Прокуратурата протестира пред Върховния съд присъдата за смъртта на Милен Цветков

Софийският апелативен съд потвърди наказанието от 9 години "лишаване от свобода" за подсъдимия Кристиан Николов

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата протестира пред Върховния съд присъдата за смъртта на Милен Цветков | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Един дето преби едно куче, му дадоха 6 години. Съдийска справедливост.

Я дай малко повече инфо за 6-те години за пребитото куче,че май-май нещо ми се струва,че МНОООГО си се объркал.

Нещастни български РОБИ! Какво само плачете,че наказанията за убийците по пътищата са толкова малки?Толкова ли нямате АКЪЛ в тъпите си робски кратуни?Ами близките на убития да вземат и да НАМЕРЯТ извън затвора извършителя и да му ,,ЗАПЛАТЯТ'' както се полага!!!Ако извършителят е на повече от 50 години,тогава преди да го изпратят на ,,ОНИЯ СВЯТ'', да изпратят в същия свят по-напред неговите низходящи роднини.По този начин шофьорчетата,знаейки,че ако прегазят някого ще умрат,а ще умрат и техните низходящи роднини ще гледат пътя със 100 очи.!Само това е начинът - ТОЯГАТА по тъпата българска кратуна и тогава да видим как тия наглеци - шофьори ще си карат безхаберно по пътищата.!

Сядането зад волана дрогиран или пиян не е ли подготовка за умишлено убийство.?.

А скоро по тв гледах случай в САЩ ,престъпник уби жена и направи опит за убийство на друга.Получи 2 доживотни присъди ,с право да обжалва след 108г.

Да ви е.а п.тката м.йчина !

От колко до колко е присъдата за това деятие? Ако е макса прокурорчетата, какво по-точно обжалват или държат да поспинка у дома още една година? Ама то мама и тати са почерпили как да не се жалнат. Претенциите на "тиквите" като мен трябва да са към парламента за адекватни и строги закони. Винаги ми и е било смешно твърдението, "по вътрешното убеждение на съдията". Че те като заиграят финикийските знаци, за какво убеждение говорим въобще.

Наскоро тези стрхотни виши магистрати оредеиха наказние от 4 г. за убииството на 3 /три/ млади момчета. С това казаха на всики, че човешкия живот не представлява ценност в БГ. Било по "непредпазливост". Ами ако някой изпразни няколко пълнителя ня полщада и съвсем непредпазливо и без никаква умисъл убие десеки хора, тога каво, може би условно 3 год. . За всички е ясно, че който сяда зад волана и управлява МПС пиян и дрогиран то той е потенцялен умишлен убиец.

По-рано прокурорът на Южния окръг на щата Ню Йорк заяви, че срещу Банкман-Фрайд са отправени обвинения в електронна измама, престъпен сговор с цел електронна измама и пране на пари наред с редица други обвинения. Ако бъде признат за виновен, той може да получи присъда 115 години затвор!!!

Значи на тоя калтак--жестока катастрофа,а на такава с двама убити никаква и условна или 2 г?

Семерджиев наблюдава със жив интерес развитието по делото...

Абе супер е!! Как въобще го осъдиха нашите " компетентни и независими съдии"??? Айде сега г-да и г-жи "съдии" го пуснете да си иде по живо по здраво даже му изплатете и обезщетение щото не е бил в 5звезден хотел по време на ареста!!! Даже и паметник може да вдигнат "благодарните" български съдии!! Не ви ли е срам бе говеда???

Как да ума умисъл, като в тази дрогирана кратуна и самотна мисъл не е имало? Можеше да убие и онези 6 пешеходци, които имаха шанс да живеят на една секунда от себе си. Пак щеше да е "без да искам". Законодателно трябва да се набие, алкохол и наркотици е равно на умисъл, а не съдът или там някой да гадае на шарени хартийки.

Умисъл е да се докараш до там, че да нямаш ни умисъл, ни никаква мисъл в тиквата проста. Трябва като в САЩ - mandatory minimums. Произнесе ли се , че е виновен, минимум 9 години, а не като тук от 2 до 9, както се спазарим, пък и като приспаднем "ареста" и със сигурност цвъкнем предсрочно освобождаване, то не остана.

Обичам присъдите - от 2 до 9 години. И всяка една такава си има тарифа на година според съдията. Някой са по 5000лв/година, други 8-9000 лв/година.

Не знам дали взимат предвид и това, че на светофара пресичаха хора секунди преди удара, този убиец можеше да убие не само Милен Цветков, ако не беше някаква щастлива случайност на тях да им се размине за малко. За мен за този човек животите на другите хора не струват нищо и трябва да бъде наказан по-сурово! Най-добре да го качат в една малка кола и да го размажат с камион или влак!

Много важен съдебен процес. Бог да го прости Милен Цветков. Интересно защо. Може би защото беше известен журналист. Колко хора след него си отидоха по кръстовищата и пешеходните пътеки. За които прокуратурата даже няма хабер. За тях важи правилото. Всяко чудо за три дни.

Това беше умишлено убийство. Знаел е, че в тази кола отпред е Милен Цветков.

И по какво се съди за липса на умисъл? Разбирам да имаше следи от спирачен път или опит за избягване на удара, но такива следи няма. Просто директно го е нацелил докато шофира с превишена скорост! Какво? На база невнимание ли ще се оправдае това? Нима ще се допусне малка присъда за толкова нарушения. Да се чуди човек съдът ли или прокуратурата ли е причината за смешните присъди при смърт в следствие на ПТП, но е факт че при всеки такъв случай виновника се наказва със смешна присъда. Освен ако не е голям и нашумял случай като този. Иначе глоба и условна присъда. Преди години пред автобусна спирка на Цариградско шосе(пред The Mall) бакшиш поради превишена скорост губи контрол над колата и блъска 12 души. Половина умират, а другите стават инвалиди. Две години го влачат по съдилищата и накрая 5000 лв. глоба и 3 години изпитателен срок. По същото време грък със спортна кола се врязва в спирка и убива младо момиче. Присъдата? 5000 евро глоба и чал. Съдът представя наказанието, а прокуратурата съгласна. Въпреки внесените доказателства за случилото се.

Най-големия проблем тук е, че убиеца си кара присъдата вкъщи. Осъден на 9 години и след 4 имаш право на предсрочно освобождаване за добро поведение. В момента той си дреме вкъщи и времето минава. Отлагане на дела, обжалване и т.н. В един момент все пак ще има окончателна присъда, но ще се окаже, че тя вече е излежана вкъщи на дивана или е дошло време за освобождаване за добро поведение, което няма как да е друго щом си вкъщи.

За убийство под въздействие на наркотици, т.е. в никакъв случай непредумишлено, нашият съд постановява наказание като за непослушен тийнейджър - grounded вкъщи. Убиваш някого, като на късмет не е някои, щото имаше и пешеходци, като наказанието ти е да не ходиш по дискотеки - ха, ха, ха.

Сетне що не сме в Шенген . Ние не сме за Европа с такова корумпирано правораздаване

То беше пределно ясно, че маминото синче ще се измъкне с малка присъда. Маминка е намерила нужните суми и връзки.

До 2 години ще го видим с новия модел на Q7 по улиците на града. А, на бас!

Ти па яко нагъл - искаш някой да ти се върже на предисвестения бас. Айде се хвани на бас с мен, че утре слънцето ще изгрее.

Ами прокурватурата вместо да протестира да хване и да докаже умисъл, а не просто да хвърля разни коментари по медии, нали съдът се произнася според доказателствата, след като прокурорите са формулирали обвинение на тях лежи теглото за докзването му..... Или пак дай ще напишем най-гръмкия възможен обвинителен акт пък за долазване майната му, съдът пак ще постанови някаква присъда..... Олигофрени са това прокурорите в нашата заспала държавица....

Колега, пишеш: " нали съдът се произнася според доказателствата," - не е баш така в БГ - съдът се произнася според размера на подкупа който е получил. Ако искаш справедлива присъда от, да речем 20 години ефективно, то трябва да организираш финансов фонд, в който желаещите за тази 20г. присъда да съберат повече пари за рушвет от колкото наркоманчето е дало на съдиите.

Виц за американски съд - търговско дело: Адвокатът на ищеца се приближава до катедрата на съдията и му предлага 100 000 долара. След него се приближава адвокатът на ответника и предлага 150 000. Съдията обявява половин час почивка и се оттеглят в канцеларията му да предоставят "аргумените" си. След началото на заседанието, съдията постановява да се върнат 50 000 долара на ответника и да се съдят честно.

Ами същото важи и за прокурорите, обвинителния акт се пише според това кой колко е платил, а пропо по дела с висок обществен интерес, исторически се оказва, че или доказателствата в един момент ги хваща липсата, или някой свидетел си прави отвод, или в крайна сметка обвинителния акт е написан от някой първолак, оставям на страна следствието и пропуските допуснати в процедурата.... Така че, за да се обвинява съдът първо трябва обвинението заедно със следствието да са си свършили отлично работата и чак тогава могат да имат моралното право да обвиняват съда.

На мен виден столичен адвокат ми се е оплаквал, че прокурорите им изяждат хляба. Разправяше за някъв клиент, който му казал, че го е ангажирал проформа, но вече се бил разбрал с прокурора, та адвокатът да кротува и да не се вживява в делото.

Няма доказателства за умисъл!?!?!?! Нацепил се със 100км/ч без спирачен път в друга кола на червен светофар! Кое не е ясно тук за умисъла? Какво тогава е ако е неумишлено? И после гешеф се плюнчи че трябвало нови закони...

Очевидно че гаменът трябва да си изтърпи наказанието, но нека бъдем честни - от описанието на цялото произшествие, става ясно че е много малко вероятно това да е умишлена катастрофа. Първо липсва мотив за умисъл и второ - бил е надрусан до козирката и не е знаел къде се намира.

Румънците вкараха в затвора един министър председател,един главен прокурор, десетки депутати и подобни. Ние никой! Дали сме за шенген .наравно с тях,как мислите?!

В българия няма справедливо праворазздаване всичко е подкупи шуро баджанащина а и мафия

Сега КОЙ е виновен ,,каскета или съда,,За кокошка.......,а за паралийте има закончета,,

Съда не пише законите... В закона пише за непредумишлено колко е макса и какви да критериите за умисъл. Още в началото юристи казваха, че прокуратурата няма как да докаже умисъл, такъв е закона... Но каскетурата обича да се изхвърля...

Докато на Гешев му дишат във яката осемте джуджета, той няма да бъде нормален прокурор