Прокуратурата установи нарушения при шума в 4 града

Върховна административна прокуратура се зае със спазването на нормите за шума. В Шабла, Каварна, Варна, Несебър вече са установени нарушения.

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата установи нарушения при шума в 4 града | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

У наше село ромейте правят постоянно сватби на открито в 1 хотел и свирят с такива мощни стъпала /минимум 5000W/ че наоколо земята просто се тресе а звукът се чува на повече от 5км , ако дойдат проверяващи сигурно ще им се счупи измервателният уред. Снощи свириха до 23ч и никой не ги закача , всички местни сме крайно изтормозени вече от този ад а решение на проблемът не се задава.

... така да се започне налагането на правилата за спазването на тишината - първо в бългаските курорти, после и в малцинствените гета. Само да не си останем дискриминирани, както е обичайната практика, с фарисейското извинение, че собствениците са нарушители, а на нарушителите им се погазват етническите обичаи и трябва да ги оставим да нрушават тишината, за да не им нарушим малцинствените права. Всъщност вече с нетърпение чакам времето, когато българите ще сме малцинство, та най-сетне и ние да получим права.

живея в централната част; след 23:00 не може да се спи - гонки, стрелби пукотевица, пияници крещят; а полицаите искат високи заплати...

шума в София се мълчи, Що така, няма ли заведения, които нарушават закона с шума от музика и стари бръмчащи климатици, с фойерверки след полунощ и цигарен дим на затворено без да има вентилация.

Проверете заведение "БУНАРА" в Младост 1А на пътеките. Даже са си написали програмата - всеки четвъртък, петък и събота - жива музика - цяла нощ се чува на километър от заведението. Кой е собственика и къде си плаща, че не са го закрили още?

Ами Бургас бе! Командировайте компетентните прокурори петък, събота, неделя и понеделник в к-с Изгрев и нека после да подновим разговора!

Какъв шум?! В Шабла и Каварна няма кой да те напсува на улицата. Камо ли след 20ч

Да заповяда прокуратурата и в Русе. Тук циганските веселби са ежедневие, и НЯМА институция, която да може и желае да ги озапти, по ясни причини. А негласната заповед да не се закачат основните избиратели на кмета и властта, я знаят всички, но всеки мълчи. Обяснения от рода "ние няма как да установим дали шума/музиката са силни", говори достатъчно. Исках лично да им подаря един уред за мерене на шум, със сертификат от лаборатория и метрология, но те категорично отказаха. След още някоя и друга година, в Бг ще останат само цигани, пенсионери, безработни(мързеливи) и държавни служители. Тогава ще си берат плодовете на простотията и постоянното толериране на една сган.

В Русе може да посетят и Норд-а.

А Созопол? Защо там нищо не се случва?

България е една голямя лудница що се касае до шума. Той е навсякъде около нас. Царе сме да си го създаваме непрекъснато и по всяко време на денонощието. Шум от заведения, шум от мотористи, шум от автомобилисти, от градски транспорт, от строежи, от крещящи пияни и дрогирани по улиците....шум от какво ли не! Резултатите - агресия, стрес, болести! А контрол - НУЛА! И институции - никакви!

за защита от ШУМА ми то тогава масово не се спазва то кметове и не се прилага от МВР то! Я елате там където има големи цигански събития, там да видите и чуете!

Шумът е голям бич, може би колкото и стреса!!! Трябва да се вземат адекватно мерки за намаляване на шума, включително и за сиганския такъв, че в "смесените" райони проблемът е ОГРОМЕН!!!

Шумът е една от причините за стреса!

на мургавите българи от Столипиново, Филиповци, Христо Ботев в Пловдив и София след законния срок от 22 часа кога???