Разследват НЕК, ДКЕВР и ЧЕЗ за нарушения, цената на тока скочила с 25%

Върховна касационна прокуратура е образувала пет наказателни производства за нарушения в енергетиката. Едно от тях е срещу Националната електрическа компания (НЕК), която през последните 10 г. е произвеждала излишна електроенергия, което е довело до непрекъснати загуби за държавата, съобщи прокурор Борислав Джамбазов. Другите са за нарушения на шефа на НЕК, МИЕТ, ДКЕВР и ЧЕЗ.

Обратно в новината

Коментари - Разследват НЕК, ДКЕВР и ЧЕЗ за нарушения, цената на тока скочила с 25% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

1. Научи българския правопис!!! 2. Коментарите ти нямат нищо общо с темата.

EVN може да има разходи 12% от допустими 15, но дали тези разходи не са раздути, това никой не казва. може да си дават по 100 бона заплата на месец, ама щом е 12% разхода - няма проблеми...

За всичко е виновно българското правосъдие. Отдавна всички уличени в далавери трябваше да са в затвора без значение от политическата им принадлежност. Ако един от политическите мафиоти беше в затвора, ситуацията би била различна. Но това е за съжаление положението в България.... "Кучетата лаят, кервана си върви".

ОТНЕМАНЕ НА ЛИЦЕНЗА, СЪД В ЕВРОПА И ВРЪЩАНЕ НА ОТКРАДНАТОТО ОТ ЧЕХИТЕ! СЪД И КОНФИСКАЦИЯ НА ЦЯЛОТО ИМУЩЕСТВО НА КРАДЦИТЕ ОТ НЕК!!!!!!

Кой направи "правописната грешка" за цената на тока от ВЕИ в Народното събрание. Кой реши че този народ е стадо за доене, безпаметно и тъпо.

Понеже съм наивник питам: Като развалим договорите и платиме свръх неустойките по неизпълнение на договорните условия, кой ще спечели? Кой ще спечели при сключването на евентуални нови договори? Кой ще плаща винаги за алчността на власт имащите и защо????

naum2

и много интересно имаме излишък от ток , обедняваме и намаляваме, пък до скоро ни агитираха да се охарчим допълнително с 20 милиарда за още мощности. Та ми е любопитно че нищо не се чува кво става с лицето Богомил Манчев, който прибра няколко милона от проекта Белене и въбоще къде са потъналите милиарди в Белене. Там нещо Цаца не бърза.

naum2

Тази система идеално устройва олигархията: отчита се дейност, пък сериозните и партийно подкованите играчи оставени на мира, че даже и те ще отчитат успехи.

naum2

Ше има да видите стил Цацаров : ще изгърмят дребни риби или поне ще ги разкарват по разни инстанции , а играчите даже и още ще прибавят. Изпробвано е в Пловдив на града му изчезнаха безплатно в частни ръце символите - панаира и стария град , че дори и античния форум , Гергов и Ветко си дерибействат, пък къде кво има кокошкар и невинен се мъкне по инстанции.

Тези не бяха ли социалисти!Как социално си приватизиратцял Пловдив!Ама нищо,само да има работа!Народа е гладен!Те ще му помогнат!Егати социалистите!

Айдееее ексминистър Добрев изгоре! Май ще седне до Миро МАзния на подсъдимата скамейка вместо да оглавява предизборна листа ......

Ограничават мощностите, защото имало свръхпроизводство на електричество. При свръхпроизводство цената РАСТЕ с 25%. Всички нобелови лауреати по икономика да съберат да умуват, барабар с Адам Смит, Рикардо и Маркс, няма да могат да обяснят как става това...

искам да ви кажа,че нищо не се прави по въпроса не само за нек и тем подобни.в тази държава работещи хора НЯМА,освен посредственият данъкоплатец със средна заплата около 300 лв.и след като му я приберат се сещате какво става.гладно око,грозно гледа!!!!!!

Р.ОВЧ. СИГУРНО СЕ Е ПРЕИМЕНУВАЛ НА ВЪЛЧЕВ ЗАЩОТО НИКЪДЕ НЕ ГО СПОМЕНАВАТ КАТО СЦЕНАРИСТ НА СЕГАШНОТО ПОЛОЖЕНИЕ-ВКАРВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ В УСЛОВИЯТА НА ПАРАГРАФ-22.

Нека да разследват и тези, които сключиха заробващите ни договори за цената на целената енергия от електро генераторите и от перките и собствениците на теци централи за зелена енергия. Да се разбере от целият народ, кои са виновниците сключили този договор прехвърлящ парите от джоба на народа в техните собствени джобове. Кажете истината обаче по всички медии и вестници. Не са ли това другарите- Станишев, Овчаров, и фирмите за зелена енергия не са ли техни и прехвърлени на техни съдружници, и съпартийци от БСП? Каква е цената, която българина плаща за тази енергия, без тя да ни е необходима! А дори и при спрени мощности, колко плащаме ние българите? -Не е ли близо 800лв за киловат. при цена на тока, който плащаме от АИЦ- около 47-48ст.?

не искам евтин ток, а средно европейска заплата!!!

Сега въпросът е какъв ще е успеха на тези дела. Много е вероятно да е същия като по делото Сапард, където прокуратурата на практика "изчисти името" на Марио Николов с умишлено нескопосаната си работа. Дали има дела, които се водят с цел да не се спечелят? :)

А защо няма наказателно преследване за БиБи-Будето и Цеко-съдебния кадровик, както и всички ресорни министри, вкл. Роско-Комсомолеца? Тия не си е вършили работата цели 4 г. и/или са прикривали умишлено злодеянията на държавни организации !!

СПОМНЯТЕ ЛИ СИ КАК ЕВРЕЙКАТА ШУЛЕВА -БЕДЖЕРАНО "ПРОДАДЕ" ДЪРЖАВНИТЕ ЕРП - та ЗА СМЕШНИТЕ 600 МИЛИОНА ЕВРО !!! ЗАЩО ТАЗИ ПТИЦА НЕ Е РАЗСЛЕДВАНА ??!!!! ЗАЩОТО Е ПРЕДСТАВИТЕЛ НА БОГОИЗБРАНОТО ПЛЕМЕ ЛИ !!! Служителка от Агенцията за финансово разузнаване към ДАНС Иванка Кръстилова заявява следното : Констатирах, че министър от НДСВ, един от вицепремиерите, беше наредил с платежно нареждане превод от бюджетната сметка на министерството в размер на 120 милиона лв. на личната си сметка като физическо лице." Е ТОВА ВЕЧЕ Е ВЪРХА НА ЛИПСАТА НА ДЪРЖАВНОСТ !!!! КЪДЕ СЕ ПОДВИЗАВА МЕЖДУВПРОЧЕМ Е ТАЗИ КУКУВИЦА Нима подобни престъпнички могат да бъдат СЪВЕТНИЦИ на чужди правителства (УКРАИНСКОТО) !!!! НА СЪД ТАЗИ ГАД !!! НА СЪД И БОЙКОВИЯ ЦАР !!!

Г-н Цацаров,не си губете времето да ги разследвате-и на Вас ви е много ясно,че са хаймани.Махнете ги всички от там и ги вкарайте където трябва,в противен случай ставате и Вие съучастник!

уж разследват,ама 1 виновен управник не са окошарили,а се знаят кои са подписвали и крали.В 21 век минаваме на първобитен живот

Е, и? Къде са виновните, къде са осъдените, на кого е отнето имуществото?

Абе май никога и никой от тези престъпни крадци в енергетиката няма да бъде осъден! Колосални кражби и далавери за сметка на обикновените хора и данъкоплатци! Наистина, НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА не само в ЕС и Европа, но и другаде! Тотален и пълен ГЕНОЦИД над гражданите на територията България!

От 2001 година до момента цената на тока е скочила не с 25 % , с 300% !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Тъй като тока стои в основата на всички производства , неговата цена определя ръста на РЕАЛНАТА инфлация !!!!! В СЪЩОТО ВРЕМЕ ЛЕВА СТОИ ЗАСТОПОРЕН СПРЯМО ЕВРОТО И НЕОТЧИТАЩ ТЕЗИ ИНФЛАЦИОННИ ПРОЦЕСИ !!!! Скъпия лев убива българския износ, и подпомага чуждите КОЛОНИЗАТОРИ - МОНОПОЛИСТИ на които плащаме скъпи левове обръщани от тях в ЕВТИНА ВАЛУТА която изнасят в чужбина за да обслужват НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ "заеми"към фирмите майки !!!!!! ТОВА СЕ НАРИЧА -Износ на капитали от колониални държави !!! БЪЛГАРИЯ ОТДАВНА НЕ Е ДЪРЖАВА , А КОЛОНИЯ !!!!!!

Прокурорите да говорят само след като са спечелили съответните дела. Горното е само демагогия и симулиране на работа.

Ще ме принудят да гласувам за Атака, колкото и да са ми противни крайните националисти. Защото EVN отново е с висша държавна протекция и цялото разследване за ЕРП-тата е прах в очите на публиката. Само Сидеров обещава национализация и изгонване на крадците монополите. Ако го направи, шапка му свалям. Ако не - ще е поредният смешник! По неволя ме правите гласоподавател на Атака, г-н Цацаров!

"отчете Борислав Джамбазов, цитиран от bTV. Проверката на екипa му обхваща НЕК, ТЕЦ "Марица Изток" 1 и "Марица Изток" 3.Договорите засягат 15-годишен период, като той започва от 2009-а за едната централа и от 2011 г. за другата.По споразумения и допълнителни договорки НЕК се задължава да изкупува 100% от електроенергията, независимо от нуждите на пазара, обясни Джамбазов." Каква излезе тя,че нито Костов,нито Царя,нито Р.Овч.са виновни за скъпия ток от Марица 1 и 3,а правителството на тиквата.Относно непотърсеният дивидент от ЧЕЗ в размер на 100млн.годишно още си спомням спора на тиквата с ЧЕЗ в края на 2009г. и началото на 2010г.След този спор държавата не само се отказа от предложения дивидент от ЧЕЗ- 48млн.евро за 2009г.но и реши да "подари" държавния дял в дружеството за 45млн.Пък и човек трябва да е малоумен,че да вярва на констатацията,че ДКВЕР не е потърсила дивидент от близо 100млн.без намеса "отгоре".Най вероятно тиквата се е обадил на шефа на ДКВЕР"Ало Семерджиев забрави за дивидента от ЧЕЗ аз съм се разбрал с тях,обещал съм след като си платят каквото трябва да не ги закачам".

Не трябва да забравяме и кой притежава 12% от американската фирма продаваща ни скъпия ток от Мариците,а именно Иво Прокопиев диригента на правителството на боко тиквата.

тиква. имаш на раменете си

Що приказваш глупости относно дивидента? Държавата е миноритарен акционер с 33 % участие. Когато на общото събрание се гласува дали да се разпредели дивидента или не, познай дали с 33 % можеш да наложиш решение за разпределянето му!

Свърхпроизотството на една стока води на поевтияването й, а не до поскъпване. Като е толкова излишна енергията защо ни мъчат с тези нечовешки сметки, пробутват ни скъпи енергоспестяващи крушки, промотират веита, дни и часове на Земята и т.н. ? Но в България винаги така става. Ако решат да ви накарат да вервате в някой абсурд, просто леко усложняват картината, бутат ви един хубав партиен пи ар и адвокатстване на правилната партийна линия, малко компромати за цвят(по традиция напълно верни! Но пък еклектично подбрани) и вие сте готови да вервате. Опонентите им пък не смеят да гъкнат току така щото знаят много добре, че също са гузни и по традиция не им се влиза в дискусия, точно когато някой е успял да пробута на пубиката адвокатската си пледоария. Нещата се оправят едва, когато някой неоцапан с кражби интелигент се заеме да ви обяснява. Вие по традиция разбирате на н-тия коментар и заемате логична и полезна за вас самите позиция, до следващият път, когато решат да ви гъбарнат по нанадолнището...

Мале , тия са ни е*али майката !

Не се вълнувай излишно. Това е само мъничка част от целия грандиозен грабеж. Когато ти светне по-голяма част от картинката, тогава ще разбереш какво е истинко клатене...

Дано повече го прочетат и разпространят, защото повече не трябва да бъдем управлявани от момчета на СИК ОТКРИТО ПРОЩАЛНО ПИСМО ДО Г- Н Б. БОРИСОВ Благодаря Ви,г-н Борисов за това, че официално ЕС ни призна за почти най-корумпираната страна в Европа! Благодаря Ви, че, следвахте своя морал и затвърдихте царството на монополите и че успяхте да изхарчите държавния финансов резерв. Благодаря Ви, за разрухата в здравеопазването, създавана от дългата скамейка на ГЕРБ от здравни министри, за постоянно увеличаващата се безработица, но и за увеличаващите се всяка година средства за подслушване. Благодаря Ви, г-н Борисов, за постоянното променяне на мнението си в рамките на часове или дни през всичките тези 4 години, неуклонно следвайки своите разбирания за професионализъм и морал! Знаете ли, г-н Борисов, един старец преди години ми каза, че независимо дали се въртиш около пилон в бара или на трибуна пред микрофони, публиката все едно вижда и запомня, че човек си показва не ума, а седалищните части. Благодаря Ви, г-н Борисов, и за това, че ми напомнихте един стар похват на хората от силовите групировки.За да избегнат справедливо наказание за своите дела, те се позовават на внезапно и навременно появяване на стари заболявания и постъпват в болница. Защо не се появихте пред негодуващите от властта на монополите и корупцията по време на управлението на ГЕРБ? Благодаря Ви, че Вашият стил на държавно поведение на Вас и ГЕРБ ме застави отново и отново да препрочитам една книга на д-р Желю Желев! НЕКА ЦЯЛ ЖИВОТ ДА СИ СПОМНЯТЕ, ЧЕ ВИЕ, ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ, БЯХТЕ ИЗХВЪРЛЕНИ ОТ ВЛАСТТА ПОД ОГЪНЯ НА ЖИВИ ФАКЛИ! Без уважение! Вили Тодоров 12.03.2013 г.

Вили, почакай още малко и ще видиш още колко много ще трябва да му благодариш!Нещата започват да се оправят!

Пич,и ти нещо си объркал рейса.Чул,недочул.Разсъждаваш на принципа,,да убием вестоносеца,,.Колко пъти Тиквата ви го каза,че има неизгодни договори от преди много години.Ама вие сте неузрели тикви и не ви го увират червените глави.Ще излязат наяве,надявам се далавераджииските пазарлъци на политици от минали правителства.И ще се види дали Борисов е виновен,или някои други,дето режисираха протестите.В библията пише,че на всеки ще се въздаде според заслуженото.

предполагам няма да се връщаш щом се прощаваш. приятно изкарване!

...евтино електричество! Изненадани ли сте? Истината е тъжна - ток и пазарен принцип - няма такова чудо в родното БГ! Защо да се пускат 3 и 4-ти блок?! Знаете ли, че в момента се разтоварват евтините мегавати от 5 и 6 блок? Естествено, за да се купуват задължителните от AES и "господата" дето имат фотоволтаици, ВЕЦ и "вятърници"... Те, ти булка ПАЗАРНА ИКОНОМИКА!!! PS: Как така стана, че никоя медия не отрази това събитие...? ;\

AES 12% от акциите собственост на Иво Прокопиев.Фотоволтаици и ВЕИ-та 80% са собственост на Иво Прокопиев и Цв.Бориславова.

Най после излязоха резултатите.То се очакваше че посоката е към НЕК.Само че договорите са сключени при сегашното управление и как така МИЕТ не ги е проверил договор на държавна фирма в уштърб на самата държава и крайните потребители.Да се изкупува 100% без гаранция за продажба,и кой плаща-видя се в декемврийските сметки.Прокуратурата да си свърши работата докрай и не може да няма начин да се предоговори.

Абе нагли гадове защо наричате нарушение ,кога е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ?А?

Две неща са ясни... Първо... Ако не се крадеше чаааааак толкова след 89-та, в Швейцария щяха да дават пример за това как се живее в България. И второ... Между 110 и 244% е ясно, че няма да има заведени под отговорност и осъдени. Иначе новината беше интересна...

Като го слушаме президентчето какви ги дипли и суче, просто не остава място за коментар! Това човече е върхът на върховете! Всички преди него са обикновени поети-сътрудници...

на Oрлов Mост протеста е за вас начало ввсеки ден от 18 :00.

Заради "сигнал"за такова нарушение днес подалия "сигнал"наш сънародник е подложен на унижения , политически пристрастия и манипулация от СЪД ,Прокуратура и спец.полиция! Това е България драги сънародници,КОРУПЦИЯ жестока ,отмъстителна!

Избирай си: - Костов = приватизация на Мариците - Царя = приватизация на ЕРПтата - 67% - БСП Тройната коалиция - Белене - ГЕРБ - енергия от ВЕИ със зверски цени и печалби + приватизация на 33% от ЕРПтата

Точно така, само дето повечето 'пера' се застъпват при няколко от изброените партии, а някои - при всичките :-)

тамън щях да оправя ЕРП-та и неусетно минаха 4 години в рязане на ленти на всяка кръпка от асфалт. Моля дайте ми още един мандат. Сега ще се оправдавам със служебния кабинет.

Стига с тези палячовщини! Всичко е известно и никой не е изненадан! Неприятно са изненадани само потребителите. Схемата с ЕРП-тата (най-вече чешките еврейчета от ЧЕЗ), както и Топлофикация е плод на една и съща схема! НВо нещата са така нагласени и докарни до там, че никой управляващ (вкл. бат Бойко - за Станишевия да не говорим) не смее да каже истината на глас... Жалка история и човешка нищета!

А като ги осъдят,те ще върнат ли надвзетите пари от баба Гица(примерно),която е гладувала,за да им се издължи?....А ще върнат ли живота на хората,които от безисходица,сложиха край на живота си?

След цялата тази далавера, наречена "Преход", започвам да се гордея, че съм от последните представители на българската нация. Както е тръгнало, след 50-ина години няма да ни има на тази географска ширина. Заслужаваме си го!

НЕ НЕ го заслужаваме. Нито ти, нито децата ни. Хората, които го заслужават са ясни и е крайно време да се изринат от политиката и д а си отидат я в софийския централен, я на други места. Щото няма как да са направили тези зверски пари и апартаменти. И жениците им да притежават 100ци милиони и да притежават банки. Просот няма как да е станало без пладнешки обир над всички онези, които сега изнемогват. Най-обикновени крадци и мошенници, които се канят пак да влизат в парламента и ни агитират да гласуваме за тях, вместо да се скрият в миша дупка.

ГЕРБ ако има да каже нещо в СВОЯ ЗАЩИТА след тези долнопробни разкрития, Е ВРЕМЕ СЕГА ДА ГО НАПРАВИ !!! Иначе за вожда им става мноооого късно! КАЖИ СИ БЕ БОЙКО, защо не спря тази алчна ПАПЛАЧ, ТОЗИ ГНУСЕН БАШИБОЗУК??? Кажи, или поне се оправадай, че не наруши 4 години и ти конфорта на КРАДЦИТЕ!!!

След скандала с Мишо Бирата, е ясно, че Бойко е поемал обещания и понеже е мъж си ги е спазвал, за разлика от БСП. Само може да се предполага, защо не е направил нищо срещу безобразията на ЕРПтата, но да не сме абдали, най-вероятно си е получавал процента.

Сега сигурно ще глобят НЕК (която е държавна) и ще я докарат зорлем до фалит и ще отчетат дейност. Тук страдат само държавните фирми и мишоците (мишоците са всички фирми, чийто собственици си нямат никой за подкрепа и са на изчезване).

НЕК не може да фалира, защото това е държавата, демек всички ние сме заробени за 100г напред заради договорите с американците - да им осигуряваме ГАРАНТИРАНА 13млрд лв печалба на Мариците , тоя договор е поробил България . само правителство с топки между краката /НЕПОДКУПНО от амриканците / може да развали тоя договор , иначе ще ни таковат 100г

За затвора ли са Румен Овчаров, Иван Костов и котилото енергетици, управлявали енергетиката ни от 2000 г. до 2009 г. НЕК е произвеждала излишна електроенергия, а ДКЕВР е действала като неефективен регулатор. Това установи прокурорска проверка. ВКП ще образува досъдебно производство срещу НЕК. През последните 10 години компанията е произвеждала излишна електроенергия, което е довело до непрекъснати загуби за държавата. По предварителни проучване още през 2000 г. е било ясно, че потреблението на България ще намалява, и че излишни мощности само ще загробят енергетиката ни. Това заяви зам.-градският прокурор Божидар Джамбазов. Налице са действия от страна на представители на НЕК за договаряне на неблагоприятни клаузи и дори след влизането на страната в ЕС договорите на компанията не могат да се прекратят и България ще продължава да търпи негативи, обясни обвинителят. Според прокуратурата от сключването на договорите с Мариците досега токът е поскъпнал с 25 процента. Въпреки прогнозата направена през 2000 г. и предоставена на МС, НЕК, респ. Министерството, не предприемат никакви мерки. НЕК се задължава да изкупува 100 процента от произведения ток. Още тогава си е личало, че България не може нито да го потреби нито да го продаде. Това е било известно и на "великия енергетик" Р.Овч. , но въпреки това е започнал мушенгии с руснаците за окончателно загробване на енергетиката ни с "проекта Белене". Той и котилото около него от БСП са за прокуратурата най-малко за хвърлените на вятъра 25 милиона лева за "референдума". Явно усещайки накъде духа вятъра, това "енергетично чучело" забрави да говори за "евтиния ток" и се ската от прожекторите.

за затвора са още и икономическите министри от тези управления...както и някои министри и министър предеседател от последните 3 години (да не го забравиш) ;)

ГЕРБ продаде тихомълком и последните 30-тина % от ЕРПтата, по този начин държавата съвсем изгуби контрол над тях. И без това преди това ЕРПтата бяха държани на минимална печалба от ЧЕЗ, ЕВН и Е-ОН. Цените скочиха баснословно. С това разбиване на сметките съставни части целеше съвсем да обърка и дезориентира хората в цената на тока и да позволи на властимащите да вдигат някои от компонентит неконтролируемо.

Каквато ни е държавата,такава и прокуратурата.Некомпетентна.Видях отчетите на ЧЕЗ.Имат 175 мл.печалба за 5 години.Дела на държавата е 55 млн.лв.Но всеки който разбира,знае че не се разпределя целият дивидент.Иначе д-вото се декапитализира и взема заеми за да работи.Нали така Дянков като взе целия дивидент на държавните предприятия и ги погуби.Така че за дивидента според мен е пушилка.

Ами ДЕКЕВР компетентна ли е? Ами министерството на финансите? Нали те ги одитират всяка година. Държавата в лицето на Борисов и Дянков що е спала последните 4 години??? Що чак като дойде служебното правителство и тези неща започнаха да излизат наяве. имаше публикации в последните 3-4 години, че ЕРПтата дърпат пари и тези печалби не са реални, не видяхме реакция ниито от иначе активния по медиите Бойко, нито от Цветанов, нито от Дянков. Спаха ли, какво???

Ами като е скочила с 25% поради нарушения,сега я намалете с 25%!!! Сега тези 25% ние ли да ги плащаме? Намалете тока с 25%!!!!!!

Да, ама не. То нарушението е за сключване на железни договори с американци и други вампири - иди сега ги накарай да си се откажат от далаверите.

Къде са сега финансовият корифей Дянков? Или вездесъщият Мирослав Найденов, който сваляше цените и въвеждаше стандарти? Или министърките Деси, Дианчето, Нончето? Изядоха финансовия резерв, натрупаха нови дългове, изпратиха в Щатите Дянков по живо по здраво, все едно нищо не се е случило, хвърлиха Найденов на прокуратурата като жертвоприношение и напират за нов мандат. И сега обслужващи социолози шантажират хората с фантастични данни, които отреждат на ГЕРБ повече гласове, отколкото взеха на миналите избори.

Аз недоумявам ЗАЩО никой не коментира и не се задават въпроси за няколко основни неща: - защо пренос, достъп и пр. ПРОСТОТИИ са по-скъпи от самото производство на самия електрически ток??? - защо СЕГА се оказва, че България произвежда в пъти ПОВЕЧЕ електроенергия отколкото потребява и продава зад граница и в същото време заради лешоядите от БКП/БСП потрошихме милиони за референдум за НОВА ядрена енергийна централа. Ако се вярва на този гнусен добитък и псевдо енергиен капацитет Р.Овч. 2013 е можел да заработи един блок от новата централа в Белене, то цената на тока щеше да надхвърли многократно цената на хляба (СЕГА едно двучленно семейство изяжда хляб месечно условно за 30 лв и изразходва мин. 150 лв за ток) - защо не се подведат под съдебна отговорност ВСИЧКИ радетели за "БЕЛЯ не" на фона на констатациите по-горе???

Не забравяй и още един въпрос. Къде са били последните 3 правителства, които е трябвало с ДЕКЕВР, с мин на икономиката и с мин. финансите да контролират ЕРПтата??? Във въпросите си споменаваш само БКП/БСП, но не пропускай СДС/ДСБ, ДПС с Доган и НДСВ... и разбира се ГЕРБ/Бойко, които управляваха в последните години (абсурд е да не са разбрали какво се върши от ЕРПтата и е абсурдно да допуснеш, че не са се облажили и те)

Явно Делян Добрев на Борисов любимеца с измислената диплома не направи нищо от непознаване на материята и сега ГЕРБ ще го отнесът

дали е непознаване, дали е бил МНОГО добре запознат...кой знае. Фактите са следните: около 30% от ЕРПтата бяха доприватизирани от Бойко и тока скочи зверски. Това знаем. Анализът е за будалите ...

Ами сега, че и Плевнелиев с неговата Марица Изток 1 и той с двата крака вътре. Ще има ипийчмънт, няма как.

Де е БГА"Балкан", "Външнотърговска банка", "Кремиковци", "ЗММ", "ИЗОТ", ВЕЦ"РИЛА", "ЦМИ" и т.н.?! Какво БСП, БКП, бе господа!?Всички ние викахме с пълно гърло - Се - Де -Се!!!

заграбиха от комунистите!

Да, но сега увери ли се , че БКП-младши, БСП, ДПС, СДС са многото лица на една и съща мафия? Между тях можеш да поставиш знак за равенство и нищо няма да се промени.

БГА Балкан е в ръцете на ТИМ, не знаеше ли това. Парите нямат партия, те пътуват от партия в партия, от мандат в мандат