Прокуратурата се зае със случая ”лютеница с наркотик”

Районната прокуратура в Пловдив ще проверява сигнала на Асоциация "Активни потребители" срещу фирма "Идеал Продукт" за лютеница с наркотично вещество.

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата се зае със случая ”лютеница с наркотик” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лично аз не искам да ям лютеница с олеамид.

Прав/а си.Благодаря,че ми даде повод да се усмихна.Лек ден.

Щом родната прокуратура се е заела съм спокоен. Те с такива случаи се справиха че една лютеница ще ги уплаши.

И защо това производство с този компонент е с медал на Пловдивския панаир / виж на етикета /

Просто е: медалът е от Мафията...

Битова химия с цвят и вкус на лютеница . Може да се използва и като смазка за конвейрна лента и като гориво . Иначе е био продукт и е много полезна .... според етикета

Ех, защо не сме като в Америка. За набеждаване, за увреждане на търговска репутация - ще ги осъдят тези от "асоциацията" на десетина милиарда долара.

Ще ги осъдят и сега ама кел файда като ти сринат бизнеса...Преди да грачат така защо не бяха проучили всички неща???защо не бяха взели проби от друга партида??

Марица и 24 Часа първи писаха за ''наркотика''. Медии на Пеевски. Дали е случайно когато удря някого с бухалките си - първо медийните, а после и частната си прокуратура ? Най-вероятно трепе конкуренцията по някаква причина!

Сега е редно всички производители на теница освен Идеал да осъдят асоциацията за нанесени щети.

Ясно, не е наркотик. Но все пак това не прави присъствието му в лютеницата нормално. Нали е в стъклени опаковки, няма откъде да се отдели. Значи е проблем на технологичната линия, а там явно някой е спал. Сега могат да сменят рекламното послание: За здрав сън яжте лютеница от "Идеал Продукт"!

Ако питаш мен, просто трябва да я продават в аптеките (като хранителна добавка) а не по супермаркетите ... ;):)

Обикновено олеамина се отделя при загряване на течна мазнина в пластмасова полиамидна опаковка над 45 градуса. Затова е много срещан при закваска на кисело млеко в пластмасови кофички. Дори и в домашни условия. Едно време, когато соца беше богат, пластмасата беше забранена като опаковка. Олеамина Също е много срещан при пушената сьомга, която се опакова топла. Изобщо тези асоциации е по-добре да не се правят на сензационалисти а да проверяват многократно продуктите и при нарушение да се обръщат към следствието и прокоратурата за да не нанасят вреди на редовни фирми и продукти.

И сега какво, за пореден път яловата ни прокоратура ще стане засмях а държавата ще плаща обезщетения на хора които са пострадали от некомпетентността и? А наркоманите тъкмо се зарадваха, че ще могат да се друсат с лютеница... Пък то не били компютри а компоти и не сме ги изнесли а внесли.

Война на лютеници. Това "..категорично отрече, че олеамидът е наркотично вещество." защо е на последен ред?

Омеамида не е наркотик, но е сънотворно. Не е ясно какви са ефектите.от дългсрочна употреба. Произвежда се от организма, затова не е наркотик и дори и в тези количества не е толкова опасен. Все пак шега не бива. Олеамида в храните обикновено идва от разтваряне на полиамидни опаковки, когато се съхраняват неправилно. Полиамид: кофичките за кисело мляко. Известно е че останалите вещества, които се отделят от тези опаковки предизвикват стерилност. Дай да видим какво ще кажат от комисията, че то със СЕТА стандартите в ЕО вече допускат какво ли не и ще се окаже накрая че потребителите не са платили хранителната надбавка.

Що си мисля, че кофичките за кисело мляко са от ПОЛИПРОПИЛЕН, А? Сигурно ЩОТО СЪМ ПРАВ. Що си мисля, че ПОЛИАМИД е инженерна пластмаса? ЩОТО и тук СЪМ ПРАВ. Полиамидът се озползва за заместител на детайли от месинг, бронз и ДОРИ някои стомани. Бая ТВЪРД е. Понеже се твърди, че е безопасен за храните при стайна температура се ползва масово за производство на работни плоскости при машините от ХВП. Че ДОРИ правят ДЪСКИ за рязане. АМА, кофички за кисело мляко НЕ ПРАВЯТ.

За да не се стига до такива неща най- добре е да не ядем нищо от магазините всичко което сами си приготвяте това е най-добро. По този начин, ще стимулираме родното Българско производство и в селата отново, ще се напълнят с трудолюбиви хора.

"Апетитка" на запад отдавна е известна като "Anemumka" ...;):) Предлагам да обявим конкурс за ново име на тази така че да бъде улеснен и "международния потребител" ...;):)

Дилърите на лютеница май се цакат, този пазар е жесток .

Може да се окаже че именно конкуренцията е пробутала надбавката да речем с олиото. Тъй де, ако знаят откъде купуват олио е достатъчно да го подгреят няколко дни в полиаминова опаковка (те си е стандартната за олио).

Силно се надявам прозиводителя, да съди до дупка кретена дето е решил да прави сензации с не вярна иформация. Защото хората са адски тъпи и веднага ще захапят...

по заглавието помислих че са объркали захарта с коката :))

СУПЕР! НА ДИСКОТЕКА С ЛЮТЕНИЦА!

Да. Ние в момента разглеждаме възможноста да произвеждаме лютеница на хапчета и за баш гастрономите течна лютеница за употреба със спринцовка.

"Журналистическия наркотик" не било никакъв наркотик. Нещо, като компотите и компютрите. Сега, като отмине истерията по Лютеница Гейт, да видим властта, какъв уй ни е подготвила и на какви цени.

Примерно меню за Месеца: Започвате с една филия българска лютеница и завършвате с коктейл Иркутск :-)

забрави саламите

вчера като си "намазах" две филии и горе на черешата. Такива смешни филии не бях ял.

Не шофирайте ако ядете филия с лютеница.

Няма кво да я изтегляте от магазините, наличностите свършиха до обед.

Бизнес идея: Някой да изкупи колкото се може повече бурканчета от тази лютеница и да си ги складира некъде. След като спрат да се продават, тогава този човек да започне да ги продава на черно на вече пристрастили те се за по 50 лева бурканчето :-)

Добре, искам да попитам, защо шефът на тая форма все още не е арестуван и пратен на съд? Защо изобщо фирмата съществува, а не е изпратена в миналото?

Щото "журналистическия наркотик" не било никакъв наркотик. Нещо, като компотите и компютрите. Сега, като отмине истерията по Лютеница Гейт, да видим властта, какъв уй ни е подготвила и на какви цени.

Защото не е ясно от къде идва олеамина. Ако е от нарушен технологически процес ще го арестуват, ако е чуждестранен подизпълнител ще го духат и ако е наш подизпълнител ще го накажат с 1000 лв глоба. Ако някой е заспал на волана от консумация на лютеница и е катастрофирал не вярвам да може да го докаже, така че да си понесе последствията. Модерна хранително вкусова промишленост от 21 век, няма що.

А може ли да се смърка? Щот вече намазах един хляб на филии и вече не ми се яде .

Лютеницата с наркотик е на Идеал, прокуратурата се зае Сега всички наркомани ще се юрнат да купуват точно тази лютеница.

Хванете се за нещо три дена и после същото, като тръбите за един продукт защо не тръбите за свички други продукти които ядеме и ние и децата ни!!! Какво ли не съдържат 90% от продуктите за ядене на пазара имат химикали наркотично-химични собстанции ГМО та, всякакви отрови!!! Е пишете навсякъде и за всичко а не всяко чудо за три дена и утре пак същото ядене!

Катo ти чета кво си писала и знаеш ли какво си мисля! Яж всичко!

Защото правилните "инвеститори" нямат винаги пари да гушнат неправилните български фирми.

Хайде сти всявайте паника сред населението По-рано днес обаче токсикологът от Военномедицинска академия Силвия Стойкова категорично отрече, че олеамидът е наркотично вещество. "Това твърдение е преувеличено и невярно. Има строга класификация на наркотичните вещества, но олеамид не е едно от тях. Най-вероятно грешката се поражда от факта, че то е подобното на друго вещество, което е структурно опасно. Категорично олеамидът не влияе на нервната ни система. Той е разпространен около нас и се открива и в храни, в които се използва растителна мазнина, обясни токсикологът.

Токсикологът да връща "агнето", пардон "дарението"! А за гледащите bTV по едно бурканче бонус...

Олеамина се отделя при безсъние, предизвиква сънливост и влиае на нервната система. Не е наркотик е единственото вярно (тъй като е естествен човешки метаболит). Справка -- википедия, например.

А саламите с ГМО соя от Китай и десетки Е-та в тях ??????

А горчилката в прескъпото сирене "маджаров"от какво е?Какво имо в него,че горчи като хинин?

Бонус против малария.

Ами то си е нарисувано на етикета - дявло бърка наркотици в казан.