Чуждестранната проверка на прокуратурата - от края на юни

Отложената проверка на прокуратурата от Европейската комисия ще започне в края на юни, съобщиха от Министерството на правосъдието.

Обратно в новината

Коментари - Чуждестранната проверка на прокуратурата - от края на юни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нечовешки милф.

Поредната намеса във вътрешните работи на България. И ще ни дават пример страни като Германия, където Меркел разрешава дали да бъде разследван един за стихотворение срещу Ердоган. Значи там държавата определя кого да разследват и съдят, а тук не може. В общи линии някаква румънка го каза точно. Проблема тук не е в законите, а в хората и волята им да си свършат работата.

Глупости на търкалета. Не е вярно, "че проблемът (има пълен член тук, между другото) тук не е в законите, а в хората и волята им да си свършат работата". Проблемът не е в хората, а в ОПРЕДЕЛЕНИ ХОРА НА ВЛАСТОВИ ПОЗИЦИИ И РЕСУРСИ, които не спазват и се поставят редовно над законите! И дори и да приемем този израз, че проблемът не в хората въобще, А В ОПРЕДЕЛЕНИ И ИЗВЕСТНИ НА ВСИЧКИ ОТДЕЛНИ ХОРА, то точно спазването на законите би ги поставило тези хора на местата. Всъщност проблемът е, че проблемът не се идентифицира и дефинира точно, а именно, че НЕ СТАВА ДУМА ЗА ОТДЕЛНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НА ОТДЕЛНИ ЛИЦА И ГРУПИ, А ЗА МАФИЯ, ЗА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНОСТ СРАСТНАЛА СЕ ДЕСЕТИЛЕТИЯ С ВЛАСТТА И ОВЛАДЯЛА Я НАПЪЛНО! И всички го знаят, но още не се идентифицира на най-високо ниво, вкл. в ЕС, не поне официално, а само епизодично и спорадично от отделни хора и представители. И се получава патовата ситуация, която очевидно не може да продължава така, когато всички знаят истината и проблема, но не се дефинира и адресира, респ. истинските и сериозни мерки и стъпки за решението му, а именно АНТИМАФИЯ ЗАКОНОДАТЕЛСТВО И ИЗВЪНРЕДНИ СТЪПКИ С ЕВРОПЕЙСКО И МЕЖДУНАРОДНО УЧАСТИЕ И КОНТРОЛ! Което поражда сериозни въпроси към едните, и големи тревоги сред другите...

Към българската прокуратура трябва да се подходи и приложат антимафия мерки и извънреден подход и законодателство. Когато един държавен орган и институция, особено репресивна, и най-вече толкова критично важна като прокуратурата вместо да изпълнява отредените й по Конституцията и законите дейност и функции стигне до последния етап на нейното дестабилизиране и овладяване от нелегитимни и престъпни лица, групи и интереси и зависимости И ЗАПОЧНЕ ДА ИЗПЪКНЯВА РОЛЯ И ФУНКЦИИ, ТОЧНО ОБРАТНИ НА ЗАЛОЖЕНИТЕ ОТ ОБЩЕСТВОТО, тоест да прикриват и пазят бандитите и да преследват и тормозят гражданите и да ги тероризират и сплашват, ТОВА Е ЯСЕН ЗНАК И СИГНАЛ И ОЗНАЧАВА, ЧЕ Е ДОСТИГНАТО ДЪНОТО НА ДЕГРАДАЦИЯТА И НЕФУНКЦИОНАЛНОСТТА Й! Такова чудо не се реконструира или реформира - ТО СЕ УНИЩОЖАВА ДО ОСНОВИ И СЕ ИЗГРАЖДА ОТНОВО! Конкретните примери са вече безброй и е напълно безмислено да се припомнят! Мафията унищожава България и остатъците от държавност и съдебна система преди всичко точно с прокуатурата и службите, с които - след като повече не могат да крият и отричат - сега се опитват да си прехгвърлят вината и да симулират трескаво някаква дейност преди проверките.