Трима отиват на съд за автобуса-убиец от ”Тракия”

Пловдивската окръжна прокуратура повдигна обвинения на трима души за жестоката катастрофа с автобуса на фирма "Ентуртранс" на автомагистрала „Тракия”, съобщи радио Пловдив.

Обратно в новината

Коментари - Трима отиват на съд за автобуса-убиец от ”Тракия” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако дупката беше толкова голяма това нямаше да е единственото пострадало превозно средство

Като приципал на пътната мрежа действащият към момента на произшествието министър на мррб носи главната отговорност за качеството на пътищата. В нормалните държави той си подава отставката и с/у него се води основното съдебно производство. Именно неизправната настилка, огромната дупка са основната причина за катастрофата, а не друго. Това е юридическата практика, останалото е скалъване в сталинистки стил.

Тогава министър беше Плевнелиев, значи той следва да бъде подведен под съдебна отговорност. Тези дела нямат давност или други правни ограничения.

Тогава министър беше Плевнелиев, значи той следва да бъде подведен под съдебна отговорност. Тези дела нямат давност или други правни ограничения.

Искаме истинско правосъдие за най-висшите чиновници, министри на транспорта на мррб, които на всичкото от горе по време на тези трагични събития не преставаха с надуването на собствните си рейтинги, с това какви прекрасни магистрали строят. Плевнелиев да обясно как раздаде почти 500 хиляди лв на приближени съветници, да го съветват за неща които изобщо не разбира.

Откъде-накъде ще съдят Шофьора ??? Нали експертизата доказа , че автобуса е бил с " преправена" незнайно къде ходова част , и точно откъсването на едната от гредите на пода е довело до катастрофата ! А това е станало , защото материалът от който е била изработена гредата изобщо не е отговарял на никакви стандарти ! Каква вина има обикновения бачкер ( в случая шофьор ) , затова , че шефа му , му е дал да кара возило made in Ali Baba ??? Това не Ви ли прилича много на историята с виновния Шафнер ??? И кога най-после в милата ни батковина , ЩЕ ДОЖИВЕЕМ ДА ВИДИМ ИСТИНСКО ПРАВОСЪДИЕ ??? Пуснете шофьора и осъдете истинските виновници , които са тръгнали да печелят с 30 годишни преправени морги , и за сметка на нашия живот ! Пуснете Шофьора ! Той е невинен !!!!

Плевнелиев да не се измъква по терлици, той беше министър на мррб по това време. Стига с тази тотална липса на правосъдие. Министрът е този, който носи главната отговорност.

причинил смърт на повече от едно лице 9 лица и телесни повреди на повече от едно лице 11 лица, като деянието представлява особено тежък случай. Ако бъде признат за виновен Димитров може да получи между 5 и 15 години затвор. Това не го разбирам.От 5 до 15 години за смъртта на 9 души!?!?!?

Все пак той не ги е разтрелял с автомат като преди това го е планирал нали?

на това място станаха няколко катастрофи след тази с автобуса,нема кво да се заблуждаваме магистралата Пловдив-София е кенеф,жалко за загиналите на техен гръб ще почне голямото гушене на адвокати и съдии

Тримата може да имат различна степен на вина, но деянието и пострадалите са едни и същи. Не разбирам, защо шофьора е обвинен за причиняване на смърт и телесни повреди, а собственика и транспортния шеф - само за телесни повреди? А, къде се покри техникът, който е извършил техническия преглед на автобуса и го е оставил с повредена задната дясна спирачка и ръждясал елемент от рамата?

А ЗАЩО СПЕСТИХТЕ ФАКТА, ЧЕ ТОЗИ АВТОБУС Е ПРЕРЕГИСТРИРАН 6 ПЪТИ, КАТО ЕДИНИЯТ ПЪТ В ПЛОВДИВ В 19.00 ЧАСА.......

СПЕСТИХТЕ И ФАКТА ЧЕ ФИРМАТА ИЗВЪРШИЛА ГОДИШНИЯ ПРЕГЛЕД Е ЗАКРИТА, НО......СОБСТВЕНИЦИТЕ СИ РЕГИСТРИРАХА НОВА И ВСЕ ТАКА....