Прокуратурата проверява предложен подкуп на военния министър

Прокуратурата започва проверка за предложен подкуп на военния министър. В интервю Николай Ненчев разказва за обещани пари, ако подпише за поддръжката на МиГ-29.

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата проверява предложен подкуп на военния министър | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще се борим докрай за: 1.Намаляване цената на тока! 2.Срещу битовата престъпност! 3.Срещу престъпната олигархия! 4.За преференции на БГ-продукти! 5.Срещу раздутата администрация! 6.Спиране партийното субсидиране! 7.За цялостна ограда по границата! 8.Повишаване на ниските пенсии!

И в коя година ще се осъществят тези велики цели?

За това, че не е взел подкуп от "братушките", веднага в затвора!

ДАНС и прокуратурата са двете най-безполезни институции. Имитират някаква дейност с незначителни глупости. Вече са неизброими случаите, при които са дори вредни.

тия "риформаторчетата" са то алчни и тъпи и от ГРАБ-аджиите.

кви ремонти за 80 млн. бе хора ??? 80 млн са точно - ЦЕЛИ 8 нови Миг- 29, ИЛИ 2 СУ 35 КОЙ се е нацелил да присвои голям процент ??? ОТНОВО казуса "КОЙ"

Друг ти е предложил процент но не за да подпишеш, а за да лъжеш народа

ЯВНО НЕ СА УЛУЧИЛИ ПРОЦЕНТА...

Ако не е трагично положението на армията щеше да е комично!Но явно за министърпредседателя армията е нещо ненужно,и което може да се използва само при природни бедствия като през миналата година!Докато той стиска парите Руското лоби в армията отново се активизира!Докога с тази некадърност и недалновидност?Няма другите държави да пазят страната ни!Не стига ,че за около 5%от личния състав армията е място за лов на съпруг,с някои малки изключения ,които по скоро потвърждават правилото!А с тази допотопна техника сме годни само гаргите да плашим или да играем мишени на Американците по полигона в Ново село!Да вземем а пример авиацята_ако в моента получим 1ескадрила съвременни самолети до пълната и боеготовност ще изминат 3календарни години!Така ,че е крайно време да се отпуснат пари за нова техника иначе ще се наложи в станата въвела самолета като средство за война да дойдат чужди летци и самолети да пазят небето ни!

А нема нужда от хрантутняци с дебели задници и големи заплати!

Навсякъде по света има простаци, а в България ни управляват!

На всяко прасе му идва Коледата!

НЯКОЙ ВЛЕЗНАЛ ВЪВ ВОЕННОТО МИНИСТЕРСТВО ГОВОРЕЛ НА РУСКИ , МИРИШЕЛ НА ВОДКА И ПОДХВЪРЛЯЛ ПАЧКИ НА ВСЕКИ ИЗПРЕЧИЛ МУ СЕ :))) .... МНОГО ПРОСТА ПРОПАГНДА :))

Mоже и да е бил "Mалко".....предложеният процент????!!

симо

Боже,какви ,,честни и морални,,американски подлоги.Самата доблест....А сега да прибяга бързо до УСА и да вземе бракмите,втора ръка ,преди да сме се усетили.

Не се сърдете на някой си Николай Ненчев. Текстът на изявлението му е съчинен в американското посолство в София и е превод от английски.

nobody

е щом шефа ти Болен Сидеорглу така е каза, няма начин да не е така! Нищо че досега няма случай да е казал истина за каквото и да било

да ти бутнат за таралясници трета ръка тогаз се мълчи и се прави надупвация))))))

таратанци обаче

колко е елементарен ямболският даскал по практика голем смех практикантски така да се каже)))))

Аньо /из цикъла Калинки от нашето време/ Аньо иска милиони, За архивни авиони! Без конкурс и без поръчка, чудна герберова пръчка! Да се чуди и Обама, дали туй не е измама? Ф-16 - сто годишни, миговете по-предишни, ще заместят в полигона. Чест и слава на пагона!

прокуратура. туй това Президент, министър на МВР, министър на отбрана,...ич не си поплюва. има още некои проблеми с газещи деца и крадещи разни неща.. като смогнат, и туй тва ша стане. Благодаря за личния чат..

вече никакви 80 милиона не струват тези таралясници. най-добре е да се шътнат за някой кинт на ИД. после американосите ще ги приземят челно към земята за няколко минутки

трябва на алоджиите уроци по руски. виждате..зеха нас и бабите ни да лъжат. може да са ползват и некои бежанеци за занаята.

за Болени и други полени. за омокряне. ............................... Балаган Лимитед - Здесь Дует.mp3 ........ отдаст нам жопу- русопут!

Прост мошеник и лъжец ! Този направи ни взе за "боядисани" врабчета и се подигра с интелектуалното ни равнище !

ваобще странно е, че са появила нужда, да подкупуват и да плашват български министър на войната...е за Президента бяхме посвикнали..да не спазват закони български.. но кой се гази на Ердоган, да му прати и вересиите му от тук при него. руски не знайват, поне ох кеф на пеят на руски там .

кат сте такива пишман русофили - отговорете на песен руска с песен, на цитат съ цитат. жалки рубладжии! как еднаж не се похвалихте с руснаци, дали толкова много на целия свят. ей по туй сме братя с тях, не по диктатори. де са парите на руския народ бре посерковци? ма не, ша търсим пари на хора, които работят за държавата ни..колкото и да са, НИЩО срещу парите на поробители. ние ще си харесваме руснаците, те ще харесват нас, а на останалите у нас и вас - у вашта жопа газ.

По-тъп и не на място военен министър България не е имала от1880 год. до днес. Това недоразумение е обида за българската армия. Земеделецо, защо не си стоиш на село и си садиш картошки, корнишони и си пасеш патките. Или щом е демокрация ,дайте да се редуваме на министерските кресла, пък кой колкото може??Е за това страната ни е най-бедна в Европа без перспектива да се оправи. Давай Бойко ,юруш към министерските постове.За тебе няма значение от всеки министър какво може да се очаква/ досъсипване на страната/ важно е ти да си на власт.

nobody

всъщност ти какво каза от целия си двуметров буламач, освен плоски, каруцарско-болшевишки обиди към дадения човек? Нещо се изнервИ, че не иска руските МИГ-ове и се отдалечаваме от Матушка Русь, май а ?

Напротив,ти и такива като теб ни сближиха с Русия:-).

Този министър е: най-тъпият най-алчният най-неподготвеният най-навеждащият се най-лъжещият. Друг като него няма по света.

да преписваш от листчето дето са ти го дали,друго е аргументирано да бълваш помия.Второто май не ти се удава и въобще знаеш ли какво е аргумент??

Това е НАЙ--ТЪПИЯТ "министър"за последните 25 год. от както съм в БА!!!!! Не уважи празника на ВА " Г. Ст. РАКОВСКИ"!!! Не направи НИЩО за да ЗАПАЗИ ВКР!?!?!? ЗАЩО ли??? Просто ме е яд да коментирам ПРОСТАШКОТО му поведение!! За професионализъм и поглед за бъдещето на БА--НИЩО!!!! Ако и виждането на този кабинет за БА е същото-- нека ЗАБРАВЯТ че от БА някай ще ги подкрепи!!!! Циганите - може би , ако си платят!!!

Не се съмнявам че от тв Алф са заплашили нашия военен Министър. Там са банда българоизменници и самолетни и магистрални терористи. Оня ден (20 април) празнуват 10г от създаване на пп Атака. Интересно защо са избрали тази дата? На тази дата са родени двама : пророка Мохамед и Хитлер.Кое празнуват????

Щерев, Щерев, не можеш ли да проумееш, че и парите за ремонта и парите за рушвета ще ги вземат от твоите данъци, ако изобщо плащаш такива! Поне веднъж свали очилата, прочети малко, то сляпото - окато прави! А някъде твърдеше, че си бивш военен!

Априлското въстание е обявено на тази дата,но такива неща в соросните фондацийки не се учат.

На 20 април но по стария календар не по новия..ха..ха А по новия са посочените РД.Измисли нещо друго..ха..ха

Хайде и Щерев се отчете по темата, ...ха..ха

Леле мале имаме само 2 самолета!!! ШОООК че стотици бизнесмени имат повече истребители просто като хоби. Ами ако ни нападне някой колекционер с 5 самолета? А да, ще пратим молба в европа да ни изпратят помощ и ще чакаме за отговор.Добре че живеем в мирни времена нищо че се минаха няколко години от както мюсолмански малцинства нападнаха македония и сега втори офицялен език е албанския и в Сърбия вече има нова държава която съвсем случайно обяви че мисли да се съедини с албания понеже и е скучно сама.

Г-н Министър, говорите неистини - МИНАВА НЯКОЙ ОТ ТУК И МИ ПРЕДЛАГА! Ще може ли утре да ме приемете в кабинета си, че и аз имам път от там, да си поговорим, да пием по кафе?

пробвай се,да има след това за какво да квичиш.

Ще се опитам да Ви го обясня, така че да ме разберете - ЦЪРВУЛ НЕМИТ, я да се връщаш в кочинката, от която си допълзял! Дали ме разбрахте, или някой трябва да Ви помогне?

НОЕМВРИ 2010: ЗАГЛАВИЕ НА ББС: Кученце подпечата газова сделка с руския премиер Путин"! Борисов казва на съвместна пресконференция с Путин: "С подписването на днешното споразумение ние даваме възможност на следващите правителства в България да получават по над два милиарда долара годишно от този тръбопровод в бюджетите си, а не да дотират чужди компании". Две дни по-късно пред ФТ: Този проект ще създаде нови работни места в България. Следващото правителство ще събира транзитните такси за газа, транспортиран през газопровода, и ще могат да се изплащат по-високи пенсии, да се строят музеи и стадиони..........

ТУК В СОФИЯ БЕ ПОДПИСВАНЕТО И ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА С ПУТИН!!!

Бе не казаха ли нещо за подобряване на икономическата среда в България, подобряване на износа и конкурентноспособността, за откриване на работни места и повишаване на доходите? За какво са им на безработни, гладни и бедни хора музеи и стадиони?

Оттук нататък трябва да се мисли върху две неща, защото явно инфраструктурата им харесва на хората, но не достатъчно. Трябва да се мисли как да се раздвижи икономиката, да се повишат доходите, да се намали безработицата. Това е заявил премиерът в оставка Бойко Борисов на днешното правителствено заседание, стана ясно от стенограмата, публикувана от МС. Оттук насетне това трябва да ни бъде във всяко едно ГОВОРЕНЕ, казва Борисов. Както се вижда казано е, ама си остава в ГОВОРЕНЕТО, И ПАК - ГОВОРЕНЕТО

Преди време един спортен коментатор каза: Очертанията на игрището напусна топката. Днес министърът е казал: процент от тези 80 млн. лв. се опитаха да ми предложат. Словоредът отиде по дяволите.

Просто и двамата са почитатели на Йода.

който е с присадена коса си губи ума

Смешко като цялата ни армия...

и история. и на мнозина чужди им е секвал смеха. е, ако те земат и теб в армията...поже да се посмеем.

таратанци обаче

В какъв род войски е служил другарят военен министър - може ли някой да каже?

нема лошо. уставите бяха едни и същи. днес панелки има, гушкате се там, пишете за рубли, а разни други военни неща - няма. та тъй, Другарю...

Спокойно това е поредният епизод от обработката на общественото мнение в посока закупуване на нови изтребители трета ръка F-16 от САЩ.

Г-н Министър, не разбирате ли че с НЕПРЕМЕРЕНИТЕ си изказвания вредите и на Бойко Борисов? Ако на Вас са Ви предложили подкуп, какъв ли са предложили на него, защото ВСИЧКО РЕШАВА ТОЙ! Вие не можете да отидете и до тоалетната без да го попитате!

Шило

Какво става ясно- предложили му, не приел, ама и не казал...Що ли? И като не се потвърди казаното пред българския народ, какво ще стане с политическата му кариера?

Според вас по време на Приватизацията, от която спечели целия български народ и стана един от най-богатите народи в Европа, дали е имало подкупи, проценти, назначения, постове и други дивиденти? Ама къде са били прокуратурата и държавата през цялото това време?

Защо беше бутнат кабинета Борисов 1? Защото искаха да започнат проучвания за природен газ в Черно море. Сега, преди отново да даде разрешение за стартиране на проучванията, Борисов каза, че кабинетът трябва да се готви за нови катаклизми и платени простести. Същото важи и за войската. Има още мноооого държавна пара, която руската държава-мафия иска да източи от България.

Проучвания в Черно море се извършват от много години и все от западни фирми. Френската "Тотал", австрийската "ОМВ", ирландската "Petroceltic International" и други.

И да допълня. Ако въпросните западни фирми попаднат на газ, получават находището за десетки години и ще продават на България на пазарни цени, освен това и ще изнасят и ще печелят солидно. Това е все едно аз да намеря вода в твоя двор и да ти я продавам 30 години, както и на всеки друг, който иска да си купи, а на теб да подхвърлям огризки.

са протестите срещу търсенето на газ в Черно море??? А сега си прочети защо ТОТАЛ си би камшика от Хан АСПАРУХ. Засега УЖ за една година и отложи проучването.. НЕ ЗАРАДИ ОПАСНОСТ ОТ ПРОТЕСТИ.. И ще разбереш, че писанието ти е ГЛУПОСТ, кат приказките на идола ти... КОЙ МУ ДЪРЖА РЪЧИЧКАТА ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА. ДРУГ ЛИ МУ Я ПОДПИСА.. В КОЕ ПОСОЛСТВО БЕШЕ и на ДРУГИЯ ДЕН Я ПОДАДЕ... НЕ Е БУТНАТ ЧОВЕК, КОЙТО САМ СИ Е ПОДАЛА ОСТАВКАТА.

подаде я,защото видя на гарата влака с камъните внесени от Сибир,дето ги хвърляха платентите прошляци и не защото се е уплашил,а омерзен от продажниците на гейската партия.

Да се дават още пари за тези кошници е престъпление. Моделите на Миг 29 са първа модификация, която е още преди 15 години морално остаряла

Ти болен ли си бе ? МиГ 29 е страхотен самолет. Маневрен и мощен , създаден в отговор на ф15 , няма загубен бой срещу ф15 , 16 ,18. Пилот съм от 17 години и не сме имали проблем с тези самолети .. освен липсата на средства за поддръжка. Не говори глупости че ставаш смешен.

Пилоте, А сега би ли бил така добър да ни осведомиш, колко американски изтребители бяха свалени от иракските МИГ по време на двете войни в Залива?

Пилот на какво си? Ако си беше напрарил усилие да потърсиш информация в нета нямаше да драскаш глупости! моделите на Ф15 превъзхождат в пъти Миг 29А. При този модел водещ е човешкия фактор, а не електрониката. Все едно да сравняваш Запорожец от 1976 и БМВ-1996г.

е това което са ти казали да напишеш, щото ако е родено в собствената ти глава, то явно си за сериозно лечение! Незнам дали имаш изобщо представа за това какво представлява МиГ 29 като възможности! То не е достатъчно да си вадиш само косми от пъпа, ами трябва и акъл да имаш!

Ненчев: "Предложиха ми процент..." От ТЕЛК ли, приятелю? Личи си, че не си го приел. Ще го вдигнем. Много скоро. Процента, не самолета.

Абе хора, не ви ли е ясно, че тоя мазник си търси алиби! То не стига, че нищо на вдява от ресора, който си изпроси, ами... Тоя се натискаше да става земеделски министър. Като не стана там се заоглежда в промишлеността и накрая-ей тъй, от любов кам народа, "склони" да заеме тееееежкия военен ресор! Такива като него пищят само когато подкупът им е малък!!! Този е срам не просто за кабинета! Този е срам за държавата и за нацията ни!

Шило

А бе, Ненчев, а спри се, че в последно време само глупости ръсиш...Какви пари, какви проценти, бе? А не се прави на селски бакалин, през теб ли ще минат? Да беше казал, че нещо друго ти обещават- сметки, влияние, ти обясняваш схема за даване на подкупи на служител на гише.

nobody

що бе Шило, кое толкова странно ти се струва? Дават му се пари за да не маха руските летящи и дрънчащи морги, щото оттам още много държавни парици могат да се източат - за подръжка, модернизации и т.н. и най-важното оставаме си зависими от Кремъл относно тези самолети, а ние отдавна сме в НАТО! Същевременно по тв.Алфа - старите мумифицирани руски чучела го плашат със смърт. Кое ти се виде нереално ?

Шило

Не ми се вярва да е така, не мисля, че се разнасят куфари. По-скоро на тези позиции корупцията се изразява по друг начин. Това имам предвид, не твърдя, че не е възможна корупционна схема, но не е тази, която той представя.

Шило

Виж- за Алфа сигурно си прав, не гледам тази тв. Наистина не е нормално.

кат са са затърчали БЕЗПЛАТНО ДА НИ ГИ ПОДДЪРЖАТ... Пък и кат помощ от ВОЕННИТЕ ИЗЛИШЪЦИ НА НАТО ДА НИ ГИ ДАВАТ.. Те самолетите второ поколение, трета употреба, четвърта ръка са МНОГО НАДЕЖДНИ И НЕ СА НУЖДАЯТ ОТ ПОДДРЪЖКА.. На закъсалата Гърция цели 350 бойни машини безплатно и за тяхна сметка в Солун ги стовариха.. АМА НИЙ НЕ ГИ ИСКАМЕ БЕЗПЛАТНО ДА НИ ГИ ДАВАТ!! ЗАЩО ЛИ!!! ЩОТО СМЕ МНООООГО БОГАТИ, ИЛИ ЗАРАДИ НЕЩО ДРУГО????

Дежурната мурзилка се изходи.

Шило

Ако пиша като нерегистриран, по-леко ли ще ти стане?

Г-н Министър, или отивате с ясни доказателства, че са Ви предложили подкуп и са Ви заплашили с убийство, за да арестуват веднага виновниците или си подавате оставката, казвайки ИЗЛЪГАХ. Все пак сте военен министър и думичката ЧЕСТ трябва да Ви говори нещичко! В противен случай изказването Ви много прилича на едно предаване от моето детство - ИЗМИСЛИЦИ - ПРЕМИСЛИЦИ, мисля че беше с бате Влади!

Ти вярваш ли че ако не е имало намеци,заплахи...ще каже ей така"за спорта" намекнаха..предложиха...????!!! Чест му прави!!! Да видим какво ще е развитието.

Ако тоя ЦРУкадър ви каже,че слънцето изгрява от Изток вие погледнете на Запад.

Браво. Значи сега руснаците ще не ремонтират самолетите през посредник. Да има папо за повече по веригата.

Едно е сигурно - дори да е предлаган подкуп, за първи път се случва! Просто не мога да повярвам!

1. Отказахме се от подводниците 2. Отказваме се от самолетите 3. Ще се откажем от корабите 4. Ще се откажем от танковете 5. Всеки професионален войник сам ще си купува оръжието - я вила, я сопа ...

Остана само да си смъкнем гащите и да се надупим още повече я на Юг , я на Запад. Че то друго не остана. Нямаме техника да си покрием дори една граница а какво остава да се покрием от всички които ни замислят злото.

Напоследък е модерно всичко да са умни и да дават гласност, както и да се крият по други държави, да оставят изобличаващи документи при адвокати и други холивудски сценарии. А как може да се докажат подобни празни твърдения, защото едва ли някой му е дал оферта...

Всъщност министър Ненчев е умен човек. Правилно даде гласност на опита за подкуп (според мен постановка), защото това му е застраховката срещу евентуална "случка".

дет си написал е ПОСТАНОФФФКА.. Другото са бля, бля приказки на АГРАР КАРЛУКОВО ВОЕННИЯ НИ МИНИСТЪРИН.. Щото, ако му се случи случка ще е заради обещание, което са дали с ПРЕЦЕДЕНТИНА НИ, га бе МИНИСТЪРИН НА БЛИЗАШКИЯ... Не на РУСНАЦИТЕ, а НА КРАВАРИТЕ... И си виж що вчера плака, че и него парите за КТБ са му изяли авионите.

nobody

за Карлуково е само вожда ти - Бялата Златка. 96% от българите го мислят!Заедно с всички работещи в руската телевизия Алфа

Мда,хич не е лесна работа....Току-виж паднал някой правителствен самолет...Заради мъгла де..Не че руските бандити свалят самолети..Не,никога.

на ФАЛКОНИ не позволяват да са отварят... Иначе си прав - ДОРИ И НЕВИДИМ самолет в Сърбия свалиха... Пък после са извиняват - Не знаехме, че е невидим...

дупка на кавала и сега се опитва да си вдигне рейтинга!На всички ни е ясно от кого зависи дали ще подпише или не!

"Армия" с два изтребителя и 1 танк? О, и 15 хиляди войника! А прокуратурата ще започне ли да разследва и въпросния, че не е изпълнил законното си задължение да ги уведоми? И отново няма конкретни имена, а само някакви театрални сценарии.