Прокуратурата откри фрапиращи нарушения след проверка на всички лифтове в страната

Най-често повтарящи се нарушения на строителните правила и норми са на Витоша - 10 и "Боровец" - 4

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата откри фрапиращи нарушения след проверка на всички лифтове в страната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По голяма тъпотия не можаха да измислят. Та на Витоша най-новия лифт е построен през 1983. По времето на социализма. Малко не състоятелни твърдения. Същото е и на Боровец с изключение на последните 3 лифта. А и къде откриха тия 120 съръжения.

На Пампорово няма нарушения, нали!? За един приятел питам!

Напишете кои лифтове затваряте за зимата.

Да, крайно време е - вече падат първите снежинки.

ташак госпожа Петрова. Ташак голям, но мъдете стерилни. Прокуратурата била технически контрол по лифтовете? А капутите редовно ли ги проверява? Моя защо не са го проверявали все още? Изродите какво ли неправят, само не ловят престъпните политици

Боклук червен, защо плюете по всичко, па дори и добро да е? Проверяват лифтовете, бе червен мушмурок, какво лошо правят? Като ти падне кабинката с децата вътре, тогава кой ще обвиниш? Нали пак герб? Деъби боклуците ви платени

добро, добро, колко да е добро?! И какво добро може да има в едни объркани прироритети? Всичкото Мара втасала, та точно лифтовете ще ни решат проблемите с бедността, доходите, несъбираемостта на данъците, сивата икономика, корупцията, липсата на социална и публична справедливост, прилагането на закона, бетона по морето, заменките и още каквото се сетиш. Щото след проверката, лифтовете изведнъж ще се вземат в ръце и от добра воля ще внесат в бюджета ония планирани за отписване над 20 млрд несъбираеми вземания от последните години плюс проспаните къде 700 млн данъци от хазарта?

Тъпако испекцията на лифтавете се прави от спецализирана институция. Ако има гаф с лафтовете и не са изправни то тази инспекция трябва да се проври защо са се подписали за тяхната изправност.

Как да ти го проверят като не си си го извадил от задника

Този лифт има ли разрешително за ползване ?

Хайде де, кога ще развалите приватизационните договори за неспазване от страна на концесионерите? Вместо това вие му спасихте банката та да може да я краде до следващата проверка , че пак да я спасите...

какво стана? Тая баня е почти оттогава.

А кога ще нахлуят във "фабриката" за каскети!?

Това са изпечени дебили, държавата се тресе от конфликти а дебелото продължава да превзема бизнеси, и естествено Бойко да си пълни чекмеджето.

А утре, като хадне лифта к жена ти и детето на него, кой ще ти е виновен? Да позная ли?

със същия успех това ти твърдение може да се пренесе и разпростре и върху асансьорите. Остави факта, че са вид лифтове и ги има поне по няколко във всяка по-висока сграда, но са и в (хиляди) пъти повече. А и през последните години май имаше достатъчно инциденти с тях. И някой бяха фатални. Редно би било, някой като каже "А" да продължи нататък. Иначе, цялата уйдурма се превръща в поредния кьорфишек.

Бокич, мачкай туристическата мафия!

Само се питам прокуратурата контролираща институция ли е след като имаме бая голям брой такива с бая голям брой в тях а е основно обвинителна на база подадени доказателства от тези контролиращите?? Май май не им допада на прокурорите да разследват реално подадени оплаквания и престъпления????

Руска баня не е ли при лифта в Драгалевци , до механа Воденицата !?

Статия изпълнена с думи, които обаче нищо казват...

Все си мисля,че има нещо сбъркано във всичките тези и други проверки. Има констатирани нарушения и наложени санкции ама не на когото трябва според мен. Категорично мисля, че прокуратурата следва да санкционира контролните органи ДНСК и метрологията за това,че не са си свършили работата и ако има проблеми то те е трябвало да сезират прокуратурата за предприемане на мерки. Както е сега тези който трябва да отговарят са се скрили на топличко и само чакат да си получат паричките,а прокуратурата изнемогва. А стига вече и нека Главния прокурор да се опита да промени тази порочна практика.

Преди около година, прокуратурата направи проверка за пешеходните пътеки, констатира някакви нередности, направи някакви препоръки и до там, всичко си е същото - масово пешеходните пътеки са без маркировка. Много е смешно как се харчи народна пара, за да се правят едни проверки, които да кажат колко е зле и до там.

Предписания за нарушаване на закони? Не е ли работа на прокуратурата да се самосезира с опция съд, дела и присъди? Или важен е циркът а ла ОПГ ГРОБ, и всичко да е Пунта Мара? Дееееааа каскетите оръфани.

Не всяко нарушение на закона е престъпление, в много случаи става дума за административни нарушения. Например, тук се говори как липсвали строителни книжа на лифтове построени преди 40 години и с какво точно са виновни ползвателите им ако същите са унищожени в администрацията, което е често срещано.

С какво да се захвана, та да не ми остане време за чекмеджето?

Има ли някой който се съмнява в това, че Гешев е кукла на конци.

ИМА!

Интересно ми е дали прокуратурата ще поиска и спиране на всички пътища, за които липсват документи за въвеждане в експлоатация?

Има си разпоредби и закони. Те трябва да се спазват....