Дон Кихот срещу вятърната мелница КЕВР

Днес стана ясно, че Върховна административна прокуратура продължава на втора инстанция битката с вятърната мелница КЕВР.

Обратно в новината

Коментари - Дон Кихот срещу вятърната мелница КЕВР | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Утре, като започнем да ги разстрелваме без съд и присъда и започнат да крещят, че било незаконно, ще се съгласим с тях, ще им кажем, че всичко по тяхно време беше незаконно, че Съда се беше произнасял 1000 пъти, било за цени на ток, вода, било за цени на билети, винетки, горива и какво ли не още, но на тях не им пукаше. И това ще бъдат последните думи, които ще чуват преди двата изстрела от упор в главите им!

Защото всичко е театър, злощастна комедия за вярващите в наши и ваши, за да може после мотивирано да излязат да гласуват.

Някой все пак трябва да се опита да сложи КЕВР на някакво място - те са безобразно нагли и си пишат каквито искат отговори на жалби на граждани. Кой всъщност контролира КЕВР някой знае ли????

Как кой? ЕРПтата. ЧЕЗ, ЕВН, ЕнергоПро, Веолия, ТоплоФЪКация, ЛукОйл, а иначе ИВо Прокопиев, Петър Баран, Петър Докладал, Бойко Борисова с Фандъкова, Георги Кадиев, Р. Овч, Хр. Ковачки, Курнелия, Иван Костов, 80% от дупетатите, които имат ВЕИта, все мили хорица.... Заплата 8800 лева месечно плюс подкупи (премии) от 100 000 лв на всеки % увеличение на цени на всяко тримесечие!

че никои не се заблуждава, че всичко е съгласувано с "бащицата". И понеже вече всичко ни е в ред, отиде да оправя Европа и Западните Балкани... И пак гласуваите за ГРОБ под предлог, че няма за кого. Всеки народ си заслужава "бащицата".

Ръководители на държавата, не разбрахте ли най- накрая, че шефът на КЕВР Иванов е корумпиран тип, мошеник и подкупен? Спомнете си какво правеше в Народното събрание. Гадняр мръсен. Този и майка си ще продаде за пари. Парцал скапан. Вън от КЕВР е направо в затвора!

Това е положението, с едната ръка дават, с другата грабят. Толкова години и все не могат да оглозгат кокала. Увеличиха минималните пенсии и заплата, но ни удариха с цените. А тяхното не се губи, сметнаха си го, гласуваха си го, прибраха си паричките. И ще си дойдем на думата, Кой не скача е голтак! Полицаите настъпиха леко Бащицата и той с лекота раздаде 100 милиона. НЕма бюджет, НЕма Сметна палата, НЕма опозиция, даже Тодор Колев го НЕма.

Незаконният от 03.03.2011г. според 3ти Енергиен Пакет (Д)КЕВР ТРЯБВА ДА БЪДЕ РАЗСТРЕЛЯНА ПОКАЗНО НА ПЛОЩАДА ЗАЕДНО СЪС СЪЗДАТЕЛЯ и ИВАН КОСТОВ и сегашния шеф ИВАН ИВАНОВ - човекът на КОСТОВ! ЕДВА тогава, може да се постави началото на подобрението на живота в България. Това не се ли направи в най-спешен порядък - населението ще бъде ограбвано с още по-големи темпове от всякога!!!!!

Сте ревали! Стига сте си чесали езиците! Стига сте философствали! Харесва ви да бъдете бедни и болни. Не ви пука в какво превърнаха милата ни Родина. Светът се чуди на българския феномен. Мълчат и безропотно мрат ганювците. Стига бла,бла.! Чакате някой да ви свърши работата както винаги,но....вече няма кой. Викайте нуждата и действайте,ама не ви стиска.Нещастници...

КЕВР е офицалният представител на монополите и олигополите в България. Софийска вода за 17 години увеличи цената на водата от 0.5 лева на 2.36 лева за кубик. Това с благословията на КЕВР. Само дето качеството на "услугата" не се е повишило 4.7 пъти, нали!

Писал съм го и преди- КЕВР е просто един КАЛКУЛАТОР. Например цената на газа= цената на която постъпва от Русия(а тя е определена от междудържавен договор)+разходи на Булгаргаз+печалба. Докарайте до българската граница евтин газ КЕВР, ще ни сметне и по-евтини цени. Не КЕВР определя цените на ток,газ, вода..., а политиците чрез сключените договори, далавери, и грешни или правилни решения.

Оставка !Пенсионерите едва смогват да платят скъпата вода и скъпия ток ,гледат да не включват бойлер през деня,така е!Пенсионерите затова се мият със студена вода,за да пестят ток и вода !

Върховна административна прокуратура продължава на втора инстанция битката с вятърната мелница КЕВР. Незабавнен оставка на шефа на КЕВР корумпето Иван Иванов и арест на Комисията за енергийно и водно регулиране. Арестът да бъде последван от мярка за неотклонение задържане под стража.

Придсидателят на КЕВР и комисията взимат по около 8000 лв. заплата. Как мислите, че ще ги интирисува цината на ел. инергията дали е 20 ст./квч, или е 40 ст. да ричем.

Питам се от много време-2-3-години вече, защо никоя партия , организация и омбудсмана също, не внася предложение в Парламента за промяна в Закона за енергетиката , в частта топлофициране или както там беше? Ако се променят текстовете за сградна инсталация с изричен текст ,че ,, сгр. инсталация " не може да превишава 10% от подадената топлина, както беше в закона от 2003 г ,нещата ще се нормализират. Може да се предложи изобщо да отпадне плащането на сградна инсталация при т.н. абонати , които не ползуват топла вода и нямат радиатори. Защо никъде не се повдига този въпрос, няма никакви предложения и коментари, а Топлофикациите продължават да ползуват изцяло измислената методика към закона и продължават да водят дела ? Те и печелят част от делата , като си връщат направените разходи почти тройно. Защото си имат съд! Дали някъде има данни ,дали държавни институции си плащат редовно задълженията към Топлофикациите или изобщо не плащат? Ако някой знае ,моля да отговори!

Добър ник си избрал. Тледай са. Цената се формира от разходите на ТЕЦ, другото е само подялба между потребителите. Ако няма сградна инсталация тия разходи ще отидат директно в цената за апартаментите. Само че изключилите се ползват отоплението, като част от сградата и начин да се отчете това е "сградната инсталация" за да има СПРАВЕДЛИВОСТ. Друг е въпроса че всеки си гледа неговия интерес и под справедливост разбира само собствения си интерес.

Много съжалявам, но при пазарни условия, демокрация и капитализация няма такова нещо като справедливост. Има стока, цена,измерване,продавач-купувач. Та така. Или ти ще се топлиш и къпеш с една стока- топлина ,а после ще искаш да си поделиме парите за плащането , като ми обясняваш че аз съм ти крадял топлината през стената и не било справедливо само ти да плащаш.А ти плащаш ли ми тока за бойлера и панелите у дома? Крадеш ли ми топлото през стените? И понеже си ми симпатичен ,да те питам все пак, от Софийския университет почнаха ли да си плащат парното?

Виж сега. След като съм махнал радиаторите и не желая тая услуга, не е мой проблем, че ползвам част от топлината, която излъчват преминаващите транзитно през апартамента ми тръби. Топлото да си прекроят инсталацията и ако използвам тяхната логика срещу тях, излиза, че те трябва да ми плащат такса пренос, защото тръбите им минават през моя територия. Сградната инсталация не е никаква справедливост, а недомислица.

от депутатите в управлението. Ако искаха справедливост в ценообразуването щаха да направят и железни правила, а не лобистки. На всичко отгоре членовете на КЕВР се излъчват от политическите партии... В настоящия КЕВР мнозинстото му се определя от кадри предложени от ГЕРБ+ОП +РБ....т.е.от управляващото мнозинство на миналия парламент.

Браво на автора това е истината!

Автора лъже или най-малкото спекулира. Примерно водата НЕ СЕ ВДИГНАЛА със 70% дори и за 10 годишен период назад. Газа беше на значително по-висока цена преди 5 години и сравнено с тогава дори е поевтинял.

Ей, украинския военнотехнически експерт, не лъжи, бе каун! През 2007 година цената за кубик на Софийска вода беше ОСЕМДЕСЕТ СТОТИНКИ! В момента е 2.36 ЛЕВА! Баси наглия лъжец си!

Обаче сме щасливи,свободни и волни като птички - имаме си ГЕРБ и сме в ЕС

И стабилни !!! И дебилни !:)

И съвсем скоро 77-полови

Пак гласувайте за ГЕРБ - щото "нямало алтернатива" , видите ли. Про*таци

Много ясно, че ще гласуваме само за червените турци заедно с циганите на Пеевски... Никога ГЕРБ!

Интересно ми е как се формират цените на горивата.След като американския долар стигна равнище от 1.57 лв./а цените на петрола са в щатски долари/ у нас се повишиха цените на горивата.Това си е чиста спекула и пладнешки обир.Преди няколко месеца цената на долара достигна 1.88 лв. и цените на горивата бяха по-ниски.Изобщо това в държавата ни не е никаква пазарна икономика а някакъв битпазарен хаус.Толкова органи които нищо не правят но върха на черешката е КЕВР.Тези всичките са за затвора защото защитават интересите не монополистите и е възможно това да не е безвъзмездно.Дано се задавят с тези пари.

https://link/prices/oil?lang=bg част от отговора на въпроса за горивата, а и се знае че долара с цената на петрола е свързан. Въпреки това като погледнеш графиката се вижда че цената в лв се вдига примерно с 10 % за последните 3 месеца. Нормално е да се отрази и на крайната цена. Само че това са игри на големите сили и кой кого иска да притисне икономически. А ние сме в периферията, но винаги сме потърпевши . Не че нашите играчи не се пробват на пазара, ако могат да изкарат някой лев в повече.... Всъщност това правят всички с всички ....и му викат пазарна икономика.

Когато долара беше 1,88 лева за долар, петрола беше 50 долара за барел или 94 лева барела. Сега е 70 долара за барел при 1,57 лева за долар или 110 лева барела. Както виждаш цената на барела е нарастнала от 94 на 110 лева. Просто факти и математика. А представите и усещанията са доста измамни неща.

Оли, когато долара беше 1,70, барела беше 100 долара и цената на горивата бяха по-ниски. Падна цената за барел, но цените не паднаха. Така, че СТИГА ЛЪГА ТРОЛЕЕЕЕЕ!!!!