Прокуратурата повдигна още 4 обвинения срещу Васил Божков

Те са за търговия с влияние и за държане и отчуждаване на културни ценности, които не са регистрирани по съответния ред

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гешев заяви, че щял да раследва огромната кражба, осъществена под благовидното име приватизация (масова и масова) в България, но тя бе ПЛАНИРАНА и ОРГАНИЗИРАНА от група хора, престъпници-рецидивисти, чиито имена са вече отлично известни и такава организирана престъпна група с огромна владт и ресурси в една държава сд нарича МАФИЯ! Тоест, ако Гешев не надува поредния си Шумен медиен балон без реален сериозен последващ ефект - тоест ефективни присъди и конфискация на огромното имущество, което бе откраднато - над 200 милиарда долара през последния близо четвърт век (т.н. “приватизация” бе САМО ЕДИНИЯТ!!! от планираните и исъшествени ЕТАПИ на раграбването на Бългатия от мафията, водена от горепосочената групичка рецидивисти!!!, то той трябва най-напред да се концентрира в преследването и разследването на тази групичка лица, с кръговете, обръчите и наследниците и приемниците, последивателите и възпитаниците им!!! Всичко други е вятър и мъгла, Пунта Мара, мижи да те кажем!!! Но досега аз такъв истински сериозен СИСТЕМАТИЧЕН и професионален подход не виждам при Гешев, само стихийни предимно медийни изявления!

Брей, то няма край . Какво ли още ще съчинят.

Как е възможно да е извършил толкова много престъпления и никой от държавните институции не чул, не разбрал и то толкова години.

утре ще има още 14 нови обвинения.

Какъв Васил Божков, бе! Вие сте за затвора, вие Господа Управляващи, во главе с Борисов!

А божков за цар на страната ли казваш ти?

Ако ще и 104 обвинения да му повзигнат все тая. Арабите няма да го върнат никого. Той е налял сумати пари при тях. А нас кучета ни яли.

Имам съмнения, че на тях за пари не им дреме. Колко е налял? Купил си бил къща, и? Ако го върнат или не, няма да е свързано с пари. Аз така мисля.

Как пък изведнъж се оказа че Божков е успял да извърши толкова престъпления. Дали ако започнем да изброяваме престъпленията на Б Б няма да се окаже че Васил Божков е направо чист като сълза !?

А да видим като го осъдите с толкова много обвинения ще ми вдигните ли пенсията със сто лева , и той цацата е за затвора заради бездействието си , а баце и той от 2005 е във власта и са позволили тоя човек да краде , лично тия двамата и мин. на финансите са го покривали !?

НЕ ТЪРКАЙТЕ БИЛЕТЧЕТА ПЕЧАЛБИ НЕМА

ши хванете божков за мъ.ите

манерките

И АЗ ТЪРКАМ БИЛЕТЧЕТА БОШКОВ Е ЕНВИНЕН

я ходи да си продаваш паспортите на макетата

трябва поне още 2 обвинения - едно подходящо би било склоняване към вселенско изглупяване на гордостта на главна прокуратура второто, ах второто обвинение - пълно отчуждение от вампиреса Сийка - .....лице на прокуратурата А, да добавя към втора точка, че Сийка също сподели силно обосновани твърдения за хибридни атаки и цензура спрямо най-чистото и свято в репубилката - прокуратурата...

Кой ще ви ги чете тия 200 страници? Докато ги преведете на арабски, докато ги изпратите, той може и да се откупи и духне към русия или Някоя топла дестинация.

И В САЩ И КЪДЕТО СИ ПОИСКА И СЕГА МОЖЕ ДА ОТИДЕ, ТОЙ НЯМА ЗАБРАНА ЗА НИКЪДЕ, ВСИЧКО Е ПЛОД НА ФАНТАЗИЯТА НА ГЕРБ И БОЙКО. БОЖКОВ НЯМА ПРИСЪДА Е ИЗМИСЛЕНИ ОБВИНЕНИЯ !

Единственият РЕАЛНО спечелил от цялата акция на Прокуратурата срещу Божков ще е................ преводаческата агенция, която е превела 200 страници искане за екстрадиция на арабски... Този превод струва около 10 000 лева Нито Божков ще бъде върнат в Бг, нито ще бъде осъден, нито нищо...

"Единственият РЕАЛНО спечелил от цялата акция на Прокуратурата срещу Божков ще е................ преводаческата агенция......." Не сте прав уважаеми! Нека си спомним КТБ - и досега лапат и дояждат парчетата, но там гювеча майче е почти на свършване. Кой ли си намери нещо друго за гризкане, тази империя от фирми и активи на Божков тепърва ще се разграбва!

Поредната простотия. За идиоти! Какво общо има между шефа на руското разузнаване и Васил Божков? Понеже и двамата са там дай сега да измислим някаква връзка между тях и да изкараме Божков руски шпионин. Доста налудничаво! На Божков са му предявени доста обвинения, които ще трябва да се доказват. Обвинение в шпионаж обаче, ми се вежда абсурдно. Знаете ли кое е най-абсурдното във всичко? Напоследък всеки божи ден се говори за руски шпиони, които се опитват да шпионират България. КОЕ Е ТОВА НЕЩО, КОЕТО БЪЛГАРИЯ ПРИТЕЖАВА И ПРЕДСТАВЛЯВА ИНТЕРЕС ЗА РУСИЯ? Аз лично не мога да се сетя. Ние просто нямаме с какво да ги заинтересуваме, че да ни шпионират.

Русия не е спомената, но има индиректна връзка, и ще обясня, не на теб, на теб всичко ти е ясно, обучен си и си инструктиран добре как да манипулираш мисленето на читателя.. Връзката е следната- няма случайни български олигарси, всички те са направени такива от хората с власт и информация в годините на Прехода, а това са хората на ДС и шефовете и приятелите им от КГБ. Новосъздадените олигарси завземат всички значими отрасли в БГ, което е пагубно за икономиката ни, тъй като те нито знаят как, нито искат да развиват икономически отраслите и страната ни. Като местни феодали управляват нехайно бизнесите си, но тъй като са монополисти все пак живеят царски за бг стандартите.. Тези хора изпълняват 30г заръките на създателите и покровителите си, против интересите на България, против НАТО, ЕС и всякакви прогресивни и освобождаващи ни от руското иго напъни, и явно добре са си вършили работата, тъй като 60 % от българите са русофили, една трагична статистика

Засичам те с един и същи в трета статия. Да не ти се повредзи софтуера? Майстора ти от Козяк нещо се забави да те рестартира, що ли?

Ако Божков е обещал на рашките да им подари уникалната си колекция лично Путин ще иде да го освободи. Може Гешев и прокуратура да действат в синхрон с Кремъл за прехвърлянето на съкровището в Москва. ,,

Цуци, службите държат всички от калибъра на Черепа за топките. Като стане издънка започват пазарлъците от сорта имате ли нещо за размяна. ви в руското посолство ли точно не знаете това а?

Преди време когато четях много книги, прочетох и азбучни убийства на Агата Кристи. Сега като чета за изобилието от обвинения, в които прокуратурата обвинява Божков, започва да си мисли, че Божков е избирал какви престъпления да извърши от НК.

Когато 1940 година българските войски навлизат в Южна Добруджа, Сталин изпраща съобщение до българското правителство, че СССР няма против българските територии да стигнат до границата на съюза(Украйна). И тогава след спешно среднощно заседание на правителството, категорично се отхвърля възможността да имаме обща граница. А ние пак не сме си научили урока.

Абе по-добре по целия НК, белким стане нещо...

Цитат Пита се, какъв трябва да си, ако за теб ходатайства шефа на руското външно разузнаване, освен много специален човек? Но ако ходатайства и изразява загриженост и отстояване на руски интереси, защото никой шеф на разузнаване не ходатайства за чатно лице в личен план, тогава съмнението, че си руски шпионин остава като сянка, от която може да се измъкнеш само като обясниш защо се застъпва за теб точно шефът на чуждо разузнаване и се отречеш от такава "помощ"? Направо е скандално случващото се и гражданската принадлежност на Божков следва да се преосмисли. За коя България става дума и за кого по дяволите, помагат руските служби? Питам се колко ли глупаво щяха да изглеждат агиткаджиите на ФК Левски ако руски шпионин е бил техния благодетел, защото не може да кажеш, че не те интересува дали се продава държавата ти от шефа на любимия ти клуб, стига да има пари за издръжка, защото Родина е означавало много за Васил Левски? Въпросът за феновете, остава открит... Те не са си казали думата и мълчанието им също говори. Поне не излязоха да подкрепят човек, който може да се превърне в рекордьор по обвинения сред олигарсите у нас. Можеха да прибързат с меркантилност, но поне някои от тях се сдържаха, други, обаче показаха какви са? Скандалните особености за присъствието на агент от външноикономическото разузнаване в бизнес делата на Божков и осъществяваната закрила издават една от отличителните черти на българския преход към демокрация, постоянно саботиран и с невероятно висока социална цена. Печалбите от тази цена вече се вижда, къде са отивали и защо зад всичките, стоят руски икономически кръгове, свързани с руските управници? Вижда се на кого са служили някои от нашите , обвинени в престъпна дейност олигарси, след като са подгонени тичат като малки деца за помощ. Те са унищожавали икономиката ни в наша вреда повече, отколкото в интерес на чужда държава. Разлагали са народа ни чрез пороци, за да бъдем обезличавани бедни и прости. Всичко това отговаря на въпросите дали е имало регулирана и поощрявана бедност в България и кой е виновен за това? Съвсем ясно се показаха и още има от тях. Няма достатъчно място в ада за тия хора, затова затворът би бил само временен отдих за греховете им. В това смутно време има само един правиленначин за преценка на хората- дали спазват здравия български морал от времето на нашите прадядовци? Само по делата им ще ги познаете!

Запада остави половин Европа под контрола на СССР след ВСВ. 30 години България е в сферата на влияние на Запада (ЕС, НАТО, САЩ и т.н.). Не защитавам никого, това са исторически факти. Какво ти говори всичко това?

Това са размисли на типичен дебил ! Ти как разбра, че шефът на ГРУ е отишъл в ОАЕ за да ходатайства за Божков ? Някой да е записал този разговор ? Може пък да се е срешнал с емира и шефа на разузнаването на ОАЕ , за да им представи списък на американските шпиони в емирството ? Хоризонтът на мислене един дебил наистина е много малък и той не може да си представи, че шефът на едно от най-мощните външни разузнавание не може да отиде в Дубай, за нищо друго освен да спасява Божков . В полираното ти мозъче не минава ли мисълта, че това посещение на Наришкин може да е свързано с политиката на Русия да се върне трайно в Близкия Исток ? Ако Божков беше много важен за ГРУ, никой нямаше да е чул за него до сега .

Съсел, просто даже и ГРУ не е това, което беше, и те издишат, а иначе откъде можем да знаем освен от партньорите в НАТО , ЕС, Интерпол и тн, не е от нашето разузнаване, то е още пълно с руски шпиони. И да, Божков им е важен, щото много се размириса около истината на кого е слугувал и ще е чудесна демонстрация на модела как руснаците продължават да ни дерат кожите, разбра ли, отрепко рускофилска?

Май си с главата на Гешев, ха ха ха ха

"Ню геймс и Национална лотария на Васил Божков с близо 4 млрд. лв. оборот в периода 2014-2018 г." Божков това, Божков онова. Собственика на "Карнобат винпром" това, Миньо Стайков онова. А кой ще им заеме биснеса, кой ще заеме техните места, майка тереза в лицето на някой приближен на уравляващите? Билетчетата продължават да се продават, хората продължават да търкат, а приходите къде отиват? И при такива обороти и печалби, кой глупак няма да си плати данъците? Това са милиарди от въздуха! Божков с неговите фирми е на сцената от 90-те години на миналия век. Как някой се сети за него чак днес? Има ли някой представа колко много пари са тези милиарди за държава като България? Учудва ме, че изобщо се разиграва този театър. С толкова пари можеш да си купиш половин България...

И какво правим. Не пипаме никой, щото ще възникне въпроса: Кой ще им заеме бизнеса? Ще видим!

Читав няма да го вземе, защото читавите нямат апетити за чужди бизнеси. Просто ще сменим едните с другите. И със същия успех след 30 години може да повдигнат обвинения на сегашните герои.

Започваме от държавните чиновници и властващите защщото без техен чадър нищо не става при далаверите.. Много ни харесва и се радваме като изгърми някой бушон ама главния не бива да го пипаме нали???? Бая години все ''гледаме'' и все за по ''слепи и глухи'' на вемат властващите...

Кога ще го обвините че е ....сват със Стефан Софиянски?

Ей дир-нишки, цензуриращи мишки, защо ми изтрихте коментара с известната песничка за кака Сийка??? И народното творчество ли цензурирате вече???

Да пращат морски пехотинци и да го докарат после тук! Елементарно, Уотсън! Няма да си играем повече на шикалки!

Моля те, Прибери си вересиите!

Проверете му строителния бизнес.

Добре, лельо Данче, няма да забравим.

Гешефтарски идиотии!

Прокуратурата смята да му повдигне още : 10 , 20, 30 или всичките обвинения по НПК?! Много добре ако не друго поне ще знаем колко обвниения има в НПК.

Нали - 11 обвинения?! И набъбват... Кол-център си требе за тая работа, а не два пикливи фиксирани телефона - ми ще прегрят , бе;) Друго си айвиар-а да ти дава указания, че да не се бъркат желаещите да се оплачат!;)

Тук се напълни с катили,които обслужват интересите на мафията и жалеят за Божков Черепа! Жалеят и за Баневи,Арабажиеви,Стайков,Трактора,Цецо Василев и подобни! Жалеят за мафията и се надяват БСП,КУрнелия,Галева и другарят Радев да се облекат във власт та страхът в очите да падне! Е няма да се облекат във власт и мафията най сетне ще види Видов ден!

Тия дето сте ги изброили са ''правили'' това в което ги обвинявате под погледа на този дето сякаш сега пада в прокуратурата и ''ни чул ни видял'' итолкова години ама сега с власт ще си разчиства сметките защото има зомбирани да му вярват в професионализма и и приказките..С такива гербераски ибръщолевения заработвате някой лев и нищо против мафията както се пенявите.

Все пак България ще я има! Напук на руските кавали

Какъв българин може да е човек, който слага минус на това, че България ще я има?

не е българин !

И за радост на алчните кравари.......

ей това е отговор за руските педали от разузнаването

божков е олицетворение на ващо 10г."управление".И не е само той.Много са ,трудно ше е човек да ги изброи.Няма да го осъдите,той нас пак обикновените българи ще осъди.За кой ли път?Затова хората казват ,че няма държава,няма подготвени кадри ,които да се справят с МАФИЯТА ,а тя има.

Пита се, какъв трябва да си, ако за теб ходатайства шефа на руското външно разузнаване, освен много специален човек? Но ако ходатайства и изразява загриженост и отстояване на руски интереси, защото никой шеф на разузнаване не ходатайства за чатно лице в личен план, тогава съмнението, че си руски шпионин остава като сянка, от която може да се измъкнеш само като обясниш защо се застъпва за теб точно шефът на чуждо разузнаване и се отречеш от такава "помощ"? Направо е скандално случващото се и гражданската принадлежност на Божков следва да се преосмисли. За коя България става дума и за кого по дяволите, помагат руските служби? Питам се колко ли глупаво щяха да изглеждат агиткаджиите на ФК Левски ако руски шпионин е бил техния благодетел, защото не може да кажеш, че не те интересува дали се продава държавата ти от шефа на любимия ти клуб, стига да има пари за издръжка, защото Родина е означавало много за Васил Левски? Въпросът за феновете, остава открит... Те не са си казали думата и мълчанието им също говори. Поне не излязоха да подкрепят човек, който може да се превърне в рекордьор по обвинения сред олигарсите у нас. Можеха да прибързат с меркантилност, но поне някои от тях се сдържаха, други, обаче показаха какви са? Скандалните особености за присъствието на агент от външноикономическото разузнаване в бизнес делата на Божков и осъществяваната закрила издават една от отличителните черти на българския преход към демокрация, постоянно саботиран и с невероятно висока социална цена. Печалбите от тази цена вече се вижда, къде са отивали и защо зад всичките, стоят руски икономически кръгове, свързани с руските управници? Вижда се на кого са служили някои от нашите , обвинени в престъпна дейност олигарси, след като са подгонени тичат като малки деца за помощ. Те са унищожавали икономиката ни в наша вреда повече, отколкото в интерес на чужда държава. Разлагали са народа ни чрез пороци, за да бъдем обезличавани бедни и прости. Всичко това отговаря на въпросите дали е имало регулирана и поощрявана бедност в България и кой е виновен за това? Съвсем ясно се показаха и още има от тях. Няма достатъчно място в ада за тия хора, затова затворът би бил само временен отдих за греховете им. В това смутно време има само един правиленначин за преценка на хората- дали спазват здравия български морал от времето на нашите прадядовци? Само по делата им ще ги познаете!

Молбата за екстрадиране е над 200 страници със шрифт 160 Bold. Дано обвинителния акт не е същата глупост. Може и да е една страница, но да е ясно, точно и неоспоримо. Че правосъдната ни система е УНИКАЛНА.

Като си случаен що се изказваш така случайно?!

Няма такъв шрифт....

Последното изречение в статията е най-важно и носи много информация в сравнение с всичко казано преди него. Васко се оказва наше момче. Ама така трябва.

Е,крайно време беше и "руска следа" да прокараме..даже позакъсняха..сценарият е предвидим, посредствен и до болка познат..Боко,не се престаравай много в стремежа да се харесаш на американските си чорбаджии не се заигравай с Русия,голям залък е ще ти приседне..

Съгласен. Сега ни остава да очакваме и "Моята борба" със свастики в офиса на Черепа.

Всичко което са закупели е с необзпечени кредити за думус агите става въпрос,но то се отнася за всички "бизнесмени"КАКВО СА СЕ ЗАХВАНАЛИ СЕГА С БОЖКОВ.

ПЧП -- Първа Частна Прокуратура

Браво, това руско зло на пангара. Само да не излезе театро.

Не сте учили достатъчно ,за да осъдите божков и останалата сволач.Просто сте аматьори и не ставате за нищо.Ако не беше така България щеше да е втора швейцария,какви несметни богатства е имала и колко още са и привели от ЕС.Но за жалост са отишли в малка част от българите.Положението е все по безнадежно с всеки изминал ден.Това е.

Пишеш в закрила на един човек, който получава помощ от шефа на руското външно разузнаване, значи ти нямаш достатъчно образование. Руското разузнаване осъществява целите на руската външна политика, а защитата на човек разлагал чрез хазарт нацията ни очевидно не е просто хазартен шеф и меценат. Защото руснаците, очевидно не са неграмотници и безделници, за да се застъпват на това високо ниво за човек, който никога не е бил на държавна служба и в преки междудържавни отношения. Никога не е управлявал руски капитали. Никога публично не е направил нищо за Русия и руския народ. Никога не е отстоявал позиция за защита на общочовешки ценности и никога не е представлявал особено значение с принос към съвременната цивилизация. Явно Божков представлява интерес за руснаците по линия, която е против интересите на българската държава и българския народ и получава подкрепа, която е много смущаваща.

Абе брато на тебе яко ти хлопа дъската. Трябва да се лекуваш, а не да ни занимаваш с твойте глупости. Чудя се как можа този народ толкова да се побърка?

Абе тази курва няма ли да се спре, направо да го обвинят по всички точки но НК, ебати пиар прокуратурата!!!! А Домуса, солташак на тиквата е чист като сълза??? Само на ония боклук Гешев да му припомня, че Домуса имаше приватизационне фонд "Напредък" - На 30 Кирил Домусчиев пробива в бизнеса, фондът „Напредък“ е купил по време на масовата приватизация мажоритарни дялове в ловешкия завод за велосипеди „Балкан“, „Плевенско пиво“ и редица други предприятия. В Пещера Домусчиев придобива няколко фабрики за мебели и за дървообработване. По-късно двамата братя закупуват фармацевтичните фирми „Биовет“ и „Хювефарма“, стоков базар „Илиянци“, който по-късно препродават, както и строителната компания „Балканкар Средец“. АЛОООООО ГЕШЕВ МОЖЕШ ЛИ ДА ЧЕТЕШ ОВЧА ГЛАВО ПРОСТА!!!!!!

Защо така бе Божков ащо не си плати на бате Боико и агент Гешев комисионното Видя ли сега какво стана Не разбра ли че ти не трябва да си по богат от тях

В тази държава само хората с ниските заплати си вършат работата. А за приватизацията куп хора с високи заплати не са упражнявали следприватизационен контрол, и за хазарта пак така, и за престъпниците дето са на свобода пак така, и за боклука през митниците пак така, и за горенето на боклука пак така, и за водата пак така, и за евтините имоти пак така, и ако изредя всичко няма да има място в коментарите. Получават си калинките високите заплати, нищо не вършат ама им е комфортно. Чистачката с минималната заплата ако си вършеше работата като тях щяха да се заринат в купища боклук, ама тя си върши работата и офисите им светят.

Кака Сийка флейтистката на тракториста с каскета.

Да се смее или да плаче човек... живеем в абсурдна държава,държава на беззаконието, невежеството ,престъпността и корупцията ,държава контролирана и управлявана от самозабравил се и умопомрачен индивид ,който ни върна в средновековието,алооу,Боко,сталинистките ти методи на управление са обречени на провал..а ти- на забвение ..щот като паднеш,ще останеш сам,а всичките тия натегачи и близачи ,които като послушни и услужливи калинки се въртят угоднически с надежда да попаднат в полезрението ти, първи ще се отрекат от теб..

Съгласно действащия НПК изземване и конфискация се прилага само след доказано в съда престъпление и влязла в сила присъда.ч Дори само това е достатъчно Черепа да ни съдере задниците в Страсбург! Гледам го Фантомас и се чудя колко време му трябва още да подмине по тъпотия Барни Ръбъла!

ама червени,такива...

И кой ти каза че тук нещо се конфискува. Описва се и се съхранява за да не го покрият, та после когато дойде времето да вземат, да не ги обвинят че не са взели мерки. Както ги обвиняват че са го пуснали в чужбина-въпреки че не е имало достатъчно доказателства за да го арестуват. Що си измисляте казуси.

С други думи Черепа е нарушил с една повече 10-те Божи заповеди. Интересно коя ще е тя, щото имам съмнения, но все още се колебая - дали е на човек или на партия. Не ми пука за него, а се замислям за всички нас, които живеем тук с безпрецедентно нисък стандарт на живот за ЕС, а никой от горе не го е спрял да не краде.

Ако г-н Гешев успее да събере милионите/милиардите от Арабаджиеви ,Баневи , Божков и т.н. и ги внесе в държавната хазна за покриване на заеми, за повишаване благосъстоянието на народа, за пенсии, то аз шапка му свалям !

Мечти, мечти.......основани на поредната заблуда че тия мислят за хората а не основно за себе си...

химера е

Каскетът на Гешев му отива много ....

Досущ като Томи Шелби от Пийки Блайндърс

Сийке, ще има ли коледни надбавки за всички пенсионери ?

Върнете търкането на талончета,защото хората започнаха да обират банки и офиси...

Прокуратурата - медийна звезда! Всеки ден изказвания, изявления, интервюта! 50% от новините са какви ги свършила прокуратурата. То не бяха олигарси, приватизации отпреди сто години, хакери, нападнати бабички, президенти, шпиони... Голяма дейност, голямо чудо!

и няколко яки обира пред каскета

все кокошкарски!

е ти па сакаш нова ктб ли

дали в перник дойде водата и дали кирил домусчиев си плати глобите,да не питам кой ще наследи на божков лотарията че ще има обидени кандидати за данс