Кардиологът с фалшива диплома застава пред съда

Софийската районна прокуратура внесе обвинителен акт срещу д-р Иван Вуцов от Стара Загора за работа с фалшива диплома по кардиология от 1996 година досега.

Обратно в новината

Коментари - Кардиологът с фалшива диплома застава пред съда | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз също имам много добро мнение за този лекар.Моята майка му беше пациентка и всички ние бяхме много доволни от него.Просто някой иска да му вземе мястото.А от прости селендури в България няма оттърване.

А от такива корумпета, дето си купуват дипломите, отърване има ли?

Шокиращо е поведението на този лекар, но също толкова шокиращи са мненията на някои постващи, които оправдават един измамник ...Явно в съвременна България честност и почтеност са непознати добродетели.

Е, то наглоста на на някои хора надминава и въображението на Джордж Лукас от Междузвездни войни. На светилата в София, които изпитват и признават специалности да им скъсат дипломите ??! Ми, тоя самоукия Вуцов да вземем да го направим директно Академик по кардиология ))?Голем смех- и без това в момента в България си нямаме такъв. По желание на целукупното Старозагорско гражданство може и Академик с регионален статут...!

Да го изпитат публично! Пред "светила", които са го "изобличили" и тях да препитат. И ако се окаже, че знае повече от тях, на "светилата" да им скъсат дипломите и 100 тояги на голо, публично! Не е въпросът в "Дипломата", върши ли си работата? Върши! Има ли някой, който не може да се оплаче (демек заминал и не се върнал)? Няма! Да се изпита и да се види, знае ли наистина или само с хартията си е вадил парите! Ако пък незнае, т.е. с хартийката си е вадил парите, да ги върне всички от 1996г. насам. Така мисля аз.

е, че съзнателно е нарушил закона. Затова трябва да си носи последствията. Така мисля АЗ!

То тези дето управляват България като имат дипломи и специализации сме цъфнали и вързали.Ако този не е уморил никого ,какъв е проблема?

Защо мислиш, че имат дипломи? (истински)??

За това не се сетих, но си прав.

Видях един разумен коментар - доктора да си вземе специалността и да я покаже на съдът, докато адвокатът му забавя делото. Но това е в нормална държава. Според мен, да си хваща багажа на стари години и на работа в ЕС. Явно е, че някой го е нарочил. Неговото не е престъпление а административни неуредици. Престъпление щеше да бъде стажант-следовател със 6 месеца измислен стаж....да беше поставен начело на Разузнаването. Защо тогава нямаше дело срещу Пеевски - в статут на номиниран за първи разузнавач?

"Неговото не е престъпление а административни неуредици" Точно. "да си хваща багажа на стари години и на работа в ЕС" Без медици ли да останем, при това кадърни?

Написаното от Вас е в стил-"Пиша ти дълго, защото четеш бавно" ! Естествено, че всички лекари се дипломират с дипломи. Но, освен това при успешно полагане на изпит за основна или профилна специалност- също се издават Дипломи за тях. Удостоверения или Сертификати се издават само за определени високоспециализирани дейности по придобита специалност !

"Пиша ти дълго, защото четеш бавно" Хубаво ;-) Прав си, но не всички го знаят, исках да е ясно, след като могат да вкарат в затвора д-р Иван Вуцов за 8 години. Смятам, човекът е стойностен.

Да му се О Т Н Е М А Т лекарските права ДО ЖИВОТ!!!! За назидание!!!!

"Да му се О Т Н Е М А Т лекарските права ДО ЖИВОТ!!!!" За убийство - условна, за фалшив документ - ДО ЖИВОТ?!?

То щото тези с диплома са много кадърни. Един такъв с диплома без малко да убие баща ми. Късмет, че бащата е с ниско кръвно иначе си зиминавал. Че и нагъл. Вдига рамене и му каза "малко съм те предозирал, какво да направя"...

Заглавието е подвеждащо: "Кардиологът с фалшива диплома..." Касае се за удостоверение за специалност, не диплома. д-р Иван Вуцов си има напълно законна диплома, придобита по времето, когато дипломите не се купуваха, а и медицинското образование не беше от леките. Има дългогодишен стаж, като кардиолог, а сигурно не малко преди това в друга специалност. Дипломирал се е като медик за 6 години, не като сегашните, за 3.5 год. и хоп, "бакалавър" от УНСС, т.е. вишист. Избрал си е отговорна и не лека професия, кардиология. Явно е имал интерес и това го е влечало. Дайте сега да го вкараме в затвора за 8 години, те медици не останаха в България. P.S. бих посъветвал д-р Иван Вуцов, докато му се точат делата, да за 2 мес, да си вземе специалността, после един изпит и готово, ще има удостоверение за специалност.

Чудесно изказване, само дето си позволявате да корите днешните студенти,че взимали диплом за три години и полувина, а прощавате на лъжеца, който понеже е добър кардиолог не си е взел специалността. Ако е толкова ненужно обучението по специалност, тогава защо изобщо съществува. Ама тая работа със специалността не е като оная, трябва учене и акъл.

Напълно съм съгласен с Вашата реплика, исках да защитя един човек с достойна професия. P.S. самият аз не взех специалност, в друга област, струваше ми се губене на време за 10 лв/мес. Благодаря за мнението.

С тази твоя "полУвина" доста трябва да поучиш още !

В хода на разследването не е установено, кой е издал фалшивата диплома в Медицински университет София.- Стига бе хора, има ли още тъпаци, които да вярват на подобно изречение? Това са документи, които се пазят при определени условия и имат специфични номера. Знае се кой ги съхранява, кой ги пише, завежда и т.н., ама нали в Медицинския университет в София всичките са роднини ,няма как да се издадат. Най-много да го отнесе някой санитарка, ама те и те не са случайни там.

Дааа, лесна жертва е лекарят. Съдът едва ли ще го осъди ефективно, ако няма пострадали от измамата. Но съдбата му е прекършена. Уви, сам си е постлал. На младини сигурно е мислел, че всички пътища са добри към целта. Вече знае, че не е.

А Калинките от Герб със фалшиви дипломи кога???

А ТЕЗИ В ПАРЛАМЕНТА ЗАЩО НЕ СЕ ПРОВЕРЯТ ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИНАТА СА С ФАЛШИВИ ДИПЛОМИ,А В СЛУЧАЯ ЖАЛКО ЧЕ ТАКИВА МОШЕНИЦИ НИ ЛЕКУВАТ,

Мошеничеството и измамата са лоши престъпления. Срещу финансова облага е лекувал болни без да е компетентен, попитайте се колко пациенти е убил в началото с погрешни диагнози и лечение, докато що-годе научи нещо за кардиологията. Осем години са нищо за това престъпление, минимум сто години бих му дал.

"Осем години са нищо за това престъпление, минимум сто години бих му дал." За едната тапия, след като е дипломиран медик? P.S. удостоверение за специалност се получава за 2 мес. и един изпит, не е толкова криминално. Дай да го гилотинираме ;-)))

В нашата мила родина всяка година университети в София,Пловдив,Монтана,Шумен,Чирпан,Каспичан,Добрич,Пазарджик,Велинград,Поморие,Дупница и т.н и т.н бълват "специалисти" с дипломи като слънце. Само че в практическите умения не ги бива хич. А тук е обратния случай-изключителен специалист,жертва на конкуренцията между болниците в Стара Загора . Защото очевидно "специалистите" от медицинска академия не са проверявали на случаен принцип дипломите на всички лекари. Толкова явно е че няма думи...

8 години ??? А за убийство им дават по 3-4... Нека го накажат, но тази присъда е нереална на фона на останалите за по-тежки престъпления..

Тоя доктор няма да го осъдят. Доста спасени от него, ще го защитят пред съда. Има хора, които се самообразоват в процеса на работата и могат да знаят повече от някого, който има кетаб. Този човек, сигурно е от тях. Дори и чисто визуално погледнато, няма вид на лош човек.

Монсиньор, да не дава Господ някой добре изглеждащ доктор без кетаБ, да се самообразова върху тебе

Като пострадал от доктори с КИТАПИ, мога да кажа, че измислените хартийки нямат значение!

Падна ми се големият късмет, да сбъдна детската си мечта-АМЕРИКА. По това време работех с американци в Русия, с работен език руски. Попитаха ме зная ли англииски. Отговорих смело-да. А инъче и хабер си нямах. Ето как го научих за 3 месеца, сам, без всякаква помощ, при това чрез руският. 100 дена научавах по 30 думи дневно, което прави 3000 думи. Това вече е почти перфектен английски. Училището дава само основата на науката. После живота ти става учител. Не е ли така?

простота!

Кардиологът с фалшива диплома застава пред съда. А някой знае ли колко са "фалшивите" доктори със законни дипломи, или, че безбройните университети в България дават само "фалшиви" знания срещу истински пари.

А Калинката на ГЕРБ, с доказано фалшива диплома, подписа за над 360 милиона ЕВРО от ЕС ...

ГЕРБ наследи калинката от царя, образовай се малко.

Аз съм била пациетка на този лекар преди години ,имах проблеми със сърце и високо кръвно налягане .Доволна съм,беше внимателен ,не претупа прегледа .Тогава той ходеше всяка сряда на спецоализация в Токуда ,София.Беше уважаван и компетентен леакар.Написаното ме изненадва ,а и не само мен.Аз лично имам какво да кажа за неврохирургията в Стара Загора .Лекарка висока квалификация в кавички и завеждащ отделение по неврохирургия умори майка ми ,оставяйки я без лечение ,държа се нагло и арогантно ,безумно .Тя се казва Елена Каранджулова и се надявам някой ден да понесе тя наказание .

A Бг-министрите ,с фалшиви дипломи????

Kои, имаш в предвид???? C диплома за пожарникар, а пък министър, че и "председател", тоест специалист по всички пожари??!!;))

Колко души е заровил и колко души е спасил?

20 години никой не е разбрал, че му е фалшива дипломата? Баси идиотската държава.....

Не просто кардиолог, а по ИНВАЗИВНА кардиология .

Изводът е човек ,трябва да внимава как си играи игрички,ако иска да бъде уважаван.

Преди да го съдят, да подложат него и още 10 случайно подбрани персони, но с диплома, на изпит по кардиология. Да ги изпитат и да видим кой, как ще се представи. Да не се окаже, че този без дипломата е по-добре обучен от тези със? По села и градове е пълно с фелдшери, много по-добри в лекуването от дипломирани професори.... В случая важна е не само дипломата, а дали е имал познанията и квалификацията да я добие.

ЧОвекът е лекар , а специалността му е подправена. Иначе е завършил медицина. Далеч повече от фелдшер е.

Съгласен съм с теб, да си лекар е призвание и отдаденост на професията. Чирков може да е циганин но е курифей в Кардиохирургията. Не трябва да се заклеймява като престъпник. Както казах че има нарушение има, но обществото не трябва да го прави от черен по-черен. Има къде, къде по големи престъпници например като Пеевски същият се разпорежда с пъти повече човешки съдби, но какво от това смърта на 1 е драгедия на милиони статистика.

Пише се кОрифей!

Че е нарушил закона е безпорен факт и трябва да понесе последствият но наистина д-ра може да не е псевдодоктор касапин, а наистина да е читав човек и специалист. Това малко ми звучи като да се заведе дело на покойната Баба Ванга че по някакъв начин е помагала на хората без диплома за това.

а, дали е помагала?

Това може да се каже от хората които са били при нея. Но да приемем че да...Мисля че всеки един от Нас Дори ти Аз и тн знаем че има някакви как да го кажа сили енергии и прочее които само определени хора се докосват до тях. Ако искаш препоръчвам ти четеш Блаватска не за промиване на мозъци просто от обща култура.

Щом дори колегите му в болницата не са установили некомпетентност и ако няма пострадали от лечението му,значи си е бил кадърен лекар.А какво стана с фалшивата диплама на Калинката? Всичко се покри.

"Catch me it you can" по български. после ще стане пилот.

Може и да е специалист, да е уважаван от хората и пациентите, да е търсен. Но ало - защитниците, осъзнайте се. Той е нарушил закона и следва да си понесе последствията. От това, че правим компромиси в ежедневието си сме на това дередже!!!

То само той да е с фалшива диплома. Последните 10 години това е масово явление.

гого

завеждащ отделението по инвазивна кардиология ??? с фалшива диплома ? че за какво да учиш като може да си я купиш ?? а ? малеееее. и този ще ти взима паричките и ще те лекува . колко ли хорица са умрели от умните му съвети

Ако бяха умрели, да са го изтипосали в новината. Да си прочел нещо за убити от него? За неверни диагнози?

20 години е практикувал кардиология.Ръководил е и отделение.Няма гафове в практиката си. Че той, сигурно , е станал много по-добър специалист от много други, наскоро завършили и не само.

Колко некадърници с дипломи умориха хората, но да са осъдени? А този човек щом има пациенти, значи помага, какво им пречи да го привикат на изпит и да му дадат диплома, щом реват за хартия с печат?

За кокошка няма прошка, за милиони няма закони.