Прокурор: Д-р Димитров няколко пъти сменя показанията си

Лекарят, убил мъж, който се опитвал да обере гаража му в Пловдив, няколко пъти сменял версията си за това с какви предмети го е замерял крадецът.

Обратно в новината

Коментари - Прокурор: Д-р Димитров няколко пъти сменя показанията си | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

''Нападението било отблъснато с прекомерна сила'' казва прокуратурата. Значи когато ме нападат аз трябва да преценявам и да изчислявам каква е силата на нападателя за да не би случайно да превиша силата на нападението. Не другари от прокуратурата.Не става така.Вие всичките сте снабдени с пищови,нали.Защо ви са,а ?Престъпника трябва да знае че ако си позволи да напада то отбраняващия се ще употреби всичко което му е под ръка,с всички средства и сили за да се защити. Тогава доста ще си помисли дали да върши престъпление.

Живота е шарен. Един става доктор, а друг престъпник. Този, който става доктор, го прави, защото иска да помага на хората, а не да ги убива. Престъпника преследва своите желания и наклонности. За да може един доктор да си остане доктор, някой трабва да поиска, да стане и да бъде полицай, за да спре престъпника. В противен случай доктора се превръща в убиец, и то не много кадърен убиец. Нито може да убие бързо, точно и с един изстрел, така, че жертвата да падне на място, нито може да прикрие следите си, нито може да лъже добре по време на разпит. Баз държа, че ако Плъха беше убил доктора, би го направил много по умело. Все пак това му е специалността - да нарушава закона. Искам само да кажа: Горко и на държава, в която докторите вместо да лекуват, са принудени да се учат да убиват.

И още нещо. Ако Плъка беше убил доктора, той щеше да получи много по-малко наказание, защото той има опит с правораздаването и знае как да се измъква. Както казах, това му е работата на Плъха. Жалко, но това е логиката на живота.

Аз също съм бил обиран. Не знам цигани ли са били, българи ли. Все ми е тази. Взех необходимите мерки.Инвестирах в защити и ще имам време ако някой започне да се опитва да влиза да му изстрелям 6 патрона с лют пипер между очите. Няма да ми мигне окото.

много хора пишат глупост, че безсмислено обадиш полиция, този е бил в центъра на пловдив, полиция щеше да доиде за 20 минути максимум, което е приемливо.

ако трябва пак ще си промени показанията, важното е да възтържествува правдата, тоест докторът да бъде оправдан! Много им е лесно на джендър полицаите да притискат и стресират коренното население на нашата държава, за това пък от тъмнозелените редовно хапват пердах!

И аз мразя циганската наглост във всичките и форми - лъжене, използване само на права, крадене, рушене, осиране на всичко до което се докоснат, това даже ме изкарва извън кожата - от безсилието (или пасивността - нали са сигурен електорат) на държавата да я спре. ОБАЧЕ, д-р Димитров е постъпил по-най, ама по-най глупавия начин откъдето и да го погледнеш. Ми вместо да го дебне, да се беше обадил първо на 112 поне, пък после да го млатне с една тръба по тиквата и т.н. И изобщо тези които оправдавате тези действия май много филми гледате, където главния герой громи до крак всичката измет и е герой. И последно не мога да разбера какво точно е виновна конкретната прокурорка ?!

Доктор Димитров може да СМЕНЯ ПОКАЗАНИЯТА СИ КОЛКОТО ПЪТИ СИ ИСКА! Нима е отишъл в къщата на мангала и го е гръмнал там?

Какво значи "отблъснал нападението с прекомерна сила"? Или отблъскваш нападението така че крадеца да се откаже да го прави пак, или се оставяш да те оберат, а може и убият. За промяна на показанията на доктора е ясно защо го прави. Като знае каква лайнена, корумпирана и некадърна ни е правната система, защитаваща всички етноси, без българите, се е мъчил да измисли нещо, с което да оправдае напълно правилните си действия. В следствие обаче на притиснението и паниката която го е обзела, не е успял да го направи качествено. За мен, той е постъпил правилно и е герой в очите на БЪЛГАРИТЕ.

Колко удобно извъртяха версията от прокуратурата и обвинението .... все ц,и.г:а'н.и,ните не са виновни за нищо, те все са жертви .... е..ба.х.т.и наглите прокурори ..... С десетки висящи дела рецидивисти се разхождат по улиците съвсем свободно, вместо да гният в затвора, влизат си безнаказано в чужди имоти и учудващо те не носят ама абсолютно никаква наказателна отговорност за действията си..... Лекаря е герой, че е очистил един изрод по-малко, който категорично не заслужава да живее и да цапа земята с присъствието си.... Това се отнася и за почти всички ц,и.г;а;н'и .....

тоя рецидивист ако беше в затвора където му е мястото сега щеше да е жив

цялостно излъчване

Няма съмнение, така наречения Жоро Плъха пръв е нахлул насилствено в частен имот да краде. С това е предизвикал потърпевшия да го застреля. Защо не се вземат предвид незаконните действия на убития, които са провокирали убийството. Дали, ако Плъха си стоеше мирно вкъщи, доктора щеше да отиде у тях да го застреля?

ами. няма защото и той е циганьор - м/у дрогото излезна информация, че мангото е сериозен дилър на гласове - 5000 е осигурил на герб-овете. така, че акцоята не е случайна

си променял показанията /което го прави съмнително/, но да не правим на адвокати и прокурори. Закона се защитава от добри професионални криминални специалисти и ще се разбере дали е престъпление. Значи, по добре е да сме безпристрастни!

тъпи кретени който не знаят защо слагат минус. Съмняват се в качеството на криминалистите ни или? Или са овце, правят както и стадото!

Ако този прокурор го оберат 6 пъти, след което нито "тази държава" нито "тази полиция", нито "тази пародия на съдебна система",( част ,от която е и самият прокурор) направят едно ГОЛЕМО НИЩО , какво друго остава на обикновенния човек???? ВИЕ господа прокурори, адвокати и съдии СТЕ ВИНОВНИ за това НЕ Др-Димитров. БИЕ ДОКАРАХТЕ ХОРАТА до тази ситуация!!! ВИЕ, които освен УСЛОВНИ ПРИСЪДИ друго НЕ искате да отсъждате,защото ви се плаща - делото да е БИСЯЩО а присъдата да е условна..... ВИЕ НЕ СИ ВЪРШИТЕ РАБОТАТА и НЕ се оправдавайте със законите... Закони ИМА, НО НЕ СЕ ПРИЛАГАТ!!!!!

Да те попитам господин прокурор, на кого е задължението да събере БЕЗСПОРНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА за престъпно деяние. На органите на досъдебното производство или на някой друг? А да си чувал, че обвиняемия може да си говори каквото си иска и ,че обвинението и присъдата не може да се позовава единствено на показанията на обвиняемия.

А Драгалъвският Плъх изобщо не е давал,защото никой не го е потърсил!

Закона трябва да казва на всеки, престъпил нежелан / неканен/ прага на чужд дом, имот изобщо влязъл в чужда собственост, че излага живота си на опасност. Виждала съм табели - Тук е частна собственост, не влизай, стреля се без предупреждение! Това трябва да е закон и ще намалее битовата престъпност. Иначе трепереме за възрастните ни близки, самотно живеещи в провинцията. Живеем в страх. Това е да живееш в дивотия и да няма оправия.

Е да бе, Марианче, ама хубаво е да прочетеш и фактите по убийството. Тука няма нахлуване в дома на убиеца, нито застрашаване на семейството му! Вместо да се обади в полицията, докторът зарежда незаконният си пистолет, и излиза с явното намерение да убие някого!

лъжите, разпространявани от официални лица не са 'факти'. Факти са едни други неща. След като всяка воняща мърша говори каквото си иска, значи жалкия цирк с надпис 'съд' така действа. Доктора има мозък и го използва. О, да, горките много важни избиратели, не може така срещу тях. Затова и БХК и всякаква друга защитна гнус сега се надига да им налива акъл, да им твори правилни изкази (защото за ония българския език не е роден, съответно нито могат да говорят правилно, нито да осмислят какво говорят). Мисли, преди да пишеш простотии 55.

ПРАВА СИ МАРИЯНО, "Живеем в страх. Това е да живееш в дивотия и да няма оправия."

Ей, хора опомнете се! Нали искате правова държава!! Какво искате - уУБИЕЦ да НЕ бъде съден!?? Ако вместо аспирин ви е предписал аналгин веднага пищите срещу лекарска грешка. А тук става дума за хладнокръвно премислено убийство, съпроводено със заличаване на следи и куп лъжи от страна на лекаря. Вие бихте ли се лекували при ЛЕКАР УБИЕЦ! Нима един гараж струва ЧОВЕШКИ ЖИВОТ!???

Циганина НЯМА ПАБОТА в гаража и изобщо на територията на чужда частна собственост по това време!!!! Продължаваите да го защитавате и вие ще сте следващата им жертва, защото при тях спирка НЯМА.....

Аз напълно подкрепях докотора до момента в който не чух как като е застрелял крадеца и не се е обадил на полицията, а на свои приятели за да събират гилзи и да прикриват следи. Ако аз лично прострелям някого при самозащита и знам, че това което съм направил е правилното, защо ми е да прикривам следи и да не се обадя на полицията. Изкачат много въпросителни тук и ако това го разглеждаме като казус без значение от етноса (можеше крадеца спокойно да си е българин), то поведението на докотора след инцидента е малко странно. Пак казвам, всеки има право на самозащита и аз бих се защитил, но това криени и каране на съседите да изтриват видеозаписи от камерите си всеки да го тълкоува както иска. За мен е много странно.

Не искам нищо лошо да се случи на прокурорката. Само да и ходят разни плъхове по често като неканени гости.

kradeca e v garaga my v dvora my i doktora gi e opazil ot napadatela neizbegno ,tova kazva lekara

прокуратурата започнала да сравнява ръст, тегло и гръдна обиколка, за да дава акъл на хората как да се защитават - wow

Що си мисля, че гаражът ми е лична собственост? Какво значение има помещението в което е проникнал този примат? Прокурор Андреева се чуди защо докторът не е заловил престъпника жив ами го е застрелял...Питам се работа на доктора ли е да рискува живота си за да върши работата на полицията? В тази история всички са жертви, а най-вече докторът и семейството му. Защото един нормален и почтен човек обърка своя и живота на близките си по един необратим начин. Това е резултат от безхаберието на правораздавателната ни система, толерирането на една мързелива и безпросветна утайка на обществото, както и нищоправенето на органите на полицията. Рибата вони непоносимо откъм главата....

Хубаво е да питаш, ама давай с нещо по умно! "Питам се работа на доктора ли е да рискува живота си за да върши работата на полицията?". Много си прав, ама... полицията от къде да знае, че въпросният доктор половин час наблюдава крадеца, без да се обади в МВР?! Напълно достатъчно време да дойдат, и да го приберат.Не, на него просто му се е приискало да пролее кръв....Да изпразниш цял пълнител по бягащ човек, означава, че целта ти не е да го сплашиш, го прогониш, или раниш.Целта ти е да го убиеш! Престъплението е "нарисувано" умишлено убийство, и толкоз!

Да се обади на полицията и тя докато дойде или ще е избягал или няма да е взел достатъчно за да го осъдят и следващия месец всяка нощ да спи на тръни да очаква пак посещение, и сутрин всеки ден да отива на работа "отпочинал" , защото законите позволяват един рецидивист да си прави колкото си иска престъпления. ДОКОГА ще го чакаме да се поправи??? След третото престъпление четвъртото трябва да е за минимум 10 години и за всяко следващо да се увеличава с по още 5 години. Прибирайте си контингента по затворите или в гетата и да не излизат от там

По закона - разбит ли е гаража-разбит е , лична собственост ли е-да! Защитил ли е собствеността си , да защитил я е! Прокурорите заинтересувани ли са от социални противоречия? Да , получават повече пари. Ще направя ли същото като доктора? Да, без съмнение. Тук не сатава въпрос за малцинства , а за престъпници. Точка по въпроса. З всички несъгласни, дано не ви се случва, недай боже децата ви да са пред такъв плъх.

По настоящите закони ако убиеш някаква гад го лежиш като за човек. Това трябва да се промени и да се разреши да имат хората правото да притежават макар и само за у дома някакво оръжие за самозащита, тъй като не винаги може да се използват спрейчета или упойки върху неканените посетители в късните доби.Самото разрешение за такова оръжие ще намали набезите. Ако някой подпийне и почне да се фука или пука с това оръжие без да има истински повод, да си понесе съответните наказания и да му се отнема оръжието и правото да притежава такова. Възрастовата граница- също е важна.

Просто докторът е взел нещата в свои ръце, защото в предишните шест пъти, когато е обиран домът му, тези които трябва да го пазят не са го направили, но пък протестират за заплати. Сега се опитай да си представиш, колко години докторът е учил, колко "дебели" книги е складирал в главата си, колко пари е похарчил за да се изучи и специализира, колко години му са били необходими за това ( поне 10) и накрая, когато някой "плъх" влезе в кабинета му в болницата, той е длъжен да го лекува почти даром, а когато влезе в дома му - учтиво да го покани да си вземе каквото му трябва.

ровел половин час в гаража, докторът го наблюдавал и хоп - решил да го гръмне ??!! И кво толкова е търсел в гаража че за толкова време да не го е намерил ? А не може ли някой да го е пратил със задача да търси там опрделено нещо, а ?!

Случаят адски много ми прилича на постановка с предварителен сценарий. Спешно е трябвало нещо да засенчи Гинка.

Минаваше ми през ум и на мен... пак мното неясноти, много драматизъм... Сега ще емигрира човека със семейството, че тук живот вече за тях няма... то един живот, ама

не, не случая, просто възможността. Демек веднага отрепките налазват възможността и започват да дърпат Гинка на сянка. Иначе такива случаи има безчет. Като се почне от пича, дето гние защото си беше заровил противопехотни мини в двора, мине се през пича от София, дето преди няколко години застреля пак една таква канализационна звезда и още и още. Затворите са пълни с невинни, а гнусните са навън и се хвалят с присъдите - все пак за тях това са само и единствено сертификати за специалност.

която току що предположих е доста по-смислена от самата случка. Не знам обаче защо изтриха поста ?????? не съм обиждал никого.

те трият не само най неприемливите коментари но и най неудобните

ДОВЕДЕ ДО БЕЗУМИЕТО: ЧОВЕК, КОЙТО СПАСЯВА ЧОВЕШКИ ЖИВОТИ, ДА ГО ОТНЕМА

малко ми мяза на мутра, същата остригана кратуна. Бих се учудил, ако не е гербаджия.

И защо да вика полицията?Да го защити/доктора/??Ще арестуват плъха и на другия ден ще го пуснат.Вече трябва сами да се оправяме.По улиците се разхождат рецедивисти с по 20 дела?Защо не са в затвора.При тази съдебна система изходът е ДА СЕ ВЪОРЪЖАВАМЕ

не са в затвора, защото полицията е некомпетентна в събирането на доказателства за осъдителна присъда

До няколко дена няма да останат подрепящи доктора, все повече се усещат хората, че нещата не са самоотбрана. Явно доктора го е сгащил в гаража и насочил пистолет. Мангал..а е хвърлил някакъв предмет за да може да се измъкне. Забележете че е намерен нож и отверка в него, но не ги е вадил, а ножа с който е "ранен" доктора си е измит у тях

се ужасявам от мисълта, че такива тъпи доктори трябва да ни лекуват.

И само по-зле ще става. Държава се подрежда с много труд, учене, спазване на правила всеки ден и така много години.

векове! в Германия има закони които не са променяни от 600 години...

Ами ходи тогава в гетото да те лекува бабата на плъха, та ти вари отвари или да ти лее куршум.

Жалко, че госпожата Галина не била срещу престъпника - щяла е да го хване за гушата и да му сложи белезниците.Аман от съдийки храбрекци. Божепази България от женски нищожества!

дкми

Нека нападнат прокурора и да започнат да го замерват с разни работи, после прокурора да го приберат в ареста, защото се е защитил - и да видим дали ще си спомня точно с какво го е замервал нападателят.

Лекарят все още не е под клетва. Може да сменя показанията си, винаги когато поиска! Ама вие много бързо стигнахте до "истината", бе! Когато циганите пребият някои старци в селата, как така никога не можете да откриете извършителите? много задобряхте нещо. Я отивайте да разследвате старите случаи на пребити българи!

каква клетва? не съм виждал в бг-съд да се полага клетва. много америкнаски филми гледаш.

Не съм влизал в съдебна зала. Къде трябва да излъжа, за да ме съдят за лъжесвидетелстване?

абе на зле върви за доктора, на една стъпка е от умишлено убийство. половин час е дебнел мангото за удобния момент да го пречука. после има заличаване на следи... това не е никаква "неизбежна отбрана" а умишлен лов на манго с цел изпълнение на наказание- в случая смъртно. само дето доктора не е упълномощен от никого да съди, осъжда и изпълнява присъди.

Шилo

След подробностите, които оповести прокуратурата аз разбрах това: римлянинът си рови из гаража, докторът гледа повече от 20 минути и нито се обажда на милицията, нито показва на крадеца, че го е разкрил. После зарежда незаконно притежаван пистолет и слиза при крадеца с явно намерение да го гърми. Циганинът, притиснат на тясно в гаража, го замерял с разни предмети, но докторът го гръмнал, но не веднъж, а изпразнил целия пълнител. Предупредителен изстрел във въздуха не е имало. Ще ме извиняват любителите на лова на ромляни, но при всички тези обстоятелства, не доктора, а крадеца е бил в ситуация на неизбежна отбрана. А докторът си е чиста проба убиец.

А този "плъх", 'къв чеп е дирил в чужда "дупка"? В някой държави (много по развити демокрации от българската) можеш да гръмнеш такъв "плъх" , само защото е от вътрешната стана на оградата на жилището ти. И тук така трябва да е! Само така се гарантира неприкосновенноста на частната собственост и правото на защита срещу посегателство над нея!

другите държави затова се наричат "други". тук действа в момента закон, който този доктор грубо е нарушил. "други" държави нямат отношение към "тази държава", тук и сега. капиш?

Ти ако си в гаража ще дадеш ли предупредителен изстрел. То това да не ти е игра на фунийки. Казал му е стой , обаче нали втората специалност на циганина е побои е тръгнал да напада собственика. В такъв случай какво очакваш доктора да хвърли защитното си оръжие ли?

Докторът е бил по-едър е трябвало да задържи нападателя?????? WHAAAAATT???? Това е изказване на човек който няма и половин мозъчна клетка, но никой не очаква повече от съдебната ни система. Да разбираме, че ако сте по-едър, може да се поборите първо, да ви намушкат 4/5 пъти така и тогава, ако имате останала нчкаква кръв, да стреляте? Пълни идиоти и дебили в нашата съдебна система. Тази жена да я хване едно апашче 50 кила и ще ч разфасова на улицата, това са пожелания. Гадна мръсна напаст ни оставя на друга гадна мръсна напаст да ни обира, убива и пребива безнаказано. Долни хора, кога ще ви изметем от меките ви кресла и ще ви пуснеп при напастта, която отгедахте последните 20 години.

Като те намушкат няколко пъти, може да извадиш нож, но не по-дълъг от ножа на противника (и (внимание!) не по-остър). Да не е от по-висока закалена стомана, ей! Също така се постарай, дръжката му да не е по-удобна от дръжката на ножа на разбойника. Ако твоята ръка е по-дълга от ръката на противника, трябва да намалиш дължината на острието с разликата. Въобще, ако гимнастик нападне баскетболист, на последния острието на ножа трябва да бъде дълго минус 10 сантиметра.

Излиза, че трябва да ловим крадците с голи ръце...тъпанари...

220 хил. българи са ограбени от крадци за 1 г.

То ако всеки тренирал бокс можеше да се бие ... В програмата на всеки университет има заложен спорт, отива се за подпис в книжката ако искаш и тренираш. За всеки вишист не може да се каже, че е и спортист.

Преди двайсетина години полицията, прокуратурата и съдът отказаха да преследват крадците и вижте докъде стигнахме. Сега подкрепящите доктора убиец настояват, същите да престанат да преследват убийците. Не ми се мисли, до къде ще стигнем след още двайсетина години...