Прокуратурата разследва сделката с Царските конюшни

Софийска градска прокуратура (СГП) разпореди проверка на скандалната сделка с така наречените Царски конюшни в центъра на София на много ниска цена.

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата разследва сделката с Царските конюшни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А кой и кога ще разследва цацарските кочини ?

Голямо е желанието ни да си заровим главите в пясъка, и да извикаме: ние пак сме невинни, нещастни сме, защото всички са бивши комунисти! Голямо откритие, че в една комунистическа тоталитарна държава имало само една партия. Лех Валенса, Вацлав Хавел, Орбан и който и да е друг от Източна Европа да не би да са били християн-демократи!

Не зная дали има по проста , по предателска сган от нас като нация. Простете , но ние се оставихме 27 г с клишета , да изкореним комунизма да ни съсипят и то кои нереализирани комунисти , които под маската за демокрацията , доведоха нацията до просяшка тояга. Приватизация която разруши тотално работеща икономика , армия която ведно с военната индустрия я няма , сега четем пак за приватизация. Що за наглост , що за безочие , крадливо племе сме - хуни и нищо повече . Вземете Чехия, Унгария къде са , как преминава демокрацията и къде сме ние. В една държава ако няма армия, полиция , икономика - тя изчезва .Как ли ще ги запомни историята псевдодемократите , които са потомци на комунисти а самите те са били активни комсомолци и членове на партията - жалка картинка. САЩ да пази небето на България, ами не виждате ли реалността, жалко за децата на България.

Човече, виждаш прекрасно всичко, което на повърхността. Изцяло те подкрепям. Сега се опитай да погледнеш в дълбочина, повярвай си, ще можеш! Защо в Чехия и Унгария е така, където всички са бивши комунисти, а в България е онака, където също всички са бивши комунисти.

1550 лева за квадратен метър от Царските конюшни - такава е била преди 11 години цената на терена, който вече бившият областен управител на София Веселин Пенев продаде срещу 90 лева за квадрат. Сумата си спомни бившият министър на регионалното развитие Асен Гагаузов, съобщава NOVA.

БОЙКОВИ КУЧКАРНИЦИ ! Ще глапсуваме, за Него ! Пенцйонери завиждащи на Бойковите храненици

От цялата работа най-разочаровани са избирателите на Корман Исмаилов!

Разследва, разследва - колко да разследва ... Колкото всеки път.

разследваха КТБ и всички, които ограбиха държавата!

щяла да се разгледа окончателно за законност тази сделка до края на септември. Да бе да - има ли всички документи - те да не са написани на санкритски. И децата разбарапа, че сделката е незаконна и неморална. Не може да се дели на три и да се продава на ЕДИН И СЪЩ КУПУВАЧ за да се избегне търга. Всички виждаме и пишем, че сделката е скандална само от РБ искат ако не било така да се възстанови този престъпник. Ще видите управление през крив макарон.

Първо искам да заявя че в случая съм пристрастен и го обявявам в началото на коментара "Веско ми е приятел" Но как да разбирам това изявление ня Дончев: "Престъпление ще има КАТО се изясни какво е щял да прави купувача със земята" А бре, интелигентно габровско каратистче, тогава ще се изясни дали КУПУВАЧА ще мисли да прави престъпление, а не дали Пенев е извършил такова. Не искам да коментирам замесените в процедурата министърки, защото картината от моя гледна точка и познавайки малко от детайлите, е меко казано, жалка...

Май всичката димилка за да се говори с/у Радан, така е то в РБ преди избори хвърляш бомба и след това се замълчава и протака.

За такава сума може да се купи къща (не нова) с един декар двор в някой престижен квартал на София.Това е.Само земята под конюшните струва милиони.И този областен управител само с оставка ли ще се размине???А съд?Това е същото като КТБ-то.Дружни и уговорени кражби м/у участници в управлението.РБ са най-големите душмани на България.Знаят ,че повече власт няма да видят и крадат като за последно.

Голям тъпанар си или слагач.На Корнелия исие ли вярваш бе галфон. На тия + Герб + Гоце + Кубурга + ДПС- то,където ограбиха и държавния резерв и тотото и и и ... безброй.И защо не казват ,че тази същата сделка е започнала по време Кобурга съвместно с ДПС ,не казват само и само да промият такива мозъци като твоя на всички от така наречения м -трял.Прости българи е те това сте , затова сме дотук щото "поверваме ".

Бетии, бети. Чудесно си описала себе си. Проста галфонка.

ЦАЦА А С КМЕТА НА ПЛОВДИВ КАКВО СТАВА,КЪСАТЕ СЕ ОТ РАЗСЛЕДВАНИЯ ЕФЕКТ НУЛЕВ

Пак ще пием една студена вода. А те са си оплели кошницата. Моля не забравяйте, че по тази схема СДС- РБ ошушкаха България! Нямало нередности, а това, че сделката е извършена без одобрението на министерствата, а това, че макар и разделени на 3 части парцелите се продават на една и съща фирма и все пак се избягва процедурата, а цената от 90.0лв на квадрат??

За Костинброд Цацаров се пенявеше по ТВ, ОБВИНИХА ОНЯ ОТ мс, осъдиха го и после го оправдаха, голям смях, нищо не става нито от вас, съдебна власт нито от медиите, за политиците да не говорим-престъпници!!!

Бре!! Цацаратурника си задвижи дебелият задник, чак не е за вярване, най-вероятно, понеже Пожарникаря, както винаги, е невинен и облечен в бяло!!Виновна ще е някоя секретарка или чиновничка, този филм сме го гледали!! Цацаров, не ми ходи във Виетнам, отиди в комшиите, в Румъния, виж те как работят, какви резултати са постигнали и като се върнеш в БГ моментално оставката и се махай, чучело гербаджийско!!!

От много години все се разследват сделки на разни политически субекти и накрая -Голямо нищо. Айде СИКТИР..........

и роди поредната Костинбродска афера! Накрая ще остане само това, че всички разбрахме как 2007-ма година, едната глава на триглавата ламя БСП-ДПС-НДСВ е продала сгради в центъра на София за без пари! След което Корнелия Нинова ще бъде отстреляна от своите !

Добре ,че са БСП ,че разлаяха кучетата и е разбра ,иначе щеше да е крито -покрито.

Търсят клошар, който да живее на близо и вечер да си пали огън, от който да пламнат и конюшните!

Оф, олекна ми някак си! Сега знам, че нищо няма да се случи на борците с корупцията, щом масоните и билдербергови са се заели със случката досадна. :-)))

О гледай ти 3-та или пък е 4-та статия по темата за царските конюшни.И все още на фаза разследване. Дир нямате ли нещо друго за което да пишете та си спамите сами сайта?

Те и за КТБ разследваха ама ГЕРБерстите взеха парите и се оприключи . А на шефа на БНБ само където не му връчиха и орден Стара планина" . Нали Василев с чували е изнасля пари бе Рашидов ?

"истинският финал на случая би бил разваляне на сделката, но това може да стане, ако прокуратурата открие нарушения." Това според мен е невярно твърдение. Открити нарушения от прокуратурата не са основание за разваляне на сделка. Прокуратурата е страна, тя защитава държавния интерес. Без съдебно решение, потвърждаващо откритите от прокуратурата нарушения, сделката не може да се развали.

За да се разследват успешно кражбите властващите от бая време трябва да са ВЪН от властта защото всичко друго си е замазване на очите на хората и пълнене на собствените им джобове. Не вярвам на цацаратурата назначена от крадците дето трябва да ги ''разследва''

Да оставим шумотевицата настрана. За какво му е на някой собствеността на земята, ако правото на строеж е на държавата? Та нали в България земята редовно е държавна, а собствениците на сградите имат правото на строеж. Справка - всички соц блокове. Илииде нещо ново - правото на строеж да спира да съществува при премахване на сградата? Така държавата би осигурила отнемането на собствеността на имащите жилища в блок, след време. Блоковете не са вечни, засега правото на строеж е неограничено във времето и безусловно, ако не греша.

Пълзяща приватизация - първо част от сградата, после част от земята, после цялата земя, после цялата сграда. В политически удобни моменти. То да не сме виждали как става, да ни лъжат ...

Рамаданчо ще бъде ли подведен под отговорност, защо не е предложил процент и на боко? Нали затова е цялата дандания - правят далавери, забрявайки отчислението за главния.

Стартира тениса.

Внасяме сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, в който настояваме обект на проверка да бъдат действията на областната администрация при подписването на договори за ликвидиране на съсобственост. Това каза по време на брифинг в Народното събрание народният представител от ПГ на БСП лява България Жельо Бойчев. Сигналът е във връзка с продажба на имот в кв. Оборище от областния управител на София Веселин Пенев. След като до нас достигна информация за този грабеж, който е извършен в София, е внесен сигнал до вицепремиера Румяна Бъчварова, която се оказа, че отговаря за координацията и дейността на областните управители, посочи Бойчев. Искаме предмет на оценка да бъде спазен ли е Законът за държавната собственост и Правилникът към него, имаме предвид заобикалянето на закона, разделянето имота на три, за да се избегне доклад на Министерски съвет и решение при разпореждането с този имот, уточни Жельо Бойчев. Най-важният въпрос е има ли престъпление, ощетен ли е държавният бюджет, тъй като категорично считаме, че е била възможна друга технология при прекратяване на собствеността на този имот, заяви народният представител. Този грабеж е бил възможен само при това реформаторско мнозинство, само при това правителство. Най-големите въпроси са към премиера Борисов - знаел ли е за тази сделка и стои ли зад нея, каза още той. Преди 2 месеца областният управител на София Веселин Пенев, излъчен от РБ и назначен от Бойко Борисов и зам.-областният управител от ГЕРБ Томи Николов, продават т.нар. царски конюшни - 7 декара и половина на пъпа на София, кв. Оборище, на 100 метра от паметника на Васил Левски, за сумата от 658 870 лв. Тоест по 90 лв. на квадратен метър, поясни още на брифинга в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова. От своя страна бившият областен управител на София Росен Малинов обясни, че тази сделка се търкаля от 2005 г. насам. Тя е опитана да се реализира при 3 правителства и трима областни управители от различни политически сили. Включително и аз съм бил обект на атака от страна на инвеститора в тази посока. Има груби закононарушения и неспазване на грижата за държавната собственост, напротив, има пълно подчинение на корпоративния интерес, заяви Малинов. Той обясни, че имотът е придобит от лицето Янко Иванов, фирмата първоначално е Дивисима, а след това Евро билд консулт, който притежава 14% от идеалните части на този терен. Държавата в лицето на областния управител притежава 86% и се реализира такава сделка. Допуснати са процесуални грешки относно разпореждането с имота, който е разделен на три поземлени имота, което е направено с цел. Тъй като стойността на имота надхвърля 500 000 лв. и решението трябва да се вземе от МС, е разделен на три, за да бъде сумата под 500 000 лв. и да се реши от областния управител, разясни бившият областен управител на София. СПРАВКА: Царските конюшни в центъра на София на бул. Дондуков, които са са закупени от бившия управител на КТБ Янко Иванов за смешната сума от 658 870 лв., имат огромен терен 8 декара. Преди години част от имота 1,3 декара, е прехвърлен чрез заменка на фирма Дивисима, чийто управител и собственик е именно Янко Иванов и то при условие, че преди това през 2003 г. - същият парцел е даден на друга фирма Гондол, собственост на Газуан Шараф, който направи поредица от успешни сделки у нас. През годините Дивисима повежда съдебна битка, за да вземе земята, тъй като тя притежава само срутените сгради върху нея и незнайно как съдът отсъжда в нейна полза и тя става собственик на 1,3 декара. Другите 7 декара бяха на държавата. Янко Иванов, който вече е официален собственик на конюшните на царя имот за милиони, е малко известен в обществото - до януари 2005 г. той е председател на Управителния съвет на Корпоративна търговска банка.

Ама това се забрави а се тръби как тоя подал оставка защото боко ''предал'' еднодневното си разследване на някакви ''експерти'' на прокуратурата???Боко ''цветето'' дето слънце не изгрява ако не каже:((((