто и десет години (1912-та) ги учат на омраза към нас и имат подготвени безброй обиди. Ние от своя страна (напълно погрешно след 1945-та) ги имаме за свои и сме обезоръжени. Дебело подчертавам, че ние би следвало да ги обиждаме само като отговор на техните хули. Ако (по-скоро когато) те започнат.   В дългите ми контакти със севермаци съм забелязал, че са свикнали да ни удрят, без дори да допуснат, че можем да отвърнем. А как им отговорихме последно? Викахме им „Бугари“, което е абсурдно, защото първо е сръбско и второ превръщаме собственото ни име в обида.   Те вече не са българи, а еничари и би следвало това да скандираме:   „ЕнИчари, енИчари!“   Мнозинството от севермаците не приема названието Северна Македония, а да не говорим за северномакедонци! По силата на Преспанския договор името на страната е Северна Македония, но на населението – македонци. Този договор обаче е двустранен – Гърция-Севермак и няма сила за нас. А истината е, че с тези промити мозъци и този сърбизиран диалект, те нямат общо с българите от другите части на географската област Македония и са точно севермаци.   „СевЕрмаци, севЕрмаци!“   Друга тема, на която севермаците са много чувствителни, е сръбската. Съзнават и са гузни от васалното си положение спрямо сърбите и силно посърбения си западнобългарски диалект, който наричат език.   Оттук:   „СЕвермаци пОсърбаци, хей, хей!“   https://www.youtube.com/shorts/ipl2ZaFnXXg

Тези са пълни комплексари. В българския клуб имало надписи и материали, с които се: "отрича, осмива, подиграва и омаловажава македонският народ". Нещо са се припознали май.

Тези НПО-та кой ги финансира, каква дейност извършват?

Не разбирам защо културният клуб е наречен "Иван Михайлов". Нали е културен клуб, защо не е "Братя Миладинови", или "Св. св. Кирил и Методий", или "Св. Климент Охридски"? Явно залогът е наистина висок, щом зад него застава самият Любчо Георгиевски, явно има някаква много сериозна причина за това, но не я разбирам.

Подкрепям! Културен клуб трябва да е с патрон някое все пак културно лице, а не една доста спорна личност като Иван Михайлов. Тук сега ще ме наплюят разни пацреоти, но факт - има много тъмни петна в биографията му. Хора, творили в полза на Българската култора, родени в земите на сегашната Северна Македония или въобще някъде из цялата област Македония има достатъчно.

Кой е тоя "самият Люпчо Геотгиевски"?

Важното е да им помагаме да се справят с енергийната криза. Те ни плюят, ние им помагаме? Нещо не разбирам логиката…

Как може да си ксенофоб в чужда държава . Все едно да обвините негър в БГ във ксенофобия. Това е пълна безмислица.

От цървули, трандафор не става

Тия си държат на ината. Да видим властите при макетата каква позиция имат.

Да напишат името на клуба на глаголица. Тия тъпаци няма да могат да го прочатат.

Сменети ги тея имена като толкова зават зор пишете ги БУБАБАРА

Ето за това започна в Украйна така наречената СВО. И тия измекяри македонците плачат за това, но тук няма кой да се намери да им охлади страстите.

И какво прави скапаната ни държава за неговата защита? Както винаги-НИЩО!

Крадеца вика: " Дръжте крадеца".