Повдигнаха обвинение на момчето, намушкало съученик

Софийската районна прокуратура привлече като обвиняем ученика от столичното 23 СОУ Кристиян Стефанов, който вчера намушка с нож своя съученик Димитър.

Обратно в новината

Коментари - Повдигнаха обвинение на момчето, намушкало съученик | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако скапаната ни "държава" ИСКА Р Е Д и Д И С Ц И П Л И Н А в училищата-то "правата" на уж обучаемите ДА СЕ СВЕДЪТ до М И Н И М У М !!!!!!!За хулиганска проява- отстраняване от учебен процес за 2 месеца, тези 2 месеца да се "атучват" през лятната ваканция НО РОДИТЕЛИТЕ да ЗАПЛАЩАТ обучението,НЕЗАВИСИМО за кой клас става дума!!!! Униформите -ДА са З А Д Ъ Л Ж И Т Е Л Н И !!!! Сега тинейджърките "ходят" на училище "облечени" като проститутки!?!?! и т.н. ......

Втората част от статията прилича на протокол от едновремешно партийно събрание. Става дума за умишлено действие и то щеше да се извърши извън училището, ако имаше контрол. Всичко опира до това какво е нивото на агресия, което е приемливо в обществото. Изобщо рибата мирише от главата.

"Главата" е семейството!!!

Ох тия министри. Да не би когато те са ходили (повече или по-малко) на училище да е имало камери, бодлива тел и въоръжена охрана, както искат да го направят сега? Хем е нямало такива мерки за сигурност, хем нямаше такива изцепки ... Значи причината е друга и с това, освен че ще захранят правилните форми, друг ефект няма да има ...

Всичко е въпрос на образование така че не прехвърляйте вината на друг. Аз като бях ученик най-много да се сборичкаме или да си раздадеме по един два песника и до тук. Образованието си беше образование макар и с лоша и бедна материална база. Имаше дори и учители в истинския смисъл на думата. А сега нито образованието е образование нито учетеля е учител и от тук децата смотани а после станат на дърти години родители и отново смотани. Ами така е едното води до другото. Не, не ми харесва този социален строй. И предишния беше кофти но бе по-добър, кой ккаквото иска да казва, е на резултатите го покзват...хора ровещи по кофите ... дори само това е достатъчно за сравнение.

От мутренските филми и книги явно е останало хлапето с впечатление, че престъпниците са недосегаеми. А и всички оправдани напоследък...........

Този инцидент е резултат на импулсивна и неконтролируема емоция на един млад господин - казал заместник министър. Не господин министър. Този инцидент е резултат от идиотските реформи на образованието през последните 20 години, които за цел то да произвежда абсолютно неграмотни среднисти и висшисти, някой от тях с престъпни наклонности. Целта е да се унищожи българската младеж и общество, за да робуваме на Запада. Какъв е този идиотизъм парите да следват ученика и всяко училище да трепери над всеки престъпник или идиот, защото ако отпадне, ще се намали бюджета с 1 000 лв. А в същото време от друго училище очакват с нетърпение същия идиот или престъпник, защото на тях ще им дадат 1 000 лв. ровече. Какви са тия норманиви за численост, които задължават учителя да бута нагоре куцо и сакато, за да не се разпадне паралелка и да не изгуби той работата си. НАправете так - влизат в 1-ви клас 16 ученика, в 12 ако трябва от тях да завършат петима, но да имат реално образование. Сега от 16 влезли, завършват 20 полуграмотници и тъпанари. А системата е направена така, че вместо учителите да ги отстраняват и пресяват, те ги бутат напред, защото от това зависи заплатата им. Идва ми да ви кажа " Да Ви..........идиотските реформи, които унищожиха доброто българско образование". Сега нямаме образовани деца, а лигьовци, малолатни престъпници, наркоманчета, неграмотници, протестърчета, хулиганчета и т.н. И малкото добри изключения са в резултат на родителските напъни да образоват децата си напук на Вашата система.

Насилието в училищата е от край време, но започва от детските градини, където ги оставят да се изпотрепят, за да си разпределят територията. По - силните тормозят по - слабите. Отговорността тук не е на родителите, а на учителите. Децата трябва да се изключват на второто провинение и това трябва да е ясно комуникирано.

Браво, в десятката. Всеки ден съм свидетел на това. Детето ми е в детска градина, и агресията у децата просто се подминава от учителките.

тъпа статия с още по тъпо заглавие .. а кой , кой да обвинят мен ли :) няма какво да го обвиняват той си е виновен ... пара да брои сега баща му и да му хвърли един як бой .... да го нарита за една седмица на вилата да копа и да види кон боб яде ли :) хашлаци с хашлаци

...не мога... задното бедро... А предното бедро как е?

Ficho

Невъзможно е децата да се пребъркват за опасни предмети на входа на училище ежедневно. Освен това, както се вижда от снимката инцидентът е станал на входа на двора, не в самото училище. Сега всички ще започнат да сочат с пръст кой е виновен, но истината е, че проблемът е комплексен - смятам, че на първо място е възпитанието на децата още от люлката. Другото е, че родителите сме виновни за това, че редовно не намираме време да говорим нормално с децата си. Дали защото наистина нямаме време или защото си намираме удобно оправдание в тежкия живот, но повечето тинейджъри живеят в паралелен на родителите си свят. Не си говорят за приятели, приятелки, любов. Най-много да ги питаме за оценките и хайде, вечеряй и си лягай. Иначе, каквито и мерки да се вземат за ограничаване на оръжия и други опасни предмети, човек може да бъде сериозно наръган и с молив. Другото което ми прави впечатление е явната липса на информация от реалността от страна на зам. министъра - "За съжаление, през последните години много от тях след навършване на 13, 14-годишна възраст носят различни средства за самоотбрана". Моля? Учил съм в елитна математическа гимназия и конфликтът с така наречените "местни" - т.е. младежите от квартала беше толкова сериозен, че никой, включително момичетата не ходеха без някакво оръжие в раниците или мешките. По-отворените - с газови пистолети. И това не беше преди няколко години, а преди повече от 20. Вярно, тогава бяха най-мутренските времена и не ми се иска те да се връщат някога, пък и това не оневинява сегашните, но ако не знаеш от къде тръгваш, никога няма да стигнеш където искаш.

Това е резултата от делегираните бюджети,заради които директорите търпят и най- наглите гамени! Да благодарим на Вълчиел Вълчев! На чувството за безнаказаност у нас, на родители и баби, които искат учителят да проверява джобовете за ножове, а те вкъщи плюят учителя. Пишат жалби и посягат даже. Колега беше ударен от родител мутра, заради двойка на щерка му! Шефката, притисната го накара да вземе 1 година неплатена, че мързеливката да завърши. Ми колегата от мъка се разболя от рак. И училището било разграден двор, ми тия охранителни фирми са общински, на свои хора! Всичко е гнило в рая държава от Карлово политици, а защо деца не учат и се избиват!

Обществото ! Обществото-Ни Е Болно бре, Стаматов ! ...и то - Целево-причинено Болно.

Този е едва на 16 години и е нормално да има чисто съдебно минало. Но щом носи със себе си нож и го вади при кавга, значи не е цвете. Биха могли да го обвинят в опит за убийство, защо не. Иначе може и да повтори, като си изпусне нервичките.

Та значи този зам.министър знае вече кой е виновен и всичко как е станало, преди края на следствието и евентуална присъда. Какъв е тоз индивид на такъв пост?

Бива ли така заради една курва

Егати леката телесна повреда,този му е запоркал ножа във крака,и това е лека телесна повреда,ето заради такива присъди,народа ни е обречен на геноцид.утре ще заколя някой,имайки предвид че първият път му се е разминало по леката процедура.

Няма охранители в училищата! Има портиери! Дейността на охраната се регламентира по съвсем друг начин и към охранителите има други изисквания.

Не излизат от будките,изобщо не пазят, щото им били малки заплатите и няма контрол! Ало, общинирате,няма контрол, само усвояване и СПА семинари!