Прокуратурата обвини кмета и архитекта на Несебър за дюните

Прокуратурата повдигна обвинение срещу кмета на Несебър Николай Димитров и главния архитект на общината Валентин Димов за престъпление по служба заради застрояването на дюните край града.

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата обвини кмета и архитекта на Несебър за дюните | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Помогнете хора !!! В момента в общината трескаво се унищожават документи.Секретарката на кмета,която е в майчинство,секретарката на Благо и шефката на служба ГРАО замитат следите.При това забележете в неработен ден.Дайте съвет ,какво да правим?

пишете по-бързо за сделката, че се задава НОВА ДАЛАВЕРА!!! Тази, за която ДА СЕ СВЕТИ ИМЕТО МУ, ЦВЪЦКО И ЦЕЦКА протестираха срещу приетия от ГРОБ ЗАКОН ЗА ГОРИТЕ!!!! Със сателитни снимки се доказва, че не само ВТОРИ ЛИФТ трябва да има в Банско! Но са и изсечени над 200 хил ВЕКОВНИ ДЪРВЕТА за писти!!! От 99,5 хектара подкрепяната от споменатите трима ЮЛЕН е обсебила 268 хектара, което е ДВА ПЪТИ И ПОЛОВИНА по-голяма площ от упомената в договора на концесионера

Общината няма и не може да има никакво отношение към продажбата на имота. Питам аз как се продава имот ПУБЛИЧНА ДЪРЖАВНА собственост и защо няма повдигнати обвинение към министъра на земеделието и храните за това? Разпоредителни сделки / в случая продажба/ се извършват само с имоти частна държавна или общинска собственост.

управлявали през 2007г.,когато е променена собствеността и предназначението на терена,за да се извърши далаверата със застрояването!Там от "Посрано",разбират много добре как се правят тези неща!Та нали извършиха заменки за над 20 000 декара земя край Черноморското крайбрежие,като окрадоха държавата ,т.е. българския народ с повече от 13 млрд.евро!

Пишете малко по внимателно по темата!!! Продавач на имота е министерството на МИРО МЪРШАТА. Кметът също е включен с причастност към незаконната продажба!!! Тя е през 2012 година!!! Издаденото разрешение за строеж е В ЗАЩИТЕНА ТЕРИТОРИЯ!! 2012 година! При предишните е била ЗАЩИТЕНА ТЕРИТОРИЯ!!! ДЮНИТЕ не са вече дюни ПРИ ГРОБ!!!! Законът за горите, с който ГРОБ се задължи да приключи сделките на предишните в случая е в сила ДА ПРИЛАПАМЕ И НИЕ НЕЩО!!!!!!!!!

Топлата връзка между кмета на Несебър и Сле груп е отдавна. Вижте: link

Където и да бръкнеш по морето, смърди на комунохиени, където и бръкнеш в енергетика, пак на тях.Където бръкнеш в горите и делиормана турчолята. ЗА хипитата да не говорим. И тези ненаситници с цялото си нахалство искат още. Гн. ЦАЦАРОВ--ВСИЧКИ ГРАБИТЕЛИ В ЗАТВОРА И КОНФИСКАЦИЯ.

Имаш натрупан собствен СЕМЕЕН опит в имотни далавери. И при теб виновни излезнаха чистачките от Агенцията по вписванията в Пловдив!! А и не се писа - и тях ли уволни и прати в затвора. Знаеш какво и как се прави! Остава да действаш. Някой тука се надяват!!!!!!!!!!

ДОБРЕ ЧЕ СА ТЕЗИ ФОРУМИ ДА МОЖЕ ДА СИ ИЗЛИВАМЕ НЕГАТИВИТЕ ЕДНИ КЪМ ДРУТИ.ЦЕЛИЯ БГ.НАРОД Е ИЗНЕРВЕН И СЪСТАРЕН ПРЕЖДЕВРЕМЕННО ОТ НАЧИНА НА ЖИВОТ И МНОГО ДР.ФАКТОРИ.ВСЕКИ го е страх и стои и мълчи по зле от работ на раб.място,в колата,в автобуса,пред лекаря,пред някоя институция и т.н.Гледам по улиците един остарял,беден,болен с ниско самочувствие народ.и се питам ДОКОГА ТАКА.То вече стана страшно и много несигурно да си живееш в държавата .ами къде!!! тогава се питам и отговор нямам....

Главните архитекти на общините са толкова богати, че и 500 000 да им сложат глоба пак ще е нищо за тях. 5 000 са му дневните на този. Наказанието за главен архитект на община трябва да е 30 години затвор и конфискация на цялото имущество, вкл. и всички банкови сметки. Ефективно и безкомпромисно! Чак тогава ще сме сигурни, че няма да крадат в бъдеще.

Евала.... Да не говорим как се назначават тези хора... С какви лобита и кой им дърпа конците после...

Добре де дюните са продадени от министерството, а обвиняват архитекта и кмета на Несебър? Защо го отнасят някакви мишки? Хубаво и тях ще ги съдят (кмет и архитект, кога и да ги осъдиш все си закъснял), но на онази зам. министърката дето се разписва, като селски кмет няма ли да й се потърси отговорност?

Точно така онази простата зам. министърка която си ТУРИЛА ПАРАФА без да знае каква разписва. Тя в Сливенския, а тия двама идиоти в Белене.

Тези и още 5-6 подобни властимащи ''недовидяли" и "сгрешили", като бъдат осъдени и имуществата им конфискувани и ще настане някакъв ред по общините и кметствата. Не можа това масово и тотално крадене и разпродаване. Виновни обаче са Министерски съвет и Парламента, защото нито предложиха, нито гласуваха закони за да е задължителна публичността на търговете за земи собственост на държавата.

За тези актове на прокуратурата БРАВО! Да видим съдът акк ще се прояви? Но за прокуратурата се открива огромно поле за действие за подобин актове и грабежи по морето и балканите, хилади, хиляди. Зачешете сега и Приморско, Китен, Черноморец, Созопол, Поморие, Варна, Слънчев бряг пък!!! , ама то където и да се обърнеш, все престъпници!!!

От 10 години има два червени хотела върху пясъците на плажа в центъра на Слънчев бряг. Единия се води на Славов, а другия беше на Павлов и никой нищо не каза! А мен ме арестуваха, за това че си позволих критики срещу управляващите! Изобщо в какъв цирк живеем?!?!?

АБСОЛЮТНАТА ЗАЩИТА Ами отиват Кмета на Несебър и Гл.Архитект в СЪда и под клетва КАЗВАТ ИСТИНАТА , ЧЕ : "Лицето Цветан Цветанов ни заплаши с побой и полицейско преследване ако не дадем дюните на Кумецо" :)

А КОГА БЛИЗКАТА НА ЦВЕТАНОВ ФИРМА КУПУВАЧ ЩЕ ПОКАЖЕ ПРОИЗХОДА НА ПАРИТЕ СИ !!!!! ИЛИ ДЯНКОВ РЕВИЗИРА САМО ТОТО - МИЛИОНЕРИТЕ , А СВОИТЕ ХОРА НЕ ЗАКАЧА??

а пък аз си мислех, че държавата е ощетена със сделката за покупко-продажба, сключена от земеделското министерство. Явно при сключването на тази сделка няма нарушения, а единственият проблем е, че е дадено строително разрешение на купувачите. Само не ми стана ясно щом сделката си е наред и земята е станала частна собственост, какъв е проблемът да се строи върху нея

Браво

Много добре,но защо се заобикалят тези които са платили за да придобият земята,или те са наши хора.Ако не се вкарат в кюпа и взелите и далите работата мирише на политическа поръчка.

Такааа- прокуратурата повдига обвинения, но това дали става с Обвинителен акт- т.е. предявен ли им е Обвинителен акт, че нещо нищо не се разбира от статията? Да не се окаже, че лицата са извикани на разпит в качеството им на свидетели или заподозрени лица?

Карай бе, що издребняваш за някакъв си обвинителен акт? Той Станишката нали каза, че не бил важен писмения документ, а важното било логически правилнят извод...

ами преди да се стигне до обвинителен акт, трябва да се повдигне обвинение от разследващия. Едва след като приключи разследването, делото се изпраща на прокурора за съставяне на обвинителен акт (евентуално)

:) Тогава да изчакаме прдявяването на разследването пред прокурора и неговата оценка ще ли да повдига Обвинителен акт или няма:) Може да се измени правната квалификация на деянието и още куп други неща, които да покажат, че настоящата "новина" е неокончателна новина ; просто брънка от последващи действия...

Това решение на Цацаров ли е , или на МАСОНСКАТА ложа "СЛЪНЦЕ -ОРИЕНТ" към която принадлежи шишото от снимката??!!! А какво стана с Миро Мършата, който без да притежава изискващите се правомощия, деактува и ПРОДАДЕ на безценица държавния имот на Цветановите близки ??? АБЕ ЦАЦАРОВ, Нещо да си чувал за чл. 44, ал.1 от ЗАКОНА ЗА ДЪРЖАВНАТА СОБСТВЕНОСТ ??!!! Разпоредбите на този член налагат нродажбата на имоти - частна държавна собственост, с данъчна оценка над 10 000 лв. да се извършва от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол по реда на Закона за приватизация и следприватизационен контрол. НА КАКВО ОСНОВАНИЕ МИРО МЪРШАТА Е ИЗЗЕЛ ФУНКЦИИТЕ НА АГЕНЦИЯТА ПО ПРИВАТИЗАЦИЯ. Извършената от Мършата сделка е НИЩОЖНА и не поражда правно действие тъй като е осъществена от НЕКОМПЕТЕНТЕН орган. Миро Мършата си е превишил правата и ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪДЕН !!!!! Ако той не бъде съден ЗНАЧИ И ТИ ЦАЦАРОВ СЕ ПРЕВРЪЩАШ В НЕГОВ СЪУЧАСТНИК !!!!! Ще дойде време да те съдим. Вервай ми !!!

Хайде пък сега да съдим Миро и да разваляме сделката. Нали ще засегнем на'шти момчета. Не мой така! Ще се сърдят.

кмета кви да ги дъфче ? Цацарска му работа!

За глаДния архитект В. Димов - ЗАТВОР! Нека се поразровят и в другите му далавери, не само за дюните. На много хора е стъжнил живота. Сега да му се връща!

Всичко построено незаконно веднага да бъде съборено и тия двама идиота да заплатят всички разходи.

Цацаров да видим сега какво ще се случи с тези два БОКЛУКА?

де не е по- стока? Нареди си блокчета като сардини в консерва!

В София, кога ще се поразровите ??? Или има наши/ваши пак?

Такава новина дали щяхме да четем по времето на Станишев.Също нямаше да четем че Григорий Станишев е проектирал хотел върху защитена територия.

Трябва да е ясно на обществото, че никой от герб не е виновен - нищо, че герберската Калинка подписа, нищо че кумецът на цветанов е от собствениците, които го продадоха на пет пъти по-висока цена, виновни са кметът и архитекта, също и пазача и чистачката - важното е да не са от герб виновните ! Я да се поразтърси прокурора за къмпинг Веселие - как ТИМ-аджиите с банкера на бойко - цветанчо василев - го присвоиха брутално !

Калина Подписвачкова може ли да подписва още?

Всичко по реда си ... Змея се трепе като му отрежеш главата. Ама за да се наведе, трябва да му посечеш и краченцата и рачичките...

Абе пич ти в коя година живееш? Не може такива неща в годината на змията ... после тя е хитра и няма ръце и крака ... ще излезе че само размахваш сабята във въздуха ;)

Цацаров... Кефиш ме....Действай в същия дух.. Евала ти праим!

ОТ ЧЛЕН НА МАСОНСКАТА ЛОЖА "СЛЪНЦЕ - ОРИЕНТ" ЛИ Е, ИЛИ ОТ ЗАБЛУДЕНА ГЕРБЕРОВА ОВЦА? ХАЙДЕ СТИГА С ЦИРКОВЕ. А МИРО МЪРШАТА КАК СТОИ В ТАЗИ СХЕМА НА ПРОДАЖБА ??